Milline pidi Nõukogude liit olema 2010 aastal

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
xwy
Liige
Postitusi: 46
Liitunud: 04 Sept, 2008 18:01
Kontakt:

Milline pidi Nõukogude liit olema 2010 aastal

Postitus Postitas xwy »

Täitsa huvitav jutt:


Venemaal leiti arhiivist tõeline pärl – ajalehe Komsomolskaja Pravda 1959. aasta detsembris trükitud number.
Eriline selle väljaande juures on, et sellel on daatum 1. jaanuar 2010 ning see erinumber räägib, milline on elu 2010. aastal Nõukogude Liidus, kirjutab Ilta-Sanomat.

Tulevikku kujutavad artiklid on naiivne nõukogude propaganda, milles ei ole mitte ühtegi märki, et see riik lakkab olemast juba 1991. aastal.

2010. aastal oleks Nõukogude Liidus olnud naturaalmajandus, kus raha ei oleks enam üldse käibel olnud. Kuritegevus oleks tundmatu asi ning kõik raske töö tehtaks nutikate masinate abil.

Eraomandit ei oleks ning kõik, isegi autod, oleks ühisomand.

Ühes artiklis kirjeldatakse, milline näeb 2010. aastal välja Moskva.

Artikli kirjutaja kirjeldab, et tema tänavale pargitud autot enam ei ole, kuna seda vajas keegi teine nõukogude kodanik. Pole häda, tegemist ei ole vargusega. Kirjutaja võtab mõne teise vaba auto. Tema õnneks osutub see uhkeks limusiiniks.

Ka kauplused toimivad sama põhimõtte kohaselt ehk ostjad ei pea kauba eest tasuma. Kõik võtavad vaid seda, mida neil igapäevaeluks vaja on.

Artiklis kirjeldatakse, et poes käib rohkem ostjaid, kuna on näärid. Tavapäraselt sööb 2010. aasta nõukogude kodanik kodust väljas sööklates, kuid pidupäeva puhul tahab mõni kodus häid roogi valmistada.

Tehnika areng on väga kiire olnud. Kirjeldatakse, kuidas inimesed suhtlevad kaasaskantavate telefonide abil, kust saab ka suhtluspartneri nägu näha.

See ennustus ei ole praegust mobiiltelefonide arengut arvesse võttes just möödapanek.

Lehe tegijatel õnnestus ennustada ka aasta, mil inimene Kuu pinnale astub. See oli kümme aastat pärast utoopialehe ilmumist ehk 1969. aastal.

Kuid esimese Kuul olija nimi ja rahvus ei pidanud paika. Arvati, et 1969. aastal on selleks venelane Krill Avgustov, mitte ameeriklane Neil Armstrong.

2010. aastal oleks nõukogude kodanikud kasutanud transpordivahendina helikoptereid, mida saab laenata helikopterifirmadest. Lendamiseks on vaja luba, kuid nõukogude kodanikud on nii ausad, et mitte kellelgi ei tule pähe seda dokumenti küsida.

Üks helikopteripilootidest on 125-aastane naine, kes on küll eakas, kuid hea tervise juures ja kõbus.

Tervise säilimisele ja eakaks elamisele aitavat kaasa see, et Nõukogude Liidus ei tarbita enam alkoholi. Alkoholi kasutatakse ainult meditsiinis.

Nõukogude Liidus on palju organisiirdamise kliinikuid, kus inimesed saavad endale vanade organite asemele uued. Elu ja ka meditsiiniprotseduurid ei ole enam üksnes Maal, vaid juba ka Marsil.

Marsil on avatud ka sanatoorium, mis kannab nime Pozitron. Sanatooriumi põhiklientideks on töölised ja insenerid, kes saavad nautida ka kunstpäikest.

Kuust on saanud nõukogude kodaniku teine kodu. Seal on palju rasketööstusettevõtteid, kus töödeldakse Kuult pärit metalle.

Nõukogude teadlased on välja töötanud ka kloonimismeetodi, mille abil Siberi igikeltsast leitud mammuteid kloonitakse ja ellu äratatakse.

Kuigi mitmed ennustused on valed, leidub ka neid, mis täppi lähevad. Näiteks Siberi igijää sulamine. Tegemist ei ole siiski kliimamuutuse tagajärjel tekkinud olukorraga, vaid nõukogude teadlaste saavutusega.

Leht kirjeldab, kuidas aatomituumajõu ja inimkeha soojuse abil on Siberit soojendatud nii, et igikelts on enamjaolt sulanud. Seal kasvatatakse nüüd teravilja. Polaarjoone taga aga valmistutakse esimeseks tsitrustesaagiks.

Karuke
Liige
Postitusi: 1445
Liitunud: 12 Veebr, 2006 19:49
Asukoht: Stockholm
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

Ikka väga julge autor...
On kõigega kuidas on - aga, et üks vene inimene tõsimeeli üsub, et N-liidus enam tilka viina ei võeta... :wall:
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Kasutaja avatar
gvardimatros
Liige
Postitusi: 397
Liitunud: 30 Mai, 2009 10:16
Asukoht: TLN, Võru, Värska
Kontakt:

Postitus Postitas gvardimatros »

Marsil on avatud ka sanatoorium, mis kannab nime Pozitron.
Olime ikka kuramuse loolid küll, et N--Liidust eraldusime :wall:
nii tahaks Pozitronis kunspäikest võtta :scratch:
Baltiiski merejalaväe brigaad - huvitavalt raisatud aeg DMB 90
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Postitusi: 2084
Liitunud: 18 Mär, 2006 1:59
Asukoht: Eesti Kuningriik
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

Ja Lenin polegi selleks ajaks ellu äratatud? Mis? :x
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Kurjam
Liige
Postitusi: 1565
Liitunud: 10 Dets, 2007 22:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Kurjam »

krizz kirjutas:Ja Lenin polegi selleks ajaks ellu äratatud? Mis? :x
Ei, neid kloonitakse järjest juurde. :D
liivainimene
Liige
Postitusi: 34
Liitunud: 16 Mai, 2006 20:45
Kontakt:

Postitus Postitas liivainimene »

Ei tea mispärast Pozitronis tavalist päikest ei saa võtta? Marss on NL teadlaste pingutusena Päikesesüsteemist välja kihutatud?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40155
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Marss on ju päikesest kaugemal.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Postitusi: 2195
Liitunud: 30 Dets, 2004 12:19
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Millaski usuti, et Marsil on elu, tsivilisatsioon ja väidetavalt oli vaadeldav ka miski veekanalite võrku meenutav värk läbi teleskoobi. Ja neid veekanaleid usuti päris kõrgel teaduslikul tasemel.

Tõde Marsi temperatuuri, õhurõhu, õhu koostise jne koha pealt tuli päevavalgele suht hiljuti - kas selle artikli üllitamisaastal juba teati tegelikkust, või arvati sel ajal et seal on veekanalid ja põllud?

Isiklikult olen küll miskit sõjajärgset eestikeelset õpperaamatut käes hoidnud, kus oli juttu neist kanalitest ja elust.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Postitusi: 5343
Liitunud: 27 Mai, 2005 22:55
Kontakt:

Postitus Postitas kalleb »

kui keegi on lugenud nõukogude kirjanduse tippteost Totu Kuul siis mõistab ta seda teemat täielikult

Pilt

see pozitroni värk on vinge küll -ega sina sinna poleks saanud vaid juhtivad eesrindlased ja karjabrigadirid

ma usun et oleks võinud hoopis sattuda töö-ja ümberkasvatuslaagrisse Mogitron ja lükanud seal enda ümberkasvamiseks vajalikke vagonette uraanimaagiga
mangust
Liige
Postitusi: 509
Liitunud: 15 Apr, 2006 13:49
Asukoht: Eesti

Postitus Postitas mangust »

"TOTU KUUL"-väga õpetlik raamat,eriti neile,kes päevast päeva debiliseerivaid filme vahivad ja neid ka tõepähe võtavad.
Totu sattus kuidagi oma sõbraga sellisesse kohta nagu "Lollide saar".Siin hakati nende eest hoolitsema,et nad muutuksid juhmiks,mõtlemisvõimetuiks.Selleks ei pidanud midagi süstima ega kaikaga pähe taguma.Neile näidati hommikust hilisööni filme ja mängurid said mängida terve päev mänge.
Toksin mõne rea raamatust lk.345 :"Mis siin rääkida,et säärane ühekülgne tegevus marakannide vaimseid võimeid nüris ja pikkamööda nende üleminekut looma seisundisse ette valmistas.
Muide,filmide vaatamist peeti intelektuaalsemaks,see tähendab mõistusele kasulikumaks tegevuseks kui näiteks puupallimängu või doominot.Kuid see oli eksitus,sest filmide sisu oli täiesti mõttetu,et mõistusele mingit toitu pakkuda.Vaadates päevast päeva,kuidas kõigi nende filmide kangelased jooksid,hüppasid,kukkusid,kukerpallitasid ja püstolist paugutsasid,võis ainult rumalamaks minna,mitte mingil juhul targrmaks."
Selline õpetlik raamat trükitud 1969.aastal,ei pidavadki raamatukogudes olema :wink:
Parem peenike peos, kui punalipp katusel!
vanahalb
Liige
Postitusi: 2631
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Mäletan minagi suurejoonelisi lubadusi. Siberi jõed pidid teistpidi voolama ja kogu Kesk-Aasia olema seetõttu üks õitsev puuvillaväli. Teid ehitatakse aatomienergial töötava kombainisarnase masinaga. See kobestab pinnase enda ees üles, tõmbab sisse, kuumutab sulamistemperqatuurini (umbes 6000 kraadi) ja laotab peegelsileda graniitlindina maha.
Ja kõige tähtsam, taldrikult ei pea enam midagi sööma. Vajalikud toitained antakse paari tableti kujul hommikul ja õhtul. Sellepärast pole tuleviku Nõukogude inimesel enam mingit rippuvat õllemagu.
Kurb jah, et Liit enne otsa sai :)
Dan
Liige
Postitusi: 319
Liitunud: 03 Aug, 2005 16:08
Asukoht: Eestimaa
Kontakt:

Re: Milline pidi Nõukogude liit olema 2010 aastal

Postitus Postitas Dan »

Ka kauplused toimivad sama põhimõtte kohaselt ehk ostjad ei pea kauba eest tasuma. Kõik võtavad vaid seda, mida neil igapäevaeluks vaja on.
Selle asja nimi on Pronksöö, vastikute fashistide tõttu kestis see õndsus vaid viivu...
jackpuuk
Liige
Postitusi: 2243
Liitunud: 28 Aug, 2007 2:06
Kontakt:

Postitus Postitas jackpuuk »

Kalleb, mõtlesin selle raamatu kunagi ära mainida propaganda teema all, kuna sul see käepärast, siis võta ja loe uuesti läbi. See on ikka väga peenike värk, kuidas juba lastena taoti sulle sisse vihkamist kapitalistide vastu. :wink: Vaadake või linnade nimesid Los Sigados, rohkem ei tule hetkel meelde, aga neid Los-e oli seal veel. Suure maa marakannide omakasupüüdmatu abi jne.
sitt päev, kellele kurdad
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Postitusi: 5343
Liitunud: 27 Mai, 2005 22:55
Kontakt:

Postitus Postitas kalleb »

no mulle isiklikult see totu kuul eriti ei meeldinud-kiskus jube poliitiliseks ja breznevi kulmud vaatasid iga lehe vahelt -et kas ikka said aru kui pahad nad sealpool piiri on


see esimene totu raamat oli palju mönusam - ajupesu oli seal minimaalselt
LeBon
Liige
Postitusi: 539
Liitunud: 29 Juun, 2007 1:50
Kontakt:

Postitus Postitas LeBon »

See esimene Totu raamat oli jah lapsele lahedam lugemine. Totu Kuul oli juba veits süngevõitu.
Lisaks linnanimedele (Los Orikos, Los Sigadosen, San Parmo) on siiani meeles ka kapitalistidest tegelaste nimed - Coifield, Sulio jt.
Siiski peaks selle Nossovi teose täiskasvanuna uuesti üle lugema, see oli ikka sedavõrd veider asi.
” Aga miks on Eestis praegu päris palju paremäärmust? Lahendus lihtne: NSVL lipukiri oli: sisult sotsialistlik, vormilt rahvuslik ja nii see NSVL sõna otseses mõttes natsionaalsotsialiste kasvataski. ” Sirje Kingsepp.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 11 külalist