Omakaitse liikmete veretööd eestlaste kallal 1941. aastal

Eestlased ning eestlastest koosnevad üksused, relvad, lahingud, varustus, autasud jne jne...
Vasta
Tapper
Liige
Postitusi: 708
Liitunud: 28 Juul, 2005 9:12
Asukoht: Ütsainus Mulgimaa
Kontakt:

Omakaitse liikmete veretööd eestlaste kallal 1941. aastal

Postitus Postitas Tapper »

Kui paljud teavad mis sündis paljudes külades üle eestimaa peale saksa vägede tulekut? Tapmised ilma kohtuta aukuajamised nii mehed kui naised!!
Ja tegu polnud saksa sõjaväega vaid ikka omade eestlastega kes seda tegid! Tegijaks Omakaitse salgad.
Külas kus minu esivanemad elasid tapeti metsa sees mitmeid külaelanikke nii mehed kui naised. Ja mis oli nende süü? 2 hektarit maad!
Tegu siis niinimetatud uusmaasaajatega. NL määras ära maanormid kellel rohkem võeti ära kellel vähem anti juurde, jama eks. Loomulikult sünnitas see paksu verd inimeste vahel. Aga kas on see annab õiguse inimese auku ajada? EI.Saksa poole peal võidelnute poole peal on inimesi kelle kätel oma rahva verd. Ja see ei toimunud ühes kohas vaid üle eestimaa.

Seda postitust sundis mind tegema mu esivanemate mälestused, ja siin olevate postitajate eelkõige Wiking osad postitused!
Ilmsüüta ingleid selles sõjas polnud.
Evolutsiooni kõrvalmõju, intelligentsus
Kasutaja avatar
mauser
Liige
Postitusi: 76
Liitunud: 29 Juul, 2005 10:32
Asukoht: saku
Kontakt:

Seisukoht

Postitus Postitas mauser »

Ka minul kummaline lugeda osade inimeste suht ühekülgset ja vihast tatipritsimist teemal, kumbad ,,vabastajad,, paremad olid.Eks tervikpilti kogu tolleaegsest sündmustejadast palju keerulisem näha.Sõltub sellestki kes milliseid allikaid lugenud on,kui üldse.Ja veel,kui on väljakujunenud seisukohad,siis neid muuta pea võimatu,ükskõik kui palju fakte ka välja toodaks.Nagu usugagi-ateisti ja uskliku vaidlus ei vii tõenäoliselt kuhugi,aga noh...huvitav kuulata. Minu sugulased olid küll Saksa sõjaväes ja kogu suguvõsa on kommude pärast kõvasti kannatanud,kuid see on juba teine teema.
Kasutaja avatar
ivalo
Liige
Postitusi: 1102
Liitunud: 13 Apr, 2004 20:01
Asukoht: Lilleküla
Kontakt:

Postitus Postitas ivalo »

Kuna Omakaitse ( täpsemalt siis RO -rahva omakaitse) koosseis koosnes enamasti kriminaalsest elemendist ja avantüristidest ning võimust joobunud juunikommunistidest on ka seletatav nende ülim agressiivsus. Hiljem moodustati neist hävituspataljonid ,kes kirjutasid end verekirjas ka meie lähiajalukku. See on huvitav ja suht puutumatuna seisnud teema.
Tapper -räägi pikemalt Pasternaki koguduse toimetustest.
Kasutaja avatar
Kriuks
Liige
Postitusi: 230
Liitunud: 30 Mär, 2005 20:15
Kontakt:

Postitus Postitas Kriuks »

Kuna Omakaitse ( täpsemalt siis RO -rahva omakaitse) koosseis koosnes enamasti kriminaalsest elemendist ja avantüristidest ning võimust joobunud juunikommunistidest...
Siin on nüüd küll vist asjad sassi läinud. :roll: Omakaitse (OK) oli Saksa okupatsiooni aegne organisatsioon ja Rahva Omakaitse (RO) nõukogude okupatsiooni aegne. Teema püstitaja peab silmas ikkagi Omakaitse (Saksa aeg) mõningaid sooritusi.
Õpetaja

Postitus Postitas Õpetaja »

Mõlemad tegutsesid 41. aastal, mis seal vahet ? :lol:

Kriuksul on õigus, mehed teil on midagi natuke sassi läinud !
õ
Tapper
Liige
Postitusi: 708
Liitunud: 28 Juul, 2005 9:12
Asukoht: Ütsainus Mulgimaa
Kontakt:

Postitus Postitas Tapper »

Jah pidasin silmas just Saksa ajal tegutsenud omakaitse tegevust.
Mille tegevus oma rahva hävitamisel pole eriti kajastamist leidnud.
Ja nõustun eelkõnelejaga ei olnud selles sõjas mingit headuse ega kurjuse poolt.

To ivalo
hävituspataljonide teemat on käsitletud siin foorumis.
Kuid täiesti tühi oli saksa ajal tegutsenud omakaitse tegevus selles suunas. Sellepärast tahtsingi seda teemat püstitada. Sest tihti klaariti arveid isikliku vihavaenu mitte ideoloogia pärast.
Lihtsalt mul hakkas vastu kui lugesin siin mõningaid inglite väe pooldajate postitusi. Sest osa omakaitsesse astunuid tegi seda selleks et lihtsalt oma küla naabrimees punaseks tembeldada ja ta metsaveeres auku ajada.
Evolutsiooni kõrvalmõju, intelligentsus
Lupus
Liige
Postitusi: 872
Liitunud: 02 Juun, 2005 12:44

Postitus Postitas Lupus »

Imeline rahvas oleme!!!
vennatappu on olnud ikka liiga palju. 40a.said tapma hakata need kellele ei meeldinud eelnev 20 aastat.41 need kes olid kannatanud 40 -41 kommude käes. Aga teate kes olid suuremad mõrtsukad ? Kohalikud eestlased ja juudid. Venelasi oli tollaste NKVD mõrtsukate seas vähe. 41 saabus siis nende võimalus keda aastake oli tapetud ja tagaaetud.44 jälle rollid vahetusid.
Ma loodan et see ,et ma siin juudid jutusse segasin ei too mulle 3000.- väljaminekut. Ja ma ei õhtuta ka rahvuslikku vaenu
Kasutaja avatar
ivalo
Liige
Postitusi: 1102
Liitunud: 13 Apr, 2004 20:01
Asukoht: Lilleküla
Kontakt:

Postitus Postitas ivalo »

Ammuilma selge ,et vägivald kutsub esile vastuvägivalla. Seega analüüsige neid ,kes selle vägivalla vallandasid. Midagi ma ei eksinud lühendites RO ja OK. Ja et kusagil eestimaa kolkas löödi suu mullaseks ka mõnel isiklikust vaenust või kasusaama eesmärgil , klaariti vanu arveid jne., siis on toimunud seda igal ajal ja iga ilmaga -tänapäevani välja.
Pealkiri aga tuletab meelde kuuekümnendate punast pressi - kus algas uue hooga ajujaht fashistlikele jätistele.
Kunnar
Liige
Postitusi: 56
Liitunud: 19 Apr, 2004 13:35
Asukoht: Eesti
Kontakt:

Postitus Postitas Kunnar »

Eks oli seda omakohut ja isiklikust vaenust tulnud tapmist. Eriti suvesõja jooksul.
Nii nagu igas armees, nii oli ka omakaitses erinevaid inimesi. Võib olla astus keegi ka omakaitsesse konkreetselt selleks et kedagi maha lüüa. Kes teab. Kindlasti lasti maha inimesi kellel ei olnud süüd jne.
Paraku ei ole aga süü kindlaks tegemisel sugulased just kõige adekvaatsem allikas. Ka minul (nagu paljudel eestlastel) olid sugulased nii siin kui sealpool. Punaste poolel olnutest lasti osa 1941 sügisel maha omakaitse poolt. Terve nõukogude aja räägiti, et omakaitse võttis kinni ja lasi ilma igasuguse uurimiseta maha ja tegelikult polnud mitte midagi teinud jne. Üks sugulane kes maha lasti oli vaid 17 aastane.
Nüüd olen aga arhiivist leidnud materjalid, mis käsitlevad seda konkreetset juhtumit. OK võttis küll kinni, kuid juurdluse viis läbi ja otsuse tegi GFP ehk salavälipolitsei. Ja mis ilmnes juurdlusest: mahalastute puhul hävituspataljoni kuriteod, küüditamine jm. Osad kinnivõetud sugulastest mõisteti mõneks ajaks laagrisse, sest olid otseselt osalenud küüditamises ja osad vabastati pärast juurdlust, kuigi olid olnud hävitupataljonis, aga nende puhul ei tuvastatud otsest süütegu.
Selle juhtumi puhul võib öelda, et OK oli küll "musta töö" tegija, aga isklikest ajenditest oli asi siiski kaugel ja ka otsus tuli väljapoolt OK-d.
Üks mahalastutest oli mu vanavanaisa, kuid see ei pisenda neid põhjusi, mille eest surmaotsus tuli.
OveT.
Liige
Postitusi: 2610
Liitunud: 22 Jaan, 2004 13:22
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

Kunnarilt väga objektiivne lähenemine vastuseks teema tõstataja ilmselt üledramatiseeritud aukuajamise jutule.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Kasutaja avatar
VANA LÖUKOER
Liige
Postitusi: 558
Liitunud: 17 Okt, 2004 17:52
Asukoht: Eestimaa,Läänemaa
Kontakt:

Postitus Postitas VANA LÖUKOER »

See,et saksa Omakaitse siin eestis tegutses ja vahendeid valimata oma rahvuskaaslasi mättasse löi,seda ma ei usu nii kroonikatest loetu kui ka oma sugulaste mälestuste pöhjal.Kuid kindlasti oli niisugusi juhtumeid, kus mingist vaenust tingituna keegi Omakaitse poolt surma sai.Söja aeg on ju teada-tuntud kaose aeg.
Omakaitse pöhitegevus oli ju ikkagi korra tagamine asulates,punategelaste killimine ja hiljem koos okupatsiooni armeega (Saksa armee ) venelaste välja ajamine linnadest.Sellist massilist terrorit,mida aga korraldas RahvaOmakaitse, ei teinud Omakaitse ealeski oma rahvale.
Seetöttu soovitaks ma teema algatajal hoolega oma fakte kontrollida,et mitte väärinfot ja kiristavaid hambaid siia teemasse ei satuks.
VAREMEIST TÖUSEB KÄTTEMAKS !!!!

MAHA VALGED JUUDID !!!!!!!!
Kasutaja avatar
Kriuks
Liige
Postitusi: 230
Liitunud: 30 Mär, 2005 20:15
Kontakt:

Postitus Postitas Kriuks »

Nõustun samuti eelkirjutajatega. Ei ole mõtet niisama jaurata. Teema aga iseenesest huvitav. Kui kellegil on fakte, konkreetsete sündmuste kirjeldusi või viiteid, kust neid leida siis need oleks väga teretulnud. Hinnanguid võib pärast igaüks isekeskis anda.
Charlemagne
Liige
Postitusi: 1483
Liitunud: 12 Juun, 2005 18:33
Kontakt:

Postitus Postitas Charlemagne »

Jutukesed,lookesed...kahju,et algallikad on juba mulda läinud.
Tehnikumipäevil olui mul võimalus olla ühes talus korteris,perenaine oli juba toona 80 kanti memm. Rääkis eluloost huvitavat, kahjuks ei tähendanud kõike üles. Oli Tallinnas elanud 20datel,sõjaväelasega abielus olnud,sõjaväelane mingi süüteo eest oli puuri pistetud. Mammi oli väikest viisi isegi kokaiiniäri ajanud. Pöördus kodukanti tagasi ja abiellus mingi koduvägivallatsejast käsitöölisega, kellest sai punapöörde ajal vinge kommunist. Suvesõja hakul kadus kommunist tedmata suunas ja jäigi kadunuks :cry: Kui aga NL võimu enam ei olnud ja Saksa võimu veel polnud, siis võtsid võimu enda kätte(tegevus oli Palamuse kandis Põhja-Tartumaal) kohalikud relvastatud mehed. Ei mingi OK, vaid lihtsalt kamp külamehi. Nende hulgas figuur, kellel Roosi-tädiga noorpõlvest mingi kana kitkuda. Püüti kinni paar kommunisti, hulkuv Vene soldat ja koos tädikesega pandi mingisse kiviaita luku taha. Paari tunni möödudes hakati neid mahalaskmiseks valmis seadma seina veerde. Saksa solbanid tulid paari auto ja mõne tsikliga ja käskisid asja kähku pooleli jätta, korjasid relvad ära vendade käest. Kogu punt (mahalastavad) viidi Tartu Näituse väljaku(tänava?) koonduslaagrisse. Uurimiseks. Seal sõeluti välja juudid ja kommunistid(neid olla õige pisut olnud, ülejäänuid uuriti ja lasti tasapisi koju enamus. Oh valu ja vaev, see uurimine võttis aga oma aja. Hakkas juba sügisesse aeg kalduma, tädikene ikka laagris. Üks osav kalavenelane nikerdas aegajalt puust mänguasju. Valmsitas liikuva ja vädast ringiaetava "skulptuurgrupi" nimega Politruk n...b juuti. Saksa ohvele hakkas mänguasi meeldima ja oli nõus kalavenelase lahti laskma. See omakorda kauples tädikese ka vabaks....
Sai ka stalinlikus vanglas mammi istuda lühikest aega, kuna avaldas isakese surma puhul liiga avalikku headmeelt, väites et kurat on oma armsaima poja maailmast põrgusse koristanud. Oh aegu, oh inimesi.
Üldiselt on siit-sealt kuuldu põhjal jäänud mulje, et Omakaitse kui ta juba mingil määral organiseerunud oli, eriti ilmsüütuid inimesi ei torkinud. Küll aga võimuvaakumis võis juhtuda nii mõndagi, kus lihtsalt see, kellel relv oli , leidis sobiva hetke ärategemiseks kellelegi vihamehele.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Postitusi: 2238
Liitunud: 01 Veebr, 2005 15:29
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Täiesti nõus eelkirjutajatega. Ei ole mõtet niisama jaurata. Teema aga iseenesest huvitav. Kui kellegil on fakte, konkreetsete sündmuste kirjeldusi või viiteid, kust neid leida siis need oleks väga teretulnud. Hinnanguid võib pärast igaüks isekeskis anda.
Minul on fakte ja konkreetseid sündmusi. Minu vanaisa oli kesk Eestis omakaitseülem. Enne seda oli ta Eesti Wabariigi piirivägedes ohvitser. Tema toimik pidi päris paks olema. Kõige raskemaks süüks peeti nelja Vene langevarjurite maha laskmist, kui ma ei eksi siis 1944a. Kui õieti mäletan, siis need püüdis ta oma meestega kinni öösel metsast. Mehed olevat seal samas maha lastud. Eesti tsiviilisikute mahalaskmises teda ei süüdistatud. Kuna ta oli ülem, siis ei ja ei süüdistatud, siis võib siit järeldada, et ju nad siis ei tema alluvatest ei lasknud keegi, muidu oleks ka tema vastutav.
Enamus, keda omakaitse kinnipidas anti üle sakslastele. Paljud mahalaskmised olid põhjendatud, endised kommunistid, kes olid siin sigadusi korda saatnud. Palju omakaitse hukamisi olevat aset leidnud Saaremaal, enne sakslaste sisse tulemist, mõelge ise miks. Põhjust oli küllaga. Omakaitse meeste hulgas oli palju Eesti patrioote, kes ei tahtnud sõdida Saksa sõjaväes. Hilisem nõukogude võim tampis need mehed muidugi maha ja süüdistas neid nii mõneski asjas, mida mehed teinud ei olnud. Paljudest omakaitse meestest said hiljem metsavennad. Muu enda vanaisa tapeti Eestis, ei jõutudki Venemaale saata.
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Postitusi: 2238
Liitunud: 01 Veebr, 2005 15:29
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Muuseas üksasi veel omakaitse oli organiseeritud, ei olnud nii, et kellel relv see kohe läheb ja õiendab arved. Seal kehtisid reeglid ja seadused.
Tegemist oli põhimõteliselt sõjaväelise organisatsiooniga. Midagi kaitseliidu sarnast. Paljud Omakaitse juhid ja liikmed olid endised Eesti sõjaväelased, kellel oli vastuvõtmatu teenida Saksa alluvuses.Tänapäeva Eestis räägitakse neist vähe, kuid nad väärivad samapalju tähelepanu, kui need kes sõdisid otseselt Saksa üksustes.
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist