Ukraine International Airlines Flight 752

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15562
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Ukraine International Airlines Flight 752

Postitus Postitas Fucs »

UKR meediast Google tõlget
Ukraina president Vladimir Zelensky ei välista, et Iraani rakett tulistas Teherani lähedal UIA lennukit, kuid seni pole selle versiooni kinnitamiseks usaldusväärseid andmeid.

Seda väitis Ukraina president oma lehel Facebookis, teatab Khvilya.

Tema sõnul jätkub Ukraina Boeingi katastroofi uurimine.

„Oleme oma esindajatega pidevas kontaktis. Versioon lennukit tabanud raketi kohta pole välistatud, kuid täna seda ei kinnitata, “ütles president.

Samuti kutsus ta rahvusvahelist komisjoni üles esitama kogu teavet katastroofi uurimise käigu ja selle võimalike põhjuste kohta.

„Arvestades USA juhtide meedias tehtud viimaseid avaldusi, kutsume kõiki rahvusvahelisi partnereid - eriti USA, Kanada ja Ühendkuningriigi valitsusi - üles esitama uurimiskomisjonile katastroofiga seotud andmeid ja tõendeid. Pärastlõunal pean vestlust USA riigisekretäri Mike Pompeoga uurimiste käigust, “kirjutas Zelensky.

Ja ta lisas, et "inimelu väärtus on väljaspool poliitilisi motiive".
https://hvylya.net/news/exclusive/zelen ... apadu.html
Kanada peaminister Justin Trudeau avalikustas USA ja Kanada luureandmed, mis sisaldavad teavet Teheranis aset leidnud Ukraina Boeingu katastroofi põhjuste kohta. Mõlema riigi luure andmetel lasti Ukraina lennuk alla Iraani raketiga. Trudeau rääkis sellest ajakirjanikega peetud infotunni ajal.

Pärast seda märkis Kanada peaminister, et reisijatega lennukit llasti maa-õhk raketiga. Ta märkis, et see võib olla õnnetus.

Enne seda teatas Ameerika telekanal CBS, viidates oma allikatele, et Ukraina lennuki kukkumise piirkonnas tegutses radarijaam ning luuresatelliit tuvastas korraga kaks raketti. Pärast neid sündmusi toimus lennuki mootori ja vooderdise tulekahju ning plahvatus.

CNN teatas oma pressiteadetes, et Iraani pool võis ekslikult raketi lasta. Selle arvamuseni jõudis ka Pentagon. Aruandes öeldi, et Iraani sõjavägi nägi seda radarit, kuid ei täpsustanud selle tüüpi ja tulistas kaks raketti. Samuti pole täpsustust lastud rakettide klassi ja tüübi osas.

Väidetavalt Boeingi katastroofi plahvatuspaigast tehtud internetivõrgust leitud fotode järgi oli võimalik kindlaks teha, et fotodel on näha Venemaal toodetud Tor-raketisüsteemi juhitavate rakettide osad.

Meenutame: meediaväljaanne Accents kirjutas, et kogenud piloodid rääkisid Iraanis Ukraina lennuki krahhi põhjustest. Nad usuvad, et mootori süttimine ei ole lennuki kukkumise põhjus. Kogenud piloot saab lennuki maandada ka ühe mootoriga. Inimfaktor on välistatud ka ekspertide poolt. Nad avaldasid ka teisi versioone, mida on materjalis mainitud.

Samuti rõhutas Accents, et Pentagon kaldub arvama, et Ukraina lennuk tulistati rakettide abil alla. Nad usuvad, et raketid tulistati ekslikult, kuna Iraan ootas USA-st vasturünnakut, mida ta aga ei korraldanud, pärast Ameerika baaside Iraagis laskmist.
https://akcenty.com.ua/world/39485-tryu ... odtverdila
Ukraina ja Iraan leppisid kokku, et dešifreerivad mustade kastide andmed koos.

UIA lennuki mustade kastide dekodeerimine toimub Iraani ja Ukraina spetsialistide ühisel osalusel.

Seda teatab Bloomberg reedel, 10. jaanuaril.

"Pooled leppisid kokku ühise uurimise läbiviimises ja koostöös mustade kastide andmete kogumise," seisab väljaandes.
Märgitakse, et osapooltel on andmete kogumiseks vajalik varustus. Iraani kohtuvõimud kontrollivad uurimise kulgu.

Tuletame meelde, et Iraan pöördus Kanada valitsuse poole palvega aidata Ukraina lennufirma International International Airlinesi lennuki Boeing-737 toimunud lennuõnnetuse põhjuste uurimisel.

Pange tähele, et USA president Donald Trump välistas UIAga seotud tehnilised probleemid. Iraani lennuõnnetuse põhjuseks ei ole tehniline rike, ütles USA president.

Newsweeki andmetel tulistasid Iraani õhutõrjeraketisüsteemid (SAM) ekslikult Ukraina lennukit. USA ja Iraagi luureametnike sõnul sai ta löögi maa-õhk-tüüpi raketisüsteemist Tor-M1.

Kanada peaminister Justin Trudeau ütles, et tal on mitmest allikast pärit luureandmeid, et Iraan tulistas Teherani lähedal kogemata alla Ukraina lennuki.
https://ru.slovoidilo.ua/2020/01/10/nov ... shhiki-smi
ElrikThunderson
Liige
Postitusi: 1695
Liitunud: 30 Dets, 2012 22:01
Kontakt:

Re: Ukraine International Airlines Flight 752

Postitus Postitas ElrikThunderson »

Peeter kirjutas:Vaatan praegu Terevisoonist kuidas spetsialist seletab raketi välja laskmise protseduuridest ja üleküsimistest jne. Paneb pead vangutama.
Tegu oli lennunduseksperdi Toomas Uibo arvamusega, kes pakkus, et õhutõrjes peaks enne raketi lendulaskmist teatud protseduure järgima. Läänelikes õhutõrjetes see vist nii ka on, kuumad iraani kutid vaevalt et saavad sellist väljaõpet või järgivad protseduure, mida meil normaalseks peetakse.

Iraan ajab kangekaelselt tagasi raketijuttu. Samal ajal korjatakse lennukitükke kiiruga kokku. Venemaa viskus liitlase kaitsele.
The spokesman, Ali Rabiei, accused the United States of spreading misinformation about the crash, in which all 176 people on board were killed.
"No one will assume responsibility for such a big lie once it is known that the claim had been fraudulent," Rabiei said in a statement, according to Press TV.
"It is unfortunate that the psychological operation of the US government, and those supporting it knowingly and unknowingly, are adding insult to the injury of the bereaved families and victimizing them for certain goals by propagating such fallacies."
Vladimir Dzhabarov, a lawmaker in Russia's upper house of parliament, said Friday that "we need to be cautious with conclusions. Iranians have invited Ukraine to take part in the investigation. Why would they do it if they knew they had shot (the plane) down?"
Leonid Slutsky, a lawmaker with Russia's lower house of parliament, echoed that sentiment and said conclusions about the cause of the crash could be politically motivated.
"Facts and solid evidence are needed, rather than vague references to intelligence findings. So far it has all been groundless," Slutsky said.
https://edition.cnn.com/2020/01/10/midd ... index.html
https://www.cbsnews.com/live-updates/ir ... e-updates/
Lemet
Liige
Postitusi: 19936
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Ukraine International Airlines Flight 752

Postitus Postitas Lemet »

Tegu oli lennunduseksperdi Toomas Uibo arvamusega, 
Lihtsalt inimlik uudishimu ja vähimalgi määral isand Uibo väärtust instruktorina vähendamata- kas kõik B-kategooria sõiduõpetajad kvalifitseeruvad automaatselt autotranspordi ekspertideks?
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Peeter
Liige
Postitusi: 2575
Liitunud: 19 Veebr, 2006 20:12
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Ukraine International Airlines Flight 752

Postitus Postitas Peeter »

Ma nägin, et ta oli Toomas Uibo. Ma ütlen veelkord- sai võid olla läänelik või idalik või lõunalik või põhjalik- kui sa oled selle kompleksiga määratud lahingvalvesse juba, siis peab komandör olema saanud ka käsud kaasa, sest selle pilli tegevusraadiuse ja rakettide lennukiiruste ja lennukauguste juures pole enam aega midagi küsida, pauk ja sind pole. Ma olen ise küllalt istunud simulaatoris ja operaatorina lugenud läbi lipsanud raketist/lennukist alles jäänud sekundeid. 8,7,6,5,4,3,2,1 ja pauhhhhh.
Lisan siia ühe prapori jutu kes saatis oma vsvodiga mingit "ülikõva lõhkeainet": ta ütles poistele, et kui te näete kuskilt mingitki suitsu, ala vaguni rattalaager vmt, śiis teie ainuke pääsetee on kustutada nii kuidas suudate. Ükskõik kui kõva jooksja oled, sa ei suuda iialgi jooksta nii kaugele, et sa ellu jääksid, siia jääb lihtsalt niiiiiii suur lehter sellest mudrust mida me veame.
ElrikThunderson
Liige
Postitusi: 1695
Liitunud: 30 Dets, 2012 22:01
Kontakt:

Re: Ukraine International Airlines Flight 752

Postitus Postitas ElrikThunderson »

Akf Peetri selgitusi ei seadnudki ma üldse kahtluse alla, arvan et umbes nii võis ollagi, nagu kirjeldati.

Täpsustus oli mõeldud selle jaoks, et mainitud eksperdile ka foorumisse nimi külge panna.

Terevisiooni oli kutsutud tsiviillennunduses tegev T.Uibo, keda saatejuht "lennunduseksperdina" tutvustas. Õhutõrjest, konkreetsest raketikompleksist või Iraani sõjajõududest ei ole antud isik ilmselt võibolla nii teadlik kui näiteks laulmisest :)

CNN kaudu: Iraan räägib kuidas mustade kastide infot peab kuude kaupa aeglaselt ammutama. Prantsuse lennuõnnetuste uurimisbüroo Bureau of Investigation and Analysis (BEA) saadab oma eksperdid.
nimetu
Liige
Postitusi: 7583
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Ukraine International Airlines Flight 752

Postitus Postitas nimetu »

Lennuki alla lasknud ÕT süsteemi võimalik asukoht on ka juba välja peilitud:
https://twitter.com/JulianRoepcke/statu ... 1721797634
Arvestades kui palju inkrimineerivaid tõendeid on suudetud avastada pelgalt mõne päevaga, siis ma ei imestaks kui varsti tullakse lausa vastutavate isikute nimedega välja.

Samal ajal väidavad iraanlased, et uurimisega võib minna 2 aastat. :roll:
ElrikThunderson
Liige
Postitusi: 1695
Liitunud: 30 Dets, 2012 22:01
Kontakt:

Re: Ukraine International Airlines Flight 752

Postitus Postitas ElrikThunderson »

Vahelduseks eesti meedia kaudu: https://www.err.ee/1022485/teheran-ei-t ... ulistamist
USA, Kanada, Austraalia ja Briti ametnike sõnul on "väga tõenäoline", et Iraan tulistas kolmapäeva hommikul alla reisilennuk Boeing 737, mis oli teel Teheranist Kiievisse, kuid et tegemist polnud tahtliku sammuga.
Ukraina ei taha ilmselt veel suhteid rikkuda:
Ukraina president Volodõmõr Zelenski ütles, et ta räägib reedel USA välisministri Mike Pompeoga seoses väidetega, et Ukraina reisilennuki allakukkumise Iraanis põhjustas islamivabariigi tulistatud rakett.

"Raketi versioon ei ole välistatud, kuid seda ei ole veel ka kinnitatud," ütles Zelenski oma Facebooki kontol.
Rootsi ka ettevaatlik:
Väited Ukraina reisilennuki allatulistamise kohta Iraani raketiga on väga tõsised, ütles reedel Rootsi peaminister Stefan Löfven.
LISA CNN kaudu: Iraan teatas, et mustade kastide analüüs algab täna ja abiks on vajadusel Venemaa, Ukraina, Prantsusmaa või Kanada. [PIA] Mina loodan et mitte selles järjekorras [/PIA]
The evaluation of the black boxes from the Boeing 737 that crashed near Tehran on Wednesday will begin today in Mehrabad Airport laboratory, according to the head of the Accidents Investigation Board of Iran’s Civil Aviation Organization.

Hassan Rezaeifar said authorities are checking whether it would be possible to reconstruct and analyze the information from the flight data recorders, according to state news agency IRNA.

If Iranian authorities cannot download the data, they will get help from Russia, Ukraine, France or Canada, he said.

Those four countries have announced their readiness to download the black box information, Rezaeifar told reporters, according to IRNA.
mart2
Liige
Postitusi: 5187
Liitunud: 22 Juun, 2014 19:52
Asukoht: Põlvamaa
Kontakt:

Re: Ukraine International Airlines Flight 752

Postitus Postitas mart2 »

Küsimus neile, kes tegelikult on NLiidu ning Venemaa õhutõrje kompleksidega sügavuti tutvunud -
Kas on võimalik, et süsteem pannaks tööle automaat režiimis? Kui saab, kas siis ei või olla "tarkvaralise veaga", mis ei suuda tsiviillennukit tuvastada (näiteks kui on kõrvalekalle lennugraafikust)?
Selline info lipsas läbi ühes vene keelses kommentaaris.

Tänud ette, kui keegi selgitaks.
Mitmelt poolt on olnud lugeda, et näiteks Iisraeli Raudkuppel töötab automaat režiimil.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Lemet
Liige
Postitusi: 19936
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Ukraine International Airlines Flight 752

Postitus Postitas Lemet »

TOR on välja töötatud 70ndatel, toona mingist automaatrežiimist tulistamisfaasist rääkida...???
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Ghostship
Liige
Postitusi: 367
Liitunud: 02 Jaan, 2020 1:13
Asukoht: Kraken
Kontakt:

Re: Ukraine International Airlines Flight 752

Postitus Postitas Ghostship »

Pärast 70ndaid on elektroonika osa kindlasti korduvalt uuendatud ja täiustatud. Arvestades, mis tüüpi sihtmärkide jaoks see süsteem on mõeldud, ei imestaks küll väga kui oleks võimalik vajadusel ka automaatne tule avamine. Vaevalt, et see standardprotseduur on, aga ''70ndad'' iseenesest selllise funktsiooni võimalust küll ei välista.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36576
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Ukraine International Airlines Flight 752

Postitus Postitas Kriku »

Ghostship kirjutas:Pärast 70ndaid on elektroonika osa kindlasti korduvalt uuendatud ja täiustatud.
Mina ei oleks selles nii väga kindel :roll:
mart2
Liige
Postitusi: 5187
Liitunud: 22 Juun, 2014 19:52
Asukoht: Põlvamaa
Kontakt:

Re: Ukraine International Airlines Flight 752

Postitus Postitas mart2 »

Lemet kirjutas:TOR on välja töötatud 70ndatel, toona mingist automaatrežiimist tulistamisfaasist rääkida...???
TOR-1M, millised on ka Iraanis, hakati tootma alles 1991.a. ja on väidetavalt just elektroonika ning juhtimise osas mitu korda täeiendatud. TOR-i sõsar Kinžal (laevadel) on väidetavalt võimeline seda tegema - "... Основной режим работы комплекса - автоматический (безучастия личного состава), основанный на принципах "искусственногоинтеллекта"..." http://pvo.guns.ru/naval/kinzhal.htm
TOR suudab ka automaatselt infot vahetada Iraani S-300V-ga.

Kuna Iraani variandi kohta on kogu info nn. baasmudeli nimega, siis ega vist täpselt ei teagi, milline on juhtimise võimekus.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Ghostship
Liige
Postitusi: 367
Liitunud: 02 Jaan, 2020 1:13
Asukoht: Kraken
Kontakt:

Re: Ukraine International Airlines Flight 752

Postitus Postitas Ghostship »

Iraani ''Allah-guided'' õhutõrje ja vene ''tehisintellekt'', kõlab nagu üks väga surmav kokteil tõesti...
Iraan vist ei tahaks väga venelastega tülli minna, muidu üks väljapääs olekski süüdistada mingit backdoori süsteemis, millega venelased selle lennuki ise alla lasid. Vandenõuteoreetikud jõuavad selle järelduseni nagunii varem või hiljem.
hjl85
Liige
Postitusi: 6383
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: Ukraine International Airlines Flight 752

Postitus Postitas hjl85 »

Iraan võttis omaks, et lasid lennuki alla
Iran admits it shot down a Ukrainian passenger plane unintentionally, according to Iranian state TV. 176 people died in the crash outside Tehran. https://mobile.twitter.com/cnnbrk/statu ... 4516919296
Kasutaja avatar
sadist
Liige
Postitusi: 1047
Liitunud: 23 Juul, 2006 21:04
Asukoht: Paldiski
Kontakt:

Re: Ukraine International Airlines Flight 752

Postitus Postitas sadist »

Eesti keeles ka uudis nüüd: https://www.ohtuleht.ee/988904/ikkagi-r ... tulstamist

Inimlik eksitus, juhtub ikka :roll:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 14 külalist