Aprillis langevarjuga hüppama?
Njah....loe ja imesta ,,teadjate,, juttu. Tõrgete oht.........midagi nii lolli pole ammu lugenud. IGASUGUNE tehnika, sealhulgas ka langevarjud toimib imelihtsal printsiibil........mida LIHTSAM seda lollikindlam. Ja ei oska nimetada ühtegi erandit kusjuures. Ja seda eriti algaja jaoks kes ei ole spetsialist. Teiseks........militaarias, eriti aga idanaabrite juures maksab kõige enam asja käsitsemise lihtsus-st, ka ahv peab selle selgeks saama vajadusel. Kalashnikov ei ole küll täppisrelv ja sada muud häda kuid ta EI TÕRGU. Järeldus-sellega saab relvastada igasugu murjaneid, võsavillemeid ja nepodedimõi sõjajõud kus lambaajude kontsentratsioon on sama suur kui vorstivabrikus. Sama ka selle dessandikupli kohta kehtib......ok, 100% päri et selle juhtimine on vanajumala ja mitte hüppaja käes kuid ta on LOLLIKINDEL. Vahet pole kas viskad alla neegri, koti konservidega või Ivanist sõduri-lahti ta läeb ja maale ta jõuab ja tänu oma mittejuhitavusele on suur tõenäosus et konservid, Ivan ja neeger ka kõik eraldi maanduvad. Ma ei kujuta ette seda kaost kui ntx meie brigaadil oleks kõigil olnud juhitavad tiibvarjud. Selle variandi peale ei taha isegi mõeldagi...prrrrrr.
voina k voinu, a obeb-po rasparjadku!
Teoreetik vrs praktikud??Millegipärast näeb massilise dessandi maandamise puhul üle maailma siiski kupleid, mitte tiibu. Järelikult paistab kuplil olevat vähemalt kolm eelist- lihtsus, odavus, töökindlus.Mine käi kursustel ära, siis räägime edasi
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Loomulikult on, ja isegi tõrkega tuleb dessant maha, isegi piloodi tõrkega tuleb:D Militaarkasutuse jaoks on dessant asendamatu.Lemet kirjutas: Millegipärast näeb massilise dessandi maandamise puhul üle maailma siiski kupleid, mitte tiibu. Järelikult paistab kuplil olevat vähemalt kolm eelist- lihtsus, odavus, töökindlus.
Tiib on keeruline ja endal tuleb kõvasti rohkem teha. Aga esimest korda proovimise mõttes harrastajana hüppama minejale (ja sellised ju siin põhiliselt on), kel ei ole mingit plaani tiibadega märke vormile koguma hakata soovitavad nad ka kohapeal kohe tiiba ümmarguse asemel. Ei ole eriti tore esimesel hüppel troppe harutada või vale asendi tõttu mõlemad pahkluud ära murda või puu otsa maanduda. Tsivilistil, kes tahab maitset suhu saada, ei ole mingit põhjust ümmargusega hüpata.
Ja üleüldse oli minu postitse point, et tiib on seda raha väärt, mitte et dessant on halvem. Need on kaks täiesti erineva eesmärgiga asja üldse.

Üldiselt soovitan lugeda seda www.slk.ee lehte põhjalikult, seal on suurtes kogustes asjalikku infi olemas. Ja kes ikka hüpata tahab, oodake maa tahenemine ära ja suvel näeme;)
First Cavalry Sniper Regiment of Theatre Critics
Kindlasti on tiib seda raha väärt + põnevam, kuid mind sunnib see hetkel valima, kas kannatab minu tavahobi (autopede nagu ma olen ja rinka hooaeg läheb varsti lahti)
, seega tükib "madratsiga" hüppamine minu eelarvet lõhki ajama.
Dessantvarjuga õnnetuste juhtumise puhul on 99,9% süüdi lohakad pakkimise kontrollijad ja lohakad väljaviskad (seda tsiviilis muidugi, sõjaväes visatakse suuremate õppuste puhul suht suvalise ilmaga).

Dessantvarjuga õnnetuste juhtumise puhul on 99,9% süüdi lohakad pakkimise kontrollijad ja lohakad väljaviskad (seda tsiviilis muidugi, sõjaväes visatakse suuremate õppuste puhul suht suvalise ilmaga).
sitt päev, kellele kurdad
Noh, kui siin sõna võtad, siis oled suure tõenäosusega ka selle teema läbi lugenud http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 99&start=0
Meil käis pakkimine esimesest hüppest, ei saa öelda, et aremaks oleks teinud, pigem vastupidi. Tundub, et tänapäeval käidakse koolituse ja pakkimisteemaga liiga kergekäeliselt ringi, siinkohas on kivi SLK kapsaaeda. Pigem võtku väljaõpe rohkem aega ja olgu kallim, kui kord elus adrekalaksu soovijate elu ja tervis ohtu pannakse. Iseenesest hea, et arutelu tekkis. On piisavalt juhtumeid, mis pole avalikkuse ette jõudnud, sest ei lõppenud väga halvasti (aga olemas nad on).
Härrased võiksid pakutava teema uuesti läbi vaadata, inimesed proovivad adrekalaksu manustada, kuid mitte sellise, mis silmad täiesti ruutu lööb.
Lähimineviku isiklike kontaktide puhul on kahjuks jäänud mulje, et asjaga ei tegeleta väga proffessionaalselt.
Meil käis pakkimine esimesest hüppest, ei saa öelda, et aremaks oleks teinud, pigem vastupidi. Tundub, et tänapäeval käidakse koolituse ja pakkimisteemaga liiga kergekäeliselt ringi, siinkohas on kivi SLK kapsaaeda. Pigem võtku väljaõpe rohkem aega ja olgu kallim, kui kord elus adrekalaksu soovijate elu ja tervis ohtu pannakse. Iseenesest hea, et arutelu tekkis. On piisavalt juhtumeid, mis pole avalikkuse ette jõudnud, sest ei lõppenud väga halvasti (aga olemas nad on).
Härrased võiksid pakutava teema uuesti läbi vaadata, inimesed proovivad adrekalaksu manustada, kuid mitte sellise, mis silmad täiesti ruutu lööb.
Lähimineviku isiklike kontaktide puhul on kahjuks jäänud mulje, et asjaga ei tegeleta väga proffessionaalselt.
Ma ütleks, et SLK tegeleb asjaga kõvasti professionaalsemalt, kui sealt mälestuste teemast kohati lugeda võib. Ekstreemaladel juhtub alati. See, et mina enda pakitud varjuga hüpata ei julge, ei tähenda, et juhendajad midagi valesti teevad
Pigem ütleks, et tase, millega SLK vennad omast vabast ajast ja entusiasmist seda asja ajavad, on muljetavaldavalt professionaalne. USA harrastajatele suunatud kursustega nt võrrelda ei anna.

Pigem ütleks, et tase, millega SLK vennad omast vabast ajast ja entusiasmist seda asja ajavad, on muljetavaldavalt professionaalne. USA harrastajatele suunatud kursustega nt võrrelda ei anna.
Kahju, et sel aastal nad ümmargusega hüppeid ei paku, saaksin korraliku võrdlusmomendi. Kahjuks on mõne tuttava käest kuuldu (kes nende kaudu hüpanud) jätnud mulje, et vähemalt pakkimist võiksid nad tõsisemalt võtta. Muidugi on nõme see, et kamraadid teevad seda õpet suuresti entusiasmist
. Aga jah, mina suure tõenäosusega seekord loobun, vabandan teema algatamise ja siis alt ära hüppamise pärast
.

Aga esimest korda proovimise mõttes harrastajana hüppama minejale
Vaat siin julgen küll arglikult vastu piiksuda. Esimene hüpe, eriti kui enne tornist alla kalpsatud ei ole, me keegi ju EI TEA kuidas konkreetne indiviid end ülal peab. Ok, saab maa peal asja teoorias kätte ja uhke tiibvarju selga ja mingil põhjusel suudab end isegi lennukist välja kukutada. Ja siin see oht algabki minu arvates. Kui dessandikupliga väljavisatu sattub ntx paanikasse vms iganes ka tal kupli all ei toimuks peaks ta vähemasti teoorias suht ohutult maani jõudma. Suuri lollusi lihtsalt ei ole võimalik korda saata-ei mingeid trikke ega vigureid. Ok, proovib maanduda tangosammudega, murrab ehk koodi-a hingeniru peaks siiski kerega kokku jääma. Tiibvarjuga aga on võimalik seitse sinist imet korda saata. Et esmalt annaks lennuväljal kardi kätte ja kui hakkama saab siis juba vormel ja ringrada. A kohe keerukas riist pihku anda millega 101 lollust on võimalik kokku keerata-nomaeitea.
Vaat siin julgen küll arglikult vastu piiksuda. Esimene hüpe, eriti kui enne tornist alla kalpsatud ei ole, me keegi ju EI TEA kuidas konkreetne indiviid end ülal peab. Ok, saab maa peal asja teoorias kätte ja uhke tiibvarju selga ja mingil põhjusel suudab end isegi lennukist välja kukutada. Ja siin see oht algabki minu arvates. Kui dessandikupliga väljavisatu sattub ntx paanikasse vms iganes ka tal kupli all ei toimuks peaks ta vähemasti teoorias suht ohutult maani jõudma. Suuri lollusi lihtsalt ei ole võimalik korda saata-ei mingeid trikke ega vigureid. Ok, proovib maanduda tangosammudega, murrab ehk koodi-a hingeniru peaks siiski kerega kokku jääma. Tiibvarjuga aga on võimalik seitse sinist imet korda saata. Et esmalt annaks lennuväljal kardi kätte ja kui hakkama saab siis juba vormel ja ringrada. A kohe keerukas riist pihku anda millega 101 lollust on võimalik kokku keerata-nomaeitea.
voina k voinu, a obeb-po rasparjadku!
Kui kupli all kõik korras pole, ei ole üldse vaja üles minna. Ja ega ei lasta ka. Koolituse käigus näeb selle päris hästi ära.
Alati on võimalik tandemit hüpata, kui katus ära sõita võib, aga elu sõltub sellest, et hüpatud saaks.
Mina vanade kaladega ei vaidle, minge vaielge Nurmsis Kalaga
Alati on võimalik tandemit hüpata, kui katus ära sõita võib, aga elu sõltub sellest, et hüpatud saaks.
Mina vanade kaladega ei vaidle, minge vaielge Nurmsis Kalaga

Huvitav küll,sai siin samamoodi kunagi oma külas punti kokku aetud,uuritud SLK -st võimalusi kellegi läbi,nende poolt eelistatud pakkumine oli seegi kord tiibvari.Minuarust on kuppelvari väga lollikindel, st.kupli avanemise kohalt.Ju seal mängib rolli pakkimiseks minev aeg ,mis arvatavasti kestab oluliselt kauem tiibvarjust ja loomulikult varju vähese juhitavuse tõttu võimalike vigastuste tekkimine.
See on minu arvamus,küll Hr.Kala SLK-st teab paremini.
See on minu arvamus,küll Hr.Kala SLK-st teab paremini.
Loen ja imestan. Mis mõtet on võrrelda "madratsit" ja kuplit, kui nende otstarve ja ehitus on erinevad nagu McLarenil ja UAZ-469-l? Mõlematel on oma head ja vead, mõlematel oma voorused ja probleemid. Kupliga ei saa kunagi tiirutada taeva all, kuid madratsiga ei saa kunagi 180 meetri kõrguselt hüpata. Adrenaliinilaksu on võimalik saada seetõttu ka mõlemaga. Mis vigastustesse puutub, siis neidki on mõlemaga võimalik saada. Kuppel on hüppaja apsakate suhtes andestavam, see on selge, samas maandumistehnika on seal hoopis teine - kohtumine maaga äkilisem ja sõltuvalt kaasas olevast kolast põrutus suurem. Samas leian, et militaarinimestele (loe: militaarmasohhistidele) peaks kuppel olema südamelähedasem - kes ikka McLareniga krossi sõitma läheks 

See, härrased ja prouased, peaks teid vast huvitama...
http://cherry.delfi.ee/deal.jsp?deal=bs ... 73_klipiga

http://cherry.delfi.ee/deal.jsp?deal=bs ... 73_klipiga
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline