Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
andrus
Liige
Postitusi: 4332
Liitunud: 02 Juul, 2004 11:39
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas andrus »

Üks varasemaid eliitkooli jutte algab siit: http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 70#p337070
Siis ei olnud riigieksamite tulemuse tabeli näol tegu kooli taseme indikaatoriga, vaid "kooli juhtkondade soov upitada end riigieksamite pingereas ja veel sajas pingereas laste pealt välja" :)
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Kriku »

Ma arvan ka, et edetabelikohaga vehkimise võiks lõpetada. Mida see näitab, on selgusetu nagu ka see, milline on Aguri panus GAG-i positsiooni.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Postitusi: 9095
Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Kilo Tango »

Üldiselt on mul selline palve, et lisaks minule jälgivad seda teemat ka paljud teised inimesed ja minu meelest on see Aguri haridusjuhtimise võimekuse üle heietamine hälbinud kogu teemast päris tugevalt. Siit ka palve kas kolida selle agurismiga siit kusagile mujale või naasta teema juurde. Jutt nagu oleks Agur mingi russofiil vms. ei ole imho tõsiseltvõetav.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Kriku »

Kilo Tango kirjutas:Üldiselt on mul selline palve, et lisaks minule jälgivad seda teemat ka paljud teised inimesed ja minu meelest on see Aguri haridusjuhtimise võimekuse üle heietamine hälbinud kogu teemast päris tugevalt. Siit ka palve kas kolida selle agurismiga siit kusagile mujale või naasta teema juurde. Jutt nagu oleks Agur mingi russofiil vms. ei ole imho tõsiseltvõetav.
Toetan. Sai kärbitud poolteist lehekülge + eemaldatud kogu see riigieksamite jura.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Kohtla-Järve riigigümnaasiumi juht Hendrik Agur: ebanormaalne, kui põhikooli lõpetanu ei suuda elementaarsel tasemel eesti keelt rääkida!

Põlevkivlinna sumbunud haridusmaastikule fööniksina lennanud Hendrik Agur unistab päevast, mil lõpeb pettus hariduses ja iga Ida-Virumaal põhikooli lõpetanu suudab päriselt eesti keeles suhelda.


Tulite Tallinna meepottide juurest Kohtla-Järve riigigümnaasiumi juhtima, annate hinge Ida-Viru haridusele ning tänutäheks visatakse kooli aknad sisse...

Oi, nii ma küll ei tunne. Riigigümnaasiumi juhiks tulek Ida-Virumaale on missioon, au ja võimalus. Tühipaljas akna purustamine ei kuulu siia skaalale. Teadaolevalt on vandaalid käes, politsei tegeleb. Uus aken tellitud. Kulu ligi 1000 eurot. Kas vanematelt see summa ka kätte saadakse, on iseküsimus.
Tallinnas sai töö tehtud. Siin Ida-Virus on nii palju teha, hoopis teine elu ja ilm. Maru põnev, toredad inimesed, teistmoodi kombed, arusaamad.

Kas Ida-Virumaad kartsite ka?

Ei. Aeg, mil siin pussitati taksojuhte, on jäänud aastate taha. Pätte pole ja ka suur osa narkareist on maha surnud.
Enne kui tulin, olin kolm-neli korda läbi sõitnud ja kogu aeg oli tunne, et ah, huvitav küll, aga tahaks nüüd tagasi, ära – sinna, kus suur linn, ilusad tänavad. Kaugemalt vaatajal võib olla õudne tunne senini, veneaegsed majad, suitsevad korstnad... Aga päris nii see pole, pealegi on nüüd nende kõrval füüsiline ja vaimne pärl – meie kool, kus alustasin 15. aprillil aasta eest.

Kas olete mõelnud, et äkki itta tulek polnud kõige targem tegu?

Ei kordagi! Aasta eest oli siin Kohtla-Järvel eesti kogukonna ülestõus eestikeelse kooli säilimise nimel, mis läks kuumaks, hakkas kaugemalgi silma. Ilma selle sõjata vaevalt et siin oleksin. Riigigümnaasiumi tulek on nüüd raputuseks, koolil on missioon kogu regioonis.

Tahate luua Eesti parimat kooli, aga tuleb koroona, saadab koduõppele...

Kriisid tulevad ja lähevad. On huvitavate tajude periood, tuleb õppida muutustega kohanema. On uute võimaluste aeg õppida koduarestis mentaalsuse säilitamist. Ka tehniliselt on uute võimaluste periood, kust tuleb palju võitjaid. Restardi hetk ühiskonnale. Pole vahet, kas Kohtla-Järvel või mujal.

Kui digipädevad teie õpilased on?

Ei saa väga uhke olla. Gustav Adolfi koolis õppisid noored programmeerimist juba esimeses klassis. Siin piirkonnas on pikk tee minna nii õpilastel kui õpetajatel, aga õpime.

Millised on koduõppe saavutused?

Kogu kooliperega koguneme ikka esmaspäevahommikuti kell 9.45, aga nüüd virtuaalselt oma tavalistele infominutitele. Sisseharjunud aeg, selliselt jätkata on turvaline ja armas. Virtuaalkooli koos tuttavate ruumidega – söökla, aatriumi ja õpetajate toaga – oleme üles ehitanud Discordi keskkonnas.
Meil on ka aatriumikohvik KOHT37, mis töötab nüüd virtuaalselt. Vaadake Facebookist, mis toimub! Muusikaõhtu live Amsterdamist, vandenõuteooriate õhtu või hoopis hommikujooga!

Eesti- ja venekeelsed inimesed elavad eri infoilmades, see lööb koroona ajal eriti välja.

Maailmad on erinevad, eriti vanemaealistel. Ma pole harjunud, et lapsevanemad on koolist nii kaugel, lihtsalt ei julge suhelda. Lastevanemete koosolekud toimuvad tõlkega, et kõik aru saaks. See, et suur osa vene emakeelega õpilasi ei tea Eesti infokanaleid, on probleem, aga parandame seda.

Kuidas teete õpilastele selgeks, et nad elavad Eestis, mitte Moskva Kremli koridorides?

See pole tänapäeva noorte probleem. Teatakse ja austatakse Eesti riiki. See on suur suhete võrgustik, mis algab meie inimestest. Sain alguses osa kohalike halvakspanu osaliseks, et nii vähe on õpetajate hulgas vene nimedega inimesi. Aga just need meie 40 õpetajat kannavad siin me Eesti väärtusi. Meie inimesed on valitud väga hoolikalt.

Kui palju õpilasi on?

280, ja kolm neljandikku neist vene emakeelega. Paljude ema on eestlane ja isa venelane, või vastupidi. Osa räägivad võrdselt hästi nii eesti kui vene keelt, neil on raske identifitseerida, kes nad on. Kooli rahvuslik ja keeleline kooslus on väga tore ja huvitav.

Püüate oma õppureist eestlasi kasvatada?

Ei mingil juhul! Eesmärk ei ole venelastest eestlasi teha ega ka vastupidi. Austame eri rahvusi ja kultuure, see on üks meie kooli põhiväärtustest, aga eesti keele peavad kõik selgeks saama.
Paljudele on see raske, sest tegelikult pole siin Ida-Viru vene õppekeelega koolides eesti keeles korralikult õpitud, kuigi seadus ette näeb. On käinud slikerdamine ja susserdamine, et asi hea välja näeks.

Üheks komistuskiviks sai ka noa ja kahvliga sööma õppimine.

Pöörasime sellele euroopalikule väärtusele sööklas esimesel paaril kuul tõesti tähelepanu. Meedia pani teema oma elu elama, tõlgendades, et need, kes noa ja kahvliga süüa ei oska, lähevad ära. Tegelikult pole nii. Õpilased ise on üksteisele nakkavaks eeskujuks.

Kui palju on aasta jooksul koolist lahkunud õpilasi?

Tänase seisuga 47. See oli prognoositav, võtsime esimesel aastal erandlikult vastu kõik, kes soovi avaldasid. Paljud, kes sisse said, polnud gümnaasiumis õppimiseks küpsed ega motiveeritud. Riskirühmaks on ka need, kes arvavad, et neid nagunii läbi veetakse ja ei saa aru, et meie koolis pole slikerdamist ega kahtlasi kokkuleppeid hinnete ära joonistamiseks. Siin võib veel väljalangejaid tulla, aga üldiselt on väga palju ülitublisid. Oleme järjele toonud mitmeid õpilasi, kellel siiani puudus õpiharjumus.

Kas suurim Ida-Viru šokk oligi see, kui pettusterohke on siin haridus? Õpilased veetakse koolist läbi nii, et ei peagi eesti keelt selgeks saama, kuigi paberite järgi on kõik oskajad.

See oli tõesti kõige häirivam! Koolikultuur on hoops teine. Võtame või endise Ahtme gümnaasiumi (nüüd Kohtla-Järve Ahtme põhikool), kust igal aastal tuli mitukümmend kuldmedaliga lõpetajat, aga riigieksamite tulemustelt oldi tagumises otsas. Medalid määras ju kool! Ei ole normaalne, kui õpilased lõpetavad põhikooli ja ei suuda elementaarsel tasemel eesti keelt rääkida! Kui õpilasel on lõputunnistus, mis ei kajasta tegelikkust, on see pettus.

Arvatakse, et suure poti ühes nurgas pole võimalik keeta paksemat suppi, ometigi püüate.

Püüamegi, vastuvoolu ujudes. Oleme piirkonna ainus gümnaasium, kus tulevad tõsised vastuvõtukatsed. Siin pole seni olnud kommet muretseda gümnaasiumi saamise pärast. Meie tahame, et inimesed hakkaks pingutama gümnaasiumi pääsemiseks. Teame, see sõnum jõuab kohale valuliselt. Loodan, et jõuab ka kohalike koolijuhtide ja õpetajateni. Et algaks muudatused! Et saadaks aru – põhikooli ei ole võimalik lõpetada eesti keelt oskamata.

Kas olete enesele vaenlasi saanud?

Viis kohalikku eesti kooli juhti kirjutasid mulle mõni nädal tagasi avaliku kirja. End Ida-Virumaa patriootideks nimetavate koolidirektorite kirjast on tunda paanikat ja soovi hoiduda muutustest. Mina neid vaenlasteks ei pea, aga kahju on neist küll, päris ausalt. Ja koolidest ka, mida nad juhivad.

Teid peetakse võõraks, kes püüab omade seltskonnas segadust külvata.

Olen “oma” paljudele kohalikele, kellega koos me seda kooli siin teeme. Ja paljudega ka väljastpoolt kooli, kellega oleme samas väärtusruumis. Küsimus on mõtteviisides. Olen otsekohesusega paljusid ärritanud, nende olemise ebamugavaks teinud.
Olen väga tundlik koolide juhtimise koha pealt selles, kas koolijuht on eestvedaja ja tegutseb tõeliselt õpilaste huvides, või hoiab oma kohta ja lähedal seisvaid inimesi ning tallab oma tegevuse või tegevusetusega õpilaste paremad võimalused väiklaselt maa alla, pagedes ise muutuste eest. Nii ei tohi!

Kas teie rahakott on paksem kui teistel, et saate õpetajaid tuua Tallinnast, Võrust?

Meil on õpetajaid ka Saare- ja Läänemaalt, Pärnust, Viljandist. Saame kaugemalt tulnuile eluaseme kompensatsiooni maksta. Veidi on palk suurem. Kauplesin riigilt välja 10 ametikorterit, mida renoveeritakse, et väljast tulnud ei peaks ühiselamus elama. Inimeste eest tuleb hoolitseda.

Mis nipiga olete tippspetsialistid Ida-Virusse toonud?

Tõesti, on inimesi üle Eesti. Kui teeme säravil silmil hariduspärli, ägedat kooli, kus kõigil huvitav, tulevadki ägedad inimesed kokku! See ei juhtu iseenesest, tegelda on vaja ja sütitada inimestes usk, et see on üdini õige ja vägev, mida teeme.
Aga siinne tüüpfraas koolijuhtide seas on: “Õpetajad siia ei tule, kust me neid saame?!” Kui suhtumine on selline, siis keegi ei tulegi. Kui asi piirdub kuulutuse lehte panemisega, siis loomulikult polegi ägedaid õpetajaid.

Millised on teie tehtud vead?

Ei taha kelkida, aga vigu pole, on teekond koos karidega. Loomulikult osa vene koolide juhid on üsna tigedad mu peale, sest ma ei salli nende senist mentaliteeti. Olen kõva häälega korduvalt välja öelnud, et on vastutustundetu ja lausa kuritegelik õpilasi ükskõik mis hinnaga koolist läbi vedada, pakkumata ausat võimalust hariduse omandamiseks Eesti Vabariigis.

Miks peaks Obinitsa pere oma lapse panema Kohtla-Järve gümnaasiumisse?

Meil on ägedad õppemoodulid: ajakirjandus, etenduskunstid, reaal ja loodus, digitehnoloogia, inseneeria, meditsiin. Meil on tippõpetajad, ka doktorikraadiga. Osa kursusi on koos ülikooli õppejõududega Virumaa kolledžis. Meie haridus on aus ja kvaliteetne! Ning milline elukool tuleb siit multikultuursest keskkonnast koos suurepäraste võimalustega ägedas koolikeskkonnas!
Toredad inimesed, kellele läheb korda eesti haridus, hakake õpetajaks, koolijuhiks. See on fantastiline kogemus, mis annab tiivad! Ägedad inimesed on siin alati oodatud!

KURI KIRI
Viis direktorit Aguri vastu

“Hendrik Agur on üleriigilises meedias /.../ esinenud üleskutsetega, et head õpetajad tuleksid Ida-Virumaa haridust “päästma”. Sellised väljaütlemised ei tee rääkijale au. Lisaks on meedias halvustava suhtumise üles näitamine ääretult vastutustundetu ja hoolimatu siinse haridusmaastiku edendamise, maine ning laste tuleviku suhtes.”
Viie Ida-Virumaa koolijuhi avalik kiri Hendrik Agurile

• • •

“Tõesti, kaasame inimesi üle Eesti, aga mitte midagi ega kedagi “päästma” kutsudes, vaid missioonile, et teha koos head kooli. Liiga kaua on Ida-Virumaa haridus olnud sabassörkija rollis, aeg on seda olukorda muuta. Uue riigigümnaasiumi avamine on loonud selleks head eeldused. /.../ Ida-Virumaa koolijuhtidel tasuks omavahel vaenamise ja kadetsemise asemel teha sisulist koostööd, milles partnerlus ja konkurents käiksid käsikäes. /.../ Kahjuks aga on hetkel valitsev olukord pinnaseks nendele mugavustsoonis istuvatele koolijuhtidele, kes muudatuste vajadusi trotsides kirjutavad igal kevadel välja lõputunnistusi, mis ei vasta ausa hariduse sisule.
Aguri ja meeskonna kirjast “Ida-Virumaa haridus muutuste tuules”
..et õkva teemasse - erinevalt siin vahepeal ruulinud teemavälisest "persoonivastasest hüsteeriast" :P

Algallikas oleks viisakas ka lisada:
https://maaleht.delfi.ee/uudised/kohtla ... d=89412209

E.T.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Algallikas oleks viisakas ka lisada:
https://maaleht.delfi.ee/uudised/kohtla ... d=89412209

E.T.
"Aitähh, Borja, et sa teemakohast artiklit maksumüüri tagant meiega jagasid" - oleks siia viisakas lisada

B.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Vilks
Liige
Postitusi: 421
Liitunud: 23 Okt, 2013 18:34
Asukoht: Ida-Virumaa
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Vilks »

Narva linnavalitsus kutsus punamõrtsukate tänavate ümbernimetamise eelnõu tagasi
18 aastat kestnud  katse vabaneda Narvas punakommunaaridest mõrtsukate Daumani ja Tiimani nimesid kandvatest tänavanimedest, ei kanna linnavõimude vastuseisu tõttu vilja: vastav eelnõu pendeldab lõputult linnavalitsuse ja volikogu vahel. Nüüd kutsus linnavalitsus eelnõu volikogust tagasi. 
Loe lähemalt: https://pohjarannik.postimees.ee/695251 ... nou-tagasi

Tänavasiltide vahetamine pidavat liiga kallis olema ja paar vene pooldementset babuskat olevat ka vastu: neil ei jää uus tänavanimi meelde.

30 aastat integatsiooni Narva linnas.
Vilks pidi teispool Läti piiri hunt olema?
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3818
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Jaanus2 »

Hea näide, mis juhtub kui mittekodanikud (ehk need, kel elukohariigist ülisügavalt savi) lahkelt linnavalitsust valima lubatakse - Narvas on neid eriti palju. Lisaks ei leitud seal raha Vaba Lava teatri jaoks - riik ehitagu neile teater ja maksku pärast kultuur kinni ka. Tark jutt selle juurde, et kultuur peab isetasuv olema. Narva muuseumile ka kuidagi raha ei leita, isegi vana Narva papist maketi majutamine oli ülisuur probleem pikka aega. Narvas on veel nipikaid tänavanimesid, ega Kangelaste prospekt neil ka Kuperjanovit ja Nugiseksi ei meenuta.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19207
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas ruger »

Aga miks mitte, sinna linna teha 1944 kaitselahingutes osalenud ja medaleid saanud Eesti meeste nimelised tänavad või platsid. Muidugi tekiks meeletu kisa-kära... Aga neid NSVL-i aegseid nimetusi tuleks muutma hakata nagu tšehhid, poolakad ja ukrainlased on teinud. Nugiseksi, Maitla ja Riipalu teed võiksid tulla piirkondadesse, kus nad oma rüütliristid välja teenisid. Igati austust väärt teema.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Vilks kirjutas:Narva linnavalitsus kutsus punamõrtsukate tänavate ümbernimetamise eelnõu tagasi
18 aastat kestnud  katse vabaneda Narvas punakommunaaridest mõrtsukate Daumani ja Tiimani nimesid kandvatest tänavanimedest, ei kanna linnavõimude vastuseisu tõttu vilja: vastav eelnõu pendeldab lõputult linnavalitsuse ja volikogu vahel. Nüüd kutsus linnavalitsus eelnõu volikogust tagasi. 
Loe lähemalt: https://pohjarannik.postimees.ee/695251 ... nou-tagasi
..uuemad arengud:
https://www.stena.ee/blog/rukovoditelej ... -i-tijmana

Tegelt mind huvitabki, millas see Narva kommarite tänavanimede sitane küse meil (lõpuks) ka "peavoolumeedia künnise" ületab :twisted:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Vilks
Liige
Postitusi: 421
Liitunud: 23 Okt, 2013 18:34
Asukoht: Ida-Virumaa
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Vilks »

https://pohjarannik.postimees.ee/696752 ... ist-narvas

Kuus kodanikuaktivisti taunivad Narva linnapea Aleksei Jevgrafovi tegevust Eesti ajaloos terroristlike tegudega tuntud punarevolutsionääride Albert-August Tiimanni ja Ancis Daumani mälestuse jätkuval põlistamisel Narva linna tänavanimedes.

Rohkem kui aasta on möödas ajast, mil eelnõu pidi komisjonides arutatama ja selle kohta midagi otsustatama, ent Narva linnapea Aleksei Jevgrafov on põhjendanud tänavate ümbernimetamise eelnõu tagasikutsumist arhitektuuri- ja linnaplaneerimise ameti direktori vahetumisega. Linnapea leidis, et ameti uus direktor Kaie Enno peab selle eelnõuga tutvuma, oma seisukoha kujundama ning siis selle eelnõuga uuesti linnavalitsusse tulema. Narvas on püütud punarevolutsionääride tänavanimedest vabaneda alates 2003. aastast, kuid kohaliku võimu vastuseisu ja erinevate ettekäänete tõttu pole see seni õnnestunud.
Vilks pidi teispool Läti piiri hunt olema?
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Fantastiliselt hea artikkel - juba pealkiri on nauditav 8) 8)

https://forte.delfi.ee/news/ajalugu/suu ... d=89801109
Inimesed tahavad elada teisel maal, kuid see juures meenutada oma auuli. See on katse kuulutada: „Teie olete eestlased, aga meie venelased - suure impeeriumi pärijad! Ning me veel näitame teile, milline oli see impeerium ja kui tarvis, siis võime seda alati korrata!"

Ülejäänud osa ajast on need samad venelased Euroopa kodanikud, kes naudivad ühiskondlikke hüvesid. Säärane nõukogude identiteedi manifestatsioon näeb inimestelt, kes on end Euroopa Liidus mugavalt sisse seadnud, naljakas välja.
..ja niiilihtne see ongi :|
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

..ja kohalikud tibloidsed rotid on vaabse väga vabalt end siin tundma hakanud :evil:

https://www.delfi.ee/news/valeinfo/palj ... d=89793319
Kaht, kokku ligemale 3000 jälgijaga lehekülge vedav Pupkevitš on huvitav mees. Vähem kui viis aastat tagasi valvas ta politsei- ja piirivalveameti Narva kordonis meie idapiiri. Nüüd on Pupkevitš Vasakpartei aktiivne liige ning jagab sotsiaalmeedias NATO-vastaseid ja Kremli-meelseid seisukohti.

Pupkevitšil on sidemed Venemaa propagandavõrgustiku esindajatega Eestis. Näiteks aitas Pupkevitš mullu luua siinkandis Venemaale kuvandit suurõppusest Kevadtorm 2019.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5192
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Manurhin »

Vilks kirjutas: 18 aastat kestnud  katse vabaneda Narvas punakommunaaridest mõrtsukate Daumani ja Tiimani nimesid kandvatest tänavanimedest, ei kanna linnavõimude vastuseisu tõttu vilja: vastav eelnõu pendeldab lõputult linnavalitsuse ja volikogu vahel.
Minupoolsed ettepanekud uuteks tänavanimedeks: Jüriööülestõusu ja Võõrtööjõu :mrgreen:.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

..minu poolt siis "Hauaööõuduse-"...
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 17 külalist