Kasutajanimi kirjutas:
See "pedeseadus" midagi halvemaks siin riigis ei tee minu silmis ja kui läänes saab selle eest boonuspunkte, minugi poolest võtku vastu.
Tsiteeri:
Afgaani sõda pole eesti asi ega isegi mitte ameerika asi, see on Obama egotripp. Ja mustanahalisele peremehele on enim tarvis oma asja rahvusvahelise asjana näidata-
Teatavasti Obama polnud isegi see kes alustas seiklust afganistanis.
Aga mida see "mustanahaline peremees" veel peaks tähendama? Ma keeldun tunnistamast, et minul või eestimaal on mingisugused "peremehed" kusagil. Sellisele asjale viitaminegi on väga solvav. Stalin kuni ütleme Gorbatšov olid peremehed sõna kõige otsesemas tähenduses, Obama ega Bush sellised ei ole.
Muidugi olen sõna "peremees" näinud kasutatavat tihti kui "suhtlen" internetis venelastega.
"Mustanahalist" selgitan hea meelega. Minu arvates viis Obama meeskond kohe võimule saades sõja raskuspunkti Iraagist Afgaani selleks, et meeldida mustanahalisele valijale. Kes ootab "oma" presidendilt kaht veidi vastukäivat asja:
a) tõhusamat narkovastast võitlust
b) vangisistuvate neegrite arvu vähendamist
Vastuolu ei teki, kui tõhustada narkovastast võitlust eeskätt narkotoorainet tootvates maades, nagu Kolumbia ja Afganistan.
"Peremehega" on nii, et mina kasutan eestikeelseid sõnu eestikeelses tähenduses. Venekeelne "pahhan" tähendab küll nii peremeest, kui ka röövlipealikut, aga mina ei kirjutanud ju "pahhan"!?
Kui tingimata peab tähti närima, siis just Stalin ei olnud peremees, vaid pesueht röövlipealik.
Ma ei mõelnud ka nii, et iga USA president on automaatselt Eesti peremees. Näiteks Bill Clinton kohe kindlasti ei olnud- Isamaaliidu kampsunid arvestasid rohkem USA väliseesti kogukonna arvamust. Aga väliseestlased presidenti hirmsasti ei fännanud, nemad rõhusid lobitööle Kongressis.
Aga mõtlesin tõesti nii, et rehviajal on Eesti valitsus laskunud kupja rolli, kes mõisavalitseja käsud ja praosti soovitused omapoolsete manitsuste saatel lihtrahvale lihtsalt edasi annab (jätame siis ära kakskeelset foorumlast solvava "peremehe").