Vene sõjavägi vs tsoon

Muljeid teenistusest. Nii Eesti väeosades, N Liidus, luures või vastuluures, või hoopis partisanide juures. Kuidas kellelgi juhtunud on.
Vasta
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

Vene sõjavägi vs tsoon

Postitus Postitas kalleb »

Oli väga palju ühiseid jooni:

1) vabaduse piiramine, pidid olema pidevalt ühes kohas ja oli keelatud sealt lahkuda

2) ohvitserid suhtusid üldiselt sõduritesse kui tasuta tööjõudu

3) faktiliselt midagi ise ei otsustanud

4) kaasteenijate seas oli kriminaale, kes olid peitu pugenud

5) käsu peale töötamine, teinekord ka öösiti jne

Kas kellelgi on midagi lisada nii vastu kui ka poolt?
ghost
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ghost »

1 Eks liikumisvabadus oli ikka piiratud. Omapead igale poole ikka minna ei saanud, samas sai käidud kohtades kuhu ma ealeski poleks ise oma tarkusest läinud ja arvatavasti ei lähe enam kunagi.
2 Lendurid, tehnikud suhtusid väga inimlikult sõduritesse. Nagu võrdne võrdsega. Igaühel oli oma rida ajada ja kui oli vaja, siis aidati ka teisi. Tihtipeale läksid lihtsalt appi, selle asemel et niisama vahtida.
3 Ise ei otsusta ka suurem osa tsiviilis töötajaid oma töö üle. Klient tellib ja maksab mina tegutsen. Seega tööülesanne kliendilt, ülemuselt jne. Lõpptulemus ikka sama – kellegi jaoks ma seda tööd nii või teisiti teen.
4 Kriminaale ei olnud.
5 Vt punkt 3. Mingeid muid öiseid töid polnud, kui ainult konkreetselt lennukite ja transaga seonduv. Olin vabatahtlikuna tuletõrjes, kuni see rida ära kaotati. Polnud ka vahet, kas oli öö või päev.
Süüa sai ka kindlalt paremini kui seda tsoonis oleks ja riietus ka palju parem.
Tsoon ikka suht karmim värk toetudes ühe tuttava mälestustele, kes Komis sisevägedes teenis.
Üldiselt oli kena aeg see 2 aastat (va utsebka) ja ei kahetse seda, ka mitte kaotatud aega. Sai näha väga paljusid kohti, erinevaid väeosi, sõjatehnikat igas variandis, erinevaid kultuure. Eks oli ka negatiivseid kogemusi, milliseid enamus ajateenijaid ei kogenud ja ma loodan, et seda ka nüüd ja pärast kogeda ei tuleks.
Mida paksem ajatolm, seda ilusamad tunduvad selle all olevad asjad.
Karuke
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

Veetsin oma ajateenistuse sisevägedes ja pean lühidalt nentima, et sõdur oli kõigile piirangutele vaatamata siiski VABA inimene - kirjutas kirju, sai pakke, käis linnaloas ja kultpohodis, hankis endale puhvetist lisanänni, sebis plangu tagant pudeli paar õlut, semmis plikadega jne jne.
Ainus piirav faktor siiski ju vaid ülemuste kisa. :D

Ei trelle, ei tabalukke, traataedu, koeri, parašat, ei pahhaane ega nende seadusi...
See on väga suur vahe.
Võrdlus tsooniga siiski suht kohatu.
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Mathias Lutz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mathias Lutz »

Peab ütlema,et eelkirjutajal tuline õigus.Nimelt tuli omal mõlemad instantsid läbi teha.Algul kaks aastat vene kroonut ja viis kuud peale demblit kolm aastat "parandusliku töö kolooniat".Tsoon oli ka üks miniatuurne NLiit oma ajupesuga.Mentidel oli suht lihtne asju ajada,sest "südametunnistust"omavaid vange(kazjol) ikka leidub.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline