REAALSUS: COVID-19 pandeemia

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Suletud
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Roamless kirjutas:Amburil õige jutt, lugesin Ekspressi loo läbi, paistis tavalise petuskeemina, millega tüüp üritas ettemaksu kätte saada ja riiki üle lasta. Esiteks oli jutt jama, kui Ekspress fakte kontrollis, et midagi Leetu või Lätti temapoolt müüdi, teiseks olles ka elus mitte õnge läinud klassikaliste petturite pettuskeemidega, siis jutt oli täpselt, nagu klassikalisel petturil ala kandke raha üle ja saan kohe siit laost Venemaalt asjad kätte. Kolmandaks nn businessmäänil oli just petturlusega seotud minevik lisaks maksuvõlgadele.
..maha lasta kui marodöör - vastavalt sõjaaja seadustele.

Ei olnud nali kusjuures (emotikone ka pole).
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5192
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Manurhin »

ElrikThunderson kirjutas:
Eriolukorra juht Jüri Ratas andis välja korralduse, millega kehtestatakse liikumisvabaduse piirang COVID-19 haigust põhjustava koroonaviiruse diagnoosiga inimestele ja nende inimestega koos elavatele või samas elukohas püsivalt viibivatele isikutele. Kord muutub rangemaks alates laupäevast.

Korralduses toodud nõuete täitmist kontrollib politsei, kes vahetab selleks terviseametiga andmeid. Kui inimene ei täida kehtestatud nõudeid, teeb politsei talle ettekirjutuse. Kui see ei aita, siis rakendatakse järgmise mõjutusvahendina sunniraha kuni 2000 eurot.
https://www.err.ee/1069513/uus-korraldu ... st-lahkuda
Karta on, et reaalses elus ei saavutata sellega muud, kui et nüüdsest ei taha enam keegi niiväga testima minna. No ja eks ta küüniliselt võttes nii on kah - kes põeb kergemalt, saab niigi terveks (aga saab vähemalt kasvõi kiirendusvõistlustel käia - https://elu24.postimees.ee/6933351/bemm ... igaanidest ), kes kiirabiga haiglasse viiakse, selle jaoks pole samuti suuremat vahet, kas on eelnevalt testitud või mitte. Statistikas muutub registreeritud uute haigusjuhtude arv väiksemaks, ametnikud raporteerivad saavutatud edust ja siis korraga on täieliku üllatusena kahe-kolme nädala pärast intensiivravipalatid patsiente ääreni täis.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
ElrikThunderson
Liige
Postitusi: 1688
Liitunud: 30 Dets, 2012 22:01
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas ElrikThunderson »

Arstide liidu president Jaan Sütt selgitas, et koroonaviiruse ravimine intensiivravis on väga pikk. Tema sõnul peaksid inimesed püsima kodudes, et vältida haiglate intensiivravikohtade täitumist sellise piirini, millega Eesti meditsiinisüsteem enam toime ei tule.
https://www.err.ee/1069510/arstide-liid ... tu-nadalat
hannesK
Liige
Postitusi: 358
Liitunud: 12 Veebr, 2020 12:50
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas hannesK »

Venelased saatsid siis 100 Sõjaväearsti ja spetsialisti koos ratastel laborite desinfekt autod, viiruse testid ? ja 600 ventilaatorit.
Itaalia suursaadik Venamaal kiitis selle kriitiliselt tähtsaks epideemia praeguses staadiumis.
One hundred military medics and disease specialists were on board, along with mobile laboratories, disinfection vehicles, test kits, and 600 ventilators, which Italian described as “critically important at this stage of the epidemic.”

Itaalias keerasid numbrid peale väikest pausi jälle tõusule. Täna 6153 uut juhtumit ja 712 surma.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Kapten Trumm »

See korraldus on deklaratiivne ja kindlasti vajalik, aga selle autor pole kuigipalju viitsinud oma ajusid kulutada sellele, kuidas see päriselus välja näeb. Selliste piirangute puhul (mille iva ma mõistan) tuleb aga väga rangelt sätestada, mismoodi seda peret tagatakse (ja kes selle eest vastutab!) ja kes omab õigust neid terveks kuulutada. Tervenenutele ju teste meil ei tehta ja perearsti saad parimal juhul telefoni otsa. Kes võtab sind sealt andmebaasist maha.

