Olukord Valgevenes

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
aht0
Liige
Postitusi: 1249
Liitunud: 19 Juul, 2014 18:18
Kontakt:

Re: Olukord Valgevenes

Postitus Postitas aht0 »

ruger kirjutas: Grodnos hakkas rahvas vastu OMON-i poolsetele tänavatel arreteerimistele
Video of detention and resistance to it in Grodno near a police station
https://twitter.com/Den_2042/status/1298331348533477379
Erariietes tegelane politsei selja tagant filmimas, tundub et üritab kõiki jäädvustada.. Kagebiit?
tympsa
Liige
Postitusi: 1432
Liitunud: 14 Mär, 2013 14:00
Kontakt:

Re: Olukord Valgevenes

Postitus Postitas tympsa »

N.Liidu piirivalve oli küll organisatsiooniliselt KGB all, kuid tegelikult päris tavaline sõjavägi . Putin oli see "päris KGB", Luka kõigest piirivalve . Samas politrukid olid kõikjal ... no ütleme,et mitte just kõige suuremat austust pälvivad. Meil omal siin ka üks sihuke zampolit, kes oli hiljem pikalt peaminister ja siis lausa Euroopa Komisjoni volinik . Samaealised kah, batka ainult paar aastat vanem .

Tundub,et see marksismi-leninismi dogmade pähetagumine sõduritele ja rahvusvahelise imperialismi kohustuslik sajatamine ei teinud tulevasele karjäärile kahju ei postsoveti Valgevenes ega ka täielikult Euroopa Liidu ja NATO poole pöördunud Eestis.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36611
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Olukord Valgevenes

Postitus Postitas Kriku »

Hoolimata nüüdseks pea kõigi peamiste opositsiooniliste juhtfiguuride eksiili sundimisest või vangistamisest, jätkusid tuhandete osalejatega meeleavaldused president Lukašenka vastu teisipäeval sealsete kooliõpetajate eestvedamisel. Viimased osalesid massimeeleavaldusel Valgevene haridusministeeriumi ees, kuna Lukašenka ähvardas oma hiljutises avalduses vallandada pedagoogid, kes valitsust ei toeta. "Olen siia tulnud selleks, et õpetajad ei kardaks, et nende häält oleks kuulda, et nad saaksid töötada ka siis, kui nende arvamus ei lähe võimude omaga kokku," ütles Reutersile meeleavaldusest osa võtnud kirjanduseõpetaja Svetlana.
https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=90843503
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36611
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Olukord Valgevenes

Postitus Postitas Kriku »

Vladimir Juškin:
Ent praegu võime ääretu selgusega näha, et niipea kui protestijate hulk hakkas ulatuma 100 000 – 200 000 inimeseni, niipea kui algasid streigid, andis Lukašenka teada, et on valmis andma võimu üle uuele liidrile. Aga siiski alles pärast uue põhiseaduse kehtima hakkamist. Selge see, et niisuguse manöövri mõte on aega võita. Moskval on tarvis aega, kindlustamaks mõjuagentide positsioone protestiliikumises ja eliidi seas.

Valeri Solovei andmetel võttis Lukašenka just siis vastu Kremli põhimõttelise otsuse korraldada uued valimised ja – tähelepanu! – ise neil mitte kandideerida. See stsenaarium näeb ette järgmist: «Üldrahvaliku koalitsiooni nimel ei esita oma kandidatuuri presidendi ametikohale üksi Svjatlana Tsihhanovskaja, kes – tähelepanu! – rõhutas 21. augustil pressikonverentsil Vilniuses, et Venemaa võimud ei ole püüdnud temaga ühendust võtta. Teine kandidaat oleks Viktor Babarõko. Kremli arvates peaks just temast saama Valgevene uus juht, kes muu hulgas tagab Lukašenkale isikliku julgeoleku. Seejärel kirjutab Babarõko alla liidulepingule, mis toob Aljaksandr Lukašenka poliitikasse tagasi. Lukašenkast saaks sel juhul liitriigi riiginõukogu sekretär, Vladimir Putinist aga sama institutsiooni juht.»

Kuid siinkohal on oluline silmas pidada, et Valeri Solovei «lekked» lähtuvad ainult ühest Venemaa oligarhide rühmast, kes mõjutavad riigi presidenti ja püüavad temaga manipuleerida. Moskvas tegutseb jõude, kes püüavad kohapeal tegutsedes esile kutsuda president Putini ja Kremli reaktsiooni. Ja kaugeltki alati ei taipa me, kellele ja millise eesmärgiga «lekkeid» levitatakse.
https://leht.postimees.ee/7046990/vladi ... 1577723337
Kasutaja avatar
Tux
Liige
Postitusi: 1327
Liitunud: 30 Okt, 2005 21:13
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Olukord Valgevenes

Postitus Postitas Tux »

Venemaal on praegu tõesti pingelised ajad, Valgevenest ju loobuda ei saa. Minu teada on seal hetkel vähemalt kaks olulist sõjalist objekti ilma milleta kaotab kogu vene enda kaitsesüsteem funktsionaalsuse. Esimeseks objektiks peaks olema üle horisondi vaatav eelhoiatusradar, samalaadne kui oli Lätis Skrundas. Teiseks oluliseks objektiks peaks olema Minski lähedal asuv laevastiku kaugside keskus, mille abil peetakse sidet üle terve maakera vene sõjalaevadega. Mõlemat objekti olevat ka viimastel aastatel moderniseeritud, ehk neid objekte ei tohi kaotada.
Otse vägesid sisse viia ka ei saa, kõige parem oleks asendada Luka enda kontrolli all oleva inimesega. Luka on nagunii liiga tülikas ja isepäine. Praegu on uuesti levima hakanud jutud Luka diagnoosidest, eks seegi võib olla vabalt Moskvast lekitatud. Nii saaks kogu maailmale etendada näitemängu, mille käigus saaks isegi rahvusvahelisi plusspunkte genereerida olles rahuvahendaja jne.
Muidugi on oht, et Tihhanovskaja näiteks on populaarsem, kui mõni oma mees ja et siberlased ja kaug-ida elanikud saavad inspiratsiooni ja julgust juurde kuna tõlgendavad neid sündmusi valesti arvates, et rahva protestidest on kasu...
Seega eksida ei saa, sest kui Valgevenes kuidagi midagi viltu läheb on järg Volodja enda käes.

Ära ei tohi unustada ka hiinlaste huve Valgevenes, kes pidid praegu sealkandis aktiivselt niite tõmbama.
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
Runkel
Liige
Postitusi: 2835
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Olukord Valgevenes

Postitus Postitas Runkel »

Akf-ide Krizz ja Dr. Sci arutelule lisaks, Andres Kasekamp arvab:
Kuidas üldse ohjeldada diktaatorit ja tegelikult aidata inimesi, kes rahumeelselt oma meelsust avaldavad?

See on üks kõige raskem küsimus, millega lääneriigid on tegelenud ja muutnud oma taktikat mitmel korral. On olnud juhtumid, kus nad püüdsid väga aktiivselt viia inimõigusi ja demokraatiat teistesse maadesse, ent tavaliselt ei ole see hästi õnnestunud, kui rahvas ise ei suuda piisavalt hästi seista oma õiguste ja vabaduste eest.

Valgevene puhul... Euroopa ei saa tuua Valgevenele vabadust, valgevenelased ise peavad selle kätte võitlema ja siis saab EL abistada legitiimselt valitud Valgevene uut valitsust.

Aga nüüd sekkuda, et opositsiooni toetada – pean seda väga ebatõenäoliseks. Nagu ka aru saan, siis Valgevene opositsiooni liidrid on öelnud, et nad ei taha Lääne või Euroopa sekkumist. Lukašenko kasutaks seda ka kohe nende vastu ära. Ta püüab praegu aktiivselt ehitada narratiivi, et Lääne mõjuagendid ja oht tuleb lääne suunast...
https://www.err.ee/1127369/andres-kasek ... i-kukkunud

Eks valgevenelased peavad oma rahvuse sisu näitama. Kultuuritegelased jt. Pedagoogide hiljutine seisukohavõtt on kõva sõna.
Runkel
Liige
Postitusi: 2835
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Olukord Valgevenes

Postitus Postitas Runkel »

Tux kirjutas:Ära ei tohi unustada ka hiinlaste huve Valgevenes, kes pidid praegu sealkandis aktiivselt niite tõmbama.
Arvan, see on venelaste suur hirm, kui Hiina refinantseeriks näiteks kõik Vv võlad ja tuleks agressiivselt oma rahadega edasi strateegilistesse harudesse, hiinlastele oleks see käkitegu. See looks aga suure pinge Vene ja Hiina vahele, vaevalt Hiina seda sooviks. Vv poolt vaadates - vahetaks imperialisti mõjuvõimu kommunisti vastu välja. Vihma käest räästa alla.
Aga olukord oleks muidugi väga huvitav.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19588
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Olukord Valgevenes

Postitus Postitas ruger »

Valgevenes toimub korralik kohaliku rubla odavnemine.
The Belarusian ruble is falling into an abyss. Banks sell the ruble for 3 rubles per dollar already. A couple of days ago it was 2.5 rubles. Some bloggers advise Lukashenka how to deal with the ruble exchange rate: "Try beating it with truncheons and stun grenades."
https://twitter.com/franakviacorka/stat ... 7121660928
Belarusian ruble has fallen by 8% since the presidential election. Well, it might be just the beginning. The economic and, obviously, social consequences of this will be huge
https://twitter.com/HannaLiubakova/stat ... 0699858945

Video Valgevene OMON-i kinnipidamisautos toimunust-üsna räige video ja tekst
https://news.tut.by/society/698196.html?tw
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Olukord Valgevenes

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Asjalik artikkel..

https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=90854529
"Valgevene ringhäälinguorganisatsiooni töötajad streikisid 14. augustist 19. augustini, et protestida tsensuuri ja valimiste vastu, mida peetakse laialdaselt võltsituteks.Kuid viimase nädala jooksul on allikad ettevõtte peakorteris teatanud vene keelt kõnelevate võõraste sissevoolust, kes on võtnud koha sisse streikijate asemel," kirjeldas Liubakova. "21. augustil tunnistas ka Lukašenka ise, et kutsus tõepoolest Vene ajakirjanikud riigitelevisiooni ja oma pressiteenistusse tööle."
..et uut tüüpi "rohemehikesed" siis - ja töötab...
"Hübriidne lähenemisviis, mis lükkab kõrvale täiesti ilmse sõjalise sekkumise, võib toimida suurepäraselt," hoiatas Liubakova Washington Posti veergudel.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Postitusi: 3530
Liitunud: 25 Juun, 2014 15:25
Kontakt:

Re: Olukord Valgevenes

Postitus Postitas Chupacabra »

https://twitter.com/ru_rbc/status/1298920942391836672

Palutakse lõpetada lääne sekkumine VV siseasjadesse ja provokatsioonid piiril?
laikar
Liige
Postitusi: 1095
Liitunud: 28 Apr, 2014 9:48
Kontakt:

Re: Olukord Valgevenes

Postitus Postitas laikar »

No vägisi on tunne, et tahavad tekitada probleemi SUWALKI koridoris. Poola ei saa kunagi Grodno regiooni, ütles Luka
https://belarus.liveuamap.com/en/2020/2 ... lukashenka
Kaks БМП-2 on kärutatud vahetult piiripunkti juurde
https://belarus.liveuamap.com/en/2020/2 ... aruspoland
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36611
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Olukord Valgevenes

Postitus Postitas Kriku »

Voltaire vist ütles, et kui Jumalat ei oleks, tuleks ta välja mõelda. NATO sissetungiga on sama lugu.
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Postitusi: 3530
Liitunud: 25 Juun, 2014 15:25
Kontakt:

Re: Olukord Valgevenes

Postitus Postitas Chupacabra »

Noh, korras.
https://meduza.io/news/2020/08/27/putin ... belorussii

Lääs on veidi mures ja kõik.
laikar
Liige
Postitusi: 1095
Liitunud: 28 Apr, 2014 9:48
Kontakt:

Re: Olukord Valgevenes

Postitus Postitas laikar »

SEPKA on, et tegu on otse Putini alluvuses oleva eliitüksusega, kes ootavat komandeeringut nädala jagu.
https://t.me/wargonzo/3325
Kasutaja avatar
Rändur
Liige
Postitusi: 1130
Liitunud: 02 Juul, 2005 7:48
Kontakt:

Re: Olukord Valgevenes

Postitus Postitas Rändur »

https://russian.rt.com/ussr/news/777676 ... elorussiya
Путин назвал условие применения российских сил в Белоруссии

Российские силы не будут использоваться в Белоруссии до тех пор, пока экстремистские элементы не перейдут границ, заявил президент России Владимир Путин в интервью телеканалу «Россия 1».

Он сообщил, что по просьбе белорусского коллеги Александра Лукашенко сформировал резерв из сотрудников правоохранительных органов для помощи республике при необходимости.

«Но мы договорились также, что он не будет использован до тех пор, пока ситуация не будет выходить из-под контроля, пока экстремистские элементы, прикрываясь политическими лозунгами, не перейдут определённых границ, не приступят просто к разбою», — сказал Путин.

Раннее в Кремле отметили, что в настоящее время нет потребности в оказании помощи Минску в рамках ОДКБ.

Там также подчеркнули, что относятся к происходящему в Белоруссии как к внутреннему делу этого государства.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 28 külalist