Ma ei tea, kus see poi täpselt oli, aga kui riigil on neli patrulllaeva, millest kolm on merekõlblikud ja üks pidevalt Soome lahel, siis mujale väga ei jagu. Kordan veelkord üle: selleks et üks laev oleks 365 päeva aastas ja 24 tundi päevas operatsioonialas, on vaja kokku kolme.Kilo Tango kirjutas: ↑26 Mai, 2025 9:10Tohoh. Ma ka lihtsalt sõbra jaoks küsin - kui palju neid laevu peaks olema, et sellisele asjale (lainepoi paneb Venemaa poole kadjama ühtäkki) oleks võimalik reageerida (nõus, et iga lainepoid ei pea valvama, aga pmst)?
Mille poolest erineks tulemus praegusest? Laevad on ju ka nüüd tuvastatud. Pardanumbrid pole küll avalikust meediast läbi käinud, aga olen täiesti kindel, et ka need on teada.Kilo Tango kirjutas: ↑26 Mai, 2025 9:10Lennuvägi teeb seda, mida ikka sellistel puhkudel. Lendab lähedalt mööda, häirib, tuvastab, võtab raadio teel ühendust ja nõuab poi tagastamist. Vähemasti ei saa väita, et "ise ujus Köningsbergi".
Spekuleeritakse,et miks venelased selle poi ära vinnasid. Tegelikult ei tea, aga pakun mõned variandid.
1. Venelastele meeldivad poid. Eelmisel aastal korjasid neid Narva jõelt, nüüd siis merelt. Nad on Läänemerelt ka nina ette visatud sonaripoisid üles korjanud. Mingi fetiš?
2. Lihtsalt sigatsevad.
3. Pidasidki navigatsiooniohuks. Kui neil laevameestel mis iganes põhjusel seda poid kaardil polnud, on hulpiva jama merelt ära viimine ratsionaalne tegevus.
4. Arvasid, et leidsid midagi põnevat ja on jube pettunud, et oli lainepoi.