TKS

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
fossiil
Liige
Postitusi: 3556
Liitunud: 18 Aug, 2005 11:18
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

TKS

Postitus Postitas fossiil »

Tervist!

Konkurss juba ukse all ja aeg otsi kokku tõmbama hakata, seekord tuleb mul piniseda, et näedsa, ei jõudnudki valmis... Aga ega ma seepärast veel ei põe, kuigi veits kahju ka nagu. Eks ise jätsin kõik liiga hilja peale, loogika järgi oleks pidanud paraja varuga jõudma, aga itaallase torni kallal nokkides pingutasin vist silmad veidi üle. Päris pikka aega tuli mässata, enne kui hakkasin jälle inimese moodi välja nägema ja nii see tegemine lõpuks lörri läkski.
Aga et siin mitte niisama vinguda, siis panen vähemalt mõned pildid üles, no et ehk on teilgi huvitav vaadata, et kui kaugel asjad on.
Algas kõik tegelikult juba eelmisel aastal - Jossi abiga sai muretsetud lausa kaks karpi TKS -iga, mõlemad poolakate töö: RPM 35006 ja Mirage Hobby 35515. Kaks seepärast, et tuttav poolakas soovitas - võta mõlemad, sest kahe peale saab enam-vähem normaalse asja kokku kleepida, nüüd võib öelda et tal oli õigus, RPM-i pealmine osa on geomeetrilises mõttes paras saast, Miragel nii enam-vähem, kuigi servad võiksid tüki maad konkreetsemad ja teravamad olla. Alusvann on jälle RPM-il parem, nii et see läkski käiku. Aga käiguosa... sa mu meie, RPM -i detailid, mis peaksid nurkraudu kujutama, on lihtsalt kujuteldamatud käkid, see eest konkurendi omadel pole väga vigagi, detailsus muidugi on iseasi, aga eks enda näpukesi tuleb ju kah veidi liigutada.
Aga edasi tulevad rattad - kõigepealt uurisin veorattaid, oleks ju võinud põhimõtteliselt Mirage omad tuima näoga külge lükata, aga no käis nagu kusagil plõks ja nii ma siis ühe neist pingist avastasingi, kui olin juba paar korda teraga üle jõudnud käia.. :wink: Siin nad siis on: esmalt RPM, siis Mirage originaal, edasi see milline ta pärast poldikeste külgeliimimist paistab ja lõpuks kloon:

Pilt

Ja nii ta läks, tugirullikutega suurt palju vaeva ei näinud, edasistel fotodel on näha, mis seisu jäid, aga pingutusratas, no keerutasin neid õnnetusi käes, tuli kohe päris mitu koledat sõna keele peale ja raiskasin jälle mitu hinnalist päeva ära. See-eest on nad peaaegu et päris rataste sarnased, kuna ei suutnud välja mõelda, mismoodi säärast õhulist asjandust kloonida, siis tuli mõlemad nullist alates valmis nokkida. Järgmisel pildil ongi nagu ennegi - alguses RPM, siis Mirage ja siis see isetehtud asi suuremas plaanis:

Pilt

Aga nüüd juba masin ise, sellises seisus ta hetkel on:

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Nii et selleks korraks olen ma rajalt maas, aga aasta pärast enam sama viga ei tee :roll:

Urmas.
Viimati muutis fossiil, 14 Apr, 2013 17:15, muudetud 1 kord kokku.
skeletondude
Liige
Postitusi: 785
Liitunud: 28 Apr, 2007 7:33
Asukoht: Mustvee
Kontakt:

Re: TKS

Postitus Postitas skeletondude »

Vägagi ilus masin.Mis mul veel öelda on,Jõudu! :wink:
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Postitusi: 1555
Liitunud: 02 Apr, 2005 22:12
Asukoht: Tartu/Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Super töö!

See ülemine pool on ikka paras õnnetus. :roll:

Aga räägi mis plaanid sul roomikutega on?
fossiil
Liige
Postitusi: 3556
Liitunud: 18 Aug, 2005 11:18
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

No tänan, tänan...
Aga ülemine pool on jah õnnetus - justnagu oleks ära lutsutatud, sihuke pehmete servadega. Kaks varianti - kas jätan niisama, või lükkan kõik needipead maha, ajan servad teravaks ja "needin" uuesti. Eks ma lähipäevil otsustan, võimalik et jätan niisama, kuna selline kogus nii kribusid neete ületab ilmselt ka minu fanatismi. Muidu poleks ehk veel vigagi, aga needi läbimõõt tuleb miski 0,5 mm, kusjuures pea on hästi madal ja kooniline, õhukeste servadega, arvata võib et nad kipuvad liimitilga kätte lihtsalt ära sulama...
Roomikutega on selline plaan, et tõmban tuima näoga Mirage plastisoolist plätad peale, jäävad veits targemad kui RPM-i omad, need on sihukesest pehmest kummisest ollusest. Samas karbis on muidugi ka juppidest koostatav plastikust "roomik", aga see on niiii ilus, et seda nähes on esimeseks reaktsiooniks okserefleks...

Urmas.
Luciano
Liige
Postitusi: 1132
Liitunud: 07 Veebr, 2007 18:21
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Luciano »

Uskumatult äge, aga jube kurb, et võistlusel ei osale. Peaasi, et hüva algatus osalejate puudusel lörri ei läheks.

Jaksu ja aega!
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
Kasutaja avatar
Miramax
Liige
Postitusi: 532
Liitunud: 05 Veebr, 2007 15:52
Kontakt:

Postitus Postitas Miramax »

Tere,

Tankett on tõesti tasemel.
Jätkuvalt imetlen sinu kannatlikust töötada väikeste asjadega :wink:
fossiil
Liige
Postitusi: 3556
Liitunud: 18 Aug, 2005 11:18
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Tänan veelkord, aga et asi väga igavaks ei kisuks, paneks paar pilti lisaks - aega juba üksjagu kulunud, vaja ju näidata et värk ikka õiges suunas liigub.. :wink:
No esiteks sai ikka uued tugirattad valatud, ega hing muidu rahu ei saanud.. :wink:
Kui eelmisi pilte üles lasin avastasin, et luukide käepidemed said veidi jämedavõitu - vahetasin sama soojaga kohe teised ära, 0,1 mm peenemate vastu. Tunduski parem. Aga kui neetide matriits valmis sai ja neetimiseks läks, siis avastasin et luukide proportsioon pole samuti korras - niisiis tuli käepidemed uuesti küljest kakkuda, luugid mõõtu ajada ja jälle uued käepidemed... puhhh, ära tüütavad juba..
Siin on ta nüüd eestpoolt:
Pilt
ja siin tagant:
Pilt
No ja see plastikust rest tuli tagumisi luuke ümber tehes kah uus teha, nii et rõõmu ikka hästi palju.
Tundub et üks neet on ka juba jõudnud vehkat teha, egas midagi, mis s***sti see uuesti.
Üritasin leida ka Siimu küsimusele vastust, et mida selle pealisehitisega teha - sihuke lutsutatud servadega nagu ta on - ja mõtlesingi välja: lõikasin noa teraga nurkadel olevad liitekohad üle, lõikamise ajal pressib tera oma kiilu kuju tõttu servadest veidi plastikut ülespoole, nii et veidike tundub asi parem olevat, aga eks pärast esimest värvi näeb :roll:
Fassaad tuli pahtliga sirgeks ajada, hakkan pisitasa selle valge kiirpahtliga juba harjuma, enam-vähem sirge sai. Nüüd veel kuulipritsi jaoks kinnitus valmis nokkida, juhi luugi kontuur ja vaateava sisse lõigata ning siis jälle neetima, no mõnna protseduur, ausõna, varsti näen vist neete unes ka juba.. :shock:

Urmas.
Viimati muutis fossiil, 14 Apr, 2013 17:17, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Postitusi: 1555
Liitunud: 02 Apr, 2005 22:12
Asukoht: Tartu/Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Tore näha, et see väike tegelane ika edeneb. Jama on jälle näha kui palju parandusi see nõuab.
Jõudu tubli töö jätkamisel ja olen kindel, et lõpptulemus on fantastiline.
Kasutaja avatar
Miramax
Liige
Postitusi: 532
Liitunud: 05 Veebr, 2007 15:52
Kontakt:

Postitus Postitas Miramax »

Panin tähele, et kasutad käepidemeteks vasktraati.
Kas sa puurid või uuristad millegi teravaga augud ette ?


Sattusin juhuslikult ühele TKS-ile peale:
http://www.schusterdiorama-35.cz/en/workbench/3/25/
fossiil
Liige
Postitusi: 3556
Liitunud: 18 Aug, 2005 11:18
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Jah, tunnistan üles, käepidemeteks kasutan vasktraati, need tuleb enne värvimist muidugi kruntida. Aga paigaldmiseks puurin augud - aja jooksul olen ostnud paraja hulga erineva läbimõõduga peenikesi puure - kõige peenemad on 0,2 mm, siis riburada edasi iga 0,05mm järel kuni 1 mm välja.

Aga see link - no kena vaadata ju, eks ta peegeldab veidi teistsugust suhtumist mudeliehitusse - tegija on muretsenud endale korraliku kirjanduse (mul endal on sellest ajakirjast Jossi abil 31 nummer olemas, 33 sai alles täna tellitud), aga kasutb seda vaid interjööri vormistamiseks. See et tootja on mudeli geomeetriaga kõvasti põõsasse pannud, see on tema jaoks köömes, kuigi ajakirjas on rohkem kui korralik graafika - praktiliselt kõikide soomusplaatide mõõdud on ära toodud. Iseasi muidugi, et see fotoets on ju justnimelt mudeli järgi tehtud - kui ta mõõdud paika ajaks, ei saaks suurt midagi kasutada. Seepärast ma fotoetsi tellima ei kippunudki.
Mis mulle kohe kuidagi ei istu - needid, no need on pirakad, lausa rusika suurused ju, kui reaali ümber rehkendada. No ja sugugi mitte koonilised. Aga igaühe jaoks on oma tõde ja nägemus ning ma ei kavatsegi seda vaidlustada.

Urmas.
Kasutaja avatar
Miramax
Liige
Postitusi: 532
Liitunud: 05 Veebr, 2007 15:52
Kontakt:

Postitus Postitas Miramax »

Seda on näha tõesti, et tsehh rõhub rohkem intrjöörile, mitte mõõtudele.
Need needid jäid ka mulle silma.Selliseid neete kasutati vist laevade ehitamisel :wink:
Paljud mudelistid kasutavad traati käepidemete tegemiseks.
Toodetakse ka vastavaid abivahendeid http://ausfwerks.com//techniques/bendicator/main.html
Eks ta ikka ilusam jääb traadist kui plastist, mida peab lõikama ja siluma enne liimimist.
Eks proovin kunagi ka selle tehnika ära.
fossiil
Liige
Postitusi: 3556
Liitunud: 18 Aug, 2005 11:18
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Tervist.

Nii ta on jah, kuigi se interjööri värk on tihtipeale rohkem kui küsitav - kui reaalse masina soomuse paksus on kõigest 6-7-8 mm, siis 35 mastaabis tuleb see nii õhuke, et tuleb kogu masin plekist teha...
Aga see traadi painutamise värk on muidugi kena, kuigi ise kasutan peente otsega sobiva hammastusega näpitstange - sõbrad õpetasid - märgid markeriga vajaliku laiusega koha ära ja ühepikkused käepidemed on garanteeritud. Hammastiku servad tegin peene kolmkant-sametviiliga veidi ümaramaks, paindekoht jääb sutsu ühtlasem.
Aga nüüd veel mõned pildikesed lisaks, TKS jõudis vahepeal kerged leetrid saada - osaliselt täpiline teine, lisaks said valmis nii periskoobi kopsik kui ka kuuliprits, viimasega oli ikka mehemoodi jändamist, aga lõpptulemusel pole nagu suurt vigagi (ennast kiitmast ma ei väsi.. :D )
Periskoobile katsun veel midagi prismat meenutavat kah sisse nokkida, muidu paistab teine naa tühjavõitu. Aga siin ta siis on:
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Veel on jäänud korda saata üksjagu vägitegusid summuti, kuulipritsi välimise kronsteini, tagavararatta kronsteini ja käivitusvänada toe kallal, neist summuti hakkab juba pisitasa looma. No ja veidi neete kah lisaks, aga need tulevad juba päris peened - kusagil 0,3 mm kanti, nii et pole veel teada, millega kõik lõpeb... Ja muidugi ka roomikud, ühe veoratta peal on proovitükk näha, võtsin arvesse Panzergrenadieri ja Jossi altkulmu heidetud pilku, kui julgesin vinüülist pastelde allapanekust piiksatada :oops:
Aga jätame järgmiseks korraks kah midagi.

Urmas.
Viimati muutis fossiil, 14 Apr, 2013 17:20, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Miramax
Liige
Postitusi: 532
Liitunud: 05 Veebr, 2007 15:52
Kontakt:

Postitus Postitas Miramax »

Tere,

Esimene asi mis piltidelt silma hakkas olidki leetrid :wink:
Tol ajal olid ikka neetiad vist kõrges hinnas :)
Samas tao päev läbi neete ühele tangile :roll:
Ok, laskusin korraks neetija igapäevatöösse...

Kas sinul ka selle valmiva masina kohta ka mingi legend valmib ?
Muud ma ei oskagi küsida,lihtsalt vaatan ja vaatan tanketti :wink:
skeletondude
Liige
Postitusi: 785
Liitunud: 28 Apr, 2007 7:33
Asukoht: Mustvee
Kontakt:

Postitus Postitas skeletondude »

Hakkab juba ilmet võtma :wink: .Jätka,ja jõudu edaspidiseks!
fossiil
Liige
Postitusi: 3556
Liitunud: 18 Aug, 2005 11:18
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

No tänan, tänan :roll:
Tegelikult ei olnudki need needid vaid spets kooniliste (kuulikindlate) peadega poldid, igaühe otsas turritas seespool mutter nii et sisemus nägi välja nagu keskaegne piinakamber. Aga no kõike ei jõua ka alati päris õigete nimedega nimetada :oops:
Aga legend - veel ei ole päris valmis, oleneb nüüd mis õnnestub nende numbrite kohta teada saada - võimalik et tuleb teha selline umbisikuline, ilma taktikaliste numbriteta.

Urmas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist