Mussolini - eestlane?

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
Surnupealuu s6dur
Uudistaja
Postitusi: 24
Liitunud: 15 Jaan, 2008 3:16
Kontakt:

Mussolini - eestlane?

Postitus Postitas Surnupealuu s6dur »

Tsiteerin Elmar Tambeki ´´Tõus ja Mõõn`` 1 lk 170

Seoses prl. Maidla rahvuse küsimusega meenub mulle üks teine rahvuse kindlaksmääramise probleem, millega oli hädas keegi Krikmanni nimeline pensioneeritud riigiteenija.
Nimetatud Krikmann soovis ka saada Presidendi jutule. Algul ta ei tahtnud mulle kuidagi avaldada, mis asja tal on Presidendi juurde. Lõpuks ta avaldas, et tema tahab Presidendilt toetust Benito Mussolini sugupuu uurimiseks.
Krikmann seletas, et tema olevat pärit ühest Järvamaa kihelkonnast. Millisest, seda ta ei tahtvat mulle ütelda ega ütelnudki, kartes vist, et mina ehk näppan tema ´´autoriõiguse`` Mussolini rahvuse peale ära.
Oma sugupuud uurides ta olevat sattunud kirikuraamatutes Mussolini nimelisele külasepale, kelle noorem poeg Aleksander, sama sünniajaga kui Benito isa Alessandro, olevat läinud laevasepana merele ja jäänud ´´arvatavasti Itaaliasse``.
Krikmann, kes ei olnud ´´koputatud``, vaid täiesti normaalse mõistusega inimene, oletas, et too sepapoeg oli ehk il duce isa. Ta tahtis Presidendilt toetust Itaaliasse sõiduks, et uurida seal Mussolini päritolu edasi.
Soovitasin Krikmannil pöörduda Itaalia saatkonna või saadiku Cicconardi enda poole. Krikmann hakkas naerma: ´´Käisin juba. Visati välja. Arvasid vist, et olen hull, või kartsid, et avastan nende ebajumalas tõelise eestlase, s. t. mitte-itaallase.``
Oma uurimise jätkamiseks Krikmann ei saanud Presidendilt toetust. Krikmanni palvele eitavat otsust kirjutades tähendas President: ´´Võimalik, et Mussolinis on eesti verd, tal niisugune lai nägu ees. Aga mis kasu või au Eestil sest on? Ta on itaallane ja las ta selleks ka jääb.``
Shiim
Moderaator
Postitusi: 1720
Liitunud: 20 Jaan, 2005 2:52
Kontakt:

Re: Mussolini - eestlane?

Postitus Postitas Shiim »

Genrihh kirjutas:Tsiteerin Elmar Tambeki ´´Tõus ja Mõõn`` 1 lk 170
Oma sugupuud uurides ta olevat sattunud kirikuraamatutes Mussolini nimelisele külasepale, kelle noorem poeg Aleksander, sama sünniajaga kui Benito isa Alessandro, olevat läinud laevasepana merele ja jäänud ´´arvatavasti Itaaliasse``.
Noh, Mussolini isa oli sepp küll, aga küllap säherdune asi ikka juba teada oleks, kui ta tõesti Eestist oleks tulnud.
Viimati muutis Shiim, 20 Jaan, 2008 20:23, muudetud 1 kord kokku.
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Postitusi: 3281
Liitunud: 07 Jaan, 2005 15:02
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Hoh, mis siin imestada? Eestlased ju sünnipärased fašistid. Meie genoomis ju vastav lüli juba aastatuhandete tagant olemas. Ju siit see fašismiidu ka Itaaliasse üle kanti. Loogiline. :lol:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Kasutaja avatar
Jimmy Ace
Liige
Postitusi: 62
Liitunud: 05 Sept, 2005 19:02
Kontakt:

Postitus Postitas Jimmy Ace »

Mussolini nime üleeelmise sajandi esimeses pooles Eestis perenimeks ei ole antud. Kuna vihje oli Järvamaale, siis Oisu vallas pandi tõepoolest ühele perele nimeks Mustolien (uuemal kujul Mustoliin), kuid sellega lugu minu arvates lõppeb. 19.saj keskel polnud "Mussoliinidest" Oisu kandis enam märkigi. Muidugi võiks asja sügavamalt uurida, kuid ma kardan, et see on surnult sündinud üritus :)
!!!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 4 külalist