Kaitseliidu malevate vahelised sõjamängud

Vasta
Kasutaja avatar
TTA
Liige
Kontakt:

Re: Kaitseliidu malevate vahelised sõjamängud

Postitus Postitas TTA »

sven kirjutas:Laserid, kahjuks, ei ole absoluutne lahendus reaalsuse imiteerimisel. Kui näiteks kobrulehtede taha peitu minna, siis laser sellest läbi ei võta, terav moon aga tuleks sealt läbi. Sama on ka vineerplaatidega või hoonete vaheseinadega, mida muidu saaks kammida valangutega.

Kuidas viia läbi mahasurumist? Kogu jagu koondab hetkeks tule kaevikurinnatisele või arvatava laskepesa piirkonda. Sel ajal mitte keegi sihitud lasku vastu teha ei saaks ja ründaja viib manöövri läbi.
Laserkiirtega ei saa kaitsja arugi, et teda maha surutakse ja sihib rahulikult ründaja vesti piiksuma.

Muidu aga jah, laserisd tagaks väljaõppele täiesti uue kvaliteedi.

Kobruleht jah, kui see jääb kõigi sensorite ette siis töötab. Aga see töötab mõlemat pidi nii. Mahasurumine, aga, oh.. on vähemalt eestis kasutusel olevatel SAAB vestidel täiesti olemas. Nimelt, kui laserkiir läheb piisavalt lähedalt mööda siis vesti küljes olev kõlar teeb ka vastava möödalendava kuuli või rikošeti heli. Ja usu mind, see töötab, töötab väga hästi, isiklik kogemus jne. Instinktiivselt tõmbab pea alla. Kogu see süsteem on palju edevam kui võiks arvata, kaudtuli, värgid-särgid. Mistõttu on kogu see süsteem ka muhedalt kallis ja suurejoonelistele hankeplaanidele tõmbas masu esialgu kriipsu peale. Olen sellel seisukohal et antud süsteem peaks vähemalt kompanii+rühm koguses olema igas VÕK'is kasutusel. Kui sinna lisada ka liikuvad TT sihtmärgid siis saaks kogu EKV ajateenijate väljaõpe hoopis uue taseme.
Kasutaja avatar
pagan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pagan »

Ma olen samalaadses olukorras välipeldiku musta kileseina varjus relva tõrget likvideerinud. :D
Ülbeks minekuga hakkavad vead tulema.
Kasutaja avatar
TTA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TTA »

pagan kirjutas:Ma olen samalaadses olukorras välipeldiku musta kileseina varjus relva tõrget likvideerinud. :D

Noh, kilesein tagab varje ikka, ehksiis vastane ei pruugi lihtsalt avastada et sa seal taga oled. Aga üldiselt, isegi oma vigadega on lasersüsteem ikkagi tavaliselt üle igasugustest paukpadrunite ja vahekohtunike süsteemidest.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kuidas viia läbi mahasurumist? Kogu jagu koondab hetkeks tule kaevikurinnatisele või arvatava laskepesa piirkonda. Sel ajal mitte keegi sihitud lasku vastu teha ei saaks ja ründaja viib manöövri läbi. Laserkiirtega ei saa kaitsja arugi, et teda maha surutakse ja sihib rahulikult ründaja vesti piiksuma.
Mul jääb mulje, et sa saad nende laserite kasutamisest nii aru, et relvad ei paugu?
Mahasurumisest saab samapalju aru kui praegugi, lisaks "near miss" heliefektid. Osa andurid ju kiivri küljes kah.
Aga üldiselt, isegi oma vigadega on lasersüsteem ikkagi tavaliselt üle igasugustest paukpadrunite ja vahekohtunike süsteemidest.
Justnimelt. Kaob ära huupi pläristamise harjumus, mis paukpadrunitega sisse harjutatakse, varjumine ja maskeerimine pole enam pakasuhha pärast.
Viimane harjutus, mida nähtud sai, oli nt selline, et pool päeva kaitses, rühm ründas - üks haavatu (kohtunik märkis, kuna kooberdas kaevikust välja vett viskama).
Sellises "rutiinis" tekivadki igasugu eksiarusaamad haavatute arvust jne.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
sven
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sven »

Küll need relvad pauguvad. Mul polnud aimugi, et komplekt ka muud heli tekitab ja ka lähedalt möödalasud ära tunneb.
Kuidas need "near miss" helindid käivad? Võibolla on pädevad raksatused, kindlasti tolmu ja kivikildu siiski viskama ei hakka.

Kas keegi teab, kui palju see komplekt maksab?
Saaks alustada unistamisega, et ükspäev kasutab KL neid oma õppustel.
Kasutaja avatar
TTA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TTA »

sven kirjutas:Küll need relvad pauguvad. Mul polnud aimugi, et komplekt ka muud heli tekitab ja ka lähedalt möödalasud ära tunneb.
Kuidas need "near miss" helindid käivad? Võibolla on pädevad raksatused, kindlasti tolmu ja kivikildu siiski viskama ei hakka.

Kas keegi teab, kui palju see komplekt maksab?
Saaks alustada unistamisega, et ükspäev kasutab KL neid oma õppustel.
Lisaks sellele et komplekt möödalasud ära tunneb, tunneb ta ka ära selle mis asendis on võitleja, kus ta on (integreeritud GPS), mis omakorda võimaldab pärast arvutist vaadata kes suri, kus suri, kelle käe läbi ja palju muud. Ehksiis täieliku analüüsi võimalus. Lisaks on sinna integreeritud ka kaudtule võimalus. Vahekohtunik saab oma arvutist ükskõik kuhu ükskõik mida enamvähem alla kutsuda. Ja vestid, kuna nad on ühtsesse võrku integreeritud ja teavad kuskohas nad on, teavad kuhu mürsk või pomm kukkus, annavad sellest kasutajale teada läbi kõlari, öeldes suuna, tüübi ja kauguse, ning seejärel, olenevalt sellest kas kasutaja on pikali või püsti, arvestavad ka seda kas kasutaja sai pihta või mitte. Pihtasaamise puhul arvestatakse kas kasutajal on kaitsevahendid (kuulivest, kiiver) või ei, kuhu pihta saadi, ning seejärel olenevalt vigastuse tüübist, ka seda kas kasutaja saab relva edasi kasutada või mitte. Kui kasutajale abi ei anta, siis vigastused lähevad rängemaks ja saabub ka lõpuks "surm". Samuti tekitab lisavigastusi kasutaja liigutamine ilma abita jne jne. Kõike ei jõuagi siin üles lugeda.

Samas on komplekt ikka ropult kallis, üksikmehe varustus oli vanas rahas üle 100k mu teada. Lisa sinna veel süsteemi üldine juhtimisvarustus, TT relvad, sõidukite komplektid, vahekohtuniku arvuti ja süsteemi aju. Koos kasutamiseks vajaliku hoolduskulude, väljaõppe jms asjadega võib ilmselt arvestada uues rahas 10000€ mehe kohta vähemalt, kui mitte rohkem. Kahe coy jagu ca 3m€. Kuid need arvud on suhteliselt spekulatsioon, võimalik et täiskomplekt on veelgi kallim. Olen isiklikult arvamusel et sellise papi võiks välja ka köhida, kuna see süsteem annab väljaõppele uskumatult palju juurde.
sven
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sven »

vaatasin summasid...vahekohtunikke kasutame me veel pikka aega.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Tegelikult on need summad hammustatavad ja nagu aru saada, siis tilgub meile aeg ajalt ka nt USA relva-abi.
Kallid on küll ja neid võib praktikas tabada "vastutuse kartus" - parem mitte laost välja anda, sest järsku läheb katki või kaob midagi ära.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
TTA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TTA »

Kapten Trumm kirjutas:Tegelikult on need summad hammustatavad ja nagu aru saada, siis tilgub meile aeg ajalt ka nt USA relva-abi.
Kallid on küll ja neid võib praktikas tabada "vastutuse kartus" - parem mitte laost välja anda, sest järsku läheb katki või kaob midagi ära.
Kah tõsi, viimase puhul on õnneks see et svenssonid on äärmiselt vastupidava asjaga hakkama saanud, niiet isegi ajateenijatel kulub ilmseltrohkem kui üks väljaõppetsükkel et neid totaalselt pekki keerata.
Kasutaja avatar
soesilm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soesilm »

SAABi puhul on see hea, et ostad algul ainult rühma jagu träni. Siis teise. Siis hiljem soetad GPS süsteemi juurde. Siis hangid suurtüki imiteerimise. Siis miinid ... ja kogu värki saab aina otsa liita. Tegelikult on olemas ka hoonestatud ala jaoks. Nii et seinad pole mingi küsimus. Kui ikka "õiges" kohas seina taga oled, saad pihta. Kusjuures teeb vahet, kas lasi CG, 40mm või 5.56.
Ja kui oleks valida, kas kasutada simu üksuse või staabi õpetamisel, siis mina valiks üksuse. Staabiharjutusel on simu asendamine vahekohtunikuga (kiirelt ümberprogrammeeritava süsteemiga) vähem ebaefektiivne, kui üksuse puhul. Staabi simu ei ole ka ju odav!?
Petmise teema säilib alati. Ühest küljest ei kõmmutata ka sinna, kus vastast ei näe. Seega võid end kas või paberilehe taha ära peita. Porr algab siis, kui seda sihilikult tehakse ehk vastuvõtjad kinni kaetakse. Ja seda tehakse jumala kindlalt. Täpselt nagu vahekohtunikud ära räägitakse.
Kasutaja avatar
pagan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pagan »

Ma küll ei tea miks keegi peaks sihilikult tahtma süsteemi petta - õppetund jääb saamata ja päriselus "projektiili" ju ei peta. Sellega saab mängida ainult loetud korrad ja on väga kahju kui seda mingi jama korraldamisele raisatakse.
Minuga juhtuski selline lugu, et - see laservest käib õigesti paigaldades rakmete peale mitte alla. Minuga juhtus just vääripidi ja seetõttu rakmete õlapadjad varjasid vesti õlasensorid ära, muutes mu niiviisi pooleldi surematuks. Pimedas metsas ei märganud keegi mu tähelepanu sellele ka juhtida. Tegu oli tahtmatu teadmatusest tingitud eksimusega ja mul on väga kahju, et see juhtus. Sest sellega õppida sai ainult üks kord ja oleks tahtnud rohkem teada - kui tabatav sihtmärk ma praktikas olen.
Ülbeks minekuga hakkavad vead tulema.
Kasutaja avatar
TTA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TTA »

pagan kirjutas:Ma küll ei tea miks keegi peaks sihilikult tahtma süsteemi petta - õppetund jääb saamata ja päriselus "projektiili" ju ei peta. Sellega saab mängida ainult loetud korrad ja on väga kahju kui seda mingi jama korraldamisele raisatakse.
Minuga juhtuski selline lugu, et - see laservest käib õigesti paigaldades rakmete peale mitte alla. Minuga juhtus just vääripidi ja seetõttu rakmete õlapadjad varjasid vesti õlasensorid ära, muutes mu niiviisi pooleldi surematuks. Pimedas metsas ei märganud keegi mu tähelepanu sellele ka juhtida. Tegu oli tahtmatu teadmatusest tingitud eksimusega ja mul on väga kahju, et see juhtus. Sest sellega õppida sai ainult üks kord ja oleks tahtnud rohkem teada - kui tabatav sihtmärk ma praktikas olen.

Noore mehe (ajateenija) hingeelu. Mõned lihtsalt tahavad "võita" ja pärast laiata suitsunurgas kuidas nad ikka kõige kõvemad olid.
wambambola
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wambambola »

Kohe kohe on algamas järjekordne Põhjakonn. Põhjakonn 2013 toimub 06-08SEPT2013 ja peaks osalema Tallinna, Viru, Järva ja Rapla malevad. Räägitakse ka soomukitest, mis imiteerivad tanke.
Loodab huvitavat madinat.
jrgen20
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas jrgen20 »

Järva peaks oma ''Peetriga'' kohal olema. Räägiti ka PASI-dest aga eks näeb.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist