Kaatrihange
- Juhani Putkinen
- Liige
- Kontakt:
- Juhani Putkinen
- Liige
- Kontakt:
Vabandan kui kedagi solvab, et ma võtsin Soome näidiseks. Meie lihtsalt tahame pidada kinni oma iseseisvusest kas või hambade abil - aga hangime ka midagi igaks juhuks, et poleks vaja hambadega iseseisvust kaitsta.Juhani Putkinen kirjutas:Ärge öelge seda edasi eurobyrokraatidele, et Soome jäämurdjades on kohe algusest peale alustad relvastusele. Sõja puhul pannakse suurtükid ja puha kiiresti paikka ja reservist tuleb mehi kasutama relvi.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Küsimus: kas nende kaatrihangete taga pole vahest rahvusvahelised piraatidevastased operatsioonid Adeni lahel? Noh nii miinijahtijate põhjendustega paralleele tõmmates?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
- Juhani Putkinen
- Liige
- Kontakt:
Minu arvates siin lihtsalt püüti leida natukegi moistlikku ragendust täiesti mõttetutele kiirkaadritele - mis on nagunii juba otsustatud hankida.Kilo Tango kirjutas:Parafraseerides Oskar Lutsu:
Mis imehübriidi siin nüüd siis aretada üritatakse. Midagi Mistrali konkurendiks? Kas keegi suudaks palun kirjeldada, mis sellise "istuva pardi" mõte on?Kui "Tasuja" kaatriga merele jõudis oli sõda juba läbi.
Soome "merejalaväel" on kasutada Jurmo-klassi kiirkaatrid ja ma arvan, Soome riigikaitses nad on mõistlikud. Ma olen isegi "sõitnud" sellisega - põnev oli. Soomes võiks olla mõistlik olla ka neid Nemoga varustatud versioone andmas tuletoetust "merejalaväele" meredessandil.
http://www.mil.fi/merivoimat/esikunta/t ... _jurmo.dsp
Aga kõike mis Soome ja Rootsi saavad endale lubada ei saaks Eesti minu arvates veel endale lubada.
Viimati muutis Juhani Putkinen, 05 Veebr, 2010 11:17, muudetud 1 kord kokku.
-
- Liige
- Kontakt:
Mina küsiks pigem teisest puust.
Nimelt nagu me aru saame pressiteadete järgi on need uued kaatrid mõeldud mereväele kiire mereseire andmiseks ja piiririkkujate tuvastamiseks. Või midagi teaolist. Ma arvan, et need asjaosalised ise ka ei tea mis nende funtksioon tuleb. Aga sel juhul mis kuradi mõte on Piirivalve meredivisjonil?????
Noh heakene küll, katsume mõista, et kergemad alused on olnud Piirivalvel ja Piirivalve on tegelenud mereseirega. Mille kuradi pärast on vaja asju dubleerida??? Piirivalvel on erinevates mõõtudes kaatreid ja väiksemaid aluseid olemas küll ja küll.
Või tuletame meelde kasvõi nende kopterite hanke kava
. Kas tõesti härrrased Sakala tänaval vaatavad, et härrastel Siseministeeriumis on ja MEIE tahame ka. Kuigi aetakse segamini kahe ministeeriumi mõtted.
Nimelt nagu me aru saame pressiteadete järgi on need uued kaatrid mõeldud mereväele kiire mereseire andmiseks ja piiririkkujate tuvastamiseks. Või midagi teaolist. Ma arvan, et need asjaosalised ise ka ei tea mis nende funtksioon tuleb. Aga sel juhul mis kuradi mõte on Piirivalve meredivisjonil?????
Noh heakene küll, katsume mõista, et kergemad alused on olnud Piirivalvel ja Piirivalve on tegelenud mereseirega. Mille kuradi pärast on vaja asju dubleerida??? Piirivalvel on erinevates mõõtudes kaatreid ja väiksemaid aluseid olemas küll ja küll.
Või tuletame meelde kasvõi nende kopterite hanke kava

- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Noh ma mõtlesin selle Adeni lahe reaalsusele - seal on tänaseni olukord, kus nt Taani hüper-super-stealth fregatt, mis maksab pool miljardit USD ja mille iga sõidupäev maksab samapalju kui Eesti mereväe aasta-eearve, peab oma high-tech-big-a$$ tehnikaga jahti kummipaatidele, milles istub neli AK-74ga relvastatud neegrit
Siis tõuseb õhku 25 miljonit USD maksev kopter, kus miljonite eest treenitud meeskond vaatab läbi ülikalli öövaatluse, kuidas neli neegrit käed üles tõstavad.
Ja lõpuks võetakse neilt relvad ära ja nad vabastatakse.
Sedasi jätkates läheb NATO varsti pankrotti.

Siis tõuseb õhku 25 miljonit USD maksev kopter, kus miljonite eest treenitud meeskond vaatab läbi ülikalli öövaatluse, kuidas neli neegrit käed üles tõstavad.
Ja lõpuks võetakse neilt relvad ära ja nad vabastatakse.
Sedasi jätkates läheb NATO varsti pankrotti.
Veelgi enam, Eestis on 6 (KUUS) riiklikku laevastikku (merevägi, piirivalve, veeteede amet, keskkonnainspektsioon, lootsiteenistus, politsei) ja 4 (NELI) õhuväge (õhuvägi, piirivalve lennusalk, keskkonnateenistus, maa-amet). Igal ühel oma meeskonnad, maismaatugipunkt jne.Kas tõesti härrrased Sakala tänaval vaatavad, et härrastel Siseministeeriumis on ja MEIE tahame ka. Kuigi aetakse segamini kahe ministeeriumi mõtted.
Viimati muutis Kapten Trumm, 05 Veebr, 2010 11:21, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
- Juhani Putkinen
- Liige
- Kontakt:
Vaatame mida siis on ametlikult nende kaatrite kohta kirjutatud.
SKAK:
Uue arendusprogrammi osana hangitakse Mereväele kiirkaatrid, mis on mõeldud Eesti territoriaalvete kaitse tugevdamiseks ja mereseire tõhustamiseks, sh vaenulike aluste tuvastamiseks.
Rahaliselt on tegemist arengukava ühe odavaima võimearendusprojektiga.
Samuti on kiirkaatrite võime mõeldud toetama maaväe tegevusvabadust, sh taktikaliste üksuste transporti.
EPL riigikaitse eri:
Mereväe varustushanked
Miinitõrjevõime alalhoidmiseks tänapäevastatakse olemasolevaid miinitõrjesüsteeme. Hangitakse relvastatud kiirkaatreid, mis muu hulgas hakkavad täitma valve- ja kaitseülesandeid territoriaalvetes.
Ja hiljutine kaatri artikkel EPL:
„Põhimõtteliselt on Eesti territoriaalvete kaitse tugevdamiseks vaja aluseid, mis oleksid võimelised kiiresti tuvastama merel liikuvaid aluseid ning koguma infot, mida radaripilt meile ei anna,” täpsustas Kuimet. Kaatrite ülesandeks jääks ka väiksemate üksuste mööda merd saartele või rannikule liigutamine.
Kaatrid peaksid merel sõitma hakkama selle kümnendi teisel poolel.
SKAK:
Uue arendusprogrammi osana hangitakse Mereväele kiirkaatrid, mis on mõeldud Eesti territoriaalvete kaitse tugevdamiseks ja mereseire tõhustamiseks, sh vaenulike aluste tuvastamiseks.
Rahaliselt on tegemist arengukava ühe odavaima võimearendusprojektiga.
Samuti on kiirkaatrite võime mõeldud toetama maaväe tegevusvabadust, sh taktikaliste üksuste transporti.
EPL riigikaitse eri:
Mereväe varustushanked
Miinitõrjevõime alalhoidmiseks tänapäevastatakse olemasolevaid miinitõrjesüsteeme. Hangitakse relvastatud kiirkaatreid, mis muu hulgas hakkavad täitma valve- ja kaitseülesandeid territoriaalvetes.
Ja hiljutine kaatri artikkel EPL:
„Põhimõtteliselt on Eesti territoriaalvete kaitse tugevdamiseks vaja aluseid, mis oleksid võimelised kiiresti tuvastama merel liikuvaid aluseid ning koguma infot, mida radaripilt meile ei anna,” täpsustas Kuimet. Kaatrite ülesandeks jääks ka väiksemate üksuste mööda merd saartele või rannikule liigutamine.
Kaatrid peaksid merel sõitma hakkama selle kümnendi teisel poolel.
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Ma arvan, et me vaatame seda teemat liiga Vene vs. Eesti laussõja kontekstis.
Pigem on siinkohal ilmselt silmas peetud stsenaariumeid, kus üritatakse saavutada 01.12.1924 sündmustega sarnaseid eesmärke. Näiteks pargitakse tallinna reidile mingi segase päritoluga kahtlane alus - vaja tuvastada, kes on seal alusel ja mis asju nad seal ajavad.
Või siis liiguvad kuulukad, et mõnele Soome lahe tühjale laiule on hakatud sõjavarustust kuhjama.
Võimalik, et meenutatakse ka räimesõda Lätiga - mine tea, millal lõunanaaber jälle peast segi läheb.
Lihtsalt püüan aru saada, mis stsenaariumitest lähtutakse sellise hanke rahastamisel.
Pigem on siinkohal ilmselt silmas peetud stsenaariumeid, kus üritatakse saavutada 01.12.1924 sündmustega sarnaseid eesmärke. Näiteks pargitakse tallinna reidile mingi segase päritoluga kahtlane alus - vaja tuvastada, kes on seal alusel ja mis asju nad seal ajavad.
Või siis liiguvad kuulukad, et mõnele Soome lahe tühjale laiule on hakatud sõjavarustust kuhjama.
Võimalik, et meenutatakse ka räimesõda Lätiga - mine tea, millal lõunanaaber jälle peast segi läheb.
Lihtsalt püüan aru saada, mis stsenaariumitest lähtutakse sellise hanke rahastamisel.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline