Venelaste "kangelastegudest"

Eestlased ning eestlastest koosnevad üksused, relvad, lahingud, varustus, autasud jne jne...
Arensburger
Moderaator
Postitusi: 617
Liitunud: 25 Veebr, 2004 19:41
Kontakt:

Postitus Postitas Arensburger »

Deniss ei suutnud end jälle tagasi hoida, sest "hing ussitab".

Sisse toodi juudi teema (keda vene okupeeriud aladel vist kuigi suur protsent elanikkonnast ei olnud) ja neid juute nuhtlesid seal "vabadusvõitlejad" s.o. eestlased.
Siin on see kõige kurvem osa. Kaob ära konstruktiivsus ja erapooletus. Selle eest, et eestlased sõjas tema rahva vastu sõdisid, tuleb neid mustata, kasvõi valega.
Ma saan Denissi patriotismist täiesti aru ja ei eeldagi, et ta peaks eestlastele kaasa elama või neid pooldama. Aga jäägem korrektseteks ja ütleme välja seda, mis on kontrollitud tõde.
Aga rahuneme nüüd maha ja konstanteerime fakti, et kui Deniss taolisi asju ei väidaks, siis oleks ta vist "revisjonist"?
2H
Liige
Postitusi: 92
Liitunud: 11 Veebr, 2005 7:57
Kontakt:

Postitus Postitas 2H »

Paljud tapmised ja põletamised mis hiljem sakslaste kaela on veeretatud, on toime pandud siiski partisanide poolt.Tean juhtumit kus SD jõudis kohale ja hävitas küla põletanud ning inimesed tapnud partisanisalga.Peale sõda loeti antud juhtum automaatselt sakslaste kontosse.Kusjuures partisanisalkades oli nii vatjopkades kommnoori kui tripperihaigeid tüdrukuid.Nii ,et peale mõne partisanisalga hävitamist võis vene propaganda neid vabalt ka süütuteks eraisikuteks nimetada.
Sellega ma muidugu ei taha sakslasi süüst puhtaks pesta (oma tagala kindlustamiseks lõid nad ka palju süütuid mättasse,kuid sõda on sõda ja oma arutelus ei tohi me seda ära unustada).
Kui hakata võrdlema kumb on halvim-sakslane või venelane,siis üks on sitt ja teine veel sitem.Sakslane vähemalt ei puutunud endale nn.lähedasi rahvaid,kuid venelasele ei lugenud kas on see venelane,ukrainlane,eestlane või sakslane.
Ja denissile-ära topi neid "jeruusamma süütuid lambukesi" siia foorumisse
,kui argumente on vähe siis toome kohe need mängu.Mõttetu.Kapo ja Zuroffi sabarakkude teema.
Kasutaja avatar
starkatter
Liige
Postitusi: 309
Liitunud: 06 Mär, 2005 13:49
Kontakt:

Postitus Postitas starkatter »

Muidugi see deniss23 poolt välja käidud seebi jutt juba näitab kui tôsiselt tema postitust saab vôtta.http://www.ihr.org/leaflets/soap.shtml

