Küsi Jürgen Ligi käest!

Reklaamid ette ning kajastused tagantjärele. Aga paluks et ikka militaarasjadega seotult...
Vasta
Larry
Liige
Postitusi: 1029
Liitunud: 31 Dets, 2005 16:39
Kontakt:

Küsi Jürgen Ligi käest!

Postitus Postitas Larry »

Copy- Paste Eesti Päevaleht online-st:

Teisipäeval kella 12.00-13.30 vastab Päevaleht Online’i lugejate küsimustele kaitseminister Jürgen Ligi.

Oodatud on kõik Eesti kaitseväe tulevikku puudutavad teemad, küsimused korrast või selle puudumisest kaitseväes, seoses hiljuti avalikuks tulnud skandaalsete videotega sõjaväelastest.

Niiet härrased, andkem turmtuld!
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Andke, andke... turmtuld.

Peaasi, et argumenteeritult annate.
Niisama armetut iba, et Pärnusse on nukupataljoni vaja üleujutuste vastu ja veel kusagile Sirtsu sohu on pataljoni vaja eksinud eidekeste rabast väljaaitamiseks... Ja muud sihukest sõnalõlksu - sellise ibaga pole 21. saj mõtet välja tulla.

Vist viimane nädalavahetus oli - sattusin Riigikogu infotunni kordust vaatama (või mis selle asja nimi oligi). No oli LIGI siis pukkis ja üritas kiva rahvuslane Trofim VELLISTE teda Pärnu pati ja muudel teemadel pookida... No see oli küll mäng ühte väravasse - ja põrmugi mitte rahvuslase kasuks.
Ja siis üks tädike hakkas halama - a la me oma pataljoniga nii harjunud ja nad nii kivad tegijad uputuse ajal... kamoon, Riigikogu tase!

Pole vist vaja kirjeldada, kui lõdvalt LIGI nii armetust argumentatsioonist üle sõitis - kergelt ja elegantselt. Vot.

Nii et andke aga andke turmtuld... Ainult kaugused mõõtke enne välja, orientiirid valige ära, tuleavamisjooned määrake ka, sektorid pange paika, lisasektorid ja -positsioonid ka ning - üllatus, ärge üllatust unustage! Ja surmatsoon ja koondtulealad...
Ning kõiksepealt defineerige - kus teil üldse raskuspunkt on? Ja kui raskuspunktiks on niisama rahvusromantiline möla, olete juba ette kaotanud...
Kasutaja avatar
Tux
Liige
Postitusi: 1327
Liitunud: 30 Okt, 2005 21:13
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Tux »

See mees on vist lootusetu meditsiiniline juhtum, sest tal on lausa geneetilised eeldused kaitseväge reformida. Ei tea võib olla ta on ka ufode poolt röövitud olnud?
Kiidelda nõukaaegse leitnandi paberiga - no ma ei tea, mul omal on sama nn. "reservleitnandi koolitus" läbi tehtud ja see kõlbab vaid selleks, et kõva häälega "Hurraa" karjudes kuhugile (ise ka ei tea kusjuures kuhu) üle põllu tormata...
Olles olnud ka kaks aastat reamehena seda asja näinud pean tagantjärele tödema, et Nõukogude armees olid leitnandid need viimased jopskid kellest midagi sõltus, kogu asi toimis enamasti tänu prapporitele, kes ka leitudele vahel asjad selgeks tegid (kui viitsisid muidugi).

Keegi küsis:
Kas kaitseministril peaks olema sõjaväeline taust?
ja kodanik vastas:
Mul on N. Liidu vanemleitnandi paberid, olen õppinud sõjandust kolmes keeles ja pikki aastaid, kuid mu töös on osutunud asendamatuks hoopis muud kvaliteedid: hea akadeemiline haridus, geenid, mida äratada, tõejanu ja tahe. Kaitsministril on kasutada nii kodu kui välismaine sõjaline ekspertiis, selle konteksti panemiseks tuleb olla tugev majanduses, riigiehituses, poliitikas jpm.
Mulle jääb täiesti segaseks ka see, et keda ta kogu aeg äratada on püüdnud? Kas keegi kaitseväega rohkem kursis olev inimene oskaks seda lähemalt valgustada?
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40172
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Soovitan soojalt see asi läbi lugeda:

http://www.epl.ee/?artikkel=370957&kommentaarid=0

Nagu Borja mainis, oli tuli koordineeritud, täpne ja surmatsoon õige :wink:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist