Sõdisid Eesti Iseseisvuse eest???

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
soadf
Liige
Postitusi: 1194
Liitunud: 03 Mär, 2005 23:15
Asukoht: Kuressaare
Kontakt:

Postitus Postitas soadf »

Kindlasti 8hvartati! Ja v8isid v8ga 8ksikud juhtumid olla,kuna toimus isetegevus. Leegioni meestele v8ib ainult seda s88ks panna,et nad k8sukorras pidid laagreid valvama(nagu minu vanaonu).
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Postitusi: 2076
Liitunud: 18 Mär, 2006 1:59
Asukoht: Eesti Kuningriik
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

Mõni oleks pidanud oma postitusele selle ka juurde lidama,et"Minu esivanemad nii lollid ei olnud,et 1940 a venelastele vastu hakata.Ei sõdinud Eesti eest,ei sõdinud Vene eest,Ei sõdinud Sakste eest...läks lihtsalt sauna taha ja lasi kuuli pähe.!" Vot oli kangelane :lol: Või oli nii kange,et lasi kõigil,kes tahtis oma naist vägistada...Kange mees küll :oops:
1944 a sõda t!blade vastu oli 1940 a "patriootide" häbi maha pesemine.Ja need olid 1940 a Vaba Eesti Patrioodid.Vaba Eesti relvadega-Ja :!: Ei ühtegi lasku :?: :?:
Minge metsa jah patrioodid.Kangelased,kes ei tahtnud 1940 Eesti mundris sõdida.Siis tuligi Sakslaste abiga võimalus sama vaenlase vastu minna,ja seda mehed ka tegid.Rohkem pole midagi lisada.Ei eesti,ei saksa,ei t!bla mundrit...Nahahoidjad.Õiged mehed,sügavad metsas mune ja panevad samakat...ja Eesti saab aina vabamaks.(PS!Tõelised metsavennad on omaette klass :!:
Ja need kuradi normatiivid ja Barbarossad-kõik on ajas muutuv,paindlik,paljutki ei viida täpselt plaanitule ellu.Sõjateened oleksid ka midagi lugenud.Vaadake,kui vähe sakslasi oli.Nad poleks kunagi ise sellist Impeeriumi juhtida.Kindlasti kohe mitte.Lebensraum Venemaalt kätte ja iseseisvus paljudele tegasi pärast kommunistide lõppu.Lihtne.Pole mõtet mingitest luupainajatest jahuda lihtsameelsetele.
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Reigo
Liige
Postitusi: 2228
Liitunud: 01 Dets, 2005 22:09
Kontakt:

Postitus Postitas Reigo »

Vaadake,kui vähe sakslasi oli.Nad poleks kunagi ise sellist Impeeriumi juhtida.Kindlasti kohe mitte.
Poleks häda olnud - oma ridu oleks täiendatud "tahan-olla-sakslane"-tüüpi elemendiga.
lembetu
Liige
Postitusi: 234
Liitunud: 18 Apr, 2005 16:58
Kontakt:

Postitus Postitas lembetu »

krizz kirjutas:Mõni oleks pidanud oma postitusele selle ka juurde lidama,et"Minu esivanemad nii lollid ei olnud,et 1940 a venelastele vastu hakata.
Ahah. Õige. Heil, nieder mit den Waldbrüder. Pean enda ja sinu kurvastuseks märkima, et vanaisa ei olnud riigitruu kodanik, nimetas Pätsi seaks ja Laidoneri reeturiks, ei andnud oma KL püssi lattu tagasi ja tõmbas metsa, teise maakonda, naise sugulaste lähedale. Sugulaste toel ja endise metsniku ning jahimehena polnud tal muret ära elada. Aga selline tegevus on ju täiesti taunitav, selle asemel et rinnaga Eestit kaitsta ja Laidoneri juhtimisel venelastele vastu hakata, tema nosib oma jahionnis metsseapraadi ja kitsepateed ning aitab äial põllutöid teha. :evil:. Tean veel seda, et ta käis vahepeal kodukandis ja võttis osa "suvesõjast". Pärast mida fritsud tahtsid tal KL relva ära võtta ja ta laskis ühe neist maha ning tuli uuesti metsa kolida. Seekord oli asi metsas vist veidi karmim, sest tal õnnestus metsa kammivate sakste ja Omakaitsega paar korda tina vahetada. Aga need said vist kätte, keda tegelikult otsisid ja rahu oli jälle majas kuni venelaste uue tulemiseni ning ta elas poollegaalset elu edasi.
krizz kirjutas:Minge metsa jah patrioodid.Kangelased,kes ei tahtnud 1940 Eesti mundris sõdida.Siis tuligi Sakslaste abiga võimalus sama vaenlase vastu minna,ja seda mehed ka tegid.Rohkem pole midagi lisada.Ei eesti,ei saksa,ei t!bla mundrit...Nahahoidjad.Õiged mehed,sügavad metsas mune ja panevad samakat...ja Eesti saab aina vabamaks.(PS!Tõelised metsavennad on omaette klass :!:
.
Vaata, krizz. Loomulikult on tore lippude leffides vastast rünnata. Aga kui su kindralid ja pealikud on alla andnud, mis siis? Kui eestlane metsas mune sügab ja samakat paneb selle asemel et saksa teenriks või venelase holopiks olla, on ta vaba mees ja Eesti ka sellevõrra märksa vabam. Ja ka siis kui ta püssi poole ei vaatagi. Kui sa sellest aru ei saa, siis oled loll nagu saabas.

Lihtsameelne sa aga veidi ikka, sest vaid nii saab nimetada inimest, kes arvab kodumaad teenivat kui hakkab üht okupanti teenima selleks, et teise okupandi vastu minna.
stilett kirjutas:Loomulikult...
Räägi palun, kelle poole peaks pöörduma, et saada dokument, mis tõestab
et saksa käsulaua tooja ähvardas mopi eest kõrvalhoidmise pärast ja laste varjamise eest noormeeste vanemad punaseks nimetada ja seina äärde panna? Ma kohe huviga hakkaksin siis asju uurima.

Sina aga sel ajal mine Otepääst veidi edasi, Käärikust mööda kuni jõuad Pakalmäe taluni ja sealt leiad ühe meesterahva, kelle isa rongilt maha hüppas, küsi talt ning uuri edasi, kas ma valetan või mitte.
Viimati muutis lembetu, 01 Sept, 2006 22:25, muudetud 1 kord kokku.
"Ma lähen neile kallale: kuni ei jää ühtegi, kes ei tunnusta maajumalaid."
Janka
Liige
Postitusi: 425
Liitunud: 04 Dets, 2005 19:30
Asukoht: France

Postitus Postitas Janka »

Nüüd kisub roheliseks jamaks....
Mis krt. toimub selle fondiga???
[i]Last thing I remember, I was Running for the door
I had to find the passage back To the place I was before
"Relax", said the night man, "We are programmed to receive.
You can check-out any time you like, But you can never leave!"[/i]
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Postitusi: 2076
Liitunud: 18 Mär, 2006 1:59
Asukoht: Eesti Kuningriik
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

Jah,700 a orjata ja sinna liita veel need mingi 4 a,see oleks aga juba liig,mis liig... :lol: :lol:
Ikkagi-Vabariigi ajal ei tee pauku,Vene ajal ei tee,Saksa ajal ei tee,kunagi ei tee...Lähen metsa.Jah,aga...kes seal mu liitlaseks hakkab?Karu,rebane,hunt ja heal juhul ka ilves :? Va puna Karule üks kirp ise miskit teha ei saa.
Kurb,et 1940 a need "Ise mehed"ise nii saamatud olid,et midagi teha ei juletud.Ma siiski tahaks uskuda,et Saksa okupatsioon oli ajutine.Et vaid Puna.venele lõpp teha.Ja on märke,mis seda arvamust ka kinnitavad.Aga oletused...on oletused.Saksa konega eesti mees näitas vähemalt,et on siiski mees,vaatamata 1940 a juhtunule.Ja Otto Tiefi Valitsust ei tohiks ka teps mitte ära unustada.Vähemalt siis oleks vägagi broo olnud,kui mehed metsast oleks end näole andnud.Tean,tean,see ei kestnud kaua.
Istuvad metsas,pudel käes,laulud suus...Ka nii saab eesti mees oma kangust(kibedust) näidata,sest magas õige aja maha...Istus metsas ja unistas Valgest Laevast,et liitlaste abiga Eestit vabastada.Kas pole sarnane.Mis??Nagu sakslastegi relvadega tehti??Sa ei sa eru sellest??Oleks ameerika-inglise relvad eestilikumad olnud :?: Kui ükski eestlane eestis kannatab võõrvõimu rõhumise all,ei saa ükski oma suurest vabadusest hõisata!Ainult egoistist munajooduk võib siis ise kuskil metsas hõisata.Kasutu nagu ta on :idea:
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
igavesti eilne
Liige
Postitusi: 148
Liitunud: 27 Juul, 2005 21:45
Asukoht: Lõuna-Eesti
Kontakt:

Postitus Postitas igavesti eilne »

krizz väljendab end arusaamatult! Mida ta öelda tahab?
lembetu
Liige
Postitusi: 234
Liitunud: 18 Apr, 2005 16:58
Kontakt:

Postitus Postitas lembetu »

krizz kirjutas:Jah,700 a orjata ja sinna liita veel need mingi 4 a,see oleks aga juba liig,mis liig... :lol: :lol:
Ise oled sa loll. Eestlase mõõt sai täis juba kaheksateistkümnendamal aastal. Mõnel aga nähtavasti oli orjaksolemine nii hinge läinud, et läks vabast soovist kohe härra saabast siledaks lakkuma, nii kui saksad tagasi tulid. Teisi tuli muidugi veidi nuhelda ja petta, et nad Vaterlandi kaitseksid, matsid on ju nii tõrksad....Ja ka praegu ma näen siin ühte tublit saksa vurfi teenrit, kes oma härra kintsu kaapimist kõva häälega üles kiidab. :D
krizz kirjutas:Ikkagi-Vabariigi ajal ei tee pauku...
Kogemusi polnud ja ei saadud tol ajal aru, et presidendi ja Kaitseväe Juhataja võib ja peab tapma kui nad rahva reedavad. Eks nüüd oleme sellevõrra targemad kui kunagi asi sinnapoole peaks kiskuma või mis?
krizz kirjutas:Jah,aga...kes seal mu liitlaseks hakkab?Karu,rebane,hunt ja heal juhul ka ilves :?
Briti lõvi ja onu Sam ju toetas :) ?
krizz kirjutas:Ma siiski tahaks uskuda,et Saksa okupatsioon oli ajutine.Et vaid Puna.venele lõpp teha.Ja on märke,mis seda arvamust ka kinnitavad...
Tahad uskuda jah...eks see ole kole küll kui, kui su kena mustvalge maailm ähvardab kokku kukkuda ning olematu identiteet kaduma kipub. Siis leitakse imed ja märgid kohe üles.

Tead kuidas tekib identiteet, grupi, rahva, rassi? Targad onud ülikoolist räägivad, et läbi vastandumise. Hea on eestlaseks end teha, kleepides end täis sakste märke, kiites fritse ja laites ti-bl-asid.

Aga mis saab siis üha raskem on endale öelda: saksa armee tuli Eestit vabastama aga Vene armee vallutama? Sa tunned pahameelt, kuidas mingid tüübid - (kuidas sa neid nimetadki?) - tahavad sind teha järjest vähem ja vähem eestlaseks, enamgi veel, nad ütlevad sulle: sa polegi päris eestlane. :) .




Nojah, ka mina olen umbes seda tundnud kuid vist mitte nii väga, sest sellist valulikku reaktsiooni pole tekkinud. Ja kas tead miks? Sest mulle on lapsepõlvest peale räägitud vapratest eesti meestest, kes võitlesid Vabadussõjas ja muistsetest eestlastest, kes oma kodumaad kaitsesid.

krizz kirjutas:Saksa konega eesti mees näitas vähemalt,et on siiski mees,vaatamata 1940 a juhtunule...
Et kui päris õigeks eestlaseks, ei saa indefitseerida enda iidolit, siis vähemalt kangeks meheks, saksa mundris ja loomulikult saksa konega... muig.
krizz kirjutas: Istuvad metsas,pudel käes,laulud suus...Ka nii saab eesti mees oma kangust näidata,sest magas õige aja maha...
.

Õige aja magas maha...Sa oled nii õiglane. :D
Viimati muutis lembetu, 01 Sept, 2006 23:18, muudetud 2 korda kokku.
"Ma lähen neile kallale: kuni ei jää ühtegi, kes ei tunnusta maajumalaid."
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Postitusi: 2076
Liitunud: 18 Mär, 2006 1:59
Asukoht: Eesti Kuningriik
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

Kes lakub oma perset-palun väga.Pikka keelt :wink: Sõidan Saksa autoga-olen ka ehk sakste p-lakkuja??Haa-haa,huvitav lähenemine :roll: Tunnistame parem otse-kui oli aeg ise tegusid teha,olid eestlased vait.Järelikult kupja piitsa oligi vaja,et jalad alla saaks!
Kodu kaitsmine relvaga,millel on made in israel(mida ise olen teinud),grmani või cccp,ei tee sind kellegi orjaks.Ole nüüd ikka :) Peaasi ,et pätt saaks mis vaja.
Ma ei tea,mida herr L põeb.Ehk seda,et ajalugu pole eestlasi suure impeerjumiga õnnistanud.Kahju ta ju on...
Ma arvan,et selles oleme ühel meelel.Kui eestlased õpiksid vabana,ilma kupja piitsta elama,oleks see meie väikeriigile ainult õnnistuseks...
Sina Lemps ära arva,et sina tead,kes on tõeline eestlane :twisted: Kaks rida liivimaa kroonikast-taipohh kus on alles identiteet
Viimati muutis krizz, 01 Sept, 2006 23:38, muudetud 2 korda kokku.
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
lembetu
Liige
Postitusi: 234
Liitunud: 18 Apr, 2005 16:58
Kontakt:

Postitus Postitas lembetu »

krizz kirjutas:Kes lakub oma perset-palun väga.Pikka keelt :wink:
Teie vaimne tervis teeb mulle jätkuvalt rõõmu :)
"Ma lähen neile kallale: kuni ei jää ühtegi, kes ei tunnusta maajumalaid."
stilett
Liige
Postitusi: 1510
Liitunud: 02 Veebr, 2006 11:39
Asukoht: Läänemaa
Kontakt:

???

Postitus Postitas stilett »

Noh, ja kuhu see vaidlus viib-kes kiidab sakslasi, kes ülistab metsavendi, varsti kindlalt keegi tuleb vaidlema, et punased olid need kõige õigemad ja paremad. Ja nii lõpmatuseni. Ja igaühel oma õigus. Ja oma eelistused.
lembetu
Liige
Postitusi: 234
Liitunud: 18 Apr, 2005 16:58
Kontakt:

Re: ???

Postitus Postitas lembetu »

stilett kirjutas:Noh, ja kuhu see vaidlus viib-kes kiidab sakslasi, kes ülistab metsavendi, varsti kindlalt keegi tuleb vaidlema, et punased olid need kõige õigemad ja paremad. Ja nii lõpmatuseni. Ja igaühel oma õigus. Ja oma eelistused.
Eks see viib vast küsitluseni. Vox populi, vox dei. Ühes teises foorumis on praegu rahvas kaheks, pooled sakste, pooled samaka ja metsaõhu poolt :)
"Ma lähen neile kallale: kuni ei jää ühtegi, kes ei tunnusta maajumalaid."
Arnold
Liige
Postitusi: 5110
Liitunud: 23 Jaan, 2005 16:26
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Võib-olla jätaks motiivid meeste enda selgitada?! Kindlasti on seal tagantjärgi tarkust, hetkekonjunkturismi järgivat ja eputavat esinemist, aga samade hädade küüsis on ju tänapäevased "hindajad"! Kusjuures neil puudub igasugune isiklik mõõde olnud asjadega.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 14 külalist