Donald Trump tagasi?

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
logistik76
Liige
Postitusi: 272
Liitunud: 18 Mär, 2020 15:20
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas logistik76 »

Natuke on siin teemas käsitletud kliimaküsimust.
Täpsemalt Bideni konkreetne lubadus taasühineda viivitavatult Pariisi kliimaleppega.
Osad osariigid deklareerisid leppega jätkamist ka Trumpi ajal.
Seega kõikidel jänkidel pole sugugi päris ükskõik see tema.
Kuna Bideni võit on siiski üsna napp, siis minu hinnangul on ka kliimaküsimusel väike osa Bideni võidus.
Z03
Liige
Postitusi: 1136
Liitunud: 22 Juul, 2016 10:09

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas Z03 »

vanahalb kirjutas:Ei juhtu ka vana Kaabu sõnavõtust midagi - täiesti arusaamatu vaht on tühjast üles keerutatud.
Minu arvates kõige õiglasem hinnang kogu sellele eile toimunud (meedia)möllule.
chac kirjutas:Ja just see on see väetis mis on kasvatanud meile EKRE ja Helmed.
Just nimelt. Ja kui EKRE valijad tajuvad ebaõiglast suhtumist oma liidritesse, sunnib see neid veelgi rohkem mobiliseeruma. Eks tõehetk on KOV valimised. Ja mulle meeldib eestlaste omadus mõelda oma peaga ning mitte minna kaasa jooksma kõikvõimalike moodsa maailma ideedega. Mats alati on tubli mees, ei kedagi ta pelga jne. See on, mis mulle EKRE juures meeldib, isegi kui ma ei nõustu nendepoolsete arvamuste ja väljaütlemistega. Meie, eestlased, otsustame ise, kes me oleme.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36638
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas Kriku »

chac kirjutas:
Kriku kirjutas:Üldiselt ei eristu Eesti ajakirjandus ses osas ülejäänud Euroopast. Endise siseministri hiljutine avaldus aga eristus.
Mis see siis nüüd oli - Savisaarlik "kõik teised teevad ka" ? :?
Väga lihtne tõdemus - mida erandlikum on avaldus, seda suurem on selle mõju. Jah, kui kõigi liitlaste ajakirjanikud lõugavad, siis ei panda Eesti ajakirjanduse lõugamist eraldi niiväga tähele.

Aga üldiselt, ministri tagasi astumine loodetavasti silus selle ära. Ja muidugi on see kõik lihtsalt nende meediastrateegia osa, võimalikult palju vahtu kloppida.
vanahalb kirjutas:Trumpile hinnangu andmiseks peab ilmselt ise USA-s elama. Päris kindlasti ei saa seda seda eestikeelse meedia põhjal. Vähemalt ma ise pean seal avaldatu taset küündimatuks.
Paljud akf-d on muarust end samastanud USA kodanikuga (ei mõtle nüüd neid kes seal elavadki) ja jagavad Trumpile kiidusõnu.
Õige.
alari
Liige
Postitusi: 1614
Liitunud: 06 Juul, 2005 15:48
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas alari »

MadMan kirjutas:
Michiganis koguneb erakorraliselt osariigi kongress
Mingi kogunemine seal valimistega seoses laupäeval vist toimus.
Within hours of the press briefing by McDaniel and Laura Cox, chairwoman of the Michigan Republican Party, the state's GOP legislative leaders announced that a joint hearing of the Senate and House oversight committees would take place Saturday to "ensure the integrity of our state elections."
Ehk siis mingi pooltõde jälle, ainult 2 komisjoni kogunesid.
Aga Barrile estitatud petitsiooni kohta mingit uudisnuppu ei leitud?
John kirjutas: a) föderaalid markeerisid salaja pabersedelid watermarkidega mis võimaldasid neil seda QFS Blockchain krüpteeringut kasutades REAALAJAS täpselt ära kaardistada, mis iga individuaalse sedeliga juhtus ning seega teavad mis on tõesed tulemused.
John kirjutas:Ma jälgin seda asja igapäevaselt kuna mul on reaalsed huvid mängus selle tsükliga ning mul on vaja teada, et mis kapten sinna Ameerika laev silda edaspidi tuleb. See, et USA meedia valetab selle kohta sain juba väga valusa õppetunni 2016-2017 majandustsükli liikumistes ning nende analüütilise meedia ennustustes. Seniks aga kuni ameerika meedia on täiesti rikkis pean toetuma lihtsalt enda vaatlustele ning instinktidele.
Sa ilmselt saad järjekordse valusa õppetunni, kui usud seda vanamehe väljamõeldist, et pabersedelid markeeriti blockchain-iga.
chac kirjutas:Biden ja Trump said USA valimistel peaaegu võrdse tulemuse, kui ma ei eksi siis mõlemad üle 70 miljonit hääle.
Ainult 4 miljoni hääle võrra erinesid neil tulemused
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36638
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas Kriku »

Vabariiklased üritavad hukule määratud katsest hoolimata Bideni tulemust kohtuasjadega lämmatada.
Kadri Veermäe, kadri.veermae@epl.ee
USA presidendi Donald Trumpi kampaaniameeskond on esitanud mitmes osariigis hagisid ja nõudnud Wisconsinis häälte ülelugemist. Washington Post kirjutas eile, et Trumpi kampaaniameeskond ei väida hagides, nagu oleks toimunud ulatuslik valimispettus, vaid on keskendunud väiksematele etteheidetele. Ka sel juhul on nad kohtus enamjaolt alla jäänud. Kohtunike sõnul pole vabariiklased esitanud oma väidetele tõendusi, vaid põhjendanud neid spekulatsioonide, kuulujuttude või kuuldustega.

Philadelphias üritasid vabariiklased häälte lugemist takistada, sest nende väitel polnud ruumis vabariiklaste vaatlejaid. Neljapäeval pidi üks Trumpi advokaat kohtus siiski tunnistama, et ruumis viibis „mitte null arv” vabariiklaste esindajaid. „Vabandust, aga mis siis on teie probleem?” küsis ringkonnakohtunik Paul Diamond ja keeldus lugemist peatamast. Trumpi meeskond saavutas siiski ka väikseid võite, näiteks pääsesid vaatlejad häältelugemismasinatele lähemale.

Ohio ülikooli juuraprofessori Edward Foley sõnul on häälte ülelugemist lihtsam nõuda kui edukalt hagi esitada. „Hagi saab esitada ainult selge probleemi puhul. Mina pole seni ühegi osariigi puhul näinud sellist tõsist murekohta nagu näiteks Floridas 2000. aasta valimistel,” selgitas Foley. Foley sõnas näiteks Wisconsini kohta, et umbes 20 000 hääle suurune erinevus on küll väike, kuid tõenäoliselt mitte nii napp, et ülelugemine tulemust muudaks. „Kui oled mõõduvõtus taga ja osariigis ei õnnestu tuvastada ühtegi probleemi, on ülelugemise nõudmine su parim võimalus,” selgitas USA juuraekspert. „Rusikareegli järgi on tavaliselt väga keeruline ümber pöörata tulemust, mis erineb tuhande või rohkema võrra,” selgitas Foley. Foley sõnul ei kehti ütlus „kus suitsu, seal tuld” häälte lugemist puudutavate kohtuvaidluste puhul. „Juristide töö ongi mingis mõttes protsess suitsu sisse matta, et tulemustes kahtlusi tekitada ja avalik narratiiv hõivata,” selgitas ta.

Vabariiklased on pöördunud osariikide kohtutesse kõiksuguste etteheidetega, kuid huvitaval kombel pole nende hulgas suuremahulist valimispettust. Väljaanne Axios kirjutas eile, et Vabariikliku Partei juhid ja president Trumpi usaldusalused rääkisid väljaandele, et võitlus valimistulemuse ümberpööramise nimel võib kesta kuu või kauemgi. Axios lisab, et allikad tunnistavad ka ise, et tõenäoliselt on üritus hukule määratud. Osariigid kinnitavad tulemused tavaliselt kahe-kolme nädala jooksul pärast valimispäeva.
Justiitsminister Barr on ka üsna reserveeritud:
Biden edestab Trumpi paljudes kaalukeeleosariikides märkimisväärse eduga ja mingeid märke valesti loetud või ebaseaduslikult antud häältest, mis tulemust muudaksid, ei ole. Tegelikult on mõlema erakonna ametiisikud tunnistanud, et valimised kulgesid ladusalt, kuigi on olnud mõningaid valimistele tüüpilisi pisiviperusi.

USA föderaalprokuröridele saadetud märgukirjas ütleb Barr, et «uurimise võib ette võtta, kui on olemas selged ja usaldusväärsed süüdistused rikkumiste kohta, mis tõeks osutumise korral võivad mõjutada föderaal- ja osariigi valimiste tulemusi». Ta lisas seejuures, et föderaalvalimiste tulemusi selgelt mitte muutvaid süüdistusi tuleb käsitleda alles pärast valimiste kinnitamist. Barr ei maininud oma märgukirjas mingeid konkreetseid näiteid arvatavatest rikkumistest.
https://maailm.postimees.ee/7106162/usa ... -rikkumist
AMvA
Liige
Postitusi: 3551
Liitunud: 09 Dets, 2018 20:26
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas AMvA »

Z03 kirjutas:
vanahalb kirjutas:Ei juhtu ka vana Kaabu sõnavõtust midagi - täiesti arusaamatu vaht on tühjast üles keerutatud.
Minu arvates kõige õiglasem hinnang kogu sellele eile toimunud (meedia)möllule.
No päris tähelepanuta ka ei jäänud.
https://www.washingtonpost.com/world/20 ... art-helme/
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007608790.html
Z03
Liige
Postitusi: 1136
Liitunud: 22 Juul, 2016 10:09

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas Z03 »

Washington Post kuulab igal pühapäeval eestikeelset TRE Raadiot?
Kasutaja avatar
MadMan
Liige
Postitusi: 1994
Liitunud: 23 Veebr, 2005 19:33
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas MadMan »

Washington Post kuulab igal pühapäeval eestikeelset TRE Raadiot?
Need on meie omad võugid, kes kõik kohe laiali pasundavad, mis Helmed suitsunurgas lõõbivad. Muidu jääks ju meedia nälga, kui mõisahärrad materjali peale ei toodaks. ;)

Eric Posner kirjutab Bidenit eesootavatest raskustest võimu ülevõtmisel. Pole ka midagi imestada, kui demokraatide võitlus valimistulemuste vastu kestis neli aastat ja kahe võugi kuulujutu põhjal üritati Trumpi isegi tagandada. Mis rallit sa sellise lasteaiaga sõidad.
paywall
https://epl.delfi.ee/arvamus/eric-posne ... d=91620741
Inglise keeles tasuta
https://www.interest.co.nz/opinion/1078 ... gressional
Vihkad Eestit? Vali Reformierakond.
AMvA
Liige
Postitusi: 3551
Liitunud: 09 Dets, 2018 20:26
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas AMvA »

Z03 kirjutas:Washington Post kuulab igal pühapäeval eestikeelset TRE Raadiot?
Vahet pole. Kui see oleks nende jaoks tühine uudis, siis nad poleks seda Eesti meediast üles korjanud. Ja tulla rääkima, et Eesti meedia ei oleks pidanud seda TRE raadio mölasaadet tsiteerima on kas rumalus või naiivsus. Seda oleks võinud teha, kui Helmed ei oleks EW ministrid. Noblesse oblige.

Aga see on nüüd suht Off Topic ja Kriku võib rahulikult kustutada.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Postitusi: 4089
Liitunud: 11 Aug, 2008 9:25
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas Some »

Vahepeal ka paljureklaamitud superarvutist Hammer ja superprogrammist Scoreboard. Tegelikult päris lõbus lugemine kuidas isegi valitsejaid tillist tõmmatakse. https://www.thedailybeast.com/infamous- ... raud-claim
alari
Liige
Postitusi: 1614
Liitunud: 06 Juul, 2005 15:48
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas alari »

MadMan kirjutas: Mis rallit sa sellise lasteaiaga sõidad.
Tuletasid meelde selle video https://youtu.be/Th5uVIhQ8VY?t=240
Aga tõsiselt rääkides, siis on kurb, et võimu nimel ollakse nõus kogu riigile käru keerama.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40239
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Need on meie omad võugid, kes kõik kohe laiali pasundavad, mis Helmed suitsunurgas lõõbivad. Muidu jääks ju meedia nälga, kui mõisahärrad materjali peale ei toodaks. ;)
Ei ole mingid "võugid".
Igas saatkonnas on tööl kohaliku keele valdajad, kelle tööülesandeks on OSINT-i tegemine asukohariigis, peamiselt meedias saadaolevast infost.
Sellise huvipakkuva info korjavad ameeriklased küsimuseta ka siis üles, kui kohalik meedia seda eriti ei propageeri.
Washingtonis ei kuula keegi Tre raadiot, ikka Kentmanni tänaval.

Või miks sa arvad, et luurajad üksnes Pika tn saatkonnas on?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40239
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Z03 kirjutas:Washington Post kuulab igal pühapäeval eestikeelset TRE Raadiot?
Vt minu eelmine post.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Poti soldat
Liige
Postitusi: 1731
Liitunud: 02 Dets, 2012 12:44
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas Poti soldat »

Kui vabariigi valitsuse ministrid kuulutavad avalikult et USAs ja Eestis süvariigid massiliselt valimisi võltsivad siis on see üsnagi uudisväärtuslik. Oleks kaabud Vasakpartei või Iseseisvuspartei tasemel vennad siis oleks nende pläkutamisest muidugi totaalselt suva, aga kuni tüübid meil riigi juhtimises osalevad senikaua neid paraku ignoreerida ei saa.
vanahalb
Liige
Postitusi: 2644
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas vanahalb »

Ei usu et Kentmanni tänaval keegi TRE raadiot vaevub kuulama. Agent Kristjanid on igal pühapäeval kõrv vastu raadiot ja kui midagi kuulevad jooksevad näpp püsti kaebama. Täpselt samuti oli siis kui Sannamariini müüjatüdrukuks nimetati. Soomlased polnud kuulnudki et selline raadio üldse kuskil olemas on :)

Pealegi on see Usa-s üldteada, juba II MS lõpust ja Jalta müügitehingust saadik et eestlased ei pea Usast eriti lugu ja kui üldse siis pigem sealsetest konservatiividest. Need olid vist Snowdeni lekitatud dokumendid kus ka USA Eesti saatkonna memod oli ja need koosnesid enamjaolt president Ilvese kaeblemisest et palk on väike ja pärismaalased on ülbed.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 17 külalist