REAALSUS: COVID-19 pandeemia

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Suletud
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36585
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Kriku »

Süljeproovil põhinev kiirtest kiideti USA FDA poolt heaks: https://tervis.elu24.ee/7045101/kiire-j ... 1577723337
Z03
Liige
Postitusi: 1136
Liitunud: 22 Juul, 2016 10:09

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Z03 »

ruger kirjutas:Eks koolid ole omamoodi lõbustusasutused-tihedalt rahvast koos. Selles osas oli koroonakriisi algus kevadel, veel igati päästev, sest lapsed said kodus olla ja ei olnud enamus aja kambakesti koos. Piisab seal 1-2 nakatajast ja asi on üsna hapu. Oleneb palju sellest, kuidas koolid suudavad oma tegevust ümber mängida. See, et meil õpetajad enamus on vanemaealised on ka väga suur probleem. Katsu sa neid juurde leida, kui nende puhul võib see ka olla fataalne.
Täitsa nõustun. Samas on hea, kui kooliaasta algab tavapäraselt ja lapsed-õpetajad saavad rahulikult tööd teha vähemalt septembris ja võib-olla ka oktoobris. Siis pole olukord nii halb, kui novembris-detsembris peab taas koduõppele jääma. Mida loodetavasti ei juhtu, aga ega ette tea.
tympsa
Liige
Postitusi: 1432
Liitunud: 14 Mär, 2013 14:00
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas tympsa »

Ukraina endine peaminister, Ülemraada parlamendifraktsiooni Batkivštšina esimees Julia Timošenko, samuti tema tütar ja väimees on haigestunud koroonasse. Julia on raskes seisus, ta palavik on 39 kraadi. Sellest teatas Facebookis tema pressisekretär .


Julia Timošenko on 59-aastane ja on varem hädas olnud mitmete haigustega, eriti oma vangistuse ajal, kus talle ei osutatud vajalikku arstiabi
richard
Liige
Postitusi: 1089
Liitunud: 28 Sept, 2006 21:59
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas richard »

Z03 kirjutas: Samas on hea, kui kooliaasta algab tavapäraselt ja lapsed-õpetajad saavad rahulikult tööd teha vähemalt septembris ja võib-olla ka oktoobris. Siis pole olukord nii halb, kui novembris-detsembris peab taas koduõppele jääma. Mida loodetavasti ei juhtu, aga ega ette tea.
Mulle suhteliselt arusaamatu mis seal head olla saab? Ilmselt see, et õpetajad saavad paar nädalat tööd teha kui hakatakse klasse kinni panema. Haigestumine kasvab massiliselt ja ilmselt läheb ruttu olukord käest ära. Paljude laste vanemad on hooldajad, med töötajad jne, eks see viirus jõuab üsna ruttu ka sinna kuhu see jõudma ei peaks... Kes vastutab aga nende fataalsete juhtumite eest mis seal vanemaealistele õpetajatele tulla võib? Üsna arutu tegevus minuarust arvestades, et oleme "IT riik" ja kui palju on tasuta vabavara nn. "meeting" lahendusi mis võimaldavad ka virtuaalseid klassiruume luua. Oma lapse puhul aga nägin kui jännis see "IT riik" tegelikult on. Kevadel tehti kõik põlve otsas ja õpe oli pigem Stuudiumi kaudu ülesannete saatmine. Korralikke kaugõppe lahendusi tegelikult polnud ja ilmselt palju on kinni ka õpetajate arvutikasutamise oskustes. Kuigi ka täna pooldaksin lahendust, et hästi õppivad lapsed õpiks kodus ja probleemsed lapsed koolis. See vähemalt hajutaks natukenegi klassiruumis õpilasi ja maandaks riske.

Eriti hämmastama paneb mind tegelikult, et kontorites harrastatakse ka täna massiliselt vanakooli koosolekuid. Ikka raske on vanal inimloomal harjuda digieluga kuigi noortele see ilmselt ei oleks mingi probleem. Rahvusvahelises ettevõttes kaugtööd tegeval inimesel on juba aastaid enne koroonat koosolekud toimunud läbi videopildi ja vajadusel ollakse koosolekul 7 maa ja mere taga hotellis või teinekord isegi auto korraks teeääres peatudes. Ja kui palju töötajate aega sellega tegelikult säästetakse, sest peale koosolekut saab töötaja jätkata oma tegevust täpselt sealt kus tal see vahetult enne videosilla loomist pooleli jäi...

https://lounaeestlane.ee/varske-uuring- ... -Lhphr1BP0
trs
Liige
Postitusi: 955
Liitunud: 15 Mär, 2014 14:31
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas trs »

Paljud vanemad on ikkagi veel nii stagneerunud, et peavad tööl käima. Paljud lausa nii vanamoodsad, et peavad töökohta kohale minema. Siit tekib esiteks hulgi probleeme lasteaia ja algklasside osas. Ega need, kes eelmise koduõppe perioodi said lastega kodus olla, kirusid seda ka lõpuks maapõhja, sest enamik lapsi ei ole sellised oivikud, kes 8.15-15.00 45min kaupa omaette õpiksid ja lõuna ajal kuskilt ise süüa otsiksid. Ehk siis keskmise lapse harimine on praktikas täiskohaga töö. Teine küsimus on õpitu kvaliteet ja sotsiaalsed kontaktid/oskused, sest kool pole ainult raamatutarkuse omandamise kohaks.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36585
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Kriku »

Molekulid näitavad, keda koroonaviirus niidab
Kaur Maran, toimetaja
Eesti teadlased osalesid rahvusvahelises uuringus, mille tulemusena avaneb võimalus prognoosida, kes põeb Covid-19 läbi kergemalt või kellele peaks haiglas eriti suurt tähelepanu pöörama.

Koroonaviirusest rääkides on ammu teada, et enim on ohustatud vanemad inimesed, nakkus kulgeb meestel raskemini kui naistel ning et ka teatud eelnevad haigused võivad haiguslugu raskendada. King’s College Londoni juhitud ja mainekas teadusajakirjas Nature Medicine avaldatud uuringus näitab suur rahvusvaheline konsortsium ära hulga molekule, mis mõjutavad haiguse kulgu. Neist mõnede nn molekulaarsete markerite abil saab ka prognoosida, kellel võib haigus eriti raskeks kujuneda. Nagu selgitas uuringu üks autoreid, Tartu Ülikooli bio- ja siirdemeditsiini instituudi molekulaarimmunoloogia professor Pärt Peterson, on uuringu keskmes spetsiaalset tüüpi valged verelibled, mida teadlased kutsuvad T-lümfotsüütideks ehk T-rakkudeks.

Paljuski koordineerivad need ka teiste immuunrakkude tööd ja sel moel kogu inimese immuunreaktsiooni. Kuna liialt äge immuunvastus on tihti ka üks Covid-19 olulisi komponente, ei saa haigust mõista immuunreaktsiooni uurimata. «T-rakud on siin vaieldamatult kesksemad rakud ning on seetõttu saanud ka kõrgendatud tähelepanu objektiks. Antud uuring oli hästi lai, võiks öelda, et kogu immuunsüsteemi vaatlus, mis hõlmas erinevaid immuunrakke, antikehasid ja põletikulisi protsesse,» kirjeldas Peterson ilmunud artikli lähtekohta.

Haigusvormid erinevad suuresti

Haiglaravi vajanud patsientide puhul tuli uuringus välja, et kui kogu haigus algab ­T-rakkude üleaktiveerumisega, siis ühest hetkest tekib nende puuduse tõttu hoopis arvestatav immuunpuudulikkus. See tähendab, et üleaktiveerumine muutub nii võimsaks, et ­T-rakud surevad omaenda ülepingutuse tõttu ära ning pärast ülepingutamist ei suuda immuunsüsteem enam iseenda tekitatud probleemidega hakkama saada. Teadlased teavad ka, et T-rakkude kadumine toimub haigetel märksa varem, kui neil viirusevastased antikehad tekivad.

Kokku hõlmas uuring 63 Inglismaal haiglaravil olevat patsienti. Teadlaste põhiküsimus oligi, kuidas näeb välja haigestunute immuunreaktsioon molekulaarsel tasandil ning kas patsientidel, kellel esinesid eriti rasked haigusnähud, oli ka immuunreaktsioon erinev. Tuli välja terve hulk molekule, mille suurem tootmine ja aktiveerumine iseloomustab just raskeid haigusjuhte. «Võib-olla olekski mõistlik vaadelda eri haiguslugusid erinevate haigustena – intensiivravisse jõudva inimese haigusvorm on hoopis teistsugune kui sellel, kes nakatub ainult kergelt,» mõtiskles Peterson.

Haigestumise esimesel kuni kolmandal päeval tekib haigetel immuunreaktsioonina väga tugev põletikuline protsess ja nendel, kellel haiguse kulg eriti raske, on ka põletik juba alguses tugevam. «Selle järgi on võimalik ennustada, et patsiendil on ka suurem risk sattuda intensiivravisse. Aga põletik on igal juhul ehk võrreldes mis tahes teise nakkushaigusega erakordselt võimas,» kirjeldas professor keha reaktsiooni viiruse ründele. «Ilmselt saab see alguse kopsudest ja hingamisteedest, aga kui reaktsioon on väga tugev, siis immuunsüsteem üleaktiveerub ja see mõjub juba üle keha.»

Haiguse kulgemine paremini prognoositav

Üks uuringu olulisemaid praktilisi väljendeid on võimalus määrata patsientidele vastavalt immuunreaktsiooni profiilile vastavat ravi. Nagu selgitas Tartu Ülikooli bio- ja siirdemeditsiini instituudi rakulise immunoloogia juhtivteadur Kai Kisand, ei ole küll kõik tuvastatud molekulaarsed markerid sellised, et nende pealt saaks prognoosida haiguse edasist kulgu, kuid teatud molekulide kõrgem tase just seda siiski võimaldab. «Sisuliselt näitab suurem osa kirjeldatud markeritest, millised on raskemad ja kergemad haigusjuhud. Mõnede põhjal on aga võimalik prognoosida juba siis, kui patsient haiglasse satub, kui raskeks haiguskulg kujuneb,» rääkis ta. «Patsientidele, kellel need konkreetsed valgud ennustavad haiguse rasket kulgu, saab siis rakendada juba näiteks mõnda uuemat ravivõimalust või planeerida paremini intensiivravi vajadust,» tõi Kisand välja erinevaid võimalusi, mida immuunreaktsiooni parem tundmine kaasa toob.

Lisaks antud uuringule, milles kajastuvad peamiselt inglise patsiendid, on teadlased teinud samalaadseid analüüse ka Tartu Ülikoolis, ja nagu tõdes immunoloogia juhtivteadur, võib praeguseks öelda, et samasuguseid muutusi on nähtud ka Eesti patsientidel. Tõenäoselt lisandub uusi markereid tulevikus veelgi. «On hästi oluline teada ette, kellel selle haigusega raskemini läheb. Seniks on aga selge, et peame lihtsalt riskirühmadesse kuuluvaid inimesi hoidma,» märkis professor Peterson.
Pilt
Dr.Sci
Liige
Postitusi: 3309
Liitunud: 30 Okt, 2015 11:59
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Dr.Sci »

https://forte.delfi.ee/news/varia/maris ... d=90815711
Riik tahab hakata saama isikustatud teavet inimeste restoranis ja teatris käikude kohta - nakkusohu korral on terviseametil vaja teada, kes haigestunu lähedal olid.
...
Ja tühist nohu peaksime me võtma palju tõsisemalt ning olema valmis selleks, et tühise nohuga ei lähe kooli, ei lähe tööle, ei lähe kontserdile, ei lähe teatrisse – ükskõik kui hästi on kontrolltööks õpitud, kui tähtis koosolek on ees või palju sa oled muusika või sünnipäeva järele igatsenud!
...
See tähendab septembris-oktoobris üle ühe miljoni koolist ja töölt puudumise ning miljonit kõnet perearstile – meil kõigil on sügisel nohu. Milline on teie soovitus perearstidele, kui nad hakkavad saama nohuste inimeste kõnesid? Suunata nad kohe proovi tegema?

Praegu on perearstidega kokkulepe, et need inimesed suunatakse testimisele. Arstlik nõu on muidugi vahel: kui inimene ütleb, et on olnud viimased kümme päeva täiesti eraldi ja üksinda kusagil maal, pole eriti kedagi näinudki, või on korra juba koroonahaiguse läbi põdenud ja antikehad organismis olemas, siis oleks mõistlik tegelikud riskid kriitilise pilguga ära hinnata.
Aga jah, testimisele suunamise lävi on tänaseks väga madalale viidud. Hange uute testimiste tellimiseks on lõppenud, uued lepingud on sõlmimisel. Sümptomitega inimene peab jõudma testimisele samal või järgmisel päeval pärast saatekirja saamist. Me ei taha, et inimesed – eriti sümptomitega inimesed – peaksid tunde elavas järjekorras ootama.
Neid inimesi ei ole ju võimalik kuidagi tuvastada. Ainult Piletilevi kaudu?
On väga soovitatav, et tulevikus oleksid piletid nimeliselt registreeritud.
Inimeste käike hakatakse nimeliselt jälgima?
Jälgima ei hakata. Need ongi meetmed, mida me tahame ürituste korraldajatega läbi rääkida. Paljudes riikides on see juba kasutusel: et jah, kontserdile, teatrisse, restorani minnes kirjutatakse oma kontaktid üles. Toitlustuskoht või ürituse korraldaja säilitab neid mingi teatud perioodi. Kui neid ei ole vaja läinud, hävitatakse need (usuks ka), aga kui selgub, et näiteks 18. augustil vahemikus kell 18–20 oli restoranis nakatunu, siis võetakse ühendust inimestega, kes sel ajal seal olid.
On need tõsised plaanid, mille kallal Eestis praegu tegutsetakse?
See eeldab tõenäoliselt seadusemuudatusi ja andmekaitse inspektsiooni sekkumist.
Kui me tahaksime panna kohustusena, siis oleks see kindlasti seadusandlik muudatus. Aga sellele on ka alternatiive???
Kas see võib tähendada ka isikustatud tantsuõhtuid, isikustatud õhtusööke?
Kui on valida isikustatud restoraniskäigu – mis jääb nakatunute puudumisel kaheks-kolmeks nädalaks selle restorani teada – ja selle vahel, et restoran läheb kinni või kojukandeteenuse osutajaks, siis need on valikud. .

Milline on teie seisukoht maskide kandmise kohta?
Kui meil üldine viirusnakatumine kasvab, nagu ta tavaliselt meil teeb – novembriks –, siis olukorras, kus ei saa kinnises ruumis välistada lähikontakti teise inimesega, võib mask olla mõistlik lisaabinõu enda ja teiste kaitsmiseks.
Aga tänaval maski kandmise kohustust me Eestis küll ette ei näe.
Kogu teksti ei hakanud kopeerima, aga vandenõuteoreetikud leiaks siit vihjeid tulevasele totaalse jälgimise ühiskonnale...
Sektor gazovoi ataki
Liige
Postitusi: 990
Liitunud: 27 Dets, 2012 10:02
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Sektor gazovoi ataki »

EESTI
kuupäev/testide arv (posit testide arv)/positiivsete testide % testide üldarvust/ inimesi intensiivis/ surmad/ haiglaravil/nakatunuid viimase 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta

09.03/ 39 (+0)/ 0.0 %
10.03/ 69 (+3)/ 4.3 %
11.03/ 45 (+4)/ 8.9 %
12.03/ 120 (+24)/ 20.0 % (eriolukorra väljakuulutamine)
13.03/ 259 (+68)/ 26.0 % (TA muudab testimise strateegiat)
14.03/ 128 (+26)/ 20.0 %
15.03/ 162 (+36)/ 22.0 %
16.03/ 254 (+34)/ 13.0 %
17.03/ 238 (+20)/ 8.4 %
18.04/ 395 (+33)/ 8.4 %
19.04/ 239 (+9)/ 3.8 %
20.03/ 245 (+16)/ 6.5 %/ 0
21.03/ 308 (+23)/ 7.5 %/ 2
22.03/ 417 (+20)/ 4.8 %/ 4
23.03/ 495 (+26)/ 5.3 %/ 6
24.03/ 317 (+17)/ 5.4 % / 7 (karantiini karmistamine)
25.03/ 768 (+35)/ 4.6 % / 7
26.03/ 2281 (+134)/ 5.9 %/ 7
27.03/ 1010 (+37)/ 3.7 %/ 7
28.03/ 1200 (+70)/ 5.8 %/ 10 (3.5 %) (Saaremaa hooldekodus 28 nakatunut, neid nakatunuid mitte arvestades protsent 3.5)
29.03/ 1000 (+39)/ 3.9 %/ 10
30.03/ 856 (+36)/ 4.2 %/ 13/ 3
31.03/ 1149 (+30)/ 2.6 %/ 13/ 4
01.04/ 1952 (+34)/ 1.7 %/ 15/ 5
02.04/ 1372 (+79)/ 5.8 %/ 16/ 11
03.04/ 2514 (+103)/ 4.1 %/ 16/ 12
04.04/ 810 (+58)/ 7.2 %/ 20/ 13 (diagnoositud haigete arv ületas 1000 piiri)
05.04/ 1192 (+63)/ 5.3 %/ 17/ 15
06.04/ 864 (+11)/ 1.3 %/ 14/ 19
07.04/ 1684(+42)/ 2.5 %/ 12/ 21
08.04/ 1277 (+37)/ 2.9 %/ 11/ 24 (TA muudab testimise strateegiat, kõik perearsti saatekirjaga saavad testima)
09.04/ 1609 (+23)/ 1.4 %/ 9/ 24
10.04/ 1471 (+51)/ 3.5 %/ 9/ 24
11.04/ 1574 (+46)/ 2.9 %/ 11/ 24
12.04/ 899 (+5)/ 0.6 %/ 11/ 25
13.04/ 416 (+24)/ 5.8 %/ 9/ 28 /157
14.04/ 1513 (+45)/ 3.0 %/ 11/ 31/ 146
15.04/ 1709 (+29)/ 1.7 %/ 10/ 35/ 147
16.04/ 2058 (+34)/ 1.7 %/ 10/ 36/ 137
17.04/ 1576 (+25)/ 1.6 %/ 11/ 38/ 129
18.04/ 2018 (+53)/ 2.6 %/ 11/ 38/ 122 (diagnoositud haigete arv ületas 1500 piiri)
19.04/ 730 (+16)/ 2.2 %/ 10/ 40/ 125
20.04/ 602 (+7)/ 1.2 %/ 9/ 40/ 128
21.04/ 1289 (+17)/ 1.3 % / 9/ 43/ 124
22.04/ 1426 (+7)/0.5 %/ 7/ 44/ 114
23.04/ 1551 (+33)/ 2.1 %/ 7/ 45/ 109
24.04/ 1108 (+16)/ 1.4 %/ 6/ 46/ 103
25.04/ 1057 (+30)/ 2.8 %/ 6/ 46/ 99
26.04/ 604 (+9)/ 1.5 %/ 6/ 49/ 94
27.04/ 472 (+4)/ 0.8 %/ 7/ 50/ 95
28.04/ 1124 (+13)/ 1.2 %/ 9/ 50/ 91
29.04/ 1677 (+9)/ 0.5 %/ 10/ 50/ 89
30.04/ 1563 (+23)/ 1.5 %/ 9/ 52/ 75
01.05/ 1031 (+5)/ 0.5 %/ 7/ 52/ 72
02.05/ 697 (+5)/ 0.7 %/ 7/ 53/ 74 (avati välijõusaalid, vabaõhumuuseumid, lubati spordiüritusi õues)
03.05/ 743 (+1)/ 0.1 %/ 7/ 55/ 75 (diagnoositud haigete arv ületas 1700 piiri)
04.05/ 580 (+3)/ 0.5 %/ 6/ 55/ 77
05.05/ 1659 (+8)/ 0.5 %/ 6/ 55/ 70
06.05/ 1541 (+2) 0.1 %/ 4/ 55/ 70
07.05/ 1583 (+7)/ 0.4 %/ 4/ 56/ 61
08.05/ 1279 (+5)/ 0.4 %/ 5/ 58/ 58 (II laine ligikaudne algus)
09.05/ 954 (+8)/ 0.8 %/ 5/ 60/ 48
10.05/ 654 (+6)/ 0.9 %/ 5/ 60/ 51
11.05/ 595 (+2)/ 0.3 %/ 5/ 61/ 48 (avatakse kaubanduskeskused, raamatukogud)
12.05/ 1018 (+5)/ 0.5 %/ 5/ 61/ 48
13.05/ 1133 (+5)/ 0.4 %/ 5/ 61/ 47
14.05/ 1044 (+7)/ 0.7 %/ 5/ 62/ 44 (õppijatele, töötajatele ja perekondlikel põhjustel liikumine Soome vahet lubatud)
15.05/ 975 (+8)/ 0.8 %/ 5/ 63/ 42 (osaline kontaktõpe avatud, piir lahti Läti ja Leeduga)
16.05/ 752 (+4)/ 0.5 %/ 5/ 63/ 41
17.05/ 681 (+4)/ 0.6 %/ 4/ 63/ 43
18.05/ 671 (+10)/ 1.5 %/ 4/ 64/ 43 (eriolukord on lõppenud, spordisaalide ja ujulate avamine, osa piiranguid jäävad kehtima)
19.05/ 1258 (+8)/ 0.6 %/ 3/ 64/ 44
20.05/ 1028 (+3)/ 0.3 %/ 2/ 64/ 39
21.05/ 1280 (+6)/ 0.5 %/ 2/ 64/ 37
22.05/ 881 (+7)/ 0.8 %/ 2/ 64/ 37 (diagnoositud haigete arv ületas 1800 piiri)
23.05/ 650 (+14)/ 2.2 %/ 1/ 64/ 37
24.05/ 530 (+2)/ 0.4 %/ 1/ 64/ 39
25.05/ 812 (+1)/ 0.1 %/ 1/ 65/ 39
26.05/ 1500 (+10)/ 0.7 %/ 1/ 65/ 36
27.05/ 1527 (+6)/ 0.4 %/ 0/ 66/ 29
28.05/ 1122 (+11)/ 1.0 %/ 0/ 66/ 30
29.05/ 997 (+8)/ 0.8 %/ 0/ 67/ 31
30.05/ 1034 (+6)/ 0.6 %/ 0/ 67/ 26
31.05/ 694 (+4)/ 0.6 %/ 0/ 68/ 25
01.06/ 716 (+1)/ 0.1 %/ 0/ 68/ 26 (Schengeni riikidest, Euroopa Liidu riikidest ja Suurbritanniast lubatakse inimesi Eestisse, avalikud üritused lubatud, spaad ja kasiinod lahti, hooldekodusid ja haiglaid võib külastada)
02.06/ 1026 (+0)/ 0 %/ 0/ 68/ 20
03.06/ 1262 (+10)/ 0.8 %/ 0/ 69/ 19
04.06/ 1027 (+10)/ 1.0 %/ 0/ 69/ 20
05.06/ 1122 (+20)/ 1.8 %/ 0/ 69/ 16 ((diagnoositud haigete arv ületas 1900 piiri; TA - suur osa uutest haigusjuhtudest saavad alguse nakatumisest töökohal)
06.06/ 855 (+21)/ 2.5 %/ 0/ 69/ 13
07.06/ 654 (+8)/ 1.2 %/ 0/ 69/ 14
08.06/ 553 (+1)/ 0.2 %/ 0/ 69/ 14
09.06/ 1121 (+7)/ 0.6 %/ 0/ 69/ 14 (lõppes tervishoiualane hädaolukord, mis kehtestati 13. märtsil)
10.06/ 1157 (+11)/ 1.0 %/ 0/ 69/ 15
11.06/ 955 (+7)/ 0.7 %/ 0/ 69/ 14
12.06/ 884 (+6)/ 0.7 %/ 0/ 69/ 14
13.06/ 666 (+3)/ 0.5 %/ 0/ 69/ 14
14.06/ 621 (+0)/ 0 %/ 0/ 69/ 14
15.06/ 645 (+1)/ 0.2 %/ 0/ 69/ 14
16.06/ 1073 (+0)/ 0.1 %/ 0/ 69/ 15
17.06/ 1455 (+2)/ 0.1 %/ 0/ 69/ 12
18.06/ 1247 (+1)/ 0.1 %/ 0/ 69/ 12
19.06/ 1358 (+3)/ 0.2 %/ 1/ 69/ 10
20.06/ 748 (+2)/ 0.3 %/ 1/ 69/ 8
21.06/ 440 (+0)/ 0 %/ 1/ 69/ 8
22.06/ 285 (+0)/ 0 %/ 1/ 69/ 8
23.06/ 477 (+1)/ 0.2 %/ 1/ 69/ 6
24.06/ 268 (+1)/ 0.4 %/ 1/ 69/ 6
25.06/ 350 (+0)/ 0 %/ 1/ 69/ 7
26.06/ 569 (+3)/ 0.5 %/ 1/ 69/ 6 (võimalik, et mingil ajal muudeti haiglasse vastuvõtmise kriteeriume s.t. võeti ainult raskemaid haigeid)
27.06/ 450 (+0)/ 0 %/ 1/ 69/ 4
28.06/ 368 (+1)/ 0.3 %/ 1/ 69/ 4
29.06/ 351 (+0)/ 0 %/ 1/ 69/ 5
30.06/ 769 (+2)/ 0.3 %/ 1/ 69/ 4
01.07/ 658 (+0)/ 0 %/ 1/ 69/ 4 (piirangute leevendamine, avalikud üritused siseruumides (kuni 500 inimest), üritused väljas kuni 1000 inimest ja ööklubid ning muud meelelahutuskohad lahti (kuni 100 inimest))
02.07/ 710 (+1)/ 0.1 %/ 1/ 69/ 3
03.07/ 392 (+1)/ 0.3 %/ 1/ 69/ 2
04.07/ 266 (+2)/ 0.4 %/ 1/ 69/ 3
05.07/ 288 (+0)/ 0 %/ 1/ 69/ 3
06.07/ 300 (+1)/ 0.3 %/ 1/ 69/ 3 (III laine ligikaudne algus) (töö ja õpirände lubamine madala nakkustasemega EL-välistest riikidest)
07.07/ 598 (+2)/ 0.3 %/ 1/ 69/ 3
08.07/ 581 (+8)/ 1.4 %/ 1/ 69/ 3 (diagnoositud haigete arv ületas 2000 piiri)
09.07/ 481 (+8)/ 1.7 %/ 0/ 69/ 3
10.07/ 445 (+2)/ 0.4 %/ 1/ 69/ 5
11.07/ 339 (+1)/ 0.3 %/ 1/ 69/ 4
12.07/ 155 (+0)/ 0 %/ 1/ 69/ 4
13.07/ 220 (+0)/ 0 %/ 1/ 69/ 4
14.07/ 426 (+1)/ 0.2 %/ 1/ 69/ 4
15.07/ 546 (+1)/ 0.2 %/ 1/ 69/ 4 (piirangute leevendamine, avalikud üritused siseruumides (kuni 1500 inimest), üritused väljas kuni 2000 inimest)
16.07/ 447 (+0)/ 0 %/ 1/ 69/ 4
17.07/ 431 (+4)/ 0.9 %/ 1/ 69/ 4 (IV laine ligikaudne algus)
18.07/ 293 (+1)/ 0.3 %/ 1/ 69/ 4
19.07/ 158 (+0)/ 0 %/ 1/ 69/ 4
20.07/ 106 (+0)/ 0 %/ 1/ 69/ 4
21.07/ 408 (+1)/ 0.2 %/ 0/ 69/ 4
22.07/ 588 (+1)/ 0.2 %/ 0/ 69/ 4
23.07/ 493 (+2)/ 0.4 %/ 0/ 69/ 3
24.07/ 383 (+1)/ 0.3 %/ 0/ 69/ 3
25.07/ 365 (+7)/ 1.9 %/ 0/ 69/ 3
26.07/ 240 (+1)/ 0.4 %/ 0/ 69/ 3
27.07/ 131 (+0)/ 0 %/ 0/ 69/ 3
28.07/ 300 (+3)/ 1.0 %/ 0/ 69/ 3
29.07/ 553 (+5)/ 0.9 %/ 0/ 69/ 3
30.07/ 686 (+9)/ 1.3 %/ 0/ 69/ 4
31.07/ 721 (+13)/ 1.8 %/ 0/ 69/ 4
01.08/ 531 (+8)/ 1.5 %/ 0/ 63/ 4
02.08/ 345 (+7)/ 2.0 %/ 0/ 63/ 5
03.08/ 257 (+1)/ 0.4 %/ 0/ 63/ 5
04.08/ 645 (+10)/ 1.6 %/ 0/ 63/ 4
05.08/ 961 (+22)/ 2.3 %/ 1/ 63/ 9 (diagnoositud haigete arv ületas 2100 piiri)
06.08/ 956 (+10)/ 1.2 %/ 1/ 63/ 9
07.08/ 961 (+10)/ 1.0 %/ 1/ 63/ 9
08.08/ 1405 (+14)/ 1.0 %/1/ 63/ 8
09.08/ 382 (+5)/ 1.3 %/1/ 63/ 8
10.08/ 1120 (+6)/ 0.5 %/ 1/ 63/ 8/ 9.3
11.08/ 1493 (+9)/ 0.6 %/ 1/ 63/ 9/ 9.8
12.08/ 1427 (+8)/ 0.6 %/ 1/ 63/ 9/ 10
13.08/ 1193 (+0)/ 0 %/ 1/ 63/ 8/ 9.2
14.08/ 1451 (+3)/ 0.2 %/ 0/ 63/ 8/ 8.5
15.08/ 1238 (+7)/ 0.6 %/ 0/ 63/ 8/ 8.4
16.08/ 1046 (+6)/ 0.6 %/ 0/ 63/ 7/ 8.3
17.08/ 313 (+2)/ 0.6 %/ 0/ 63/ 6/ 8.3
18.08/ 1278 (+8)/ 0.6 %/ 0/ 63/ 6/ 8.3
19.08/ 1162 (+7)/ 0.6 %/ 0/ 63/ 7/ 7.1 (diagnoositud haigete arv ületas 2200 piiri)
20.08/ 885 (+20)/ 2.3 %/ 0/ 63/ 10/ 7.9
21.08/ 896 (+17)/ 1.9 %/ 0/ 63/ 10/ 8.4
22.08/ 1152 (+21)/ 1.8 %/ 0/ 63/ 11/ 8.9
23.08/ 454 (+7)/ 1.5 %/ 0/ 63/ 10/ 9.1

kuupäev/testide arv (posit testide arv)/positiivsete testide % testide üldarvust/ inimesi intensiivis/ surmad/ haiglaravil/nakatunuid viimase 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta

Viimase 14 päeva keskmine posit testide arv testide üldarvust oli 0.9% ja mediaan 0.6 %. Hinnanguliselt on aktiivseid haigusjuhte 121 ehk siis nii palju inimesi on viimase 14 päeva jooksul andnud positiivse proovi. Ida-Virumaa baar Jõhvi Kelder 15, Estonia kaevandus 18, haigestunuid tuleb juurde; Tartus haigestumine väheneb: nakatunuid viimase 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta ligikaudu 17.
Sektor gazovoi ataki
Liige
Postitusi: 990
Liitunud: 27 Dets, 2012 10:02
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Sektor gazovoi ataki »

EESTI
kuupäev/testide arv (posit testide arv)/positiivsete testide % testide üldarvust/ inimesi intensiivis/ surmad/ haiglaravil/nakatunuid viimase 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta

09.03/ 39 (+0)/ 0.0 %
10.03/ 69 (+3)/ 4.3 %
11.03/ 45 (+4)/ 8.9 %
12.03/ 120 (+24)/ 20.0 % (eriolukorra väljakuulutamine)
13.03/ 259 (+68)/ 26.0 % (TA muudab testimise strateegiat)
14.03/ 128 (+26)/ 20.0 %
15.03/ 162 (+36)/ 22.0 %
16.03/ 254 (+34)/ 13.0 %
17.03/ 238 (+20)/ 8.4 %
18.04/ 395 (+33)/ 8.4 %
19.04/ 239 (+9)/ 3.8 %
20.03/ 245 (+16)/ 6.5 %/ 0
21.03/ 308 (+23)/ 7.5 %/ 2
22.03/ 417 (+20)/ 4.8 %/ 4
23.03/ 495 (+26)/ 5.3 %/ 6
24.03/ 317 (+17)/ 5.4 % / 7 (karantiini karmistamine)
25.03/ 768 (+35)/ 4.6 % / 7
26.03/ 2281 (+134)/ 5.9 %/ 7
27.03/ 1010 (+37)/ 3.7 %/ 7
28.03/ 1200 (+70)/ 5.8 %/ 10 (3.5 %) (Saaremaa hooldekodus 28 nakatunut, neid nakatunuid mitte arvestades protsent 3.5)
29.03/ 1000 (+39)/ 3.9 %/ 10
30.03/ 856 (+36)/ 4.2 %/ 13/ 3
31.03/ 1149 (+30)/ 2.6 %/ 13/ 4
01.04/ 1952 (+34)/ 1.7 %/ 15/ 5
02.04/ 1372 (+79)/ 5.8 %/ 16/ 11
03.04/ 2514 (+103)/ 4.1 %/ 16/ 12
04.04/ 810 (+58)/ 7.2 %/ 20/ 13 (diagnoositud haigete arv ületas 1000 piiri)
05.04/ 1192 (+63)/ 5.3 %/ 17/ 15
06.04/ 864 (+11)/ 1.3 %/ 14/ 19
07.04/ 1684(+42)/ 2.5 %/ 12/ 21
08.04/ 1277 (+37)/ 2.9 %/ 11/ 24 (TA muudab testimise strateegiat, kõik perearsti saatekirjaga saavad testima)
09.04/ 1609 (+23)/ 1.4 %/ 9/ 24
10.04/ 1471 (+51)/ 3.5 %/ 9/ 24
11.04/ 1574 (+46)/ 2.9 %/ 11/ 24
12.04/ 899 (+5)/ 0.6 %/ 11/ 25
13.04/ 416 (+24)/ 5.8 %/ 9/ 28 /157
14.04/ 1513 (+45)/ 3.0 %/ 11/ 31/ 146
15.04/ 1709 (+29)/ 1.7 %/ 10/ 35/ 147
16.04/ 2058 (+34)/ 1.7 %/ 10/ 36/ 137
17.04/ 1576 (+25)/ 1.6 %/ 11/ 38/ 129
18.04/ 2018 (+53)/ 2.6 %/ 11/ 38/ 122 (diagnoositud haigete arv ületas 1500 piiri)
19.04/ 730 (+16)/ 2.2 %/ 10/ 40/ 125
20.04/ 602 (+7)/ 1.2 %/ 9/ 40/ 128
21.04/ 1289 (+17)/ 1.3 % / 9/ 43/ 124
22.04/ 1426 (+7)/0.5 %/ 7/ 44/ 114
23.04/ 1551 (+33)/ 2.1 %/ 7/ 45/ 109
24.04/ 1108 (+16)/ 1.4 %/ 6/ 46/ 103
25.04/ 1057 (+30)/ 2.8 %/ 6/ 46/ 99
26.04/ 604 (+9)/ 1.5 %/ 6/ 49/ 94
27.04/ 472 (+4)/ 0.8 %/ 7/ 50/ 95
28.04/ 1124 (+13)/ 1.2 %/ 9/ 50/ 91
29.04/ 1677 (+9)/ 0.5 %/ 10/ 50/ 89
30.04/ 1563 (+23)/ 1.5 %/ 9/ 52/ 75
01.05/ 1031 (+5)/ 0.5 %/ 7/ 52/ 72
02.05/ 697 (+5)/ 0.7 %/ 7/ 53/ 74 (avati välijõusaalid, vabaõhumuuseumid, lubati spordiüritusi õues)
03.05/ 743 (+1)/ 0.1 %/ 7/ 55/ 75 (diagnoositud haigete arv ületas 1700 piiri)
04.05/ 580 (+3)/ 0.5 %/ 6/ 55/ 77
05.05/ 1659 (+8)/ 0.5 %/ 6/ 55/ 70
06.05/ 1541 (+2) 0.1 %/ 4/ 55/ 70
07.05/ 1583 (+7)/ 0.4 %/ 4/ 56/ 61
08.05/ 1279 (+5)/ 0.4 %/ 5/ 58/ 58 (II laine ligikaudne algus)
09.05/ 954 (+8)/ 0.8 %/ 5/ 60/ 48
10.05/ 654 (+6)/ 0.9 %/ 5/ 60/ 51
11.05/ 595 (+2)/ 0.3 %/ 5/ 61/ 48 (avatakse kaubanduskeskused, raamatukogud)
12.05/ 1018 (+5)/ 0.5 %/ 5/ 61/ 48
13.05/ 1133 (+5)/ 0.4 %/ 5/ 61/ 47
14.05/ 1044 (+7)/ 0.7 %/ 5/ 62/ 44 (õppijatele, töötajatele ja perekondlikel põhjustel liikumine Soome vahet lubatud)
15.05/ 975 (+8)/ 0.8 %/ 5/ 63/ 42 (osaline kontaktõpe avatud, piir lahti Läti ja Leeduga)
16.05/ 752 (+4)/ 0.5 %/ 5/ 63/ 41
17.05/ 681 (+4)/ 0.6 %/ 4/ 63/ 43
18.05/ 671 (+10)/ 1.5 %/ 4/ 64/ 43 (eriolukord on lõppenud, spordisaalide ja ujulate avamine, osa piiranguid jäävad kehtima)
19.05/ 1258 (+8)/ 0.6 %/ 3/ 64/ 44
20.05/ 1028 (+3)/ 0.3 %/ 2/ 64/ 39
21.05/ 1280 (+6)/ 0.5 %/ 2/ 64/ 37
22.05/ 881 (+7)/ 0.8 %/ 2/ 64/ 37 (diagnoositud haigete arv ületas 1800 piiri)
23.05/ 650 (+14)/ 2.2 %/ 1/ 64/ 37
24.05/ 530 (+2)/ 0.4 %/ 1/ 64/ 39
25.05/ 812 (+1)/ 0.1 %/ 1/ 65/ 39
26.05/ 1500 (+10)/ 0.7 %/ 1/ 65/ 36
27.05/ 1527 (+6)/ 0.4 %/ 0/ 66/ 29
28.05/ 1122 (+11)/ 1.0 %/ 0/ 66/ 30
29.05/ 997 (+8)/ 0.8 %/ 0/ 67/ 31
30.05/ 1034 (+6)/ 0.6 %/ 0/ 67/ 26
31.05/ 694 (+4)/ 0.6 %/ 0/ 68/ 25
01.06/ 716 (+1)/ 0.1 %/ 0/ 68/ 26 (Schengeni riikidest, Euroopa Liidu riikidest ja Suurbritanniast lubatakse inimesi Eestisse, avalikud üritused lubatud, spaad ja kasiinod lahti, hooldekodusid ja haiglaid võib külastada)
02.06/ 1026 (+0)/ 0 %/ 0/ 68/ 20
03.06/ 1262 (+10)/ 0.8 %/ 0/ 69/ 19
04.06/ 1027 (+10)/ 1.0 %/ 0/ 69/ 20
05.06/ 1122 (+20)/ 1.8 %/ 0/ 69/ 16 ((diagnoositud haigete arv ületas 1900 piiri; TA - suur osa uutest haigusjuhtudest saavad alguse nakatumisest töökohal)
06.06/ 855 (+21)/ 2.5 %/ 0/ 69/ 13
07.06/ 654 (+8)/ 1.2 %/ 0/ 69/ 14
08.06/ 553 (+1)/ 0.2 %/ 0/ 69/ 14
09.06/ 1121 (+7)/ 0.6 %/ 0/ 69/ 14 (lõppes tervishoiualane hädaolukord, mis kehtestati 13. märtsil)
10.06/ 1157 (+11)/ 1.0 %/ 0/ 69/ 15
11.06/ 955 (+7)/ 0.7 %/ 0/ 69/ 14
12.06/ 884 (+6)/ 0.7 %/ 0/ 69/ 14
13.06/ 666 (+3)/ 0.5 %/ 0/ 69/ 14
14.06/ 621 (+0)/ 0 %/ 0/ 69/ 14
15.06/ 645 (+1)/ 0.2 %/ 0/ 69/ 14
16.06/ 1073 (+0)/ 0.1 %/ 0/ 69/ 15
17.06/ 1455 (+2)/ 0.1 %/ 0/ 69/ 12
18.06/ 1247 (+1)/ 0.1 %/ 0/ 69/ 12
19.06/ 1358 (+3)/ 0.2 %/ 1/ 69/ 10
20.06/ 748 (+2)/ 0.3 %/ 1/ 69/ 8
21.06/ 440 (+0)/ 0 %/ 1/ 69/ 8
22.06/ 285 (+0)/ 0 %/ 1/ 69/ 8
23.06/ 477 (+1)/ 0.2 %/ 1/ 69/ 6
24.06/ 268 (+1)/ 0.4 %/ 1/ 69/ 6
25.06/ 350 (+0)/ 0 %/ 1/ 69/ 7
26.06/ 569 (+3)/ 0.5 %/ 1/ 69/ 6 (võimalik, et mingil ajal muudeti haiglasse vastuvõtmise kriteeriume s.t. võeti ainult raskemaid haigeid)
27.06/ 450 (+0)/ 0 %/ 1/ 69/ 4
28.06/ 368 (+1)/ 0.3 %/ 1/ 69/ 4
29.06/ 351 (+0)/ 0 %/ 1/ 69/ 5
30.06/ 769 (+2)/ 0.3 %/ 1/ 69/ 4
01.07/ 658 (+0)/ 0 %/ 1/ 69/ 4 (piirangute leevendamine, avalikud üritused siseruumides (kuni 500 inimest), üritused väljas kuni 1000 inimest ja ööklubid ning muud meelelahutuskohad lahti (kuni 100 inimest))
02.07/ 710 (+1)/ 0.1 %/ 1/ 69/ 3
03.07/ 392 (+1)/ 0.3 %/ 1/ 69/ 2
04.07/ 266 (+2)/ 0.4 %/ 1/ 69/ 3
05.07/ 288 (+0)/ 0 %/ 1/ 69/ 3
06.07/ 300 (+1)/ 0.3 %/ 1/ 69/ 3 (III laine ligikaudne algus) (töö ja õpirände lubamine madala nakkustasemega EL-välistest riikidest)
07.07/ 598 (+2)/ 0.3 %/ 1/ 69/ 3
08.07/ 581 (+8)/ 1.4 %/ 1/ 69/ 3 (diagnoositud haigete arv ületas 2000 piiri)
09.07/ 481 (+8)/ 1.7 %/ 0/ 69/ 3
10.07/ 445 (+2)/ 0.4 %/ 1/ 69/ 5
11.07/ 339 (+1)/ 0.3 %/ 1/ 69/ 4
12.07/ 155 (+0)/ 0 %/ 1/ 69/ 4
13.07/ 220 (+0)/ 0 %/ 1/ 69/ 4
14.07/ 426 (+1)/ 0.2 %/ 1/ 69/ 4
15.07/ 546 (+1)/ 0.2 %/ 1/ 69/ 4 (piirangute leevendamine, avalikud üritused siseruumides (kuni 1500 inimest), üritused väljas kuni 2000 inimest)
16.07/ 447 (+0)/ 0 %/ 1/ 69/ 4
17.07/ 431 (+4)/ 0.9 %/ 1/ 69/ 4 (IV laine ligikaudne algus)
18.07/ 293 (+1)/ 0.3 %/ 1/ 69/ 4
19.07/ 158 (+0)/ 0 %/ 1/ 69/ 4
20.07/ 106 (+0)/ 0 %/ 1/ 69/ 4
21.07/ 408 (+1)/ 0.2 %/ 0/ 69/ 4
22.07/ 588 (+1)/ 0.2 %/ 0/ 69/ 4
23.07/ 493 (+2)/ 0.4 %/ 0/ 69/ 3
24.07/ 383 (+1)/ 0.3 %/ 0/ 69/ 3
25.07/ 365 (+7)/ 1.9 %/ 0/ 69/ 3
26.07/ 240 (+1)/ 0.4 %/ 0/ 69/ 3
27.07/ 131 (+0)/ 0 %/ 0/ 69/ 3
28.07/ 300 (+3)/ 1.0 %/ 0/ 69/ 3
29.07/ 553 (+5)/ 0.9 %/ 0/ 69/ 3
30.07/ 686 (+9)/ 1.3 %/ 0/ 69/ 4
31.07/ 721 (+13)/ 1.8 %/ 0/ 69/ 4
01.08/ 531 (+8)/ 1.5 %/ 0/ 63/ 4
02.08/ 345 (+7)/ 2.0 %/ 0/ 63/ 5
03.08/ 257 (+1)/ 0.4 %/ 0/ 63/ 5
04.08/ 645 (+10)/ 1.6 %/ 0/ 63/ 4
05.08/ 961 (+22)/ 2.3 %/ 1/ 63/ 9 (diagnoositud haigete arv ületas 2100 piiri)
06.08/ 956 (+10)/ 1.2 %/ 1/ 63/ 9
07.08/ 961 (+10)/ 1.0 %/ 1/ 63/ 9
08.08/ 1405 (+14)/ 1.0 %/1/ 63/ 8
09.08/ 382 (+5)/ 1.3 %/1/ 63/ 8
10.08/ 1120 (+6)/ 0.5 %/ 1/ 63/ 8/ 9.3
11.08/ 1493 (+9)/ 0.6 %/ 1/ 63/ 9/ 9.8
12.08/ 1427 (+8)/ 0.6 %/ 1/ 63/ 9/ 10
13.08/ 1193 (+0)/ 0 %/ 1/ 63/ 8/ 9.2
14.08/ 1451 (+3)/ 0.2 %/ 0/ 63/ 8/ 8.5
15.08/ 1238 (+7)/ 0.6 %/ 0/ 63/ 8/ 8.4
16.08/ 1046 (+6)/ 0.6 %/ 0/ 63/ 7/ 8.3
17.08/ 313 (+2)/ 0.6 %/ 0/ 63/ 6/ 8.3
18.08/ 1278 (+8)/ 0.6 %/ 0/ 63/ 6/ 8.3
19.08/ 1162 (+7)/ 0.6 %/ 0/ 63/ 7/ 7.1 (diagnoositud haigete arv ületas 2200 piiri)
20.08/ 885 (+20)/ 2.3 %/ 0/ 63/ 10/ 7.9
21.08/ 896 (+17)/ 1.9 %/ 0/ 63/ 10/ 8.4
22.08/ 1152 (+21)/ 1.8 %/ 0/ 63/ 11/ 8.9
23.08/ 454 (+7)/ 1.5 %/ 0/ 63/ 10/ 9.1
24.08/ 320 (+3)/ 0.9 %/ 0/ 64/ 11/ 8.9

kuupäev/testide arv (posit testide arv)/positiivsete testide % testide üldarvust/ inimesi intensiivis/ surmad/ haiglaravil/nakatunuid viimase 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta

Viimase 14 päeva keskmine posit testide arv testide üldarvust oli 0.9% ja mediaan 0.6 %. Hinnanguliselt on aktiivseid haigusjuhte 118 ehk siis nii palju inimesi on viimase 14 päeva jooksul andnud positiivse proovi. Ida-Virumaa baar Jõhvi Kelder 15, Estonia kaevandus 19, haigestunuid tuleb juurde; Tartus haigestumine väheneb: nakatunuid viimase 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta ligikaudu 13. Ida-Virumaal suri haiglaravil viibinud 76-aastane naine.
AndresTy
Liige
Postitusi: 962
Liitunud: 07 Mär, 2019 13:27
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas AndresTy »

Veidi "Rootsi tee" telgitagustest ja suuremast pildist selle valguses.

https://www.err.ee/1126794/marianne-mik ... at-rootsis
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Z03
Liige
Postitusi: 1136
Liitunud: 22 Juul, 2016 10:09

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Z03 »

Loodetavasti valitsus ei murdu kõikvõimalike lobistide surve all ja teeb jätkuvalt kõik mis võimalik eestlaste elu ja tervise säästmiseks, kui saabub Covid-19 teine laine. Sama tõhusalt kui 2020 kevadel.

Ja jah, volitab Terviseametit laiali saatma hipide kogunemisi ning seadusi eiranud võõrtööliste töölubasid tühistama. Siis säilib minu lugupidamine või pigem usaldus oma riigi suhtes.
nimetu
Liige
Postitusi: 7583
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas nimetu »

Leedus oli eile juba 41 nakatunut ja juba pea nädal aega on 30+ uut juhtumit päevas. Neil tuli ka hiljuti kolm surmajuhtumit juurde. Lätlased elavad selle kõrval ikka päris õndsas rahus.
2korda2
Liige
Postitusi: 1598
Liitunud: 01 Juul, 2014 11:56
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas 2korda2 »

Hoia.me äpiga seoses. Selleks, et see äpp toimiks, peavad KÕIK allolevad tingimused olema täidetud:
1. Piisav hulk inimesi installib endale äpi. (no see on suhteliselt lihtne ja isegi tõenäoline)
2. Piisav hulk p1 inimestest peavad oma telefonil BT hoidma pidevalt avatuna (see on juba vähem tõenäoline, sest aku kestus, turvalisus jms)
3. Piisav hulk p2 inimestest, kes on saanud positiivse viirusetesti vastuse, märgivad äpis ausalt end haigestunuks. See on juba oluliselt vähem tõenäoline.
4. Piisav hulk p3-s mainitud inimestest on ühtlasi kretiinid ja vaatamata karantiini-kohustusele eiravad seda teades samas, et nad ise on telefonis end haigeks märkinud ja pmst on võimalik nende karantiinirikkumist tuvastada kõrvutades hoia.me "olen haige" märget ja sideoperaatori võrgulogi (millest muuhulgas on võimalik tuvastada telefoni asukoht).

Esineb tõenäosus, et ka p4 inimesi ikkagi eksisteerib. Mina kahtlustan aga, et varem või hiljem mõni "naljanina" ostab sulli eest odava nutika mille sisse paneb sulli eest soetatud kõnekaardi, installib hoia.me äpi, märgib ennast haigeks, läheb hommikul trammi peale ja teibib telefoni istme alla. Õhtul korjab selle sealt jälle ära, et järgmisel päeval teise liini peal "nalja" korrata. Või kui mõne söögikoha omanikul on konkurent pinnuks silmas, siis miks mitte sama teha konkurendi söögikohta "viirusekandjat" sokutades.
Z03
Liige
Postitusi: 1136
Liitunud: 22 Juul, 2016 10:09

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Z03 »

Kas iga asja jaoks siin elus peab mingi äpp olema? Ma kardan, et enamik eestlastest ei tea neist äppidest midagi, rääkimata kuhugi laadimisest, see ikka noorte ja nutikate teema.

Kas ma olen millestki valesti aru saanud? Minu teada Covid-19 haige peab olema koduses isolatsioonis. Mis nipiga ta siis ühiskondlikus ruumis on, nii et saab olla tervetega 10-15 minutit kontaktis?

Ja veel pööraksin tähelepanu asjaolule, et praegu ei tehta Covid-19 teste neile, kel puuduvad sümptomid (vähemalt siis ei tehtud, kui ma nädal tagasi tööl olin, võib-olla mu puhkuse ajal on midagi muutunud, tulnud mingi uus juhend Terviseametist). Nii et pole mõtet helistada perearstile ja nõuda Covid-19 testi täiesti terve olles, kuigi äpp näitab, et päev tagasi toimus kontakt nakkushaigega.
nmsi
Liige
Postitusi: 54
Liitunud: 08 Sept, 2014 12:14
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas nmsi »

P1 on maksimaalselt 60% rahvastikust, paari nädala taguses digitunnis olev Elisa asjapulk ütles et see on nende võrgus olevad seadmed mis omavad võimekust.

Naljanina peab ka patsiendiportaalist saama oma haigusele kinnituse mobiil-id või smart-id'd kasutades. See eeldab ikka päris nakatumist.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 18 külalist