K.H. Strueffling, H. Remlinger, E. Böhom, E. Sommerfeld, H. Jannike, E. Skotki and E. Geherer--need on meeste nimed kes süüdistatuna sôjakuriteos ,môisteti Liitlaste poolt süüdi ja hukati ülespoomise läbi.
E.P. Vogel, F. Wiese, A. Diere--need mehed môisteti 20 aastaks vangi selle sama roima eest mille eest eelmised ülesse poodi.Kusjuures E.P. Vogel, F. Wiese, A. Diere ei naasnud kunagi venemaa vangilaagritest elusana.
See sôjakuritegu mille eest nad süüdi môisteti ja tapeti oli Katôni metsas Poola ohvitseride hukkamine.See lugu peaks ilmekalt tôestama et Nürnbergi protsess oli farss ja suur osa kuritegusi on lihtsalt sakslaste kraesse kirjutatud.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Postitusi: 2238
Liitunud: 01 Veebr, 2005 15:29
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Nürnberg oli päris kindlasti kohe Eesti keeles otse välja öelduna täielik pask. Mingit tõde seal küll välja ei selgitatud.
Üks versioon Nürnbergi protsessi mõtest on see, et teise maailmasõja tegelik algataja ja süüdlane N-Liit tahtis ära hävitada kõik kolmanda reichi võtme positsioonidel olnud inimesed. Et ei tuleks mingil juhul välja tõde.
Kogu maailma ees pidi jääma saksamaa süüdlaseks ja N-Liit puhtaks. Olen kuulnud kusagilt isegi sellist versiooni, et Jalta tippkohtumisel olevat Stalin öelnud Churchill-le, et kõiki saksa kindraleid ja kõrgemaid ohvitsere tulevat karistada surmanuhtlusega. Churchill olevat sellise jutu peale näost kaameks läinud ja öelnud, et suurbritannia sellisest massimõrvast kindlasti osa ei võta. Stalin olevat lõpus väitnud, et tegi vaid nalja.
Ei teagi kas see on linnalegend või on sel asjal tõepõhi all. Kuid nii palju kui ma sm. Stalini eluloo ja iseloomu kohta lugenud olen ei imesta ma ültse, et ta sellist jutu Jaltas ajada võis. Oli ta ju üsna otsekohese ütlemisega, ning mõtles ja asjadest arusaam oli tal ka hoopis midagi muud, kui amydel või britidel.
Kuid üks on kindel Stalin tahtis hävitada kiiresti peale sõda kõik ellujäänud saksa poliitikud. Kuid miks kiiret ei olnud ju enam kuhugi? Sõda oli võidetud. Endise reichi bossid oleks võinud aastaid vanglas mädaneda ja Vabalt oleks võinud kontrollida fakte mida Göring, Ribbentrop, Keitel,Jodl jne... Nürnbergis rääkisid. Fakte sellest, et saksamaa sõda idas oli kokuvõttes kaitsesõda ja M&R paktist. Selline pakt ise näitab juba millised olid venemaa plaanid. Ühesõnaga kui asi oleks õige olnud poleks venemaal midagi karta olnud. Nimetas ta ju end sõjas kõige rohkem kannatada saanud riigiks, kuid jätis mainimata, et ise ta selle jama põhjustas. Venelased tõmbasidki Nürnbergis meelega natsi juhid kiiresti oksa, et tõde, et nad ise sõda alustasid välja ei tuleks
Kasutaja avatar
denis23
Liige
Postitusi: 1961
Liitunud: 17 Okt, 2004 11:38

Postitus Postitas denis23 »

Eelkõige. Ma üldse ei arva et eestlased on paistnud silma mingite eriliste kuritegudega IIMS ajal. Pigem need olid valdavalt süütud ohvrid.
See mis praegu avaliku arvamuse sees toimub see on teine lugu aga siia ei puutu.
Punkt.
Aga miks ma juutidest küsisin.
Kui jutt on eesti ajaloost siis ma reeglina ühel hetkel tõmman ennast tagasi aga kui jutt on Venemaalt, või näiteks Kaukaasusest siis on lugu teine.
Jutt oli sellest, et kas oli ikka Saksa reziim Venemaal nii metsik.
On olemas tuhanded dokumentaalselt tõestatud fakte saksa armee ja muu stuffi kuritegusest okupeeritud aladel. NL kodanikest on hävinud sõjas 20 kuni 27 miljonit inimest, neist umbes 12 m. oli relvajõudu kaotused. Ülejäänu moodustasid tsiviilelanikud. Ja vaatame mis siis meil nendega on.

Ja mis siis on nende tsiviilelanikutega.

Osa neist hukkus sõjategevuse tõttu (see muidugi ei ole mingi kuritegu, la guerre com a la guerre, näiteks Stalingradi pommitamisest ühel ainsal päeval hukkus mitukümmend tuhat tsiviilelanike, aga see pole ju Dresden, sellega a selle maatasa pommitamine kuritegude hulka ei kuulu)
Osa neist on hävinud külma ja nälga tõttu - need on sõjaohvrid, eksole (mis siis et alles hiljuti VIF-is rääkis üks foorumlane kuidas Wermachti sõdurid külas peatudes lihtsalt ajasid kõike küla elanike, k.a. tema vanemad majadest välja ja võtsid kõik nende varud. Mis seal ikka, kaevasid mullaonni ja läksid seal elama, mis teie arvate, kui paljud neist vene talve üleelasid)
Osa neist on surnud kuna neil ei olnud saadaval elementaarset meditsiiniabi (see on jälle muidugi ei saa sakslastele süüks panna, mis siis et selline olukord oli ettenähtud nende ametlikus idapoliitikas)

Osa neist olid tapetud kuna need ja nende pereliikmed olid seotud punareziimiga (ma saan aru et see üldse pole mingi kuritegu)
Osa neist on saanud surma põgenemisel Ida poole (see on muidugi ka punane propagand mida rääkis mulle poolaastat tagasi üks tänasel päeval surnud naine kuidas Luftwaffe lennukid nende põgenike kolonne tulistati)
Osa neist olid tapetud kuna need peati partisanide toetajaks (see on ka enam vähem seaduslik, mis siis et tehti seda tihti tervete külade kaupa)

Osa neist tapeti sest et saksa reziim lihtsalt oli selline, kuna venelased ja teised slaavlased olid nende silmis alaminimesed, (ning see on kindlasti kommunistlik propagand)

Ja siis ainuke mis jääb on juutide massimõrv. Kuna juudid on erinevalt venelastelt omavad tohutu meedia ja muu resurssi kogu maailmas siis mitte keegi ei julge nende massimõrvu nimetada ei mitte kommunistide propagandaks ei ka loomulikuks kaotusteks. Ja sellepärast ma siis küsisin "MIS SIIS JUUTIDEGA"
Okupeeritud territooriumitel oli neid hävitatud ca 3 000 000. Kõike, vanureid, lapsi, rasedaid naisi. Nii sama, sellepärast et need oli vaja hävitada. Kas sellest ei piisa et tunnistada sakslasi ja nende abilisi verejanulisteks loomadeks?
Jumal tänatud et juutidel selline pikk mälu on, muidu oleks juba ammu igal pool juttu sellest kuidas saksa ohvitserid ainult tegelesid sellega et jagasid lastele sokolaadi ja võitlesid kommunismi katkuga.
Arensburger
Moderaator
Postitusi: 617
Liitunud: 25 Veebr, 2004 19:41
Kontakt:

Postitus Postitas Arensburger »

Viimane Denissi postitus on igati normaalne.
Sõda on üks äraütlemata julm asi ja oleneb, kummalt poolt rindejoont seda vaadata, saab tuua hulgaliselt näiteid erinevatest julmadest tegudest.
Sealjuures on faktid ja nüansid alati vaieldavad ja teatud osades võib olla õigus mõlemal poolel.
Kuid, kui hakatakse lahmima loosungitega tüüpi "Eestlased juuditapja rahvas"
või "Vabadusvõitlejad = vene külade põletajad ja tsiviilelanike mõrvarid", siis see on juba jama ja sellist Vene propagandistlikku hüsteeriat sellel foorumil küll näha ei tahaks.
Kunnar
Liige
Postitusi: 56
Liitunud: 19 Apr, 2004 13:35
Asukoht: Eesti
Kontakt:

Postitus Postitas Kunnar »

Üldiselt ei usu, et Riigiarhiivis "peituvatest" andmetest leiame me ammendava ülevaate partisanide poolt rakendatud tapmisviisidest. Samuti kahtlen, et seal on andmed, et üldistada, et saksa sõdurid käitusid Venes nagu Eestiski. Mis puutub mälestustesse, siis tuleks silmas pidada, et vaevalt keegi seal nö "genitaalide äralõikamist" tunnistab, lõikavad ikka vaenlased (ehk enda tegevust kujutatakse ilustatult, aga vastase oma koledalt. See kehtib kindlasti ka vastaspoole mälestuste kohta).
Ammendavat vastust ei saa ilmselt ühestki arhiivist. Kuid teatud ülevaate saab, kui nendega tutvuda ja mitte arvuti taga kahelda.
Mälestuste all ma ei pidanud silmas raamatuid, vaid vahetuid mälestusi elusolevate meeste käest. Ma kaldun siiski uskuma mehi kes asja juures olid.
Faktid sakslaste poolt sooritatud mõrvadest, põletamistest ja muudest metsikustest. Üldiselt soovitan lugeda rohkem raamatuid või kasvõi internetti. Nt. Axis History Forumil on olnud kõvasti juttu sakslaste tegudest. Aga muidugi, see on ju kõik bolševike ja juutide ja nende poolt ära ostetud "ajaloolaste" propaganda, mis suunatud kangelaslike sakslaste mustamiseks.
Ma usun, et sul pole õrna aimugi kui palju ma lugenud olen või ei ole.
AHF mõned sektsioonid ei kuulu tõepoolest minu hinnangul nende allikate hulka mida saaks kummardada, sest foorum on teemade käsitlusel tugevalt kreenis. Aga tundub, et Sulle sobivas suunas.
Lõppkokkuvõttes eks igaüks usub, mida tahab...
Seda kindlasti. Valikuvabadus peab olema.
Minul isiklikult on aga mulje, et Hitleri Saksa oli üdini kuritegelik riik. Ja Saksa armee oli kui mitte kõrvuni, siis kurguni, kuritegudesse kaasa tõmmatud. See oli võimalik ka sellepärast, et armees oli palju natsismist mõjutatud isikuid.
Sain su seisukohast aru. Mul on veidi teine seisukoht aga see käib nüüd selle valikuvabaduse juurde.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Kunnar:
Ammendavat vastust ei saa ilmselt ühestki arhiivist. Kuid teatud ülevaate saab, kui nendega tutvuda ja mitte arvuti taga kahelda.
Jään siiski kahtlema.
Ma usun, et sul pole õrna aimugi kui palju ma lugenud olen või ei ole.
Ma usun, et siiski on. Kui inimene on lisaks natsifantaasiatele ka midagi muud lugenud, siis sellist ühekülgset juttu ei tuleks. Aga ilmselt on siin tegu usuasjaga.
AHF mõned sektsioonid ei kuulu tõepoolest minu hinnangul nende allikate hulka mida saaks kummardada, sest foorum on teemade käsitlusel tugevalt kreenis. Aga tundub, et Sulle sobivas suunas.
Minule on sobiv suund vaid kesktee. Kreen on ikka kommu- või natsisõprade pärusmaa. Mis puutub AHF sektsioonidesse, siis neis on reeglina esindatud nii ühe kui ka teise poole informatsioon. Reeglina (ehkki mitte alati) kipuvad revisjonistid hätta jääma.
Kunnar
Liige
Postitusi: 56
Liitunud: 19 Apr, 2004 13:35
Asukoht: Eesti
Kontakt:

Postitus Postitas Kunnar »

Ma usun, et siiski on. Kui inimene on lisaks natsifantaasiatele ka midagi muud lugenud, siis sellist ühekülgset juttu ei tuleks. Aga ilmselt on siin tegu usuasjaga.
Ja mina usun, et sa arvad endast natuke liiga palju kui sa mulle selliseid asju külge poogid.
Ma arvan, et me lõpetame selle nüüdseks juba teemavälise vaidluse siin foorumis ära?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Lõpetame. Kõigest kommenteerisin kommentaare.
Kasutaja avatar
starkatter
Liige
Postitusi: 309
Liitunud: 06 Mär, 2005 13:49
Kontakt:

Postitus Postitas starkatter »

denis23:Muide, mis siis Eestis toimus nende juudi päritolu Eesti kodanikega?
--------------------------
Ma arvan et see mis nendega juhtus oli nende enda valik.Tegid nad ju oma panuse punaarmeele,aga vôta näpust.Seda mis Eestis juhtus tuleks vaadata samast vaatenurgast nagu vaadatakse afekti seisundis toime pandud môrva.
Kokkuvôtvalt vôib öelda et üks rahvus,kes oli nautinud pôlisrahva vastutulelikkust ja külalislahkust,otsustas sellele pôlisrahvale erakordselt raskel hetkel olukorda materjaalselt omakasuks pöörata.
Vale on selline käitumine kui tullakse ja tapetakse esimesena,ja pärast kui järgneb kôige ootuste kohane käätemaks,siis küsitakse et "aga kuidas te ometi vôisite nii moodi teha?".Kes môôga tômbab,see môôga läbi ka langeb,just nii juhtus ka kohalike tänamatute juutidega.Ja on muidugi kahju kui ilmsüütuid inimesi hukkus aga nagu öeldud eestlased ei läinud mônda teise riiki juute tapma,vaid maksid oma riigis oma enda omaste eest kätte.Tôe huvides peaks veel lisama et eestlaste osa oli rohkem selles et juutidele ei osutatud mingit abi,vôi siis anti nad lihtsalt sakslastele üles.

"Näiteks kurtis SS-brigadeführer Stahlecker,et tema operatiivgrupp A "ei suutnud Eestis provotseerida ühtki juudivastast meeleavaldust sellele järgneva pogrommiga" ja et Eesti Omakaitse küll vangistas juute,aga ei likvideerinud neid."Rolf Michaelis "Eestlased Waffen-SS-is"
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Kui eestlased juutidele kätte maksta tahtsid, siis miks tegid nad seda alles sakslaste käsul? Milles seisnes juutide tänamatus võrreldes näiteks eestlastega? Punaseid eestlasi oli ju ka terve *****täis. Aga ei löönud eestlased 1941. a. kõiki eestlasi maha. Pealegi enamik punaseid juute tegi 1941. a. vehkat suurele kodumaale. Siia jäid pigem need, kes arvasid, et neil pole põhjust karta.

Muide, juudid olevat tegelikult tõepoolest punasel aastal riigitööl (mõeldud on ENSV riigiaparaati) silmapaistvat karjääri teinud, aga olen seda kuulnud põhjendatavat ka asjaoluga, et EV-s neid heameelega riigitööle ei võetud ehk siis diskrimineeriti... ENSV-s aga oli võimalus. Nii et kes kellele kätte maksis :wink:
Tôe huvides peaks veel lisama et eestlaste osa oli rohkem selles et juutidele ei osutatud mingit abi,vôi siis anti nad lihtsalt sakslastele üles.
Vaevalt juudid tegelikult palju abi üldse küsisidki, sest eestlaste ja juutide kogukonna suhted ei olnud ilmselt kuigi tihedad. Juute oli Eestis ka kerge kinni püüda, sest valdav enamik neist elas linnades. Ja vaid vähesed neist üritasid end varjata. Üle 10 Eesti juudi olevat siiski heategijate toel okupatsiooni üle elanud. Eesti juudid lasti siin maha Omakaitse komandode poolt sakslaste käsul. Mõnevõrra segane on siiski (minu jaoks), kas ikka kõik (ligi 1000 inimest) lasti Eestis maha või lasti osa ka mingis Pihkva laagris.

Kokkuvõttes ei ole see, et Eesti sai ruttu "juudivabaks", mingi eestlaste erilise juudivaenulikkuse ilming. Lihtsalt äärmiselt lihtne oli Eestit selliseks teha.
Kasutaja avatar
denis23
Liige
Postitusi: 1961
Liitunud: 17 Okt, 2004 11:38

Postitus Postitas denis23 »

mis kuradi juutide enda valik?
kas need kõik juudid keda Eestis tapeti olid siis ka seotud kommunistliku reziimiga?
Minu meelest juutide hävitamine oli tingitud III Reichi poliitikast.
Kas mustlased olid ka kommunistliku reziimiga seotud
Kas vaimuhaigeid tapeti sest need samuti olid kommunistid?
Lõpude lõpuks kas seos kommunistliku reziimiga on üldse piisav põhjus et kegadi tappa?
Kas see et keegi tädi läks aastal 1940 näiteks kuskil kergetööstuse ministeeriumile oli piisav põhjus et teda tappa koos kõikide sugulastega.
Minul siin on kodus üks kogumik nimega Eesti NSV valitsuse korraldused 1944-45. Enamus nimedest kes seal figureerivad (ehk n.n. vastutavad isikud) on küll puhtalt eesti omad. On veidi vene omasid. Juutidest on ainult Glikman, oli vist justiitsminister või riigikohtu esimees.
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Postitusi: 1378
Liitunud: 31 Jaan, 2005 19:45
Asukoht: Planeet Maa
Kontakt:

Postitus Postitas Sollmann »

denis23 kirjutas: Kas see et keegi tädi läks aastal 1940 näiteks kuskil kergetööstuse ministeeriumile oli piisav põhjus et teda tappa koos kõikide sugulastega.
Sks okupatsioon erines nõuk. omast suuresti selle poolest, et vastutus oli esimesel puhul reeglina ikkagi individuaalne, teisel aga 100% kollektiivne.
Nt, aktiivse punategelase abikaasat sks võimud rusikareeglina ei karistanud.
Küll aga punavõim hakkis tervet suguvõsa ja teinekord isegi naabreid.

EV-s oli enne 2 MS u 4000 juuti. Kommunistliku riigipöördega läks kaasa, imho u paar-kolmsada. Nii et kõiki juute ühe mütsiga lüüa oleks minu arvates rumal.
Siiski, miks need mõned sajad seda tegid, ei tea. Kes vastaks...?
TÕDEONAJATÜTAR
Kasutaja avatar
starkatter
Liige
Postitusi: 309
Liitunud: 06 Mär, 2005 13:49
Kontakt:

Postitus Postitas starkatter »

Kas kellelegi jäi tähelepanemata:_Seda mis Eestis juhtus tuleks vaadata samast vaatenurgast nagu vaadatakse afekti seisundis toime pandud môrva. _

Eestlased olid ilmselgelt afekti seisundis,siin ei ole mingit kahtlust.Ja see jutt,et siia jäid juudid kes arvasid et neil ei ole midagi karta...vabanda,aga siia jäi hulgaliselt ka sellist kontingenti kes olid aktiivsed EKP liikmed ja eestlaste môrvarid.Kuna juutide käitumine oli väga kummaline,aktiivsete kommunistide-môrvarite hulka kuulus nii erakordselt rikkaid juute ja nende vôsukesi kui ka vaesemasse klassi kuuluvaid juute,ka olid aktiivsed kommunistid naissoost juudid,siis juhtus et paratamatult said ka sootuks süütud kannatada.

reigo:Kui eestlased juutidele kätte maksta tahtsid, siis miks tegid nad seda alles sakslaste käsul? Milles seisnes juutide tänamatus võrreldes näiteks eestlastega? Punaseid eestlasi oli ju ka terve *****täis.
----------------------------
Ei olnud just terve **** täis,ja said nad sama môôduga millega juutidele môôdeti.

reigo:aga olen seda kuulnud põhjendatavat ka asjaoluga, et EV-s neid heameelega riigitööle ei võetud ehk siis diskrimineeriti... ENSV-s aga oli võimalus. Nii et kes kellele kätte maksis
----------------------------
Ei ole ise midagi kuulnud juutide diskrimineerimisest eesti kommunistide poolt.Juutide lehe "Hasahar" peatoimetaja Augustina Gerberi sônul oli Nôukogude Eesti juutidele justkui tôotatud maa...

reigo:Vaevalt juudid tegelikult palju abi üldse küsisidki, sest eestlaste ja juutide kogukonna suhted ei olnud ilmselt kuigi tihedad.
-----------------------
Ma ei olegi väitnud et küsisid,ma lihtsalt ütlesin et eestlased ei ilmutanud mingit huvi nende olukorra kergemaks muutmisel.

reigo:Eesti juudid lasti siin maha Omakaitse komandode poolt sakslaste käsul.
-------------------------
Selles küsimuses kipun küll rohkem uskuma SS-brigadeführer Stahleckeri öeldut.


denis23 vôiks vaadata ka oma kogukatest teostest järele kes kordineeris hävituspataljonide tegevust Eestis?Ka huvitab mind see sinu jutt vaimuhaigete hävitamisest.Nagu teada räägime praegu eestist ja eestlastest.Nii siis kus selline asi nagu vaimuhaigete hävitamine eestlaste poolt teoks sai?

denis23:mis kuradi juutide enda valik?
kas need kõik juudid keda Eestis tapeti olid siis ka seotud kommunistliku reziimiga?
Minu meelest juutide hävitamine oli tingitud III Reichi poliitikast.
Kas mustlased olid ka kommunistliku reziimiga seotud
Kas vaimuhaigeid tapeti sest need samuti olid kommunistid?
Lõpude lõpuks kas seos kommunistliku reziimiga on üldse piisav põhjus et kegadi tappa?
Kas see et keegi tädi läks aastal 1940 näiteks kuskil kergetööstuse ministeeriumile oli piisav põhjus et teda tappa koos kõikide sugulastega.
---------------------------
Selle valiku kohta ma juba kirjutasin.
Ka kirjutasin:Ja on muidugi kahju kui ilmsüütuid inimesi hukkus aga nagu öeldud eestlased ei läinud mônda teise riiki juute tapma,vaid maksid oma riigis oma enda omaste eest kätte
Paraku ei ole säilinud ühtegi dokumenti sellest et III Reich tahtis kôikk juudid TAPPA.Kuna selliseid dokumente pole siis ei saa me ka nii arvata.Vôi arvab denis23 et ühe rahva süstemaatiline hävitamine käib suuliste käskudega?
Kôikke kommuniste ei ole keegi tapnud,ära demagoogitse.Pandi laagrisse tööle ja kogu lugu.

Kas kahe vôi enama lehma omamine on piisav süü inimese ja ta perekonna siberisse surema saatmiseks?Kas inimese mahalaskmine selle eest et ta politseis töötas (NLiidu reetmise paragrahvi alusel,olgugi et süüdistatu oli Eesti vabariigi kodanik ja ei olnud NLiidus päevagi elanud) on piisav pôhjus?
Ma arvan et ei ole pôhjust tuua siin mingeid ôhust tômmatud näiteid üskikisiku tasandil a'la tädi käis kergetööstustehnikumis jne...

Ma tahan juhtida tähelepanu sellele et platsi juutidest tühjaks löömine ei alanud tühja koha pealt.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist