Lennuk Lilu külas.

Eestlased ning eestlastest koosnevad üksused, relvad, lahingud, varustus, autasud jne jne...
Vasta
Kasutaja avatar
taawet
Liige
Kontakt:

Lennuk Lilu külas.

Postitus Postitas taawet »

Rahvasuu räägib lennukist mis alla tulnud Tartumaal Lilu külas vana hobupostijaama lähedal. Koht asub Tartu- Jõhvi maantee ääres natuke Vedult edasi. Et lennuk oli alla sadand, kusjuures ei tea kas vene või saksa, et oli kellegi poolt maskeeritud - peidetud, ja piloot siiamaani veel sees.
Kuidas kommenteerite?
125 Jahre innovation!
Kasutaja avatar
Feeliks_Jalgraud
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Feeliks_Jalgraud »

Mul maakodu linnulennult ca.7km eemal. Olen seda juttu kuulnud isegi, kuid see rohkem legendi maiguline.
Isegi kui see lennuk sinna alla tuli, pidid "võimud" selle üpris kiirest minema vedama, muidu oleks ikka nii ühes-, kui teises kuuris mõni tükike säilinud.
Ainuke minule teadaolev "suurem" rauatükk mis reaalselt selles Vedu piirkonnas eksisteerib on oma haua leidnud maantee all.

Seda,et peidetud on ei tasu küll tõepähe võtta. Sellist varianti loost kuulen esmakordselt.
Mul pole midagi mõistlikku öelda.../ ███████████]98% fucked up
Kasutaja avatar
kolp
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kolp »

See oli vene pommitaja, mille saksa lennuk alla nokkis. Sama lendur tõmbas sama õhulahinguga seotult veel kaks punakotkast alla. Eelpool nimetatud lennuk kukkus täiega sodiks, poisikesed olid kohe jaol. Kuid nende rõõm oli üürike, kuna sakslased olid ka koheselt platsis. Isa nägi kogu seda üritust pealt, tuli just koolist, nende talu sealsamas ligidal. Paranduseks asub Lilu küla Jõgevamaal. Lennuk kukkus Pataste mäe küljele põllupeale.
Kasutaja avatar
taawet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas taawet »

Tänud info eest
125 Jahre innovation!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline