Mauser

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
Kasutaja avatar
SfcVoll
Uudistaja
Postitusi: 17
Liitunud: 02 Mai, 2004 1:29
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Mauser

Postitus Postitas SfcVoll »

Tere, kas keegi on kokkupuutunud pildil oleva relva puu kabuuriga mis oli ka kabaks?

Pilt
Kasutaja avatar
istorik
Liige
Postitusi: 1042
Liitunud: 02 Mär, 2004 17:36
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

kaba

Postitus Postitas istorik »

Jah, aga mida täpsemalt teada soovid, kaba kui õlatugi tulistamisel!
Kasutaja avatar
ivalo
Liige
Postitusi: 1102
Liitunud: 13 Apr, 2004 20:01
Asukoht: Lilleküla
Kontakt:

Postitus Postitas ivalo »

Huvi korral saab sellise riistapuuga tutvuda näiteks Raeantiigis. Ka peaks taoline olema väljas Laia tn. Militaarantiigis.
Kasutaja avatar
SfcVoll
Uudistaja
Postitusi: 17
Liitunud: 02 Mai, 2004 1:29
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas SfcVoll »

Laia tänava militaar antiigis myygil selline? Ega hinda ei oska öelda?
Kasutaja avatar
ivalo
Liige
Postitusi: 1102
Liitunud: 13 Apr, 2004 20:01
Asukoht: Lilleküla
Kontakt:

Postitus Postitas ivalo »

Mauseri enda hind ( muide deaktiveeritud) on vist kuue tuhande ligi. Õlatoed-puukabuurid on eraldi ja kui palju maksavad ei oska öelda! Miskipärast ei usu, et relva hinna sees ka kabuur oleks. Aga võibolla eksin!!!!
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Suured tänud info eest. Lähen sinna kohe asja kaema.

Muide veel yx kysimus. Palju vöiks selline töökorras Mauser maksta. Ja kas neid yldse kuskilt leidub?
propatria
Moderaator
Postitusi: 1522
Liitunud: 04 Mai, 2004 15:36
Asukoht: Dorpat
Kontakt:

mauser

Postitus Postitas propatria »

Tere!

Alustan Su küsimuse lõpust: kas neid kuskil leidub...
Ilmselt mõtled Eestit?
Siis võib vastata, et leidub muidugi.
Olen enne 2000 aastat seda (või sarnaseid) Mauser'i mudeleid näinud kohapeal liikumas vaid kolme :oops:
(Kui praegu valdavalt Soomest toodud deaktiveeritud relvad juurde arvata siis kokku 7-9).
Nüüd seda, et mis selline töökorras aparaat ka maksta võiks?
Ilmselt pead silmas jällegi kohapealset turgu?
(Muu maailma kohta leiab suurepärase hinnavaatluse netis sorides...)
Kuna mõiste "töökorras" on praktikas jällegi selline, et mis kriminalistide jaoks on töökorras, st võimeline pauku tegema... see pole kollektsionäärile sageli üldse huvi pakkuv.
Seega on ka siin väga hea välimusega komplektse relva hind vahemikus 5-15000 - kõik oleneb sellest, kuidas küsitakse.
Ja meil muide hinnad kõrgemad, kui kuskil välismaal (st oskamatult taastatud relv maksab samapalju või enamgi, kui laosäilivuses asi teisel pool Eesti piiri...)
Aga isegi selle deaktiveeritud (ja vastavate paberitega) relva sissetoomisega kaasneb paras n... :oops:

Tervitades ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
Che

Postitus Postitas Che »

ivalo kirjutas:Mauseri enda hind ( muide deaktiveeritud) on vist kuue tuhande ligi. Õlatoed-puukabuurid on eraldi ja kui palju maksavad ei oska öelda! Miskipärast ei usu, et relva hinna sees ka kabuur oleks. Aga võibolla eksin!!!!
Nägin Saksamaal ühte päris-väga heas seisukorras, nii et isegi vintraud ei olnud eriti kulunud ja selle hind oli 1200 eurot, koos kabuuriga! Aga kõige odavamalt saab sellist nodi lähis-idast Jordaania, eriti Jeemen ja ka Indiast, kui joppab siis 10-100 USD vahemikus, kuidas kaupled!!
Che

Mauser/Kohalik turg

Postitus Postitas Che »

Anonymous kirjutas:Suured tänud info eest. Lähen sinna kohe asja kaema.

Muide veel yx kysimus. Palju vöiks selline töökorras Mauser maksta. Ja kas neid yldse kuskilt leidub?

Kohaliku turu hindu ei ole mõtet asja maksumuse määramisel üldse aluseks võtta, sest tundub, et Eesti hinnakujundus on maailma üks kõrgemaid-ilmselt loodab iga kohalik müüja leida just seda miljonärist huvilist kellel just nimetatu kogust puudub ning kes maksakab misiganes hinda. Tegelik turg on hoopis midagi muud. Näiteks nägin Austrias veel 80 lõpus ühe väikelinna tuletõrjujatel tööl SS kiivreid ja rihmapandlaid!!! Seda nodi on seal veel niipalju, et stahlhelmid maksavad 10 eurot.
Väga hea laat on Saksamaal Münsteri lähedal kus käib kogu Euroopa koos. Sealt võib saada päris hea hinnaga tutikaid (unissued)asju, nii Reichi kui ka liitlaste varustuse seast. Loomulikult on suhteliselt kallid camo smockid, Afrikakor ja Kriegsmarine, samuti kortikud, mõõgad taylor made paraadmundrid ja hand made pagunid ning spiidrid ning kindlate ajalooliste isikutega seonduvad esemed.
Huvitaval kombel olen näinud päris palju häid asju LAV is, ei oska küll mõelda mis kombel Reichi kama võis sattuda LAV i, kuid seda on seal nii et tapab ja väga hea hinnaga, isegi relvi.
Soovitan kõigile!
-=Grenadier=-
Liige
Postitusi: 433
Liitunud: 15 Veebr, 2004 20:55
Kontakt:

Postitus Postitas -=Grenadier=- »

80'ndate lõpus olid igal pool hinnad madalad - mitte ainult Austrias...kui sa lähed praegu sinna oma 10€ SS kiivreid taga ajama siis sa jäädki otsima...hinnad on "tänu" ameerika turule tõusnud pööraselt ja iga kuuga hinnad tõusevad...näiteks SS Tarnjacke (Palmi muster) on 2 aastaga tõusnud 4000$ võrra ja nüüd on selle hind juba 9000$ - ja siukse perversse hinnaga on sellele isegi ostjaid!
nii, et mingi 20 aasta vanusest hindadest ei ole mõtet sonida - samahästi võid ju öelda, et 65 aastat tagasi jagati üle Euroopa seda kraami tasuta...aga kui sa jääd ikka endale kindlaks ja satud jälle sinna Austria kanti siis tagasi tulles võid mulle ühe spordikoti täie M42 SS kiivreid tuua (riidest katetega kui on) ja mõned peotäied SS pandlaid ka...maksan sulle siis 20€ kiivrist!
propatria
Moderaator
Postitusi: 1522
Liitunud: 04 Mai, 2004 15:36
Asukoht: Dorpat
Kontakt:

Postitus Postitas propatria »

Eespoolkirjutaja jutul on jumet... :P

Aga hinnavaatluse osas ei tohi unustada, et need kohapealsed hinnad on tõusnud just peamiselt 13 aasta taguste sündmustega seoses - st piiride avanemisega - varemalt oli siin kõik kohapealne kraam (üle kogu NSVL) ja hinnad muu maailma omadest tunduvalt odavamad.
Üldiselt paneb hinna paika turg - sõltuvalt nõudmisest ja pakkumisest.

Selliseid üldistusi teha, et meil on välismaaga võrreldes kõik kallim või odavam, kah ei saa.
Siin tuleb vaadelda militaaresemeite liike eraldi ja neidki diferentseeritult: nii on kohapeal muust maailmast odavam kõik metsast leitud mittekõdunev metallikoli...
(seega valdavalt relvad, lahingumoon ja metallist varustusesemed).
Korralikke esemeid kohalikul turul liigub vähe ja nende hinnad on jällegi "maailmatasemel" (aluseks võetud müügihind kuskil välismaa kataloogis, unustades seejuures, et kui ise neile seda eset müüa pakkuda, siis maksab välismaine ärimees sellest vaid heal juhul kolmandiku, kui sedagi, sest meie mõistes korralik asi ei suuda enamasti konkureerida kvaliteedi osas välismaise laokraamiga).

Lisaks see, et kohalik turg kaunis nullilähedane - mingi eseme pikaajalisel tagajärjetul otsimisel jõuab see soovija kätte ikkagi valdavalt kuskilt välismaistest kanalitest... seda sageli isegi ostja teadmata (asjade müüjatena kasutatakse edukalt "tankiste", kes pudeli salaviina eest on nõus rääkima lisaks igasugu põnevaid jutte sellest, kuidas tema, Riipalu ja see kolmas mees, kelle nime enam ei mäleta, Sinimägedes rinnet kinni hoidsid... :lol: ). Sedasi läheb ringlusse kahjuks ka palju võltsinguid.

Oma pika ja segase jutu kokkuvõtteks ütlen järgmist: kes soovib muretseda mõnda relva (deaktiveeritut muidugimõista! :lol: ), siis ajage esmalt kohapeal oma vastavad paberid korda (võtab aega kuni paar kuud ja vist ei maksagi eriti palju)... tehke mingi eeltöö neti kaudu ja sõitke kohale ning valige meeldiv ese välja ja ostke ära ning tooge koju... seejuures ei tasu unustada seda, et vaatamata välismaistele sertifikaatidele vaatab kohapeal ekspert relvad ikkagi kontrolli mõttes üle ja selle toimingu teenustasu on vist ca 500.- EEK :roll:


Jõudu soovides ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
Che

Postitus Postitas Che »

Rõõm nentida, et olen suutnunud kutsuda esile vastakaid arvamusi ja hea seegi, et üleüldse on veel inimesi keda ajalugu huvitab isegi läbi sõja-järelturu prisma. Lohutuseks võin Grenadierile öelda, et õnneks ei pea ma elatuma stahlhelmide ja muude militaaresemete kaubandusest, vaid tegelen sellega hobi korras. Üleüldse olen rohkem huvitunud Tsaari Venemaa militaarajaloost võin märkida, et mul sellekohane ilmeselt üks parim militaarkollektsioon Eestis, loomikult peale mõnda tundmatuksjääda soovivat ...tegelast. Lihtaslt käies või elades välismaal veedan ma oma vaba aega kohalike turge mööda kolades ja müüjatega lobisedes-tingides---lihtsalt on selline hobi!!! Isegi USA-s, mistõttu rajaneb minu informatsioon minu poolt nähtule, mitte E-bay hinna koteeringutele. Loomulikult on maailmas palju tegelasi, kes püüavad elatuda turgudelt kokkuostes ja E-bays hiigelkasumit taodeldes seda müüa proovides-- äri on äri. Kuna aga E-bay ei avalikusta tehinguid, siis seal küsitud hind on sking price ja keegi ei tea palju maksti ja kas üldse maksti, turg on aga turg võtatd taskust 10(või mis iganes) euri välja, näitad raha ja müüja räägib hoopis teist juttu. Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida, vaid hoopis sellest, et Saksamaa tuletõrjujad kasutavad tänapäevani stahlhelme, kuid tavaliselt on nad valgeks värvitud, lihtsalt tookord Aurtrias olid mõnedel Vellodel veel peas värvimata, originaalsete SS deacalitega. Muide mundrid oild sinised Luftwaffe omad-ilma rinnataskuteta.
Lisades ülaltoodud vaidlusele võin ma tuua esile ühe seiga ajaloost, nimelt käisin ma esimest korda välismaal 1974 aastal, täpsemalt DDR s ja Lääne Berliinis ja mäletan, et veel sellel ajal kandsid DDR piirivalvurid neid samu gaasimaski torbikuid, mida Wehrmacht II maailmasõja ajalgi. Võibolla toodeti neid DDR s peale sõda edasi, seda ma ei tea, kuid arvaan, et mitte.
Edasi, mäletan Lääne Saksa politsei paraadmundrit, mis oli identne M36(rinnatasku kohal tume eemaldatud kotka jälg) (nööbid taga lõhikul) ja isegi need Kaiseri taolised politsei kiivrid. Mäletan veel, et DDR i mingi sotsialistlikku riigipüha paraadil marssisid DDR nn. reservistid II maailmasõja aegsetes mundrites(parema rinnatasku kohal oli näha eemaldatud nazi-kotka tumedam jälg) ainult kiivrid oild DDR taldrikud. Minu arvamus, mis tugineb minupoolt nähtule on, et seda sõjavarustust oli Saksamaal ja Lääne Euroopas nii palju, kaasasarvatud see mis saksa sõjavangidelt liitlaste kätte langes, et seda kola ladustati seal kuni 80 ni.
See on igal pool nii, et regulaararmee on varustatud kaasaegselt, kuid üldmobilisatsiooni korral jagatakse ladudest vana lot laiali igasugustele abi ja reservüksustele. Ja kuna seda oli seal palju, siis on seda seal veel siiamaani nägin seda isiklikult viimati 1,5 kuud tagasi see on fakt. Erand on siin SS, sest Nazi partei ja-propaganda on kogu sõjajärgsel ajal olnud tänu taevale keelatud, mistõttu see sümboolika üldjuhul värviti lihtsalt üle, kuigi jällegi olen näinud isiklikult SS sümboolikaga viljakotte, kaste, kanistreid, kütusevaate, tsisternvaguneid ja seda isegi NSVLs.
Kasutaja avatar
starkatter
Liige
Postitusi: 309
Liitunud: 06 Mär, 2005 13:49
Kontakt:

Postitus Postitas starkatter »

Eemisele jätkuks.Olles Saksamaal antiigipoes,uurisin kortikuid.Oli kaks üksteisele identset kortikut,üks oli Kriegsmarine,kogu sümboolikaga jne,ja teine oli DDr-i oma.Samad tammelehed ja muud kaunistused,ainult haakristid olid DDr-i kortikul asendatud viimase sümboolikaga(sirkel jne).Univormid olid DDR-is tükk aega sama lôikega mis univormid III Reichis.Ka politsei kiivrid olid hiljem DDR-is samad.Ja milleks nad oleksidki pidanud teised olema,jäi ju Reichist maha kilomeetrite viisi kangast ja tehaseid kogu mundrite,kiivrite ja kas vôi kortikute valmistamiseks vaja mineva tehnikaga.
Frundsberg
Liige
Postitusi: 1649
Liitunud: 15 Mär, 2005 10:15
Kontakt:

Postitus Postitas Frundsberg »

Ärge nüüd nende kiivritega nii hoogu ka minge, väliselt täpselt samasuguseid kiivreid nagu M35 kandis peale sõda Saksa LV politsei, vahe ainult selles, et valmistatud olid nad peale II ms-i.

Ei vaidle vastu, et kusagil ladudes kopitab nähtavasti veel ka tänasel päeval suures koguses igasugust nänni (näiteks mõni aeg tagasi ilmus Euroopa turule suures koguses - ikka sadades MP34ö magasinitaskuid koos magasinidega, kõigil WaA märgid peal jne.). Kus kohast nad välja ilmusid, ei oska täpselt öelda, tookord räägiti mingitest Austra armee ladudest. Eks sama moodi võib kusagil vedeleda ka muud kraami, turule jõudes on hinnad aga juba midagi muud - näiteks seda sama MP34ö taskut nägin nii hinnaga 25 eurot kui ka 200 eurot... Ja mida kauem kaupa tuli, seda kõrgemaks kruvis end hind. Eks igal kollektsionääril ole oma õnnepäev kus saab osta SS-i kiivri 10 euro eest, neid päevi jääb aga kogu maailmas järjest vähemaks, sest turuhindadest ollakse juba vägagi teadlikud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist