värvid

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
sturmkommando
Liige
Kontakt:

värvid

Postitus Postitas sturmkommando »

tere,

annate ehk andeks kui ma mõned täiesti asjassepuutumatud
küsimused esitan (googli otsing "abs plastiku värvimine" ei andnud mingit tulemust):

nimelt oleks vaja abs plastikut värvida,
ja sarnaseid plastikust asju nagu seljakottidel/varustusel
leiab pandlaid jms vidinaid.

küsimus ongi selline, et kuidas neid värvida?
vidinad ise on mustast plastikust - mis värvi on olemas
mis seal seisab? tavalise nitroga vist ei maksa kallale minna?

ning kas abs plastiku värvimise puhul on ka mingi krunt olemas?

ning kõige lõpuks - kust neid värve saab?
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Tervist!
No pole hullu, kui võimalik siis ka aitame. Ise küll ei ole ABS värvimisega kokku puutunud, kuid soovitan pöörduda Kullo poodi: 6 503 566, tean et seal on müügi nii ABS plastik kui ka liim sihukese plastiku jaoks, ehk on ka värvi või vähemalt infot selle kohta pakkuda.
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Parovoz »

Tere-tere

Äkki oskaks keegi öelda ,kas kuskilt tänapäeval ka nitrovärvi(valget) võiks leida?
Ehituspoodides on ainult lakk riiulitel. :(
Taara avitab! ...
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Mul on kuskil purk mingit eestis villitud valget nitrovärvi, aga sellega pole midagi teha - ei kata lihtsalt. Oli vaja mingi punasega krunditud asi valgeks saada, värvisiin 5-6 korda, tulemus oli valgest kaugel, rohkem midagi talvekamuflaazi moodi.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Küsiks värvide lahustamise kohta. Kui värvida aerograafiga, kas võib siis värve lahustada white spirit'iga või tuleks kasutada värvitootjate spetsiaalseid lahusteid? :roll: Näiteks:
http://www.modelsforsale.com/catalog/pr ... _id=126154
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Mina olen siiamaani tavalist white spirti kasutanud. Või siis vett, kui tegu vesipõhjalise värviga. Erandjuhtudel , nt "rasvane plastik" on olnud käigus selline asi nagu humbroli tsellulose thinner , see "näris" ennast kenasti plastiku külge. Ainuke häda et seda tsellulosi thinnerit ei oska enam kusagilt otsida, eks siis tuleb nitrolahusega katsetada.

Edit: unustasin ära, tihedas kasutuses oli ka revelli thinner, põhjus - haises tiba vähem kui white spirit.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Eks seda White -t on kah mitut sorti, tuleks proovida erinevaid: näiteks Vivacolori UNIT Spray 1032 on mõeldud värvipritsides kasutamiseks ja kuivab üsna kiiresti, samuti haiseb üsna vähe, paljud soovitavad Tikkurila omi, neid olla kah mitut varianti, kui õigesti mäletan siis on neil eri värvi sildid. Juhul kui on probleeme plastiku pinna ja värvi nakkumisega, siis võiks lisada õige vähe Ksüleeni nimelist lahustit - enne mudeli värvimist peaks segu sama tüüpi plastikust raamide peal proovima, see ollus mõjub plastiku pinnale nagu lahtisti :wink: Ainult et ventilatsiooni ei maksaks muidugi unustada, kogu see kraam ei kipu siiski eriti tervislik olema.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Mina kasutan värvide vedeldamisel ja pintslite puhastamisel seda kõige tavalisemat plastpudelis müüdavat kuskil maardus villitavat white-spiriti't (nime all Lakibensiin). Ei ole probleeme ning kannatab isegi värvipritsmeid värvitud asjalt puhastada. Hea odav ka. Ja korteris ei haise.

Värvidega - ega siin suurt valida pole, praegu on kõige rohkem saada Revelli värve, vähem Humbroli omi.

Värvide probleem on see, et siin müüdavad on reeglina vanaks minemise piiri peal. Eriti hull on asi aerosoolidega - olen Atrioolast saanud Humbroli aerosoole, kus hakkas vaid mingit möga tulema.

Esimene kord kasutates tuleb purk lahti teha, tilk lakibensiini ja mehhaaniliselt segada. Edasiseks panna purki väike metallitükk - mutter, laagrikuul vms ja siis saab näpuvahel loksutada.

Plastiku valgeks värvimisel, kui on matt- soovitan kasutada Revelli aerosoolkrunti - mina värvin sellega nt rakette, mis on pintsliga tülikas ning jääb ebaühtlane.

Nitrovärve pole mõtet kasutada - need värvid ei kata harilikult piisavalt hästi, eriti pintsliga värvides. Moodsad mudelike akrüllvärvid on hoopis midagi muud. Samuti on lahusti agressiivne, samuti ka vedeldatud värv.

Näiteks Lakibensiin+spets mudelivärv ei ole kuivanud sama värvi suhtes agressiivne, võõpa palju tahad.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Fossiil, hea et ksüleeni eest hoiatasid. Tahtsin seda white spiriti asemel proovida, aga nüüd jääb ära. :)

Aga millest see tingitud võib olla, et mattlakk läikivaks muutub? :?
Käisin täna sõbra juures, kes oli just eelmine päev oma tanki Humbroli matt 49 lakiga katnud. Täna oli tank täiesti läikiv. :shock: Humbroli purgike tundus natuke vana aga muidu ok.
Muidugi ei ole see mingi suur probleem, saab ju uue matiga üle värvida, aga oleks huvitav sellise muutumise põhjust teada.
Endale valmistab selline värvidega seotud keemia raskusi. :wink:
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Võibolla ei tuleks teinekord keemiasaladustesse laskuda - ehk olid purgil sildid vahetusse läinud? :wink: Edasi on muidugi palju arutada, aga ehk alustaks sellest?!
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Jah alati võib põhjus ka selles olla. :wink:
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Humbroli mattlakk nõuab kõva segamist.... Äkisti sul sõber ei mallanud segamisele aega raisata ja asus kohe meeldivama protseduuri , värvimise juurde.... Tegelikult olen ise ka sellise laheda mattlaki purgikese otsa sattunud, mis mattlaki asemel seda va kõige läikivamat sisaldas. Ju oli tehases miskit sassi läinud.
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas kalle »

Tervist,

Mulle meeldivad Model Masteri või siis Testorsi värvid rohekm, kui Humbroli omad, nuh ilus klaasist purk:-) ja värvid ise tunduvad ka nagu paremad, lisaks mulle meeldivad nende RLM seeria värvid. Ühesõnaga nt Kullost võtan ikka neid klaaspurke. Nii ja nüüd nenede Testorisi ja M.Masteriga on white spirti ga segades olnud probleeme. On esinenud igasugu huvitavaid reakstsiine purgis pärast paril korral ja üks roheline läks lausa kergelt pudiks (oli vist veidi vanem värv ka) Peale seda hakkasin igaks juhuks M.Masteri lahustit kasutama ja probleemid kadusid, aga paar tooni tuli ikka uut osta ka. Oli vist miski punase sildiga w.p. ja teisi sorte pole proovinud, alati on võimalus, et mõne muu sordiga oleks ok olnud, aga ma sain ka just nüüd teada, et seda w.p. üldse mitut sorti tehakse:-)
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Mulle meeldivad ka Model Masteri klaasist purgikesed. Mõnusad keeratavad korgid. Mõned värvid on aga sellel tootjal väga imelikud. Ostsin nende panzer dunkelgelbi ja see meenutab rohkem helerohelist kui tankikollast. :? Selles osas jään ikka Revelli kollase juurde. :wink:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline