Tere.
Kõigepealt vabandused kõigile, kellel lasin ööpäeva teadmatuses olla.Esikoha olete te juba teada saanud.Selle kohapealt ei tekkinud kordagi küsimusi.Kõigi arvamus kattus 100%.Kahjuks oli ametlikke hindajaid ainult kaks.Hobikeskuse müüja ja mina.Samuti segas töö mingil määral teise kohtuniku hindamist.Laupäevasel päeval oli pidevalt vaja ka klientidega tegeleda.Kuna hindajaid oli liiga vähe siis lasin nõuandva häälega osaleda ka Miramaxil ja Paravozil.
Enda jaoks seadsin hindamiseks kolm põhilist pidepunkti.
teema-militaarsed jõulud.
töö keerukuse aste
töö teostamise kvaliteet.
Kohale laekus 3+1+1 tööd.
Kolm tööd olid kella 11.00ks vitriinis.Kaduvväikese hilinemisega jõudis kohale Siim.Viimane töö jõudis kohale peale hindamise lõppu.Kuna sellel tööl ei olnud täidetud teema kriteerium leppisime autoriga kokku,et võistluse tulemusi ringi ei vaadata.Töö aga näitusele jääb.
Esikoht-Luciano
Üllatas positiivselt ideega.Pean kahjuks tunnistama oma piiratud mõtlemist.Teema militaarsed jõulud tekitas ka minu peas pilte militaartehnika ja päkapikkude sümbioosist.
Dioraami tegemine on iseenesest juba klass kõrgem kui lihtsalt mudeli tegemine.Samuti on töö teostatud hästi.
Teise ja kolmanda koha vahel oli vääääga raske valida.Tegelikult oli kohtunike arvamus teineteisele vastupidine.Otsustasid asja lisaarvamused ja Kalle töö suurem keerukuse aste.
Teine koht-Kalle.
Idee-kõrgemate eesmärkide nimel riskiks valmis.Töö pealkiri annab juurde mahlaka nüansi.
Teostus on hea.Siinkohal peab mainima ,et originaaltehnikale vastavusi me jooniste ja nihikuga ei võrrelnud.
Keerukuse võib lugeda üle keskmise.
Kolmas koht-Pantzergrenadier
Idee-jõulud idarindel.Väga hea ja minu jaoks natukene sokeeriv.Ma arvan,et 99% militaarmudeliste ei võta sõda sellisena nagu ta tegelikult on.
Töö keerukuse aste lihtne millele lisab võlu hea kompositsioon.
Teostus on superhea.
Neljas koht-Miramax
Idee-etteaimatav.Nagu ma juba oma piiratud mõtlemist mainisin.Kuigi ka siin on autoril varuks olnud üllatus.Ei päkapikkudele,ei jõuluvanale hoopis lumememm on rooli tulnud.Loeksin seda positiivsele poolele.
Töö keerukus-lihtne.
Töö teostus-korrektne.
Võistlusele hilineja-Paravoz
Tänan kõiki kes võtsid vaevaks tööd esitada.Olge edaspidi sama tublid ja tooge oma töid ka avalikkuse ette.Ma arvan,et näituse külastajatele ei ole kõige olulisem võistluse tulemus.Kindlast aga on huvitav vaadata millega mudelistid tegelevad.Milline on nende fantaasiamaailm ja kuidas saab karbitäiest plastitükkidest tõetruu dioraam.
Rahulikku jõuluaega.
Tom
Kui kaks inimest suudavad pimedas teki all ilma abivahenditeta valmis teha kolmanda inimese, siis igasugune mudeli kokkupanemine peaks olema käkitegu.