Meediku eriala ja militaarmeditsiin

Viimati muutis hillart, 22 Okt, 2013 7:58, muudetud 1 kord kokku.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Stellung halten und sterben!!
Ma nüüd ei saa aru, kas on mu blond juuksevärv selles süüdi või milles asi, kuid ma enda arust kirjutasingi ju rühmaparameedik?hillart kirjutas:Mõningane terminoloogiline täpsustus.... rühmaparameedikuks määrata ...
RÜHMA MEEDIK - rühmas pole meedikut ette nähtud (liigkõrge erialane tase rühma tarbeks), rühmas on rühmaparameedik. Meediku kutse eeldab rakenduslikku kõrgharidust meditsiini alal (kuid ei eelda tänase päeva seisuga isegi mitte sõjaväelist keskharidust).

Viimati muutis hillart, 22 Okt, 2013 7:59, muudetud 1 kord kokku.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
mul on rühmaparameediku väljaõpe. kutsuti õppekogunemisele ja sain üllatusega teada, et olen määratud sidemees-autojuhiks. suure kurtmise peale, et ma pole kunagi kaitseväes autojuhtimisega tegelenud ega ka mitte sidega, peale haavade sidumiseks mõeldud sidemete, ja ma olen rühmaparameediku kvalifikatsiooniga, määrati mind ümber sanitar-sidemeheks. sanitarivarustust ma ei saanud (ega üksi teine inimene meie rühmast) ja mitte mingit kokkupuudet meditsiiniga õppekogunemisel ei olnud.hillart kirjutas:Ei määrata ka autojuhiks mingit matsi lausa lambist ja ei panda teda kohe käigult roolima, kümmekond meest autokastis. Sama parameedikuga.
Selge hillart. Lihtsalt kuna minu postitust tsiteerisid, siis tundsin end kohe puudutatuna, egolaks eks ole
Ega see määramine nüüd nii suvaliselt ka ei ole, hakatakse ikka mind välja ka koolitama, pealegi olen aktiivne EPRis ja loodetavasti ka aktiivne tulevane meedik
Muidu aga kulub see terminite meeldetuletamine aegajalt ära küll.

Ega see määramine nüüd nii suvaliselt ka ei ole, hakatakse ikka mind välja ka koolitama, pealegi olen aktiivne EPRis ja loodetavasti ka aktiivne tulevane meedik

Muidu aga kulub see terminite meeldetuletamine aegajalt ära küll.

- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Kodanikud, õppige selliseid ajutegevuse kõrgpilotaaze p**** saatma. Kui oled parameedik ja määratakse KP abiks (kuhu määratakse alati kõige mõttetum ballast), siis keeldud. Maksimum, mis RÕK korraldaja teha saab, on kartsa panna. Fakt on see, et reservistile ei saa isegi kõige verejanulisem kaader midagi teha. Reakoosseis käib 1 nädala, seerudele 2 nädalat, istud halvimal juhul nädala kartsas (tegelikult sinna ei pandagi, sest inimesi ei jagu nagunii).
Kui altpoolt lärmiks ei lähe, siis ega midagi ei muutu, käib see vana pakasuhha edasi ja korraldajad on häppid, tehtud....
Mitte et ma mässu õhutaks, aga lugupeetud kaader, kes neid RÕK-e korraldab peab ükskord saama üle sellest üle jala laskmisest.
Kui altpoolt lärmiks ei lähe, siis ega midagi ei muutu, käib see vana pakasuhha edasi ja korraldajad on häppid, tehtud....

Mitte et ma mässu õhutaks, aga lugupeetud kaader, kes neid RÕK-e korraldab peab ükskord saama üle sellest üle jala laskmisest.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
kaitseliidus siiski toimub meditsiiniväljaõpe. Mis tasemel ja kuidas ja mis õppekavade alusel - see on iseasi. Meeldetuletuseks hr. Tinti´ile, üks noormees käis Teile 2008 oma plaane tutuvustamas ja Teile see mõte meeldis ning mis peamine, Te võimaldasite ka instruktoreid meile. Nagu me kokkulepe oli, et nii õpetama kui ka vaatlema.
Miks ma seda postitust kirjutan, põhjus lihtne. Mind jäi hr. Htint´i (vähemalt minu arust) natuke liiga ülekohtused märkused malevaid üldistates.
Hr. hillarT , ma ei pea Teie seisukohti med. väljaõppes sugugi ülekohtusteks. Siiski olgem ausad, mõnemas malevas, Teie kaasabil ja toetusel ikkagi väljaõpe toimub.
Mis puutub rühma parameediku väljaõppessee , siis sinna peaksid saama parimad LSEK lõpetanud (kes saab aru see saab). Miks ma nii väidan. Põhjus lihtne - lsek õppekava õpetab baasaluseid mis hiljem õppides parameedikuks ja aitab õpitavast materjalist paremini aru saada ja omandada.
Miks ma seda postitust kirjutan, põhjus lihtne. Mind jäi hr. Htint´i (vähemalt minu arust) natuke liiga ülekohtused märkused malevaid üldistates.
Hr. hillarT , ma ei pea Teie seisukohti med. väljaõppes sugugi ülekohtusteks. Siiski olgem ausad, mõnemas malevas, Teie kaasabil ja toetusel ikkagi väljaõpe toimub.
Mis puutub rühma parameediku väljaõppessee , siis sinna peaksid saama parimad LSEK lõpetanud (kes saab aru see saab). Miks ma nii väidan. Põhjus lihtne - lsek õppekava õpetab baasaluseid mis hiljem õppides parameedikuks ja aitab õpitavast materjalist paremini aru saada ja omandada.
ja siis tulid tankid üle mägede

Viimati muutis hillart, 22 Okt, 2013 12:07, muudetud 1 kord kokku.

Viimati muutis hillart, 22 Okt, 2013 12:08, muudetud 1 kord kokku.
Sellised meedikud siis tulevikus haavatuid lahinguväljalt ära kandmas...

http://www.defencetalk.com/robots-to-re ... eld-30324/

http://www.defencetalk.com/robots-to-re ... eld-30324/
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Juhtusin lugema, küll tükk aega hiljem. Kas mitte praegu ei ole plaan ka meditsiiniüksusi JUHTIMA panna tavalised kaadriohvitserid. Lihtsalt meedikud ja arstid oleksid meditsiiniline personal ohvitseri/allohvitseri pagunitega. Teevad oma erialast tööd ja üldise KV asjaajamisega saab hakkama allüksuse ülem.hillart kirjutas:TULE TAEVAS APPI !!!
Mis siis kohe-kohe kehtestatavas uues KVTS-s meditsiini kohta põrutavat kirjas?
Arstiks ja õeks õppijaid ajateenistusse ei võeta ning nende ajateenistuskohustus loetakse täidetuks ja nad arvatakse Kaitseväe reservi vastavalt oma erialale, kui nad oma väljaõppe jooksul läbivad reservmeediku sõjaväemeditsiini baaskursuse.
S.t., et meie reservüksustes saavad olema "ohvitserid" ja "allohvitserid", kes pole päevagi Kaitseväes olnud, ega teagi võib-olla üleüldse mitte millestki mitte midagi. Ja need siis hakkavad JUHTIMA vastavaid üksusi ja allüksusi?!
(Muidugi võib öelda, et see on ikka parem, kui mitte midagi, kuid ... ikka tulevad meelde Woltzow´i sõnad "Werner Holti seiklused" I osas, kus ta karja väljaõppeta maakaitselasi tankitõkke juurest jalust ära, minema saatis, sest - sellest väljaõppeta karjast võib nende sellisel kujul rohkem kahju, kui kasu olla. Sama kehtiks arvatavasti ka nende tsivilistidest vormi topitud meedikute kohta EKV-s.)
Ja see pole mitte ainuke omasugune pirn selles meie Kaitseväge paikapanevas seaduses (tänase päeva seisuga küll veel PROJEKTIS).
Kas te keegi näete selles meie Kaitseväe meditsiiniteenistuse tugevnemist? Või siis Kaitseväe meditsiinilise tagamise efektiivsuse tõusu?Mina mitte. See võimaldab küll meil puhtformaalselt (ja südametunnistuseta inimeste poolt südametunnistuse piinadeta) tühjad kohad reservüksuste koosseisutabelites täite nimedega, kuid ... Krt võtaks! Reaalset sisu sellel ju pole. Ja sellisel kujul ei saagi olema.
Oi, ma olen kuri, kangesti kuri ...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline