Venemaal peeti kinni spionaažis süüdistatav Eesti ärimees

Sõjaväeluure. Ja mitte ainult sõjaväe. Aga KaPo foobiad siia teemasse ei sobi.
Vasta
Roamless
Liige
Postitusi: 3798
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Venemaal peeti kinni spionaažis süüdistatav Eesti ärimees

Postitus Postitas Roamless »

http://www.postimees.ee/3590037/venemaa ... ti-arimees
Lühiotsing googlest näitab, et ju on põhjuseks äri, millega mees tegeleb "strateegilise kauba vahendamine läände" ehk müüs vanu Venemaalt ostetuid ja Eestis ülesse vuntsitud L-139-d läände. Eesti võimud on teda pidevalt survestanud ja tõenäoliselt võtsid venelased ta sama asja pärast kinni st rikkus mingit kohalikku määrust ja sõjaväe päritolu kaup kipub Venemaal kiirelt spionaaži tähendama.
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19209
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Venemaal peeti kinni spionaažis süüdistatav Eesti ärimee

Postitus Postitas ruger »

Järgmine Eesti spioon kinni peetud Peterburgis
Venemaa Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB) teatas väidetavalt Eesti kasuks luuranud spiooni tabamisest Peterburis, teatas Interfax.

"Peterburis vahistati Eesti elanik Arsen Mardaleišvili, kes kogus Eesti politsei ülesandel sõjalise iseloomuga andmeid Venemaa relvajõudude kohta," edastas uudisteagentuur reedel viidates FSB-le.

"Venemaa Föderaalne Julgeolekuteenistus pidas Peterburis kinni ilma kodakondsuseta Arsen Mardaleišvili, keda kahtlustatakse Venemaa kriminaalkoodeksi paragrahvi 276 alusel kuriteo toimepanekus," edastas Interfax.

Vene eriteenistuste andmeil kogus Mardaleišvili Eesti kaitsepolitsei ülesandel eesmärgipäraselt salajasi sõjalisi andmeid Vene relvajõudude kohta.

FSB teatel võis sõjaliste andmete liikumine üle piiri kahjustada Venemaa kaitsevõimet.

Vene võimud alustasid juhtunu suhtes kriminaalasja.

Äriregistri andmetel on 1969. aasta novembris sündinud Mardaleišvili Eestimaa Ühendatud Vasakpartei liige alates 2008. aastast. Partei juhatuse liige Valev Kald ütles Postimehele, et ei tea oma erakonna liikme tegemistest midagi.

Kald on vasakpartei eesotsas alates 2012. aastast, kuid ei ole Venemaal kinni peetud Mardaleišviliga enda sõnul kordagi kokku puutunud.

Mahukas karistusregister

Venekeelse Postimehe andmetel osales ta kuni 2010. aastani Kremli-meelses liikumises Öine Vahtkond. Mardaleišvili lahkus 2010. aastal koos seitsme kaaslasega Öisest Vahtkonnast, kuna polnud rahul ühenduse juhtimisega.

Kohtulahendite registrist selgub, et Mardaleišvili mõisteti 2013. aasta septembris narkootiliste ja psühhotroopsete ainete väikeses koguses käitlemise eest seitsmeks päevaks aresti. Kohtuasi vaadati läbi 23. septembril, mil ta asus ka karistust kandma.

Mardaleišvilit karistati viimati mullu aprillis rahatrahviga (160 eurot). Karistusregistri andmetel määrati talle trahv varavastase süüteo eest väheväärtusliku asja ja varalise õiguse vastu (paragrahv 218 lõige 1).

Täpselt sama paragrahvi põhjal karistati teda ka 2013. aasta veebruaris, 2012. aasta detsembris ning juunis. Siis olid karistuse suurused vastavalt 160, 260 ning 60 eurot. Vaid viimase trahvi puhul seisab karistusregistris, et karistus on täidetud. Teiste kohta info puudub.

2010. ja 2012. aastal eksis ta ühistranspordiseaduse paragrahvi vastu, mis käsitleb taksoveoloa olemasolu. Mõlemal korral sai ta rahatrahvi.

2013. aasta algul määras Jõhvi politseijaoskond Mardaleišvilile 360-eurose trahvi avaliku korra rikkumise eest.

Kaitsepolitsei pressiesindaja ütles Postimehele, et kapo on juhtunust teadlik ja see on ainus kommentaar, mida kaitsepolitsei praegu anda saab. Täiendavatele küsimustele kaitsepolitsei ei vasta.

Napisõnaliseks jäi ka välisministeerium. «Vene Föderatsioon on meid antud isiku kinnipidamisest teavitanud ja oleme vajadusel valmis osutama konsulaarabi,» ütles ministeeriumi pressiesindaja.
Raivo Aeg: mina ei ole Arsen Mardaleišviliga kunagi kokku puutunud

Kaitsepolitsei endine peadirektor Raivo Aeg ütles Postimehele, et tema isiklikult ei ole Arsen Mardaleišviliga kunagi kokku puutunud ja ei tea temast midagi. «Kui ta Öisesse Vahtkonda kuulus, küllap kaitsepolitsei temaga tegeles, kuid selleks olid omad inimesed ja kaitsepolitsei peadirektor ei tegele ise kõigega,» ütles Aeg.

Aegi sõnul ei ole ta enam kolm aastat kaitsepolitseiga seotud, seega ei saa tema kinnitada ega välistada, kas Mardaleišvili on kuidagi Eesti julgeolekuorganitega seotud või mitte.

«Kas seal on mingisugust puutumust antud tegelasega, teab kaitsepolitsei ise. Kui see nii ka oleks, siis kaitsepolitsei seda kinnitada ei saaks ega ei tohikski, kuna see on riigisaladus, mida tuleb kaitsta. Kuid ma kordan, et ma ei tea konkreetse juhtumi kohta midagi ning ma ei oska midagi kinnitada ega ümber lükata,» rääkis Aeg.
http://www.postimees.ee/3693097/fsb-tea ... peterburis
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
VMO
Liige
Postitusi: 236
Liitunud: 30 Sept, 2016 10:49
Kontakt:

Re: Venemaal peeti kinni spionaažis süüdistatav Eesti ärimee

Postitus Postitas VMO »

Враг не спит...

Venemaa Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB) vahistas Vene sõjaväelase ja tema venna Smolenskis ja Pihkvas kahtlustatuna salajaste andmete üleandmises Eesti eriteenistustele.

https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=91267561
Kasutaja avatar
Health
Liige
Postitusi: 863
Liitunud: 25 Aug, 2019 14:13
Kontakt:

Re: VF toimetab? Infokillud ja uudised, mis mujale ei sobi.

Postitus Postitas Health »

FSB võttis kinni kaks meest, keda kahtlustatakse Eesti heaks töötamises. Üks siis väidetavalt Eesti elamisloaga. Ei ole piisavalt kogenud, aga kas sõjaväelaste järel luuramine ja nende kinni nabimine ei peaks GRU valdkond olema?

https://www.err.ee/1143562/fsb-kahtlust ... -reetmises
alax
Liige
Postitusi: 1503
Liitunud: 07 Dets, 2005 15:53
Asukoht: Lõuna-Eesti
Kontakt:

Re: VF toimetab? Infokillud ja uudised, mis mujale ei sobi.

Postitus Postitas alax »

NSVL-s oli vastuluure KGB rida ja Venemaal FSB valdkond. GRU peaks ainult välisluurega tegelema.
NSLV-s oli KGB NLKP kontrolli all ja KGB hoidis ka GRU asjadel silma peal.Ehk siis kaudne kontroll. Vastuluure pidi olema partei kontrolli all. Nüüd kontrollib kõike FSB, KGB järglane.
Osalenud Eesti piirivalve ülesehitamisel. Raadioside. NLiidu sõjaväes 40. tankidiviisi 75.motolaskurpolgus Gussevis 1970-1972. Lasketiiru elektrik. 50a. metsas ja soodes jooksnud.
HAT
Liige
Postitusi: 965
Liitunud: 25 Dets, 2016 10:18
Kontakt:

Re: VF toimetab? Infokillud ja uudised, mis mujale ei sobi.

Postitus Postitas HAT »

Health kirjutas:FSB võttis kinni kaks meest, keda kahtlustatakse Eesti heaks töötamises. Ei ole piisavalt kogenud, aga kas sõjaväelaste järel luuramine ja nende kinni nabimine ei peaks GRU valdkond olema?

https://www.err.ee/1143562/fsb-kahtlust ... -reetmises
Hea Health. Ära vabanda, kogemus tuleb ,oskad küsida küll.
FSB kohta leiad lisaks dr. Google veel https://fsb.dossier.center/
GRU on puhas sõjaväeluure, tegutseb nii vormis kui pintsakus. Kui alustad siit https://et.wikipedia.org/wiki/Luure_Peavalitsus, jõuad kaugele.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline