paha poiss vene kroonus

Muljeid teenistusest. Nii Eesti väeosades, N Liidus, luures või vastuluures, või hoopis partisanide juures. Kuidas kellelgi juhtunud on.
Vasta
Juhan K

Postitus Postitas Juhan K »

Küsimus laiemale ringile, seoses Hillarti markantse näitega:
Kas Nõukogude ajal ei veetud mitte kõiki koolist läbi? Mina olen aru saanud, et õndsa sotsialismuse ajal oli keskkooli haridus kõigile kohustuslik, ehk siis ka täielikud lorud veeti sealt läbi. Ehk kriminaalid, kes juba põhikoolis vms. suutsid kinni kukkuda, jäid tõesti sellest haridusest ilma. Niisiis kuidas saab olla, et 18aastast isikut hoitakse 5. klassis? Igasuguse terve mõistuse/loogika vastane... :shock:
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Eks see sõltus ikka ka õpetajate südametunnistusest.
Minu poolt toodud näite korral oli asi selline, et seda poissi hoiti igas klassis ikka maksimaalselt. Tegelikult polnud tal mainitud 5. klassi lõpetamise järgselt kindlasti mitte ka seda taset, kuid ... Rohkem lihtsalt ei saanud kinni hoida. Ja siis, kui lõpuks ometi piirvanus kukkus, sai kool temast ka lahti.

Muideks! See kohustuslik keskharidus polnud mitte kogu aeg. See kehtis, kui ma muidugi õieti mäletan, siis aastatel ca. 1977/78 kuni 1982/83, ja kuna ennast ei õigustanud, siis ka see nõue kaotati. :roll:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Pole küll ise selliste seltsimeestega kokku puutunud, kuid N. Armeesse oli mingil ajal võetud ka täiesti koolihariduseta tegelasi. Kuna aga seaduse järgi oli armeeteenistuseks vajalik minimaalharidus neli klassi, siis sõjaväepiletisse selline haridus kirjutatigi. Oli sel "haridusel" rahva seas isegi nimetus olnud - tšetõre klassa vojenkomata (neli klassi sõjakomissariaati). :lol:
stilett
Liige
Kontakt:

???

Postitus Postitas stilett »

"Telgis oli meid oma 30 meest.Siis tekkis enamvähem ühine otsus offedele väike õppetund anda.Putka oli N-Liidu aegne paksu metallpõhjaga staabikas.Nii,et hullu polnud."

Kuule Obläää! Paistab, et sa ikka ei anna endale selgelt aru, mida tegid ja mida kirjutad. Loen ja imestan. Tähendab, et sinusuguseid tarkpäid, kes putka alla "offedele õppetunniks" trotüüli panevad, oli lausa 30 meest :!: :?: Tule taevas appi :!: Ühe telgi ruutmeetri peale lausa niipalju tarkpäid. Ise ka päris palju teeninud, seersandina ja ohvitserina, päris palju elus näinud, kuulnud, kuid ikkagi ei tahaks uskuda, et selline idiotism on võimalik. Aju lihtsalt ei võta seda vastu.
Aga võib olla, vaheta teemat, või katsu enne oma postitused läbi lugeda ja õige pisut analüüsida. Kahtlen sügavalt, et leiad foorumist selliseid mehi, kes vastaksid: "Oled ikka üks tubli mees ja vahva kaitseliiltlane!!!"
Kasutaja avatar
wudu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wudu »

Kuidas see oligi?

Oled süütu nii kaua kuni süü tõestatakse

või

oled nii kaua süüdi, kui suudad süüdistuse ümber lükata?
Me oleme ju siin, et isamaad kaitsta. Aga prantslased on ju ka siin, et oma isamaad kaitsta. Kellel siis õigus on?
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”
Kapral Karu
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kapral Karu »

Oot aga ma ei saa nüüd aru, kas teile, härrased ohvitserid, kaine öörahu ei kehtigi või? Või on teie kohta kuskil eraldi määrustikud?

Käesoleval juhul paistab see "sundkainestamine" pigem õppusteaegse "vastutegevuse" kui millegi räigemana.
LeBon
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LeBon »

Läks vene kroonu nagu mees muiste ja - 2 aasta pärast tuli tagasi seersandina. Tähtis kui põrguline. Ja seda 5 klassi haridusega !
Meil EKVs kaheksa aastat tagasi oli ka kutt, kel haridust täpselt viis klassi. Eeskujuliku teenistuse eest tehti kapraliks. Kusjuures sell igati vääris seda, sai kõigega hakkama, tuli vahtkondades ka ülemuserolliga toime, samas ülbeks muutumata jne. Kirjatöö küll pani higistama aga kokkuvõttes tuli välja seegi. Ka inimesena oli igati meeldiv, võtsime vahel koos napsugi.
Pool aastat peale reservisaatmist helistasin talle, et head vana-aasta õhtut soovida. Ema võttis toru ja ütles, et poeg on surnud. Siiani ei tea, mis juhtus, toona ei julgenud ka küsida. :(
stilett
Liige
Kontakt:

???

Postitus Postitas stilett »

Kapral Karu! Loomulikult kehtib kõikidele nii öörahu, kui ka "kaine öörahu". Ja loomulikult on määrustik kõigile- sõdurist kindralini välja. Kuid mis siia puutub määrustik ja lõhkeaine kuritegelik käitlemine? Saate Te vennikesed aru, et kui Oblää kirjutatu vastab tõele, pole tema puhul tegemist enam ainult määrustike rikkumise, vaid mitme kriminaalkuriteoga. Ja mitte niisama, vaid päris raske kuiteoga.

§ 263. Avaliku korra raske rikkumine
3) relva või relvana kasutatava muu eseme, lõhkeseadeldise või lõhkeainega ähvardades või....

karistatakse rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega

§ 405. Plahvatuse tekitamine
1)Plahvatuse tekitamise eest, kui sellega on põhjustatud oht teise isiku elule, tervisele või varale, - karistatakse rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega

2)Kui on kasutatud lõhkeseadeldist või lõhkeainet, - karistatakse viie- kuni kümneaastase vangistusega

§ 414. Lõhkeaine ebaseaduslik käitlemine

(1) Lõhkeaine ebaseadusliku valmistamise, valdamise, soetamise, üleandmise, turustamise või muu ebaseadusliku käitlemise eest –
karistatakse rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega....

Ilmselt leiaks veel, mida lisada.
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Kood: Vali kõik

"Telgis oli meid oma 30 meest.Siis tekkis enamvähem ühine otsus offedele väike õppetund anda.Putka oli N-Liidu aegne paksu metallpõhjaga staabikas.Nii,et hullu polnud." 
Mäletan seda talvist õppust. Samal õppusel võttis praegune Kaitseväe juhataja nii mõnegi mehe ametipostilt maha. Ikka selle samuse kodukootud vahenditega (pudelipõhi) harrastusastronoomia viljelemise pärast. Samal õppusel võttis üks KL harrastusastronoomide üksus tähetarkuseomandamisehoos marutule alla ühe õppusel osaleva BTR-i. Kõva moonaga, muideks. :!: (Kommentaariks: Päris paha oli selles masinas istuda sellel meeskonnal). Samal õppusel mängis üks väga julgeks läinud (aga julgus tuleb eesti meestel, teadagi kust) KL-üksus omavahel sõda. Ikka selles pealesõjaaegsete poisikeste stiilis. Et pauku saaks ja kõva moonaga - "Aga ega me ju pihta lasknud. Ikka üle pea."
Noo, jah?! Olid ajad, olid kombed.
Seega arvan, et see KL-stepoolne pürotehniline üllitis oli tõenäoliselt samuti ajendatud teatavate manustatud vedelike psühhotroopsest toimest. Ja selliste psühhotroopsete ainete tavatarbimine oli selle ajal väga levinud.
(Praegust riigi alkoholipoliitikat jälgides on see eelpoolkirjeldatud situatsioonide valguses vägagi mõistetav. Enese uimastamine erinevate joovastavate ainetega on ju Eesti Vabariigis elementaarne inimõigus ning INIMÕIGUSTE piiramist ei saa üks priiuspõlve nautinud eestimaine inimene ometi seedida.)
See oli veel sellel ajal, kui Eestimaa kodukootud KL- Rambosid puupüsti täis oli. Iga põõsa all vähemalt üks.
Joomine oli massiline. Polnud erandiks ka KV, ning KL-st ma parem ei räägigi.
Minu mäletamist mööda ei läinud meie malevas vist mööda nädalatki, kui mingit meest just eelpoolnimetatud põhjustel (ikka seoses KL tegevusega)KL-st välja arvatud poleks. Aga teisiti ei saanud mitte. Polnud mõtet sitta hoida, sest seda jätkus väljaspool KL-gi küllaga.

Aga põhiteema juurde minnes, siis võiksin öelda vene kroonu kohta vaid seda sama, mida räägin praegustelegi ajateenijatele. Iga mehe oma asi on see, et kui mõttekalt ta oma ajateenistuse mööda saadab. Üks on lausa spetsiaalne pidur kogu teenistuse jooksul, arvates ennast justkui millegi vastu protesteerivat, kuid seejuures tegelikult omaenda elu raisates (sellised räägivadki pärast kui mõttetu ja tobe kõik olnud olevat jne.), teised aga saavad sellest ajast vägagi palju kasulikku. Seda viimast nii otseselt KV poolt, kui ka kasutades olemasolevat vaba aega enesetäienduseks, milliseks võib-olla muidu aega poleks olnud.

Mina ei olnud vene kroonus PAHA POISS. Ja ma ei punastagi selle pärast mitte. Ei, ei - mitte, et ma oleksin mingi eriline p...sepugeja olnud või nii, kuid see väljaõppe sõjaline külg, mida pakuti, oli huvitav ja ma tegin need asjad endale selgeks. Lisaks oli väeosas kasutada hea sõjandusalane raamatukogu, missugusega ma samuti tihedat tutvust sobitasin. Veel sai palju lugeda kodunt saadetud raamatuid. Veel kirjutasin ise küllaltki palju. Teadupärast oli kõikjal selline mitteametlik kord, et teenistuse teisel poolel hakkas seda nn. vaba aega rohkem tekkima. Ka sai käia kohtades, kuhu ma oma maise elu jooksul tõenäoliselt mitte kunagi enam ei satu - Sevastoopol, Kamtšatka, Vladivostok jne. Ka seda loodust ja maastikku võis nautida. Ja sellest ei saanudki kuidagi mööda, sest need vaated olid ka tegelikult kordumatud. Joonistasin nähtut. Praegugi on nostalgiat tekitav neid maastikujäädvustusi mõnikord vaadata.
Ja igati normaalsed kamraadid, kellega koos oldud sai. Väärakaid oli kah, kuid nad olid tugevas vähemuses.
Minu vahetu ja otsene ülem olid väga normaalsed mehed. Ühesõnaga - inimesed. Ole ise inimene, ja siis ollakse ka sinuga sama!
See oli siis see vene kroonu helgem pool. Kuid sellest varjupoolest, missugusele ma mingite teemade all olen siin foorumis ka valgust heitnud, ma parem ei räägiks. See, nimelt, polnud põrmugi naljakas ja mäletamisväärne.
Kordan veelkord - ma polnud vene kroonus "paha poss" ja minu jaoks polnud see aeg ka põrmugi "kaotatud aeg", nagu mõned armastavad öelda.
Viimati muutis hillart, 21 Veebr, 2008 7:55, muudetud 1 kord kokku.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
ooblää
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ooblää »

Hillartiga ühel meelel.Mina ka ei pea vene kroonut kaotatud ajaks.Läksin kroonu hea meelega.Sest mind oli juba lapsest peale igasugu militarism huvitanud.Teiseks ,et saab natuke ilma näha.Kolmandaks,tahtmine tõestada neile,kes kroonu elu üle virisesid,et ei ole seal hullu midagi.Minu ainuke viga oli see,et olin liiga uudishimulik ,aktiivne ja kangekaelne.Eks sealt ka minu igasugu juhtumised.Ja neid on veel küllaga,millest pole maininud.Nii vene kroonus kui KL aeg juhtunud.Ja paljud asjad jätan lihtsalt omateada.Nii mõnelgi mehel tõuseksid juuksekarvad püsti.Aga on ka kiitusi ja autasusi.Neist ma lihtsalt ei pea mõtekaks kirjutada.Üldse sai see teema,"Paha poiss..." algatatud sellepärast,et meie noorte hulgas on tohutult nutumemmi ja kroonust kõrvale hiilijaid.Tahtsin anda nn. märku,et ka kroonus võib elu-olu olla huvitav, aga mitte hall argipäev.Marsin,söön,magan ,lasen,õpin.Vaja ainult ise natuke aktiivsem olla.Muidu minnakse kroonu,et ah,teenin selle aja kuidagi ära ja siis vaba.Vot siis tundubki see kroonu paljudele jube õudusunenägu olema. Ise luuakse endale X illusioone.Kui sellest üle saadaks ,siis oleks kõik ok.
kõik on võimalik,vaja ainult tahta
Kasutaja avatar
macdiversant
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas macdiversant »

Härrased, parafraseerides klassikuid: rahu, ainult rahu. Milleks antud teemal muutuda nii emotsionaalseks? Lugedes foorumi antud teemat, ei saa mitte vaiki olla ja kommenteeriksin seda pisut enda vaatevinklist.

Minagi lugesin antud teemas "paha poiss vene kroonus" nii kodanik ooblää kui ka teiste postitusi ja mugistasin valitud kohtadel naerda, umbes nagu Švejki lugedeski. Püüdmata kedagi sildistada, leian, et antud juhul (ooblää siis) on tegemist lihtsalt pisut hüperaktiivse kodanikuga, kes alati ei kanaliseeri enda energiat võib-olla kõige optimaalsemal/mõistlikumal viisil.
Mis puudutab võimalikke liialdusi antud teemas, siis selle kohta ütleksin, et kui keegi ongi midagi juurde lisanud, siis on see ainult vürtsiks kogu kompositsioonile ja kogu seda heietuste kogumit tulekski niimoodi käsitada. See ei ole eeldatavasti autentne kroonika, need on eelkõige sõdurimemuaarid sellest ajastust.

N. armee olemusest isiklikult tõesti ei tea ma rohkem midagi kui et mulle jõuti küll saata kutse ja käisin ka arstlikus komisjonis, pärast mida sõjakomissariaadis sain suunamise dessantvägedesse, kuhu mul aga minemata jäigi, kuna kogu see kupatus (N. armee sõjaväekohuslus ja hiljem N. Liit takkaotsa) jõudis enne hingusele minna.

See selleks. Astusin siis ise esimesel võimalusel (pärast [tänapäeva mõistes] gümnaasiumi lõpetamist) vabatahtlikuna vastloodud Eesti Vabariigi armeesse (esmalt ajateenistusse jne.) ja tõesti pean tõdema, et olen rahul, et see juhtus nii põneval perioodil meie noore vabariigi ajaloos.

Sel perioodil (eelkõige siis '92-'95) oli siin ikkagi paras "Metsik Lääs" - tehtud/nähtud sai ikka tõesti "kõike" - süütumad aktsioonid stiilis BTR-iga õppuste ajal kõrtsi väisamine; idiootsemad tegemised nagu veoautotäie kuperjanovlastest ajateenijate poolt valimatult tervet kõrtsi laiali peksmine (kuna paar venda seal kohalike käest eelnevalt peksa said vms.); jõhkramad aktsioonid nagu Tln. "puhastamine" enne paavsti külaskäiku (aktsioonid milliseid tänapäeva mõistes sellises ulatuses kohe kuidagi mingitesse legitiimsetesse raamidesse asetada ei õnnestuks, ma arvan), Männiku tiirus öised terava moonaga seeriad ja palju muud taolist...
Nii et mingi trotüüliga (ok, oleks siiski võinud ohutuse mõttes ammoniidi valida :P) "tembutamine" jääb paraku antud ajastu kontekstis tõesti üsna marginaalseks vahejuhtumiks, mis minu arvates pikemat kõneainet ei vääri. Kui kellegi "pead" seal õppusel väidetavalt lendasid, siis rahu sellega. Ma ei provotseeri ja ei arva kindlasti mitte, et taolist asja kuidagi tolereerida tuleks, kaugel sellest. Lihtsalt sellised aktsioonid olid oma ajastu märk ja las nad jäävadki sinna ajastusse. Kõik oleneb ju taustsüsteemist ja kontekstist. Norimisest antud teemal niipalju, et kes vana asja meelde tuletab...

Kui keegi siin apelleeris krim. koodeksile, siis kõik need analoogilised asjad peaksid (üldistatult ja süvenemata detailidesse) eeldatavasti aegunud olema ja ei maksaks antud asjas demagoogiasse laskuda.

Seega tänapäeva normide ja kategooriate peegeldamine sellesse ajastusse on täiesti meelevaldne ja tundub pigem teatud võltsvagatsemise ja -moraalitsemisena. Loomulik et praegusesse demokraatliku riigiameti allüksusesse nimega kaitsevägi antud aktsioonid kohe mitte üldse ei passi.

Üldiselt tahaks öelda seda, et jällegi, parafraseerides klassikuid, soovitaks enna kamraadi silmast pinnu õngitsemist veenduda palkide puudumises enda silmnägemises ja lugeda Raamatut: "Kes teie seast on patuta, visaku teda esimesena kiviga!" (UT Jh 8.7)

Lõpetaksin sõnavõtu sloganiga "Mir, družba, festival" - eestikeelne hääldus: hiir, nurgas, vestiväel :)

Vennad, peace!
PS Head Vabariigi 90. aastapäeva kõigile!!!
Kasutaja avatar
Mr.Brother
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mr.Brother »

ei mees ul on ikka pulli saanud kui plaju
johnbull
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas johnbull »

LAULULIND OLED VÕI
Ajalugu kirjutavad alati võitjad, ja kaotanud poolte ajalugu kuulub osalejate kahanevale ringile.
(Joachim Peiper)
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kalleb »

Kilpkonnaonu mullid teevad, aga ikka: "AIDUMMER KERKOMMERKER AIDUMMER KERKORKOMMERKER"
ooblää
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ooblää »

Nii,härrased kriitikud,hakake sulgi teritama.Nimelt kohe-kohe läheb trükki pisike raamat "Paha poiss vene kroonus." Raamat hõlmab ainult vene kroonu perioodi.Muidugi ka väikesed illustratsioonid sinna juurde.Nii,et kiitke,laitke või hoopis maha laske. :twisted:
kõik on võimalik,vaja ainult tahta
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist