Venemaa helesinine unistus

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Martään
Liige
Postitusi: 266
Liitunud: 10 Nov, 2004 16:40
Kontakt:

Postitus Postitas Martään »

Olgu kasvõi miljon. Kui sellest piisab, on hästi.

Eestlasi on läbi aegade suht vähe olnud. Aga mina usun, et kui me oma tuleviku suhtes hoolikad oleme, jääme püsima. Me oleme tugev rahvas.

Võrdluseks soovitan külastada näiteks Inglismaad. Siis on kohe näha, et väga suur rahvaarv ei ole tingimata hea asi. 60 miljonit inimest väikese saare peal on liig mis liig. Loodust siin enam ei leidu, ainult meeletu hulk inimesi ja liiga vähe ruumi. Maakera on räigelt ülepopulatsioonis. Seda küll ei taha, et Eesti selliseks muutuks.
plekkpea
Liige
Postitusi: 1775
Liitunud: 03 Nov, 2005 21:30
Asukoht: Harju
Kontakt:

Postitus Postitas plekkpea »

Palju selles teemas militaarset infot on? Moded?
Huvitun maisest rasketehnikast.
fireman
Liige
Postitusi: 463
Liitunud: 07 Mai, 2005 11:46
Asukoht: põlvamaa
Kontakt:

Postitus Postitas fireman »

plekkpea kirjutas:Palju selles teemas militaarset infot on? Moded?
No mida sa ise siin modereerid? Täiesti asjakohane teema ju. Kuigi samas saan aru venelastest seal kes on koguaeg infosulus elanud. Nad ei tea elust-olust midagi vaid püüavad oma uhkust väljanäidata valedele jälgedle juhituna. Jutt käib ju meie militaarsest ajaloost. Samuti ka veendumustest. Tundub, et ka Sina ei valda teemat. :evil:
Muideks lahe foorum on see :)
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Postitusi: 2354
Liitunud: 21 Jaan, 2005 0:33
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

keegi võiks parem teha pikema uurimuse sellest, MIKS venemaa kujutab endast juba iidamast-aadamast oma naabritele ohtu? MIKS said alguse sellised poliitilised-välispoliitilised protsessid, mis sajandite jooksul sünnitasid sellise rahva, mis hoolimata riigikorrast ja valitsejast on selline nagu ta hetkel just on?
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Postitusi: 2354
Liitunud: 21 Jaan, 2005 0:33
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

plekkpea kirjutas:Palju selles teemas militaarset infot on? Moded?
on sul kahju muu kõrvalt ka seda teemat lugeda?
potentate
Liige
Postitusi: 354
Liitunud: 29 Dets, 2005 11:22
Kontakt:

Postitus Postitas potentate »

---------------------------------------------------------
Ärge äratage Vene karu, tuleb kallale!

www.DELFI.ee
19. jaanuar 2007 11:14
saada sõbrale sms-igasaada sõbrale sms-iga
saada sõbrale emailigasaada sõbrale emailiga
teade toimetajaleteade toimetajale
loe kommentaare (465)loe kommentaare
prindi uudisprindi uudis

AFP/Scanpix
Propagandaetenduseks kujunenud ORT Pervõi Baltiski Kanali telesillas ainsa riigikogulasena osalenud Raivo Järvit ähvardati, et Vene karuga pole mõtet mängida, sest muidu ärkab võimas loom üles.

Raivo Järvi lausus ETV saatele “Terevisoon”, et neljapäevase saate eesmärk oli luua telesild, milles käsitleti sõjahaudade teemat.

Reklaam

Järvi sõnul oli tema idee tuua välja aspekt, et Genfi konventsioon lubab sõjahaudadesse sängitatud ümber matta, kui see osutub vajalikuks riigi stabiilsuse seisukohast. “Debatis mindi sellest mööda, loobiti vaid suurriiklike loosungeid,” sõnas Järvi. “Põhipostulaat oli, et ärge mängige karuga, karu võib tungida teile kallale.”

Järvi kutsus peale saatetegijate ettepaneku saamist endaga kaasa Venemaal õppinud akadeemiku Peeter Tulviste ja Mihhail Lotmani, keda tema päritolu pärast oleks raske fašistiks tituleerida.

Edasi aga läks asi imelikuks. Nimelt küsisid saate korraldajad Järvilt, kas viimane ei saaks kaasa kutsuda viit sõpra, kes toetaks tema vaateid. Et saatel oleks publik, mis koosneks esinejatel oponentidest ja toetajatest. “Aga see polnud ju kokkulepe,” nentis Järvi.

Seejärel leidsid saatetegijad, et kutsuvad kohale Eesti antifašistliku liikumise juhid Andrei Zarenkovi ja Arnold Meri. Sellega oli Järvi esialgu rahul — et ju siis saate formaat nõuab. “Tulviste aga ütles, et massimõrvarite ja küüditajatega pole ta nõus ühes saates osalema,” meenutab Järvi.

Kuna tekkis oht, et eestlasi ei tule, siis lubasid korraldajad, et publik saab olema neutraalne nagu tapeet. Et pole vahet, kes seal istub — olgu nad või marslased, meenutas Järvi saatetegijate sõnu.

Sellevõrra suurem oli saates saabunud riigikogulaste üllatus, kui nende vastas istus kogu nõukoguliku ekstremisti au ja hiilgus, kes rullis välja SS-väeosade tunnustega ehitud plakatid.

“Selle peale ütles Tulviste, et tema lahkub, tema sellest palaganist osa ei võta,” meenutab järvi. “Ka Lotman ütles, et kui Peeter lahkub, siis temagi.”

Järvi aga jäi paigale, et mitte jätta Eesti suursaadikut Moskvas üksinda ning üritada veidigi väljendada Eesti ametlikku positsiooni.

Moskva-poolses stuudios oli nii pro-putinlike kui ka režiimile oponeerivaid inimese.

Pro-putinlikele jõududele anti saates Järvi sõnul täismahus sõna, kui aga võtsid sõna oponendid sh Järvi, siis lõigati nende jutule sisse.

Karuga mängimise juttu ajas filmimees Nikita Mihhalikov, kes selles mõttes üllatas Järvit.

“Ma hindan seda, et ta on alustanud seda protsessi, kus üritatakse nõukogude inimest transformeerida vene inimeseks,” lausus Järvi ja lisas, et sellega siiski ei piirduta, vaid arendatakse edasi unistust suurriigist, deržaavast.

Viimane sõna jäi siiski Järvile. “Nad ise rääkisid, et nemad ei vastuta nõukogude okupatsioon eest, et nemad on Venemaa. Siis ma ütlesin, et vene inimesed matavad kristlastena oma inimesed kalmistule, mitte ei võitle diktatuurliku monstrumi eest.”

Saatest pidi lahkuma ka Dmitri Klenski. Parlamendisaadikud osutasid, et kui Eesti-poolses stuudios on opositsioonilised taustajõud, et siis võiks ka Moskva stuudios olla esindatud vaid opositsioon.

Järvi sõnul kulutati saateks tund Eurovisiooni kaudu tellitud eetriaega, mille hinda oskab ta endise teletöötajana suurepäraselt aimata.

Pronkssõduri küsimuses leiab Järvi, et enne valimisi ei toimu Tõnismäel midagi. Kas seal jõutakse midagi teha enne 9. maid, sõltub Järvi sõnul uuest koalitsioonist.

Järvi meelest oleks pronksmehe ideaalne koht Maarjamäel, kus valitsev pompöössus sobiks venelaste suurrahva hinge nõudmisega.

----------------------------------------------------------------------------------

Muidugi need eesti poliitikud on ka ühed kuramuse jänespüksid, kuhu nad jooksevad, löönud need jobud stuudiost välja ja ütelnud ära mis neil öelda on.
Sesmõttes oli Raivo Järvi õige mees!
tere
Liige
Postitusi: 113
Liitunud: 27 Mär, 2006 13:43
Kontakt:

Postitus Postitas tere »

No kui ta oleks keskerakondlane olnud, oleks ta edgari käest selle eest vitsa saanud. :P Aga ta õnneks ei ole! Siis oleks vestlus nagu monoloog venemaal venemaaga olnud.
Q
Liige
Postitusi: 302
Liitunud: 26 Jaan, 2006 20:48
Kontakt:

Postitus Postitas Q »

Mehed! Sama teema propaganda all.
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Postitusi: 2075
Liitunud: 18 Mär, 2006 1:59
Asukoht: Eesti Kuningriik
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

Üks näide. Suusavõistlustel täna tõmmati eesti lipp tagurpidi vardasse. Kindlasti "kogemata" juhtus väike aps :idea:
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Nibelungen
Liige
Postitusi: 478
Liitunud: 26 Veebr, 2005 22:49
Asukoht: Läänemaa
Kontakt:

Postitus Postitas Nibelungen »

Ise olen kuulnud sellist legendi,et putini isa olevat Eesti "vabastamise" ajal
saksapoolel võidelnud eestleste kätte vangi langenud,kuid hiljem põgenenud.Selle pärast pidi Putin suhtuma eestlestesse kui reeturitesse.
Frundsberg
Liige
Postitusi: 1649
Liitunud: 15 Mär, 2005 10:15
Kontakt:

Postitus Postitas Frundsberg »

Mina jälle ei saa aru, mille üle siin üldse imestatakse? Venemaa ja laiemalt võttes kõik mis tuleb idast on olnud juba aastasadu meie ja kõikide teiste meie saatust jagavate rahvaste (näiteks soomlased, lätlased, leedulased jne. kuni Vahemereni) jaoks olnud negatiivne ja hukutav. Idanaabriga pole olnud ajalooliselt mingit sõprust ja ei tule ka tulevikus.

Kahjuks on paratamatus see, et Venemaa on meie majanduse arengu seisukohast vaieldamatult partner number üks. Sellest ei saa me ei üle ega ümber. Lihtsalt meie geograafiline asend seab siin omad reeglid. Seepärast võiksi minu arvates meil olla selle riigiga vaid kaubanduslikud suhted. Poliitikat bpole siia vaja vahele toppida - Venemaa ei saa iial aru meist ja meie ei saa aru nendest. Milleks siis üldse tõmmelda ja reageerida Venemaa provokatsioonidele?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

wolf kirjutas:Ise olen kuulnud sellist legendi,et putini isa olevat Eesti "vabastamise" ajal
saksapoolel võidelnud eestleste kätte vangi langenud,kuid hiljem põgenenud.Selle pärast pidi Putin suhtuma eestlestesse kui reeturitesse.
Kodaniku vanematega on üldse üks segane lugu, kui vaadata filmi "Putini ema" - seda on ETV-s mitu korda näidatud :lol:

Kuskil oli kirjas nali, et varsti peame välisministeeriumi juurde looma keemia osakonna, et Kremlile arusaadavat välispoliitikat ajada (vihje: poloonium).
Kasutaja avatar
Juhan
Liige
Postitusi: 185
Liitunud: 21 Nov, 2006 13:08
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas Juhan »

krizz kirjutas:Üks näide. Suusavõistlustel täna tõmmati eesti lipp tagurpidi vardasse. Kindlasti "kogemata" juhtus väike aps :idea:
Ehk märkas ka mõni teine foorumikamraad vähemalt ühel korral publiku seast välja paistnud lehvivat NSVL-i lippu?
Suur, punane ja kole, vasakul-ülal laiutavate kollaste sirbi ja vasaraga.
Keegi ei teinud piiksugi, vaadati vististi kui normaalset nähtust ja hakati üha ägedamalt lehvitama.
Meie reliikvia on vabadus!
Meie reliikvia on au!
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Barcelona olümpial, kui Salumäe teist korda kulla sai, tõmmati ka autasustamistseremoonial lipp üles tagurpidi. Vaevalt, et see taotluslik oli.
Kasutaja avatar
Juhan
Liige
Postitusi: 185
Liitunud: 21 Nov, 2006 13:08
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas Juhan »

Kapten Trumm kirjutas:Barcelona olümpial, kui Salumäe teist korda kulla sai, tõmmati ka autasustamistseremoonial lipp üles tagurpidi. Vaevalt, et see taotluslik oli.
Seal oli asi selles, et Eesti riik oma lipuga ei olnud veel väga kaua jõudnud maailmaareenil figureerida. Venelaste kõrval aga oleme me pidevalt elanud ja iga venelane teab, et kui enne oli fašistide lipuks punasel taustal asetsevas valges ringi figureeriv must haakrist, siis nüüdseks on see asendunud sini-must-valgega... öelge, mis te ütlete, aga mina siiski usun, et päris kogemata sellist nalja ei tehtud :wink:
Meie reliikvia on vabadus!
Meie reliikvia on au!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist