Tankide kahjutuks tegemine - kodukootud stiilis?

Laevad, lennukid, tankid... Kõik sõjatehnikast.
Vasta
Kapomees
Liige
Postitusi: 73
Liitunud: 02 Nov, 2006 22:42
Asukoht: Kapoland
Kontakt:

Tankide kahjutuks tegemine - kodukootud stiilis?

Postitus Postitas Kapomees »

Nii et kui peaks mingi vene "raudtarakan" siia sigatsema tulema, mis kõikvõimalike käepäraseid ja kodukootud nippe annaks kasutada tänapäevaste tankide kahjutuks tegemiseks.
Nõrku kohti peaks nagu ikka leiduma, kui asja ainult rohkem tunneks. :twisted:
Kasutaja avatar
kangelaspioneer
Liige
Postitusi: 1044
Liitunud: 30 Dets, 2004 13:13
Asukoht: Tallinn/Tapa
Kontakt:

Postitus Postitas kangelaspioneer »

Ei puuduta küll vene tehnikat, kuid ikkagi...
Mõned kuud tagasi õnnestus seest ja väljast uudistada Sakslaste imelooma Leo 2A6M. Uhke värk- periskoopi vaatama ei pea, kogu info on ekraanil. Pöörab soovitud suunda ja kõrgusesse, zoomib, näitab soojuskaamerast- ainult mõned nupuvajutused ja liigutused. Oma ekraan on ees kõigil meekonnaliikmetel peale laaduri. Kogu see vajalik tehnika on koos poole meetri kõrguses pöörlevas tumbas, toni lael, komandöri ja laaduri luugi vahel. Muu hulgas ei tundunuid sellel tumbal mingit soomust ümer olema, ainult erinevad kaamerasilmad ümberringi.
Kui ma aga tornist välja ronides tuge otsisin ning küünarnuki sellele tumbale tahtsin toetada, hakkas tankist mu kõrval õhku ahmima, läks näeost valgeks ning tegi mõned abitud liigutused. Mis nägu ta veel siis teeb, kui see kastike 50.cal Browningust ühe valangu pihta saab? Inimene on harjumuse ori, kui oled kogu aeg elu ekraanilt jälginud, siis periskoop enam ei kutsu. Pealegi, periskoop jätab päris suured pimedad alad, kaameratel aga polnud nurkade suhtes peaaegu mingeid piiranguid. Selliselt poolpimedaks tehtud tank on vähemalt kuni karmi reaalusega kohenamiseni üsna haavatav sihtmärk.
Frundsberg
Liige
Postitusi: 1649
Liitunud: 15 Mär, 2005 10:15
Kontakt:

Postitus Postitas Frundsberg »

Mis seal ikka, tuleb võtta eeskuju näiteks Iraagi sisside taktikast.
Kapomees
Liige
Postitusi: 73
Liitunud: 02 Nov, 2006 22:42
Asukoht: Kapoland
Kontakt:

Postitus Postitas Kapomees »

Ha ha see on küll paras naljanumber, sellega läheb küll siis lihtsalt, huvitav mis see inseneer sellise asja loomisel mõtles, et keegi ei saa üldse nii ligidalegi ning kuulid ja muud lendavad asjad tehakse ennem kahjutuks vä :lol:, kui ka on/oleks nii siis ühteist pääseks ikka mööda ju, võsast, puudest ja muust juhuslikust ei maksa vist rääkidagi.

Üks võimalus siis nagu olekski siis tank pimedaks teha, kaameraga või periskoobiga ide järgi teostatav täitsa lihtsate vahenditega, värvi või mõne muu hirmsa tökatiga silma augud kinni toppi - abiks oleks paintball.
Aga see eeldab vist küllaltki ohtlikult ligidale minekut. :?

Tekkis idee et kas kaamera elemente mitte ei anna mingi tugeva valgus kiirgusega läbi kõrvetada, laseri http://www.hot.ee/spioonipood/laser.htm või mõne muu tugeva sähvatajaga, selline asi võtab ju periskoopi vaatajalgi nägemise.
Viimati muutis Kapomees, 04 Nov, 2006 15:04, muudetud 2 korda kokku.
Kapomees
Liige
Postitusi: 73
Liitunud: 02 Nov, 2006 22:42
Asukoht: Kapoland
Kontakt:

Postitus Postitas Kapomees »

Frundsberg kirjutas:Mis seal ikka, tuleb võtta eeskuju näiteks Iraagi sisside taktikast.
Ehk tutvustad lähemalt...
motofassist
Liige
Postitusi: 314
Liitunud: 30 Mai, 2006 14:20
Kontakt:

Postitus Postitas motofassist »

Tea kuda tänapäeva tankide kallal palgitaktika töötab? Neli meest liduvad ligi ja topivad korralikud pakud vahele.
Võimalus ka kaevata korralikud augud ja need katta pikemate lattidega ning peale lehtkattega tekk.
Eks sellegi võtte puhul on erinevaid võimalusi.
Karuke
Liige
Postitusi: 1445
Liitunud: 12 Veebr, 2006 19:49
Asukoht: Stockholm
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

Vene kroonus kasutati õppustel sihukest vigurit:

BTR pihta visati värvi täis kilekott või klaaspurk - et sai pihta. Aga kui vaatepilude pihta sai siis oli jokk ka.
Kui nii arutleda siis kui täiuslik tank ka ei oleks - põhiliseks vastase (inimese) nägemise vahendiks on ikkagi opt. seadmed mida saaks ehk ju niimodi mäkerdada.
Sõitku siis kompassi järgi :D
Ja kui siis luugi vahelt kegi nina pistab - on juba snaipri töö...

Palgitaktika oli soome sõjas vägev, kuid tänapäeva sõjamasinad on vist üksjagu kiiremad ja võimsamad - peab ikka väga-väga julge mees olema, et palki toppima minna. :shock:
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
uusmario
Liige
Postitusi: 1355
Liitunud: 28 Aug, 2005 20:30
Asukoht: järvamaa

Postitus Postitas uusmario »

Kaasaegsematel masinatel kasutatakse sageli optikat, mis peaks teoorias läbi värvikihi nägema, vähemalt läbi paksu naftasuitsu see seade "näeb".Õhuke värvikiht peaks seega olema läbinähtav.Pigi peaks olema piisavalt läbinpaistmatu, kuid ei kujuta ette meest, suitsev pigikatel seljas, vaenlase tanki poole jooksmas.Muidugi üks võimalus oleks periskoobid mingist relvast purukslasta, aga sihtmärk üsna väik, seega on seegi problemaatiline


Palgitaktika on ammu juba aut! Nimelt, kõik tänapäeva tankid on siivad, kõigil on pikk "seelik" seljas, ja palki pole lihtsalt kuhugi torgata.Mõni väiksem puukene võib-olla õnnestub kuhugi torgata, aga selle kombinatsioon jõud/mass peaaegu silmapilkselt.
onu juulius
Liige
Postitusi: 382
Liitunud: 25 Jaan, 2005 21:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas onu juulius »

Olen kuulnud ühest venelaste leiutatud tankivastasest vahendist, milleks on lihtsalt traat.
Lahinguväljale külvatakse peenikesest, aga väga tugevast (vist oli volfram) traadist pusad. Kui tank neist üle sõidab, siis takerdub traat roomikutesse ja kerib end ümber rataste, seni kuni need kinni kiiluvad ja masin kaotab liikumisvõime.
Kasutaja avatar
A-ruudus
Liige
Postitusi: 340
Liitunud: 19 Mär, 2006 18:15
Asukoht: Pealinn
Kontakt:

Postitus Postitas A-ruudus »

Üks meetod on kindlasti vana hää "Molotovi kokteil" - iseasi,kui efektiivne see pisike pudel tänapäeva hüper-supermoodsate masinate vastu on... Uuemad soomusmasinad ju kõiksuguste tulekustutussüsteemidega varustet.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

"Iraagi sisside kogemused" tähendavad tegelikkuses käpardlikul viisil 100 kilo lõhkeainet kuskile maha kaevatud. Seda sul võtta pole.

Soome reservohvitseri õpikus "Reservin johttaja" on Molotovi tegemise õpetus igatahes sees.

Molotovi pudel on muideks T-72 vastu täiesti kasutu, kui seda just luugist sisse ei viska. On olnud võimalus piiluda sinna mootoriruumi - kes on näinud, teab, miks kasu pole.

Oma palgijutte rääkige nalja foorumis, tanke katab ALATI jalavägi, kes laseb su enne maha kui sa oma palgiga kohale koperdad.
Kasutaja avatar
ak47
Liige
Postitusi: 273
Liitunud: 19 Veebr, 2006 15:10
Kontakt:

Postitus Postitas ak47 »

Kuidas muidu molotov kokteili teha :roll:
Medusa
Liige
Postitusi: 860
Liitunud: 21 Jaan, 2005 10:04
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas Medusa »

T-72 ja T-80 on mitu nõrka kohta, nagu ka enamikel tankidel. Nt torni vasakul küljel olev laser rangefinder. Kui selle aken snaipri poolt puru lasta, on suht palju teovõimet kaotsi läinud. Või BMP-2 katusel AT-5 seadme kontrollkarp. Siis ka relv tuksis.

Või lasta sassi IR prozed. Samuti, üks taktika, mida nägin, on varitsus koostöös AT meestega - snaiper laseb juhil periskoobi akna sassi (ettevaatamise oma). Too peab kinni, kasvõi vahetamiseks, ning AT vennad lasevad seisva tanki pihta märki.

Molotov, IIRC - pudel, bensiin, õline kalts, tulemasin
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Postitusi: 2354
Liitunud: 21 Jaan, 2005 0:33
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

bensiinist küll tegusat kokteili ei tee. isegi 2ms ajal oli naabrimehel terve koteiliteadus, leiutati igasugu viskoosseid segusid. muu puudumisel soovitaks segada bensiini mõne paksema kütteõliga. veel parem, kui lihtsalt tõrvaga. lisada võiks igasugu temperatuuritõstvaid ja suitsu tekitavaid olluseid (alumiiniumipulber, suhkur jmt.)

aga kasutada soovitatakse neid ennekõike mootorikattel, mille all radiaator (noh, kui sõltuvalt tankist see võimalus on) või siis lihtsalt vaatlusseadmete pimestamisks. pimestamine on tänapäeval siiski peamiseks kokteili kasutusvaldkonnaks.

muuhulgas pole üldse paha, kui asjatundlikum vennike tekitaks pudeli spetsiaalse termiidiseguga (raudoksiid+alimiiniumipulber), mida võiks veidike mingit kleepuvat ja kergestisüttivat ainet lisades nakkuvamaks muuta. loomulikult tuleks mõelda ka termiidisegu süttimisele. selleks on vaja väga intensiivset tuld (must püssirohi sobiks näiteks perfektselt). taoline gemüse mitte ei pimesta suitsuga vaid põletab vaatluseadmed tuhaks.
Kasutaja avatar
Luuraja
Liige
Postitusi: 350
Liitunud: 15 Apr, 2005 11:12
Asukoht: Paide
Kontakt:

Postitus Postitas Luuraja »

Suvaline käsigranaat torni tagumise otsa alla? Plahvatus kiiluks torni kinni ja peale seda on tankimeeskonnal käed-jalad tööd täis.
Aga selliseks poetamiseks ja ärapääsemiseks peab parasjagu akrobaat olema...
Tõde on selle poolel, kes vähem valetab.
Слава Україні!
Героям слава!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline