Armeenia vs Aserbaidžaan

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Väga hea point eelmises postis :|

Sest kordades parem, kui kogu selle aserite võidu vaid "droonide arvele" kirjutamine - mida mõned diivaniexperdid siin üritavad aretada :lol:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Health
Liige
Postitusi: 863
Liitunud: 25 Aug, 2019 14:13
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Health »

Gideonic kirjutas:Nõustun igati Trolli jutuga. Huvitav oleks teada mis lükkas aserid sllists kompromissi tegema pesltnöhs võidetud sõjas
Vandenõu teoreetik minus tõstab pead ning kaldub arvama, et sõda oli nutikas ära lõpetada, et vältida jänkide liigset huvi. Mitte mingi hirm jänkide poolse invasiooni ees, aga kuna demarid on ikka natukene rohkem Armeenia suhtes positiivselt häälestatud siis oli aeg nö raha välja võtta. Kõnelused algasid ka ca siis kui Bideni võit oli enam-vähem kindel.

Praeguse rahuga võidavad kõik, peale muidugi Armeenia, aga ilmselt pandi Pašinjani sõrmed sahtli vahele - rahu nüüd või armeenlased võivad kõigest suu puhtaks pühkida. Tundub, et too sõja alguses teoretiseeritud idee tsaari ja sultani sobingust võib tõeks osutuda.
Viiskümmend
Liige
Postitusi: 2083
Liitunud: 04 Aug, 2010 12:33
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Viiskümmend »

ÕT-d oli aga "REB" vahendeid ei olnud piisavalt ja kindlasti olid olulised ka aserite Valgevene päritolu AR-15 automaadid.

Ma usun, et Pashinyani eilset otsust libestasid nii Putini, kui Erdogani lubadused Armeenia riigi ülesseehitamiseks laenu anda, mis lubaks tal teoreetiliselt oma valitsemist jätkata.
HAT
Liige
Postitusi: 965
Liitunud: 25 Dets, 2016 10:18
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas HAT »

ARM ASER 20.09.2020.png
Jaanus2 kirjutas:Miks oli eelmine sõda armeenlastele edukas - palju armeenlasi teenis või oli teeninud Nõukogude armees ohvitserina, ka olid neil paremad suhted Vene sõjaväelastega, kes toetasid pigem armeenlasi. Aserid olid siis sõjaväekauged tšurkad suuresti. Vahepeal on toimunud suur muutus - 1. sõja veteranid on saanud vanaks ja noorte armeenlaste motivatsiooni ja oskusi äsja nägime. Aserite droonid koos operaatoritega olid tõenäoliselt enamuses Türgist, aga jalavägi pidi ka midagi tegema ja vaevalt et need kõik Süüriast imporditud olid. Üks pool on vahepeal arenenud ja teine ainult vanu kangelaslugusid jutustanud Suur-Armeeniast.
Lisan ARM/ ASER sõjajõudude võrdlustabeli seisuga 29.09.2020. https://www.statista.com/chart/23056/es ... zerbaijan/
Mis sellest järgi on jäänud?
Droonindus ja UAV tervikuna selles sõjas / see oli konflikt, mis lahendati sõjaliselt / on omaette teema ja karm õppematerjal elust enesest. Osapoolte UAV võimekuste võrdlustabeli lisan ASAP.
ElrikThunderson
Liige
Postitusi: 1688
Liitunud: 30 Dets, 2012 22:01
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas ElrikThunderson »

Sultan ei jää tsaarist maha pirukajagamisel:
Alijevi sõnul nõustus Armeenia ajakavaga oma vägede taandumiseks suurelt osalt piirkonnast. Ta lisas, et relvarahu jõustamises osaleb ka Aserbaidžaani liitlane Türgi.
https://www.err.ee/1157144/armeenia-ja- ... opetamises

https://www.bbc.com/news/world-europe-54882564

LISA: aljazeera samateemaline artikkel sõnastab, et Alijev väitis relvarahu tagamises osalevat ka türgi rahuvalvajaid.
Aliyev said that Turkish peacekeepers would also be deployed.
https://www.aljazeera.com/news/2020/11/ ... rabakh-war

VEEL LISA: Reutersi viitab Türgi huvidele äsjasõlmit rahuleppes. Türklased pidada osalema vähemalt loodavas rahuvalvekeskuses.
Under the agreement, Azerbaijan will also gain a road link to an Azeri exclave on the Iranian-Turkish border, something that will also give Turkey a land bridge to the rump Azerbaijan.

The Turkish military will help staff a joint monitoring centre with Russian forces. A deal setting up the centre was expected to be signed between Moscow and Ankara later on Tuesday.
https://www.reuters.com/article/us-arme ... SKBN27Q06G
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Postitusi: 4866
Liitunud: 14 Aug, 2008 14:19
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Gideonic »

Väidetav kaart aladest mis siis üle lähevad:
Screenshot 2020-11-10 at 11.10.50.png
Screenshot 2020-11-10 at 11.10.50.png (288.06 KiB) Vaadatud 2463 korda
Siit loeb välja et ümbritsevad okpueeritud provintsid saab Aserbaidžaan lähiaajl tagasi.

Küll ei saa ma aru mis sellest Mägi-Karabahhi tuumikalast siis saab? Aserite president väitis ju et mingit autonoomsust enam ei tule, ometi justkui jääks nende kontrolli alt välja?

EDIT:

Ok see seletab nati:
Dionis Cenusa kirjutas:
Pilt

1. The complete ceasefire comes together with the withdrawal of Armenia from all Azeri territories controlled outside NK - Aghdam (until Nov. 20), Kelbajar region (until Nov. 15); Lachin region (until Dec. 1). The remaining territory (in red circle) is tiny compared to pre-war.

2. Russia comes into play. Its 1970 peacekeepers will be deployed for 5 years, with possible prolongation, in the remaining part of NK and the Lachin corridor (5 km wide). This also will include a “center” for peacekeepers that could be converted into a military base by Russia.

3. Azerbaijan should allow the secure traveling of goods and people from the remaking NK to Armenia vía the existing Lachin corridor and a new route that will be built further.

4. The humanitarian activity will take place, including the exchange of prisoners.

5. Armenia agreed to unblock the transport communications between Azerbaijan and its Western region (Nakhchivan autonomy). Russia’s FSB (Intelligence service) will supervise this provision.
Aserbaidžaan saab küll piirnevad alad tagasi aga sisuliselt ikka lastakse venelastel "rahuvalvebaas" otse Karabahhi sisse viia. Mille kuradi pärast sellel oli vaja juhtuda lasta :wall:

Ei oma erilist eelistatud poolt siin konfliktis, aga lootsin et viimaks saab üks lähipiirkonna vene mahitatud konflikt eduka lõpu ilma nende osaluseta. Tundub siiski et ikkagi tahetakse vägisi trooja hobust endale külla tuua.

Ma läheks nii kaugele isegi et ütleks, et hoolimata näilisest territooriumi võidust on vene baaside lubamise tõttu oma maale on Aserbaidžaan tegelikult ka selles sõjas kaotajate hulgas.
Viimati muutis Gideonic, 10 Nov, 2020 11:16, muudetud 1 kord kokku.
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3818
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Jaanus2 »

Alijev sai mida tahtis - ütles veel sõja ajal, et kui Armeenia täidab lepet (puhvertsoon kohe tagasi, Karabahh veidi hiljem), siis peatatakse kohe sõjategevus. Karabahh läheb Aserbaidžaani juhtimise alla tagasi, põgenikud naasevad - kõik tundub tore. Aga kellel on vahepeal sündinud rohkem lapsi ja lapselapsi? Kas saab keelata aserid kolimast oma maa ühest otsast teise? Muidugi ei saa. Ja armeenlaste tahet Karabahhis edasi elada koos "sõbralike" naabritega võib ette kujutada. Aserid saavad ilma edasiste ohvriteta tagasi vallutatud alad ja ka Karabahhi ilma armeenlasteta. Natuke läheb ainult aega sellega, kavas olnud viiest aastast võib täiesti jätkuda. Siis võivadki Vene rahuvalvajad koju sõita, sest neil pole enam midagi valvata.
hjl85
Liige
Postitusi: 6367
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas hjl85 »

https://twitter.com/takayamattvou/statu ... 68288?s=20
Loodetavasti on see video fake. Väidetavalt Aserid viskavad laipu merre
Edit: õnneks osutuski valeks
Viimati muutis hjl85, 10 Nov, 2020 14:09, muudetud 1 kord kokku.
Poti soldat
Liige
Postitusi: 1716
Liitunud: 02 Dets, 2012 12:44
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Poti soldat »

Tundub et kõige suurema võidu said venelased. Karabahhi ja Latšini koridori lähevad nende rahuvalvajad ja lisaks hakkab FSB ka haldama transpordikoridori Azerbaidzaani põhiterritooriumi ja Nahhitševani vahel, ehk siis sisuliselt mõlemad konfliktipooled jäävad püsivalt Kremlist sõltuvusse.
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3818
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Jaanus2 »

See sõltuvus pole kuigi suur, valvavad lihtsalt seda, et vihased naabrid (tavaline rahvas) laseksid rahulikult vastastikku oma kaupu liigutada. Aserid saaksid kuidagi ka ilma hakkama nagu nad seni saanud on, aga kui Türki ikka maad mööda ka saab otse, on igati tore. Aserbaidžaani vastu pole venelastel eriti midagi, valitsemisvorm koduselt sarnane, venelasi ja vene keelt keegi ei kiusa, äri saab teha ja makstakse kehtivas rahas, mitte ei lunita abi - mida veel tahta. Türgiga peavad ka venelased hästi läbi saama, seda sõprust ei saa aseritele ka kuidagi ette heita. Tõusev jõud sellegipoolest erinevalt Armeeniast.
Avatar
Liige
Postitusi: 2286
Liitunud: 17 Veebr, 2009 21:30

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Avatar »

hjl85 kirjutas:https://twitter.com/takayamattvou/statu ... 68288?s=20
Loodetavasti on see video fake. Väidetavalt Aserid viskavad laipu merre
Nii kiire on hala kiskumisega, et enda postitatud lingisabades ei viitsi kaevata?
https://twitter.com/therusfed/status/12 ... 5260858368
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Kriku »

Borja kirjutas:Sest kordades parem, kui kogu selle aserite võidu vaid "droonide arvele" kirjutamine - mida mõned diivaniexperdid siin üritavad aretada
Need on muidugi omavahel seotud: kesine juhtimine, väljaõpe ning mineviku peale lootmine ning see, et ei suudetud uues olukorras kohaneda. Nagu Mart ütles, aega oli küllalt varjumist harjutada.

LISATUD: Aitäh, HAT!
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Kriku »

Poti soldat kirjutas:Tundub et kõige suurema võidu said venelased. Karabahhi ja Latšini koridori lähevad nende rahuvalvajad ja lisaks hakkab FSB ka haldama transpordikoridori Azerbaidzaani põhiterritooriumi ja Nahhitševani vahel, ehk siis sisuliselt mõlemad konfliktipooled jäävad püsivalt Kremlist sõltuvusse.
Siin on nüüd mitu asja.

Esiteks ei ole teada Türgi rahuvalvajate roll. Kui nad hakkavad osalema pariteetselt venelastega, kas siis ka Naahitševani koridori kontrollimisel?

Teiseks, Aserbaidžaani jaoks on kahtlemata edasiminek, et Nahhitševani transpordikoridori kontrollivad venelased armeenlaste asemel.

Kolmandaks, kes kontrollib Latšini koridori, on Aserbaidžaani jaoks suhteliselt ükskõik, sest nende poolt on ju kõik teed Mägi-Karabahhi lahti.

Neljandaks, võimalust et Latšini koridori kaudu hakataks mingeid partisane varustama, ei pea oluliseks. Võrreldes lõppenud sõja lähtepositsioonidega, mis olid armeenlastele maksimaalselt soodsad, pole mingi sissidele kraami vedamine suurt kõneväärt.

Viiendaks, kõik see saab 5 aasta pärast otsa, ärgem unustagem.
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Postitusi: 4866
Liitunud: 14 Aug, 2008 14:19
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Gideonic »

Kriku kirjutas:Viiendaks, kõik see saab 5 aasta pärast otsa, ärgem unustagem.
2. Russia comes into play. Its 1970 peacekeepers will be deployed for 5 years, with possible prolongation, in the remaining part of NK and the Lachin corridor (5 km wide). This also will include a “center” for peacekeepers that could be converted into a military base by Russia.
Ma tahaks näha et venelased lihtsalt välja lähevad 5 a. pärast. Küll hakkavad pikendama ja jaurama ja baase suuremaks ehitama.
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Postitusi: 3499
Liitunud: 25 Juun, 2014 15:25
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Chupacabra »

Tõenäoliselt saab Armeenia endale uue venemeelse valitsuse. Küll siis Venemaa saab baasid ja asjad. Õpetlik näide (ka Eestile), kui ise ennast kaitsta ei taha, siis ei tee seda sinu eest keegi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 20 külalist