Politseivägivalla vastased protestid USA-s

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
hjl85
Liige
Postitusi: 6367
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: Politseivägivalla vastased protestid USA-s

Postitus Postitas hjl85 »

2korda2 kirjutas:
AndresTy kirjutas:Ameerika puhul osalt heaoluühiskonna paradoks...
Kuidas palun?! Heaoluühiskonda võib küll mitmeti defineerida aga esimest korda näen kedagi seda USA kohta ütlevat. Olukorras kus eraisikute pankrotistumise sagedaseim põhjus on meditsiiniarved, kus igal hetkel võib boss kuuldavale lasta "your'e fired" ja seda ilma mingi erilise kompensatsioonita, kus 4-nädalane puhkus on tugevale enamusele tööturust lihtsalt muinasjutt jne-jne, pole "heaoluühiskond" küll õige nimetus.
Lihtsalt teadmiseks-Jaapanis on ka laupäevad tööpäevad ja puhkust ei võeta üldse. Vallandamise keerukus/lihtsus küll mingi indikaator ei ole. Samas on lihtne vallanadada aga samas ka lihtne ise lahkuda. Ning ega igal põhjusel ka vallanada ei saa-see peab olema ikka põhjendatud. Sealsed inimesed ei tahagi väga pikka puhkust võtta-jääd koheselt konkurentsis alla. Hard work öeldakse selle peale. Isiklikult kasutasin töötades aastas ära maksimaalselt 10p puhkust. ülejäänud läksid raisku.
London Bridge
Liige
Postitusi: 619
Liitunud: 15 Aug, 2015 18:48
Kontakt:

Re: Politseivägivalla vastased protestid USA-s

Postitus Postitas London Bridge »

Pole päris nii must-valge, et (näiteks) UK on ja USA pole. Ei ole ainult üks absoluutne heaolumudel.
The United States: a 'liberal' regime?

The United States is sometimes described as a ‘liberal' welfare regime, in the sense that it represents individualism, laissez-faire, residualism and a punitive view of poverty. These issues often seem to dominate US debates on welfare: examples are the introduction of 'workfare', the exclusion of long-term benefit dependents, and the criticism of the 'underclass'.

The US does not, however, have a unified welfare system. Federalism has meant that many important functions are held by the States, including public assistance, social care and various health schemes (Minnesota and Hawaii have state-funded health systems). By comparison with other developed countries, central government has had a limited role in social welfare provision: the main developments of federal provision were during the Roosevelt administration of the 1930s, which laid the foundations for the social security system, and the "War on Poverty" of the 1960s, which provided some important benefits (notably health care for people on low incomes) and engaged the federal government in a wide variety of projects and activities at local level.

In practice, the US is pluralistic, rather than liberal. There are significant departures from the residual model - e.g. state schooling, social insurance, or the Veterans' Administration, which provides health care for nearly 40 million people. In addition to federal and state activity, there are extensive private, mutualist and corporate interests in welfare provision. The resulting systems are complex (and expensive): the guiding principle is less one of consistent individualism than what Klass has called "decentralised social altruism". G Klass, 1985, Explaining America and the welfare state, British Journal of Political Science 15 427-50.
USA kulutab natuke alla 20% SKT sotsiaalsfäärile, mis on sarnane Eestile.
My fair lady.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Politseivägivalla vastased protestid USA-s

Postitus Postitas Kriku »

Palun nüüd lahkesti teema juurde tagasi.
Kasutaja avatar
ambur123
Liige
Postitusi: 1584
Liitunud: 27 Apr, 2009 9:37
Kontakt:

Re: Politseivägivalla vastased protestid USA-s

Postitus Postitas ambur123 »

Seattle'i politseijuht lahkus protestidest ajendatud kärbete tõttu ametist
https://www.err.ee/1123052/seattle-i-po ... tu-ametist
John
Liige
Postitusi: 506
Liitunud: 17 Juun, 2006 19:57
Kontakt:

Re: Politseivägivalla vastased protestid USA-s

Postitus Postitas John »

Mdagi Borja-le tuju tõstmiseks. Rahumeelne Antifa isane rebib särgi seljast ning ennast salgavalt jookseb tormi märulipollarite peale hüüdes samal ajal "MA TAPAN TEID ÄRA!" :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=VvmOp-8WNzU
Inter arma enim silent leges (sõja aegadel on seadused vaiksed) Cicero
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Politseivägivalla vastased protestid USA-s

Postitus Postitas Kriku »

Wisconsinis kuulutati välja eriolukord: https://www.err.ee/1127423/wisconsini-k ... riolukorra
London Bridge
Liige
Postitusi: 619
Liitunud: 15 Aug, 2015 18:48
Kontakt:

Re: Politseivägivalla vastased protestid USA-s

Postitus Postitas London Bridge »

Öösel läks Kenoshas (WI) lappama natuke olukord. Lindile jäi kaks olukorda, kus protesteerijad ründavad relvastatud eraisikut. SEPKA oli Roheline Särk väljas enda või kellegi lähedase vara kaitsmas.

1. parklas
https://streamable.com/9oz6or
https://streamable.com/s74bct

2. vahetult järgnevalt(?) tänaval
https://streamable.com/ebvyfq
https://streamable.com/b5456i

Väidetavalt sama isik esimesest olukorrast mõni aeg varem.
https://twitter.com/Unrulyforest/status ... 7056346112

EDIT: Paistab, et teises olukorras oli ka protesteerijate pool relvastatud isikuid. Pilt mõnevõrra verine.
My fair lady.
Kasutaja avatar
1uudistaja
Liige
Postitusi: 82
Liitunud: 26 Juun, 2020 21:00
Kontakt:

Re: Politseivägivalla vastased protestid USA-s

Postitus Postitas 1uudistaja »

Seal on märatsemine juba normaalsuseks saamas, ei tea mida tegema peaks, et iga neegri laskmise peale pool linna maha ei põletataks...
Ei ela ma majas, ei tänaval, mu aadress on Eesti Vabariik.
tsikkelröövel
Liige
Postitusi: 214
Liitunud: 23 Nov, 2005 16:13
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Politseivägivalla vastased protestid USA-s

Postitus Postitas tsikkelröövel »

Seal pole enam mõtet mitte midagi teha, iseäranis, kuni nende neegrite hulgas ka lollpeadest valged blõmmivad. Omaenda linna põletavad. Mu meelest on ainus, mis praegu aitab, lasta kusagil asi käest ära sinnamaani, kus vaikivatel pealtvaatajatel kurjategijate märatsemisest nii küll saab, et nad ise politsei tagasitulekut ja raevukaid meetmeid nõudma hakkavad või siis ise relvastatud omakaitse asutavad ja vastu hakkavad. See ehk eraldab terad sõkaldest ja asjaosalised hakkavad aru saama, kelle hulka nad tegelikult kuuluvad, Kui kõigil on neetult halb olla, ehk siis hakkavad nad mõtlema ja oma laiska paksu tagumenti liigutama, et rahu ja normaalsus majja tagasi saada. Mitte keegi ei oska hinnata seda head, mis tal on, kuni ta pole sellest ilma jäänud. Darvinism. Aeglane. Julm. Aga ainus 100% ise toimiv arengustsenaarium.
Dr.Sci
Liige
Postitusi: 3304
Liitunud: 30 Okt, 2015 11:59
Kontakt:

Re: Politseivägivalla vastased protestid USA-s

Postitus Postitas Dr.Sci »

Kuskilt kommentaaridest kopeeritud:
Viieaastane poiss Cannon Hinnant sõitis 9. augustil oma Põhja-Carolina osariigi Wilsoni linnas asuva kodu juures jalgrattaga ja sattus kogemata mustanahalise naabri Darius Sessomsi aeda, kes lapse tema õdede silme all hukkas.
Maikuus Ühendriikides politsei käes hinge heitnud George Floydi surm tõi pea päeva pealt kaasa tänaseni kestvad märatsemised ja rüüstamised, progressiusuliste valgete enesealandamise tunnid, üleskutsed korrakaitsejõudude laiali saatmiseks ning meeletu peavoolumeedia “mustad elud on tähtsad” ajupesukampaania. Valge Hinnanti surmale on aga seni tähelepanu pööranud suuremas osas ainult konservatiivid.
Tuntud konservatiivne arvamusliider Matt Walsh kirjutas Twitteris: “Üleriigilise meedia poolt Cannon Hinnanti loo kinnimätsimine võtab sõnatuks. Tegemist on ehk viimase aja kõige jõhkrama mõrvaga – väike laps hukati lasuga pähe kui ta sõitis oma isa aias jalgrattaga – ja riiklikul meedial pole selle kohta mitte midagi öelda. Tõsiselt, mitte midagi. Uskumatu.”
Cannon Hinnanti hukkamist nägid nende ema sõnul pealt tema seitsme ja kaheksa aastased õed.
Poisi hukkamist juhtus pealt nägema ka naaber Doris Labrant, kes kirjeldas sündmust järgmiselt: “Ma nägin, kuidas ta (Sessoms) jooksis lapse juurde, pani relva lapse pea juurde ja tulistas teda.”
Suurematest uudistekanalitest on lapse hukkamist kajastanud ainult Fox News.
Tegelikult on kajastanud peale Fox-i ka teised .... https://edition.cnn.com/2020/08/13/us/n ... index.html aga vaadates (artiklist) kahtlusaluse pilti siis kuidas saab nii südamlike silmadega neeger olla mõrtsukas?
Turist 47
Liige
Postitusi: 4321
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: Politseivägivalla vastased protestid USA-s

Postitus Postitas Turist 47 »

Dr.Sci kirjutas: Kuskilt kommentaaridest kopeeritud:
Ei mõista. Kas See reaalsus ongi nüüd uus normaalsus(?). Kui fantaasiat kasutada, siis arenguruumi perverssustele ja vägivallale on küll ja veel. Aga.. - https://www.youtube.com/watch?v=JLLGtOOkPpA
T.
hjl85
Liige
Postitusi: 6367
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: Politseivägivalla vastased protestid USA-s

Postitus Postitas hjl85 »

tsikkelröövel kirjutas:Seal pole enam mõtet mitte midagi teha, iseäranis, kuni nende neegrite hulgas ka lollpeadest valged blõmmivad. Omaenda linna põletavad. Mu meelest on ainus, mis praegu aitab, lasta kusagil asi käest ära sinnamaani, kus vaikivatel pealtvaatajatel kurjategijate märatsemisest nii küll saab, et nad ise politsei tagasitulekut ja raevukaid meetmeid nõudma hakkavad või siis ise relvastatud omakaitse asutavad ja vastu hakkavad. See ehk eraldab terad sõkaldest ja asjaosalised hakkavad aru saama, kelle hulka nad tegelikult kuuluvad, Kui kõigil on neetult halb olla, ehk siis hakkavad nad mõtlema ja oma laiska paksu tagumenti liigutama, et rahu ja normaalsus majja tagasi saada. Mitte keegi ei oska hinnata seda head, mis tal on, kuni ta pole sellest ilma jäänud. Darvinism. Aeglane. Julm. Aga ainus 100% ise toimiv arengustsenaarium.
Kõige naljakam selle asja juures on see (viimatine tulistamine), et nüüd need protestijad uluvad selle sama politsei poole keda nad kividega loobivad, kelle kaotamist ja rahastamise lõpetamist nad nõuavad ning jahuvad seadusest ja korrast!! Lugedes twitterit siis nende blmikate loogika on ikka täiesti väärastnud. Sisuliselt on see järgmine-rüüstamisele ja põletamisele ei tohi vastu hakkata (enda vara kaitsta), sest seda tehakse tähelepanu saamiseks. Kõik vastuhakud (kaitsmised) sellele on aga seaduserikkumised, sestsee takistab õigust protestile. :wall: Muidugi käib juurde-rahumeelsed protestid, miks te ei ühine põletamisega ja kõik, kes mustade ees käsi ei tõsta on rassistid.
Ehk seltskond kellega ei saagi mõistlikult rääkida.
P.S eespool toodud videos oli tulistaja 17 aastan. 2 surnut ja 1 üks ellujääja.
Esimene surmasaanud oli süüdimõistetud pedofiil ja ründas esimesena-sic-alaealist, teine oli korduv koduvägivaaltseja ning kolmas (kes ellu jäi) ja relvaga oli-samuti kriminaal.
Ning jah-oma põletamise, laamendamise, rüüstamise jms saavutavad need "protestijad" hoopis teistsuguse tulemuse. Nende pooldajad pööravad lõpuks selja ning kogu fookus suunatakase rüüstamisele.
Lisaks (erinevalt Portlandist) pöörduti föderaalvõimu poole abi saamiseks

https://twitter.com/MrAndyNgo/status/12 ... 4228143104
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Politseivägivalla vastased protestid USA-s

Postitus Postitas Svejk »

Dr.Sci kirjutas:Kuskilt kommentaaridest kopeeritud:
Piisab, kui vahepeal Objektiivi sirvida: viewtopic.php?p=630633#p630633
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Veiko Palm
Liige
Postitusi: 1016
Liitunud: 10 Okt, 2014 9:23
Kontakt:

Re: Politseivägivalla vastased protestid USA-s

Postitus Postitas Veiko Palm »

Selles teemas postitamine on kui mudamaadlusesse sukeldumine. Siiski-siiski
1uudistaja kirjutas:Seal on märatsemine juba normaalsuseks saamas, ei tea mida tegema peaks, et iga neegri laskmise peale pool linna maha ei põletataks...
Just sellised postitused (õigemini - suhtumise kirjeldamine) näitavad, miks praegu protestid toimuvad. Või siis, nagu foorumlane kirjutab, miks "märatsemine on normaalsuseks saamas". Kas kommentaari autor tõesti ei saa aru, et inimeste jagamine väliste tunnuste põhjal (valge, mongoliidne, punapäine, naine) on enamus demokraatlike riikide kõikide seaduste vastane? Ning see täielikult arusaamatu ja ülbe sõnake "iga" seal lauses on ju täiesti vastuvõetamatu. Kas kommentaari kirjutaja tõesti arvab, et (nagu ta ise ütleb) "neegrid" ei ole loetud ja (nagu ta ise ütleb) "iga neegri" pärast ei tasu nüüd (jälle ta enda sõnakasutus) "märatsema" hakata. Kas foorumlasel on olemas ka valem, kui palju siis tohib ühe inimese laskmise peale maha põletada? Tänav? Kvartal?

Minu kommentaari mõtteks ei olnud lahata rassivägivalda, ega rääkida ka konkreetsetest juhtumitest. Tahan tähelepanu pöörata suhtumisele. Selline suhtumine tingibki lõppkokkuvõttes vägivalla ja juhul kui selline suhtumine ameerikamaal on laiemalt levinud, võib vähemalt ühe osa vägivallast õigustatuks pidada. Pööran ka tähelepanu, et minu poolt viidatud foorumlase kommentaar on minu postituses kopeeritud täiel kujul. Seal ei olegi midagi muud, ega mingit seletavat juttu mingite konkreetsete juhtumite kohta.

Võiks ju proovida selle postituse vaimu ümber tõsta näiteks 1944 või 1946 aasta Eestisse, kus mõni nkvd-lane kurdab oma meelepaha, et iga eestlase vägistamise ja tapmise pärast peab aru andma ja mingid arusaamatud metsavennad kipuvad selliste asjade pärast märatsema. Et mida tegema peaks?

Ma siiralt loodan, et kommentaari autor on selle kommentaari kirjutanud kiirustades, läbimõtlemata ja lihtsalt keelekasutus on olnud läbimõtlemata ning ta ei ole tavaline mõttetu rassistlik pask. Sestap palun viisakalt foorumlasel oma nappi postitust avada ja minu paranoilised tõlgendused ümber lükata.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 15 külalist