Kujutage ette, teil on neljapealine pere, põnevuse lisamiseks paneme koera kah. Üks saab "diagnoosi". Selle korralduse järgi peab nüüd terve pere kodus olema. Well, külmkapp saab tühjaks, siis võtame ette varud. Meil näiteks on seda 2 nädalaks. Nii ravimid kui säiliv toit. See maksis kokku ca 400 eurot. Paljudel aga pole seda - sama 400 euro pärast. Ja ise propageerime meedias- poes toitu jätkub, ärge varuge.

Niisiis, esimene haigestub. 4 päeva pärast teine, 7 päeva pärast kolmas ja 5 päeva pärast neljas. Põdemisaeg on igal juhul 7-14 päeva. Kui haiglasse ei satu. Ahjaa, koer vajab 2 korda päevas situtamist.

Nüüd võib igaüks ise arvutada ja leida selle korralduse täitmise võimalikkuse. Ei hakka töötama. Igasugu vabatahtlikud abistajad sellisesse nakkuspessa eriti jalga ei tõsta. Koostage ajajoon ja leidke, mitu päeva peab see pere "toores seisma" ise.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
ElrikThunderson
Liige
Postitusi: 1688
Liitunud: 30 Dets, 2012 22:01
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas ElrikThunderson »

Sillamäel asuv respiraatoreid tootev AS Esfil Tehno tehas käivitab kõik liinid, et leevendada maskipuudust. Juba otsitakse Töötukassa vahendusel ka täiendavaid tootmistööliseid, keda kiirelt välja koolitada ja tööle rakendada.

Seni valmis vabrikus 500 kaitsemaski päevas ja osa neist eksporditi välisturule. Nüüd, kus on kasvanud vajadus isikukaitsevahendite järele, suunatakse kogu tehasevõimsus muult toodangult just maskide tootmisse. Esfil Tehno juhatuse esimees Araik Karapetjani sõnul plaanitakse palgata 70 uut töötajat ning praegune kogutoodang läheb ainult Eesti tarbeks.

Tehase võimekus on ühes vahetuses toota 10000 kaitsemaski päevas. Uute töötajate naasmine peaks tõstma tehase võimekust hoida liinid töös kahes vahetuses.
https://arileht.delfi.ee/news/seljadkok ... d=89371843
mart69x
Liige
Postitusi: 912
Liitunud: 06 Juul, 2009 15:30

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas mart69x »

Tänase päeva "nali" inimeselt , kellel olnud viimane nädal aega vahelduv palvik, nõrk olla ja kurgus kriibib igaks juhuks elanud nädal aega isolatsioonis ja paremaks pole läinud. Kaks päeva on üritnanud perearsti kätte saada kuid telefoni vastu ei võeta. 1220 saatekirja ei väljasta ja sealt ka info, et kui palavik ei ole üle 38 kraadi siis testima ei saa aga kuidas mitte vastavat perearsti kätte saada ei osatud midagi soovitada. Lõpuks sai perearsti kätte ning perearsti ütles, et kui suudate ühe lause öelda nii, et vahepeal ei hinga siis hingamisraskusi pole ning testima ei saa ja üldse pidi Eestis ka mingi samalaadne gripp võimust võtma ning tema arvates pole koroona. Inimene siirdus oma igapäeavsesse ellu tagasi.... ja samas loed, et pos. vastuseid saadakse ilma palaviku ja muude sümptomiteta või siis madala palavikuga. :dont_know:
Tänane kord sisuliselt tähendab seda, et riik võib otsustada, et kõik elanikkonnast peavad tõestama, et nad ei ole rasedad ja rasedustest selleks ei kõlba, samas kõlbab ostutsekk 5 kuud tagasi ostetud kondoomile.
maksipoiss
Liige
Postitusi: 1742
Liitunud: 24 Okt, 2014 20:33
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas maksipoiss »

hannesK kirjutas: Itaalias keerasid numbrid peale väikest pausi jälle tõusule. Täna 6153 uut juhtumit ja 712 surma.
Venelased asusid toimetama .
Turist 47
Liige
Postitusi: 4321
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Turist 47 »

Desinfitseerimisest. Kasutan pakendite(ka. toidu) , postkasti... ja ka nt. auto desinf. järgmist lahust: Denatureeritud(tehniline) piiritus 240ml ; Vesinikperoksiid(3%) 15ml ; Glütseriin 5ml ; Vesi 60ml. Tulemus on 75% lahus(65% peaks ka piisama).
See nö. "vaese mehe" d.lahus. Segu kasutati "enne EU aega" . Pihustamiseks käsiprits.
T.
manjabes
Liige
Postitusi: 401
Liitunud: 17 Jaan, 2006 21:05
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas manjabes »

Z03
Liige
Postitusi: 1136
Liitunud: 22 Juul, 2016 10:09

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Z03 »

Jah, tinistasid ja uinutasid koostöös sellesama ajakirjandusega, kes nüüd kriitilisi artikleid vorbib kirjutada.
Kasutaja avatar
ambur123
Liige
Postitusi: 1584
Liitunud: 27 Apr, 2009 9:37
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas ambur123 »

Kuulsin tuttavalt infokildu ja kontrollisin veebist - paistabki tõsi olema.

Hispaanias, mis on teine koroonaga tugevamalt pihta saanud riike Euroopas, korraldatakse jäähalle ümber laipade hoidmiseks. Viidatud artiklites jutte vaid "ette valmistamisest" aga tuttava sõnul pidi juba kasutuses olema. Sellele viitab ka teise artikli tekst, et linna enda 14 surnukuuri ei võta enam rohkem vastu (seda põhjusel, et töötajatel pole kaitsevahendeid).

Jäähallid kasutusel surnukuuridena, seda aastal 2020 Euroopas
- nagu stseen mingist katastroofifilmist ...

https://www.france24.com/en/20200324-sp ... rus-deaths

https://www.thelocal.es/20200324/madrid ... virus-dead
tympsa
Liige
Postitusi: 1432
Liitunud: 14 Mär, 2013 14:00
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas tympsa »

Ok, ebavajalik jauramine kustutud.Hädavajalikke oste võib teha ka haige pereliige .Mõned meediakanalid annavad väga poolikut infot
Viimati muutis tympsa, 26 Mär, 2020 22:15, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Postitusi: 1897
Liitunud: 17 Aug, 2014 15:32
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas loomake »

Tänase ajaga läheb USA "juhtima" :cry:
- COVID-19 patients average time on ventilator: 11 - 21 days (vs. 3 - 4 days for non-COVID-19 patients). "We have patients that have been 20 days 30 days on a ventilator. The longer you are on a ventilator, the more likely you are not going get off a ventilator"
Maa keeli "Mida kauem ventika all oled seda tõenäolisemalt sa sinna alla jäädki"
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
android
Liige
Postitusi: 30
Liitunud: 10 Mär, 2020 13:13
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas android »

tympsa kirjutas:See koroonahaigete pereliikmete lukustamine on täielik ämber.
Esiteks, kes hakkab neile toitu, ravimeid, peldikupaberit ja pesuvahendeid koju tassima ?...
Loe ikka lisaks pealkirjale sisu ka
https://www.valitsus.ee/et/uudised/eriteade-koroonaviirusest-tingitud-kodus-pusimise-kord-muutub-rangemaks
Saad lähimasse poodi minna, kui KOV ei tule toime, st muud ei jää üle.
igapäevaseks toimetulekuks hädavajaliku ostmiseks, kui seda hangitakse elukoha või viibimiskoha läheduses ja teisiti ei saa;
..
õues viibimiseks.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist