Armeenia vs Aserbaidžaan

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36576
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Kriku »

Eks näis, kas neil õnnestub Alijeveid veenda lepingut pikendama.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36576
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Kriku »

Kreml teatab, et Türgi sõjaväe Mägi-Karabahhi paigutamises kokku ei lepitud: https://caucasus.liveuamap.com/en/2020/ ... baijan-did

Nüüd siis algab sõrmekoogu vedamise periood. Ma arvan, et Alijev paneb tuima: toob türklased kohale ja vastab, et me võime ju uuesti sõdima hakata, kui teile miski ei meeldi.
Runkel
Liige
Postitusi: 2831
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Runkel »

Akf Gideonic'uga nõus, Vene rahuvalvajatest saab raske olema vabaneda. Teiseks, türklaste konkreetset osalust rahuvalves veel ei paista, aga kuna venelased juba liiguvad sisse, siis kas neid on üldse oodatagi? Ehk piirduvadki sõja võitmise õnnitlustega?
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Postitusi: 9131
Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Kilo Tango »

Chupacabra kirjutas:... Õpetlik näide (ka Eestile), kui ise ennast kaitsta ei taha, siis ei tee seda sinu eest keegi.
Jah, aga just täpselt selle tahtmise sõnastuses. See ei tähenda, et Eestil peaks olema võimekus üksi võidukat sõda pidada. Eesti ja Armeenia olukord on ikka kardinaalselt erinev. Alustades juba sellest, et Eesti ei okupeeri ühe võõrriigi toel naaberriigi territooriumi.
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Postitusi: 3173
Liitunud: 08 Okt, 2004 16:59
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Troll »

Kõik need asjaolud kahvatuvad selle ees, et sisuliselt on Venemaal nüüd legitiimne baas AZERBAIDŽAANI teritooriumil! Ma ei suuda küll ette kujutada, mis sundis Alijevit SELLISELE järeleandmisele minema. Konflikti kiire lõpu asemel jääb see haavand nüüd aastateks veritsema ja nakkust levitama. Ja ma ennustan, et armeenlasest sissigrupid hakkavad vene "rahuvalvajate" kaitse all veelgi ägedamalt ja jultunumalt azereid ründama, vasturünnakuid aga teha ei saa, sest siis võivad ju "süütud" vene rahuvalvajad pihta saada. Sama ju juhtus 08.08.2008 Lõuna-Osseetia konflikti ajal, mil Tsinhvali poole suunduvaid Gruusia sõdureid hakkasid tulistama vene rahuvalvebaasi pagenud kohalikud bojevikud, grusiinide vastutules aga said surma vene rahuvalvajad ning milline seakisa ja relvade täristamine selle peale Venemaal lahti läks!
Viimati muutis Troll, 10 Nov, 2020 13:13, muudetud 1 kord kokku.
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Sugga 21
Liige
Postitusi: 310
Liitunud: 15 Sept, 2011 20:40
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Sugga 21 »

Tänases vene tatipritsimise saates 60 minutit väitsid vene spetsialistid,et võitis Venemaa ja kaotas Türgi.Ja järjekordselt sai kinnitust,et Venemaa on ainuke suurvõim,kes suudab lahendada selliseid konflikte!
HAT
Liige
Postitusi: 968
Liitunud: 25 Dets, 2016 10:18
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas HAT »

3870054_original ARM ASER AUV võrdlus.jpg
Kriku kirjutas:
Borja kirjutas:Sest kordades parem, kui kogu selle aserite võidu vaid "droonide arvele" kirjutamine - mida mõned diivaniexperdid siin üritavad aretada
Need on muidugi omavahel seotud: kesine juhtimine, väljaõpe ning mineviku peale lootmine ning see, et ei suudetud uues olukorras kohaneda. Nagu Mart ütles, aega oli küllalt varjumist harjutada.
Lisan lubatud UAV võrdlustabeli . allikas : https://dambiev.livejournal.com/
PS. Lisasin selguse mõttes hea Kriku posti ka sinise ei .
nimetu
Liige
Postitusi: 7583
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas nimetu »

Tänases vene tatipritsimise saates 60 minutit väitsid vene spetsialistid,et võitis Venemaa ja kaotas Türgi.Ja järjekordselt sai kinnitust,et Venemaa on ainuke suurvõim,kes suudab lahendada selliseid konflikte!
Mägi-Karabahhi elanikud on kindlasti sama meelt. :roll:
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7206
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Selle plogeri graafilist osa ja eelnevaid aruandeid sõja arengutest tasus vaadata,küll aga mitte poliitilist juttu,tegemist ikkagi Donbassi separatistiga.Aga puht sõjaliste faktide esitamisel peab ütlema ta eriti ei luisanud,viimases tema videos Mägi.Karabahhi kohta on ka graafik,millised alad on aserid saanud hetkel endale,millistest peavad veel armeenlased lahkuma ja kuhu need nn.rahuvalvejõud(venelased ja türklased) peaks tulema.
Aserid said ikka väga suure tüki maad tagasi.Sisuliselt 2/3 sellest,mille armeenlased 94-96 kestnud sõjaga vallutasid.See osa,kuhu need nn.rahuvalve tuleb on ikka päris pisike osa ja pakun,et 5 aasta pärast on ka sealt viimased armeenlased kadunud.
Nii Türgi,kui ka Aserbadžaan said oma tahtmise tegelikkuses kätte.Türgi näitas toetust turgi keelsele rahvale ning usun,et see paneb nii mõnegi sama keelkonna rahvast pead põõrama rohkem Türgi,kui Venemaa suunas.Aserid aga said tagasi suuremas osas selle,mille kunagi kaotasid+meeletu kogemus sõja pidamiseks.
Venemaa aga sai omale ebameeldiva peaministri alandamise ja võimaliku tagandamise ning "pisikese propavõidu" a la meie aitame hoida Armeenia sõltumatust.Kahju muidugi Armeeniast,kes oskas nii Gruusiaga,kui Aserbadžaaniga tülli minna,viimasega juba 90-nendatel ja esimesega Vene-Gruusia sõja ajal,kui loobus Gruusia toetamisest.Mängiti ennast nurka ja usun,et siis haistis Aserbadžaan võimalust.Ning Türgi positsiooni tugevnemisel selle Süüria jama tõttu,saadi ka endale liitlane,kes ellimineeris võimaliku Venemaa kiire sekkumise.
https://www.youtube.com/watch?v=0wtO28uZAOw
PS.Selle rahuvalvega sai Venemaa veel ühe rahandusliku kohustuse juurde,mis tegelikkuses on isegi natuke hea,vähem jääb raha muude piirkondade jaoks.
laikar
Liige
Postitusi: 1093
Liitunud: 28 Apr, 2014 9:48
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas laikar »

Aga miks me arvame, et türklasi sinna rahu valvama lubatakse. Kremli sõnul selles nad kokku ei leppinud. Tüüpiline.
https://www.interfax.ru/world/736398
Leaders of Russia, Armenia and Azerbaijan did not agree on the deployment of Turkish military in Karabakh - Kremlin

UPS, see info juba oli.
Viimati muutis laikar, 10 Nov, 2020 14:07, muudetud 1 kord kokku.
HAT
Liige
Postitusi: 968
Liitunud: 25 Dets, 2016 10:18
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas HAT »

Armeenias käib " lendude tõsine arutelu" ja väidetavalt vastupanu Susas jätkub.
Kõikide oluliste muutujate/ numbrite võrdluses oli tulemus ettearvatav. Et see tuli täna üllatas vast
paljusid .

https://t.me/haywave minu tõlkes
Nüüd ütleb Nikol, et tal polnud piisavalt sõdureid. Tuhanded vabatahtlikud üle kogu maailma tahtsid tulla, neid lihtsalt ei lubatud. Armeenias endas mobiliseeriti tuhandeid sõdureid, kes veetsid kogu sõja kasarmus. Aserbaidžaanlased saatsid Karabahhi rindele 80 000 sõdurit, Karabahhis endas oli umbes 20–25 000 sõdurit, veel 40 000 - Armeenia regulaararmee, ilma mobilisatsioonita. Ja Nikolil polnud piisavalt sõdureid ...
Nikol P. on Armeenia PM.
hjl85
Liige
Postitusi: 6383
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas hjl85 »

Avatar kirjutas:
hjl85 kirjutas:https://twitter.com/takayamattvou/statu ... 68288?s=20
Loodetavasti on see video fake. Väidetavalt Aserid viskavad laipu merre
Nii kiire on hala kiskumisega, et enda postitatud lingisabades ei viitsi kaevata?
https://twitter.com/therusfed/status/12 ... 5260858368
Siis kui selle panin ei oli seal kaks vastust. Nüüd asi selge, et oligi fake. Ning mis ja kus olen hala kiskunud?
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Postitusi: 4867
Liitunud: 14 Aug, 2008 14:19
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Gideonic »

Troll kirjutas:Kõik need asjaolud kahvatuvad selle ees, et sisuliselt on Venemaal nüüd legitiimne baas AZERBAIDŽAANI teritooriumil! Ma ei suuda küll ette kujutada, mis sundis Alijevit SELLISELE järeleandmisele minema. Konflikti kiire lõpu asemel jääb see haavand nüüd aastateks veritsema ja nakkust levitama. Ja ma ennustan, et armeenlasest sissigrupid hakkavad vene "rahuvalvajate" kaitse all veelgi ägedamalt ja jultunumalt azereid ründama, vasturünnakuid aga teha ei saa, sest siis võivad ju "süütud" vene rahuvalvajad pihta saada. Sama ju juhtus 08.08.2008 Lõuna-Osseetia konflikti ajal, mil Tsinhvali poole suunduvaid Gruusia sõdureid hakkasid tulistama vene rahuvalvebaasi pagenud kohalikud bojevikud, grusiinide vastutules aga said surma vene rahuvalvajad ning milline seakisa ja relvade täristamine selle peale Venemaal lahti läks!
Üks oluline asi muidugi erineb Lõuna-Osseetiaga. Aserbaidžaan ei asu otse Venemaa külje all. Tahtku Armeenia palju tahab, päris sama vabalt ja kiiresti Karabahhi vene jõudusid juurde ei toimeta, eriti kuniks Gruusia veel 100% venemeelne pole (isegi kui kunagi on, siis ilmselt suurte vägede läbilaskmisega jätkuks umbusku kõvasti nagu Lukašenkolgi, päris vabalt see ei käiks).

Sellegipoolest ei usu mina, et Venemaa ei tee kõike mõeldavat (ja mõeldamatut) et seda baasi sinna kinnistada. Ikkagi ju "lähivälismaa" kus on pühad oma huvid. Ei ole nad kuskilt sealkandis oma rahuvalvajaid vabatahtlikult ära toonud, kui päris 90ndate alguse nõrkus välja jätta.
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3834
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Jaanus2 »

Need paartuhat kergerelvadega venelast ei valva seal midagi sellist, mida aserid ei taha. Kui vaja, hakkavad üle nende pea uuesti armeenlasi laskma ja venelased on üsna vagusi seal, ei usu et tahaksid väga mängus kaasa lüüa.
Türklased pole lepingusse sisse kirjutatud, aga Aserbaidžaan sõltumatu riigina võib eraldi ka portsu türklasi sisse kutsuda ja venelastel pole palju öelda kui türklased seal ringi liiguvad. Erinevalt muudest rahuvalvetest, kus venelased ise tekitavad konflikti ja siis hakkavad seda valvama jõupositsioonilt, on praegune olukord erinev.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36576
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas Kriku »

Minu arvates ka. Võrdlemiseks olukorrad:
1) viiendikku riigist okupeerib Venemaa liitlane;
2) Venemaal on endisel okupeeritud alal üks "rahuvalvajate" baas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: diesel ja 19 külalist