Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
ranel
Uudistaja
Postitusi: 26
Liitunud: 07 Aug, 2016 21:06
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas ranel »

Fucs kirjutas:Vahepeal kõrvalpõige Travellunch Lightweight Food ja Adventure Food müslide maailma....
Müslid jms.jpg
Minul see asi alla ei lähe. Ei piima ega jogurtiga. :twisted:
Isegi naisel ei lähe... või läheb väga vähe ja harva :scratch: :D
No tuumasõja puhul muidugi läheks. Aga selle poolkõva koroovaviiruse ajal vat mitte ei lähe.

Seega tuli leida tuumasõjavarude sellele artiklile mingi koroovapandeemia olukorra eripärasid arvestav vastav kasulik lahendus.

Väike idee siis neile, kellel seda müslit liiga palju üle ja/või kellel selle sõõmisest täielik siiber juba on, aga ära visata ka ei raatsi...

MÜSLIKÜPSISED !

400-500 gr müslit
3-4 muna
100-150g sulatatud võid
(väiksemate müsli koguste puhul muna ja või hulka siis vastavalt vähendada umbestäpselt)

...kokku segada, vormida pätsikesed ja küpsetada ahjus.
Peris head on !
Müsliküpsised.jpg
Ma sõin täna hommikul seda müslit. Kuum vesi peale ja jumala okei asi. Jah, aastaid ma sama asja süüa ei tahaks, aga kriitika, et süüa ei kõlba, on küll liiast.

Konservide osas, need on tegelikult ikka väga mugavad asjad. Viskad priimuse peale ja hiljem saad kogu taara ära visata ja ei määrinud nõusid.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Fucs »

...aga kriitika, et süüa ei kõlba, on küll liiast.
Kõlbab süüa küll AGA mina ei söö müslit, mida ma ka üritasin ühemõtteliselt väljendada.
Lihtsalt mulle see ei maitse kohe mitte kuidagi.

*

OK

Kui juba siia kirjutamiseks läks, siis lähme oma koroovaaja toitudega edasi.

Kuna konservidest sai vahepeal isu täis, siis kiikasin vahelduseks grillkraami poole.
Matsimoka 1.jpg
Julgen soovitada Matsimoka grillvorste. Kõik artiklid on väga head. Kuna täiuslikke asju pole, siis annan 9 punkti kümnest.
Seekord sai küpsetatud: Matsimoka "sašlõkivorst sibulaga" (eelküpsetatud) ja "sašlõkivorts sibula ja äädikaga" (toorvorst, järgmisel pildil).
Matsimoka 2.jpg
Juurde sai võetud Nõo "Triibuliha marinaadis". Sellel annan 8 punkti 10-st.
Nõo peekon.jpg
....
AMvA
Liige
Postitusi: 3529
Liitunud: 09 Dets, 2018 20:26
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas AMvA »

Minu meelest parim poest saadav grill-liha on see https://www.selver.ee/armeenia-saslokk- ... a-grill-kg

Ainuke asi selle juures mida peab tähele panema on see, et see on nii phemeks marineeritud, et ei vaja väga pikalt grillimist, korra kummaltki poolelt kergelt pruuniks. Kui hakata tahtma seda tõsiselt grillida, siis kuivatab ära ja ei ole enam hea.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Fucs »

...
Matsimoka 3.jpg
...juurde sai veel tehtud Grossi sašlõkki (lahtiselt letist, mitte ämbritesse pakituna).
Kui kaks ja kolm aastat tagasi oli üllatuseks Grossi sašlõki liha hea kvaliteet (+ ilusad normaalsed ühesuurused kvaliteetsest lihast tükid), siis seekord pidin natukene pettuma.
Oli korraliku liha hulgas ka "sõlmelisi tükke" ja osad tükid nii suured, et pidi pooleks lõikama. Kuidagi lahja marinaad oli ka ja sai lisatud mehiselt 30% kanget äädikat juurde enne (mingi 10-15 minutit jõudsid selles kangemas asjas seista), sest mulle meeldib tugevalt marineeritud sašlõkk.

Grossi sašlõkile siis annaks seekord 6,5...7 punkti kümnest.

Kartulit ja marineeritud peeti kõrvale, ning sai kokku päris hea kooslus.
Nõo ja Matsimoka tarelkal.jpg
Igatahes väga tervitatav vaheldus makaronide-riisi-tatra jms konservide segule.
Leo
Liige
Postitusi: 3303
Liitunud: 27 Dets, 2006 20:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Leo »

Nende riiklike toidupakkide eesmärk on hoida võitleja võitlejana, mitte muuta marodööriks või meditsiiniteenistuse sisendiks kuni väliköö käima pannakse. Mis karantiini ajal kurjaks ajab, on see, et Eesti lihatoodete saadavus halveneb. Õnneks on viimase 10 a tekkinud juurde kohalikke valmistajaid, kes suudavad teha söödavat toodet või siis tuleb lihtsalt Prisma lihaletist "tappa" paarkolm kilo liha ja seda ise maitsestada ning vaaritada. Igasugu riiklike toidupakkidega on niimoodi, et kui tekitavad palju kõrvetisi, kinnisust ja lahtisust, siis meditsiiniülem suhtleb tagalaülemaga ja teatud sodi enam ei osteta. Kindel välitest on vaadata, mida kaader sööb ja süüa sama. Mõned päevad nende pakkide peal saab keskmine inimene oldud, siis on järjekord ukse taga - ülehappesus, kinni või lahti või vaheldumisi kõik kolm.
oliver
Liige
Postitusi: 2100
Liitunud: 01 Dets, 2004 17:53
Asukoht: Saarel
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas oliver »

Ma olengi viimasel ajal seda teed läinud et võtan paar kilo liha, lõikan parajad ja ühesuurused (küpsemisel/valmimisel üsnagi oluline) tükid, lisan kõvasti sibulat, veidi pipart ja soola, sorts vett ja äädikat. Ja saab väga hea.
Walter2
Liige
Postitusi: 3979
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Walter2 »

Kaukaaslased kasutavad miskipärast marinaadis leotamise asemel erinevaid grillpulbrite ja -ürtide segusid millega liha kokku hõõrutakse. :scratch:
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
AMvA
Liige
Postitusi: 3529
Liitunud: 09 Dets, 2018 20:26
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas AMvA »

Walter2 kirjutas:Kaukaaslased kasutavad miskipärast marinaadis leotamise asemel erinevaid grillpulbrite ja -ürtide segusid millega liha kokku hõõrutakse. :scratch:
Kaukaaslased ei kasuta jah üldse äädikat marineerimiseks, see tegelikult kuivatab liha. Ei kujutagi ette, kust see komme on tulnud. Tehakse ikka ürtidest nn. kuivamarinaad ja pannakse liha hakitud ürtidega koos kilekotti tõmbama.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Happelised marinaadid muudavad liha lihtsalt pehmemaks, mistõttu on seda vähem vaja kuumutada. On selleks siis äädikhape (äädika või veiniäädika marinad) või piimhape (keefirimarinaad).

Karbonaadist saslõki tegemisel see pole vast eriline probleem, aga lambaliha või veiseliha oleks hea ikka veits enne pehmendada, muidu on kole saapatalla laadne see tulemus :roll: Siin pole ju Kaukaasia, kus lüüakse lammas maha ja kohe tehakse, valides tükke - poes saadaolev tooraine on mitte-sea puhul enamasti selline kiuline tailiha, mis küpsetamisel ei taha väga pehmeneda.
lisan kõvasti sibulat, veidi pipart ja soola, sorts vett ja äädikat. Ja saab väga hea.
Oles hea panna üks sorts taimeõli ka, nt oliiviõli.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Postitusi: 3173
Liitunud: 08 Okt, 2004 16:59
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Troll »

Kui kedagi huvitab, siis toon ühe armeenlase Youtube kanali lingi, seal on neid šašlõkiretsepte hulgi, lisaks ljulja-kebabid jms. Olen enamust neist püüdnud järgi teha ja ülihead on välja kukkunud. :D
P.S Äädikas on kurjast, sellele lihtsalt pole kohta armeenia köögis!
https://www.youtube.com/watch?v=5uWaqkZ ... k&index=30
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
oliver
Liige
Postitusi: 2100
Liitunud: 01 Dets, 2004 17:53
Asukoht: Saarel
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas oliver »

Armeenia köögis võibolla küll... Aga mina panen veidi ikka ja süldi teeb ta ka hoopis teisemaks, muidu pole nagu päris :D
EOD
Liige
Postitusi: 4694
Liitunud: 12 Jaan, 2006 15:57
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas EOD »

Kui juba jutt Armeenia köögile läks, siis minu sealtmaa sõbrad väitsid, et Leedust polnud korralikku šašlõkiliha ka turult võimalik leida, samas oma vaenlaste aserite köögi kohta nad halba sõna ei öelnud. :dont_know:
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3818
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Jaanus2 »

Šašlõkist on siin teemas juba varem juttu olnud, nüüd teisel ringil. Kunagi oli selline saade Köögikodanikud vist. Wend külastas "vähemusrahvuste" söögikohti ja tegi süüa, suhtlus toimus põhiliselt "rahvastevahelise suhtlemise keeles" mis ei olnud meie riigikeel. Kuskil kaukaasia šašlõkiputkas, ei mäleta enam, millise rahva omas. Liha läks kilekotti marineerima koos sibulalõikude ja tomatilõigud olid vist ka - ainult looduslikud happed. Äädikas on liiga kange ja kui seda kasutada, siis õige natukene.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kas need rämedalt äädikased shaslõki retseptid pole mitte pärit Venemaalt/NSVL-st, mitte Kaukaasiast?
Sellist vängelt äädikast ja rohke sibulaga saslikit harrastavad vanema generatsiooni venekeelsed inimesed.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
oliver
Liige
Postitusi: 2100
Liitunud: 01 Dets, 2004 17:53
Asukoht: Saarel
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas oliver »

Äädikat tuleb kasutada mõistlikult, kerge maitsenüanss peab olema, mitte rohkem. Üle doseerida on muidugi lihtne, siis pole muud kui liha varestele visata.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 17 külalist