Politseivägivalla vastased protestid USA-s

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
Kasutaja avatar
MadMan
Liige
Postitusi: 1981
Liitunud: 23 Veebr, 2005 19:33
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Olukord USA-s

Postitus Postitas MadMan »

Väike kordamine sündmusest enne edasiliikumist: tugevas narkojoobes (fentanüül - allikas: lahkamisraport) isik hakkab politseiautos märatsema (osaline videomaterjal - politsei kehakaamerate omad pole veel avaldatud) ja surutakse maha, kus tema nõrk (amfetamiiniga turgutatud - lahkamisraport) süda üles ütleb.

CNN ja BBC poolt kiretud "teine" lahkamine viidi läbi "staarpatoloog" Michael Baden'i kaasabil, kes faktidele otsa vaadates kipub neist ... omamoodi järeldusi tegema. Teine korduslahkamisel osalenud arst on mustanahaline. Seega oleks seda laipa lõigutud nii kaua kuni "õige tõde" päevavalgele tuleb.

Rüüstajad tapsid 77-aastase mehe
Pilt
https://abcnews.go.com/US/small-town-po ... d=71017820

Mäss on hoolikalt planeeritud ja toimub selle pidev juhtimine.
Valmis on varutud hunnikud telliseid:
Police in Kansas City discovered pallets of rocks and bricks near protest sites on Sunday that they believe were to be “used during a riot.”
https://dailycaller.com/2020/06/01/kans ... ail-riots/
https://www.msn.com/en-us/news/us/mound ... r-BB14TxmI
https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... lence.html

süütematerjale:
Earlier Sunday, state officials said several caches of flammable materials were found both in neighborhoods where there have already been fires and “in cars we’ve stopped as recently as this morning,” said John Harrington, state public safety commissioner. Some of the caches look like they may have been planted days ago and some only in the last 24 hours or so, he said.
https://www.startribune.com/police-arre ... fresh=true

Vee- ja piimapudeleid:
Pilt
https://www.nbcdfw.com/news/local/evide ... s/2380324/

Toimub "protestijate" juhtimine politseivabadesse tsoonidesse:
"And they developed a complex network of bicycle scouts to move ahead of demonstrators in different directions of where police were and where police were not for purposes of being able to direct groups from the larger group to places where they could commit acts of vandalism including the torching of police vehicles and Molotov cocktails where they thought officers would not be."
https://www.nbcnews.com/politics/justic ... s-n1220486

Endine Antifa liige tunnistab, et organisatsioon vastab täielikult siseriikliku terrorismi tunnustele.
"Antifa's acts are the very definition of domestic terrorism."
https://www.campusreform.org/?ID=14962
Vihkad Eestit? Vali Reformierakond.
Drax
Liige
Postitusi: 1108
Liitunud: 22 Mai, 2009 13:42
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Olukord USA-s

Postitus Postitas Drax »

smr kirjutas:Tallinnas toimub Black lives matter protestiaktsioon https://www.facebook.com/events/2493468 ... _tab=about
Juhin tähelepanu, et selle organiseerijad (Facebookis) on kaks noort napilt 20-aastast Kuusalu keskkooli lõpetanud sõbrannat.
Poti soldat
Liige
Postitusi: 1723
Liitunud: 02 Dets, 2012 12:44
Kontakt:

Re: Olukord USA-s

Postitus Postitas Poti soldat »

Iroonilisel kombel on selline USA teemade importimine sisuliselt näide Ameerika kultuurilise imperialismi pealetungist. Muidu meil siin nende solidaarsusprotestidega suht nadi seis, aga nüüd kus twitter on teemat täis on see suure hulga jaoks järsku suur prioriteet...
sada
Liige
Postitusi: 236
Liitunud: 29 Jaan, 2013 11:56
Kontakt:

Re: Olukord USA-s

Postitus Postitas sada »

trs kirjutas:Küsimus ei ole politseinike viisakuses, aga korra pidamises ühiskonnas, kus relvi on lademes ja keskmine kodanik loll nagu labidas. Selline rumalus on lihtsalt manipuleeritav ning seda näitas ka Pronksiöö meil.
Kummikuulid ja gaas on süütu lahendus olukorra kontrolli alla saamiseks. Kõik laamendavad ja provotseerivad tegelased teevad seda vabatahtlikult ning mingit epohhiloovat sõnumit ei ürita neist keegi edastada. Mida kauem see kestab, seda suurem on tõenäosus ohtlikeks provokatsioonideks, mis lõpevad suurema hulga surnutega ühel või teisel pool. Seega on elude säästmiseks taktikaliselt õige nuuti ja gaasi anda ning olukord võimalikult kiiresti kontrolli alla saada. Nuudi ja gaasi piirkonnas liikujad on seal 99% omal soovil ning tänu kasutatavatele meetmetele lahkuvad sealt samuti omal soovil. Jänkistanis (aga ka tiblastanis ja mujalgi) ei ole kunagi nuudi ja gaasiga kokku hoitud ning ühiskond laiemalt on seda igati aktsepteerinud laiema ühiskondliku heaolu huvides.
Selle teksti alla sobib kenasti see video: https://twitter.com/Matthijs85/status/1 ... 7190695937
Olukord saadi "laiema ühiskondliku heaolu huvides" otsustavalt ja jõuliselt tegustedes ilusti kontrolli alla. Mulle tundub, et sellel tüübil, kes maha tõugati, oli mingi relvataoline ese või kaigas käes. Võib-olla oleks pidanud taserit või pisargaasi ka kasutama, iial ei või ju teada, kas tal on relv põues või mitte.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36565
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Olukord USA-s

Postitus Postitas Kriku »

Ma oletan, et tõukamine on neil politseitaktika ettenähtud osa teatud olukordades, kus kumminuiaga lüüa (veel) ei või. Seda, kui kõvasti võib tõugata, ei ole öeldud ja nii nad siis tõukavadki nii kõvasti, kui jõuavad. Võimalik, et neil on jõusaalis eraldi tõukamiseharjutused poksikoti peal. Sisuliselt on see muidugi problemaatiline, sest suur osa löömise tagajärjel tekkinud rasketest vigastustest tuleb kukkumisest, mitte löögist endast, ning nagu näha, tõugatakse protestijaid asfaldi peale ridamisi pikali.
kuido20
Liige
Postitusi: 3331
Liitunud: 06 Jaan, 2004 10:56
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Olukord USA-s

Postitus Postitas kuido20 »

Kriku kirjutas:Ma oletan, et tõukamine on neil politseitaktika ettenähtud osa teatud olukordades, kus kumminuiaga lüüa (veel) ei või. Seda, kui kõvasti võib tõugata, ei ole öeldud ja nii nad siis tõukavadki nii kõvasti, kui jõuavad. Võimalik, et neil on jõusaalis eraldi tõukamiseharjutused poksikoti peal. Sisuliselt on see muidugi problemaatiline, sest suur osa löömise tagajärjel tekkinud rasketest vigastustest tuleb kukkumisest, mitte löögist endast, ning nagu näha, tõugatakse protestijaid asfaldi peale ridamisi pikali.
See aktsioon võib olla osa vanemaealise mehe äriplaanist, minna ohutsooni tolgendama, saada seal ülesse filmitud
ja siis saadud kahjutasuga edasi elada. Filmivale lapselapsele ka oma osa kasumist :)
Tarmo Männard
Liige
Postitusi: 1238
Liitunud: 08 Sept, 2005 0:35
Asukoht: Tallinn, Õismäe
Kontakt:

Tarmo Männardi lollid küsimused.

Postitus Postitas Tarmo Männard »

Jälle üks loll küsimus......

Hetkel, 2020 aasta suvel, on politseipoolse vägivalla tõttu USA suurlinnad täis rohkem- ja vähemvägivaldseid demonstrante.

Meediast on läbi käinud, et vist viis politseiniku on saanud oma kuuli.
Aga....aga......ainuüksi 2017 aasta Las Vegase tulistamises sai ju surma 59 inimest, kui ÜKS mees otsustas toruotsa aknast välja panna ja täisautomaatseks muudetud relva päästikule vajutada.
Hetkel on tänavatel kümneid tuhandeid inimesi, kes on tigedad, kui faking emamesilased ja kelle kodudes on kümned tuhanded relvad, ilmselt miljonite padrunitega.

Niisiis... Kuidas on võimalik, et sealne mäsu tundub pigem Eesti pronksiööna, kui teoreetiliselt võiks sarnandeda Stalingradi lahinguga?
Hukatus
Liige
Postitusi: 1222
Liitunud: 02 Mär, 2006 21:40
Kontakt:

Re: Olukord USA-s

Postitus Postitas Hukatus »

Fake news, tegemist oli Johnny Knoxville kehastatud "Vastiku vanaisaga", kodanikunimega Irving Zisman.
Kasutaja avatar
Health
Liige
Postitusi: 863
Liitunud: 25 Aug, 2019 14:13
Kontakt:

Re: Olukord USA-s

Postitus Postitas Health »

Küsiks allikat ka sellele väitele, sest too taat ei näinud videos küll Knoxville tegelase moodi välja ning video juures keegi ka seda ei väitnud.
Hukatus
Liige
Postitusi: 1222
Liitunud: 02 Mär, 2006 21:40
Kontakt:

Re: Olukord USA-s

Postitus Postitas Hukatus »

Postituse eesmärk oligi olla sama jabur nagu sellele eelnev postitus vanamehe äriplaanidest. :wall:
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36565
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Olukord USA-s

Postitus Postitas Kriku »

Venemaal igatahes tegutseb räkit, mis seisneb selles, et keegi hüppab välismaalase auto ette, saab halvemal juhul kerge müksu ning paremal juhul viskab lihtsalt pikali ja siis paneb juhi valiku ette, kas too maksab koha peal mingi hulka bakse või kutsutakse miilits (kellega on varem kokku lepitud). Mõnikord on kannatanu kaaskodanikud ka kohe kõpsti kohal ja ilmutavad õiglast nördimust.
Hukatus
Liige
Postitusi: 1222
Liitunud: 02 Mär, 2006 21:40
Kontakt:

Re: Olukord USA-s

Postitus Postitas Hukatus »

Me räägile siiski usast. Seenioride vastu maad virutamine politsei poolt on seal täiesti tavaline
https://youtu.be/ZyZRSoZ5fE4
https://youtu.be/v3JPZ6BAfRU
lamjak
Liige
Postitusi: 483
Liitunud: 27 Mär, 2006 13:52
Kontakt:

Tarmo Männardi lollid küsimused.

Postitus Postitas lamjak »

Ameerika on suur ja reeglid on igal pool erinevad.

Mõnes piirkonnas on täiesti lubatav pikk püss seljas poes käia, teistes on piirangud karmimad. Asjasse süvenemata on jäänud mulje, et mäsu käib selle teise jaotuse alla kuuluvates kohtades. Ehk siis tuhanded relvad miljonite padrunitega on tigedatest inimestest esialgu ohutus kauguses.
trs
Liige
Postitusi: 955
Liitunud: 15 Mär, 2014 14:31
Kontakt:

Re: Olukord USA-s

Postitus Postitas trs »

Tore video, aga mustanahalise tädi puhul on tegemist järjekordselt allumatusega politsei korraldustele. Alternatiivid oleks olnud elekter, gaas ja kumminui ning video oleks olnud kordades ägedam.
Madis Reivik
Liige
Postitusi: 3343
Liitunud: 20 Dets, 2019 13:30
Kontakt:

Re: Olukord USA-s

Postitus Postitas Madis Reivik »

Kommentaariks veel vanainimeste sikutamisele. Kunagi jooksis Soome kanalilt sari "Cops" (bad boys bad boys..) ja seda sai natuke vaadatud.
Üks episood jäi eriti eredalt meelde. Väljakutse mingisse eeslinna. Seal istus KIIKTOOLIS umbes 85-100 aastane muldvana poolpime eideke, suitsev püss süles.
Politsei siis uurib et mis juhtus.

"I heard some noises in the backyard and then I just shot blindly in the dark".

Eestis vist ei saaks relvaluba selline fossiil. Aga kui selline politseid tulistab, kas siis jääb keresse väiksem auk võrreldes kuuli saamisega 30 aastaselt gängstalt ?

Ei ole meelakkumine see politsei elu.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist