Oh ja keegi siin mainis, et lätlastel meie ees suur eelis - nad oskavad läti keelt. Aga alles hiljuti avaldati uuring, kus selgus, et eestlased usinamad keelte õppijad kui lätlased. Asi siis meil läti keelgi selgaks saada

Te Hugo olete ju shovinist.Ei mina usu,et sugu siin midagi määrab.Selle asja otsustasid ära ikkagi oma ala spetsid,mitte mingi vanamutt.Ega meie vanatoi,sm.Rüütelgi ole targem.Presidendi kohus on kinnitada otuseid,aga mitte ise neid välja mõelda.Loodan, et ma nüüd karmi kriitika alla ei lange, aga kas ei või selle otsuse üks põhjuseid asi, et president on naisterahvas Question
Oh, ega Vike - Freiberga siis seda asja otsusta. Temal pole nii suurt võimu käes. See ikka parlamendi väljamõeldis. Aga muret tekitav asjaolu küll. Ja mis siis saab, kui Läti riigil pole palgaarmeele raha maksta?! Ei mina usu hästi palgaarmeesse, isegi kui need omamaised poisid. Aga riigikaitse võiks tulla tagasi ka meie koolidesse.hugo1 kirjutas:Loodan, et ma nüüd karmi kriitika alla ei lange, aga kas ei või selle otsuse üks põhjuseid asi, et president on naisterahvas
Üldiselt ei ole, mul on mitu tutavat naist, kes meestele ära teevad, nii vaimselt, kui füüsiliseltTe Hugo olete ju shovinist
Kahjuks ei ole kõik inimesed ühe pulgaga löödudJa mõned aastad tagasi oli Soome kaitseminister naine - Elisabeth Rehn - minu teada sõjaväelased aktsepteerisid teda tingimusteta. Ja daam oli asja tundnud.
Kui läti suudab välja panna ainult 20K meest siis see teeb veidi üle 1%. Väga mannetu.
Numbreid tuleb võrrelda omasugustega - relvajõude omavahel ja kogu mobiliseeritavate numbrit isekeskis. NLiidus oli mobiliseeritavate hulk ikka tugevasti suurem kui 3,2 miljonit.Lemet kirjutas:Kui läti suudab välja panna ainult 20K meest siis see teeb veidi üle 1%. Väga mannetu.
1941 aasta juunis oli NL elanikkond ca 200 miljonit. Relvajõududesse kuulus 3,2 miljonit meest. Täna me leiame, et tegu oli üle mõistuse militariseeritud riigiga. Palju see protsent neil siis õige oligi?
Täpseid numbreid enam ei mäleta, aga selsamal ajal EV sõjalistes plaanides oli sõjaaja armee 105 000 meest, paarkümmend tuhat meest resevis kaotuste korvamiseks, umbes sama palju haigeid, põhimõttelisi mitte sõdijaid või mõne muu põhjusega keda sõjaväkke võtta ei saanud. Kusjuures rahuaegne sõjavägi olnud 1940 ca 16 000-18 000 meest. Ajastu on lihtsalt teine. Tänapäeval sellisel kujul massiarmeesid enam ei moodustata. Mitte ükski riik ei suuda neid kõrgtehnoloogilise relvastusega varustada. Läti puhul on arvatavasti olemas varustus 20 000 mehe jaoks ning need mehed on rohkem või vähem sõjalist õpet ka saanud. Saaks veel rohkem mobiliseerida, aga neile pole relvastust ja väljaõpet tuleks alustada nullist.NLiidus oli mobiliseeritavate hulk ikka tugevasti suurem kui 3,2 miljonit.
Tuleb vahet teha kahel erineval asjal – üks on riigi (või selle rahvastiku) n-ö teoreetiline mobilisatsioonipotentsiaal, st täiesealiste meeskodanike arv, keda teoreetiliselt on võimalik kasutada sõduritena.
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Marvin, Tomka ja 6 külalist