ЗиЛ tänapäeval

Laevad, lennukid, tankid... Kõik sõjatehnikast.
Vasta
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Re: ЗиЛ tänapäeval

Postitus Postitas vaoinas »

Kapten Trumm kirjutas:Küsin siis igaks juhuks üle, milline on vaoina referents antud teemal, eriti huvitab mind praktiline kokkupuude.
Ei, mul ei ole praktilist kokkupuudet konkreetselt autode kollektsioneerimisega. Küll olen ise kokku puutunud muude esemete kollektsioneerimisega, või tunnen inimesi, kes sellega tegelevad, mistap usun, et ajaline faktor on vanaesemete, sealhulgas autode kollektsioneerimisel väga oluline.

Pealegi ma ei mõista, millist referentsi on vaja, et aru saada: spetsiaalselt kollektsioneerimise eesmärgil mistahes eseme, antud juhul auto, tootmine on juba iseenesest jabur mõte. Eestis tegeleb sellise asjaga näiteks Mündiäri - toodavad eriväljalasete ja kõiksuguste meenemüntide kõrval ka koopiaid kunagi käibel olnud rahast. Võid arvata, millist kollektsioneerimisväärtust numismaatikud selles näevad.
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

Kapten Trumm kirjutas:Küsin siis igaks juhuks üle, milline on vaoina referents antud teemal, eriti huvitab mind praktiline kokkupuude.
Mida see vaoina praktiline kokkupuude asjasse puutub?
Siiani ju puudub vastus küsimusele, mis ajal ja millises väeosaliigis Herr Trumm on oma ajateenistuse läbinud, aga vaatamata sellele on ta foorimis kõige usinam postitaja.

Kui need tutikad ZIL-id oleks nii kuum kaup, küll nad oleks ammu juba turgu pandud, küll selleks oleks venemaal, kus kõike saab rahaga korralda, ammu viis leitud.
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Mine tao pihku mujal, mx77 :|

Puutub küll, kui inimene teema vastu kasvõi tõsisemalt huvi tunneks, siis oleks ta teemaga märksa enam kursis kui tõmmata paralleele numismaatikaga (mis on enamvähem asjakohatu siin).
Viimati muutis Kapten Trumm, 21 Nov, 2014 11:03, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

vaoinas kirjutas: Pealegi ma ei mõista, millist referentsi on vaja, et aru saada: spetsiaalselt kollektsioneerimise eesmärgil mistahes eseme, antud juhul auto, tootmine on juba iseenesest jabur mõte. Eestis tegeleb sellise asjaga näiteks Mündiäri - toodavad eriväljalasete ja kõiksuguste meenemüntide kõrval ka koopiaid kunagi käibel olnud rahast. Võid arvata, millist kollektsioneerimisväärtust numismaatikud selles näevad.
Kui ma hästi meenutan, siis kui teemaks oli lastega pere transport, siis ei saanud sa kah aru, mis kogemust on vaja, taipamaks sinu ühistranspordi jutu paika pidamatust.
Ja jagasid mulle (olen 4st lapsest 3 kooliealiseks kasvatanud) seletama, kuidas see kokkupuude kohe midagi ei tähenda.
Sestap, minu silmis on see lihtsalt profaani mulisemine ja valede paralleelide tõmbamine, ei enamat.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas:Mine tao pihku mujal, mx77 :|
Tundub, et oleme siinses teemas saavutanud asjaliku, kaasfoorumlastest lugupidava ja konstruktiivse õhkkonna.
Soovitus puberteedieast välja kasvada oleks ilmselt asjatu.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Tundub, et oleme siinses teemas saavutanud asjaliku, kaasfoorumlastest lugupidava ja konstruktiivse õhkkonna.
Pöördud valel aadressil, kui sa vaatad mx77 paarikümmend viimast posti, siis sellisest postidest tegelase "lisandväärtus" siin koosnebki.
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

Kapten Trumm kirjutas:Mine tao pihku mujal, mx77 :|

Puutub küll, kui inimene teema vastu kasvõi tõsisemalt huvi tunneks, siis oleks ta teemaga märksa enam kursis kui tõmmata paralleele numismaatikaga (mis on enamvähem asjakohatu siin).
Eks see koer kiunatab, kes pihta saab :D.
OK, kui sa oma armeekogemustest (LOL) ei taha rääkida, siis äkki järgmine küsimus sulle:
Aga milline seos on sinul autode kollektsioneerimise ja nende väärtuse määramisega, mille spetsialistiks sa ennast pead (Mosse 412 karpide vahetamine ei lähe arvesse) ja mille tõestamist sa vaoinalt nõuad. Äkki loetled oma kollektsiooni pärlid üles. Siis ma räägin sulle, millised on minu kogemused antud valdkonnas.

PS. Kui sa arvad, et sa võid mind siin mingi labase Lasnakal töllerdava tatika solvamisega närvi ajada, siis eksid rängalt. Mul on õnneks suht terasest närvid ja sellise jutu peale ei tõuse pulss üle ühe löögi.
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Kui vaoinas oleks öelnud, et ta on läbi lugenud viimase kolme aasta Classic and Sports Car'id, siis ma oleks vägagi teises toonis edasi rääkinud.
Ma ei pea end millegi spetsialistiks (see on sinu elav fantaasia), vaid mul on taolistes asjades ikka natuke rohkem kogemusi ja teadmisi kui vaoinal.
Arvan, et mul on üle keskmise teadmised taolistest asjadest.
Mis hindasid puudutab, siis olen ligi 10a Classic and Sports Car'i regulaarne lugeja (vahepeal käis mul kodus lausa), seal on päris head hinnaülevaated ja kujutan natuke ette, mis mingi asi maksab.
Lisaks olen restaureerinud ühe Eestis esimesi 2106 ja praegu on mul töökojas laiali esimese seeria 2141 (otsi nüüd netist, mis seal erilist on).
Mosse karpe pole ma kunagi vahetanud, sest minu autod (kokku on neid 6) on kõik piisavalt hästi hoitud ja rooste all ei kannata (kõige vanem 1971).

Nüüd aga ma ootan mx77 pajatusi tema sõjalistest kogemustest.
Kasvõi privasse, pean silmas ikka midagi sellist, mis annab sulle moraalse õiguse mulle taolisi küsimusi loopida;
OK, kui sa oma armeekogemustest (LOL) ei taha rääkida
Paha ei teeks auaste, saadud autasud, suurõppused, SA ametikoht jne....
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

Kapten Trumm kirjutas:Kui vaoinas oleks öelnud, et ta on läbi lugenud viimase kolme aasta Classic and Sports Car'id, siis ma oleks vägagi teises toonis edasi rääkinud.
Ma ei pea end millegi spetsialistiks (see on sinu elav fantaasia), vaid mul on taolistes asjades ikka natuke rohkem kogemusi ja teadmisi kui vaoinal.
Arvan, et mul on üle keskmise teadmised taolistest asjadest.
Mis hindasid puudutab, siis olen ligi 10a Classic and Sports Car'i regulaarne lugeja (vahepeal käis mul kodus lausa), seal on päris head hinnaülevaated ja kujutan natuke ette, mis mingi asi maksab.
Lisaks olen restaureerinud ühe Eestis esimesi 2106 ja praegu on mul töökojas laiali esimese seeria 2141 (otsi nüüd netist, mis seal erilist on).
Mosse karpe pole ma kunagi vahetanud, sest minu autod (kokku on neid 6) on kõik piisavalt hästi hoitud ja rooste all ei kannata (kõige vanem 1971).

Nüüd aga ma ootan mx77 pajatusi tema sõjalistest kogemustest.
Kasvõi privasse, pean silmas ikka midagi sellist, mis annab sulle moraalse õiguse mulle taolisi küsimusi loopida;
OK, kui sa oma armeekogemustest (LOL) ei taha rääkida
Paha ei teeks auaste, saadud autasud, suurõppused, SA ametikoht jne....
Teeme nii, et kuna mina küsisin esimesena (kuigi ma ei olnud vist esimene, seda on sinult siin foorumis ka varem küsitud), siis ma vastan su küsimusele peale sind. Teeme nii, et siin kehtib ikka FIFO reegel :).
Aga oma autokollektsioneerimise kogemusest võin ma sulle öelda, et olen aastast 1978 klubi Unic liige, oman kolme taastatud ennesõjaaegset mootorratast ja tunnen isiklikut ja väga hästi kolme eesti suurima autokollektsiooni omanikku, kellega oleme autodest ja nende kollektsioneerimisest päris palju rääkinud.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

OK, restaureerimise koha pealt muudan oma arvamust (kui sa arvasid, et ma ei pidanud kellekski) (kuigi olen arvanud algusest peale, et sa teemat keskmisest rohkem jagad). Kuid see ei muuda fakti, et vaoinas ei jaga. Zili limusiini ihkaksin küll enda garaazi, kahjuks vist jääbki täitumata see unistus. Või vähemalt Zil-117 sedaani. Seepärast ma nõuka autodega tegelengi, et see on rahaliselt jõukohane.

Mis seda sõjalist asja puudutab, siis kui sul pole vähemalt edukalt läbitud SBKKl-i ette näidata koos 2-3 aastaga SA üksuses, siis ära pillu taolist sitta siin.
Viimati muutis Kapten Trumm, 21 Nov, 2014 12:12, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas:Puutub küll, kui inimene teema vastu kasvõi tõsisemalt huvi tunneks, siis oleks ta teemaga märksa enam kursis kui tõmmata paralleele numismaatikaga (mis on enamvähem asjakohatu siin).
Vaata, erinevatel kollektsioneerimisvormidel on teatavad ühised läbivad jooned. Eriti väärtuse määramise osas. Nendeks on näiteks originaalsus, vanus, arvukus, kaasnev legend jne. Ei ole eriti raske paralleele tõmmata, või mis?

Trumm tahaks hirmsasti hoopis vanaautode taastamisest rääkida (mille osas siinkirjutajal tõesti igasugune praktiline kogemus puudub), kuid vanaautode taastamine ei haaku kuidagi tema enda teematõstatusega paar lehte tagasi. Restaureerimine ei ole kollektsioneerimine. Restaureerija võib küll koguda seda, mida ta restaureerib, kuid siis ta tegeleb kahe tegevusega samaaegselt. Paljud suurte autokollektsioonide omanikud, eriti see sihtgrupp, kellele Trumm tahaks seda tänapäeva Zil'i müüa, ei ole iial sõrme õliseks saanud. Ja nemad usutavasti ei hinda ülalpool loetletud tingimusist lähtuvalt seda tänapäeval toodetud nõukalimusiini eriti väärtuslikuks.

Lisan siia: See, et sa Trumm minu juttu restaureerimisest rääkimiseks pead, on sinu enda probleem ja närb lugemisoskus. Mina ei ole siin teemas restaureerimist puudutanud rohkem, kui sinu teemast kõrvalekaldumised Volgade ja Tšaikade osas on sundinud.
Viimati muutis vaoinas, 21 Nov, 2014 12:19, muudetud 1 kord kokku.
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

Kapten Trumm kirjutas:OK, restaureerimise koha pealt muudan oma arvamust (kui sa arvasid, et ma ei pidanud kellekski) (kuigi olen arvanud algusest peale, et sa teemat keskmisest rohkem jagad). Kuid see ei muuda fakti, et vaoinas ei jaga. Zili limusiini ihkaksin küll enda garaazi, kahjuks vist jääbki täitumata see unistus. Või vähemalt Zil-117 sedaani. Seepärast ma nõuka autodega tegelen, et see on jõukohane.

Mis seda sõjalist asja puudutab, siis kui sul pole vähemalt edukalt läbitud SBKKl-i ette näidata koos 2-3 aastaga SA üksuses, siis ära pillu taolist sitta siin.
Miks sa ikka minust räägid, räägi endast :)
Võin sulle alguse ette anda: Mina, kapten Trumm, olen teeninud (väeliik) nii ja nii mitu aastat, läbinud sellised ja sellised kursused.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Vaata, erinevatel kollektsioneerimisvormidel on teatavad ühised läbivad jooned. Eriti väärtuse määramise osas. Nendeks on näiteks originaalsus, vanus, arvukus, kaasnev legend jne. Ei ole eriti raske paralleele tõmmata, või mis?
Ma igaks juhuks juhiks tähelepanu sellisele vähetahtsale pisiasjale nagu kollektsioneeritava eseme valmistamise keerukus.
Seega näide müntidest, mille tootmiseks kulub 1 pressi liigutus ja kus tänase keskaegse mündi replika ei maksa originaaliga võrreldes mitte midagi, ei pruugi üldsegi asjakohane olla.
Restaureerimine ei ole kollektsioneerimine
Eks selliseid basic asju teame me kah ise.
Lihtsalt Zil-i kõnealuste mudelite puhul ei ole restaureerimine kuigivõrd tõsine alternatiiv. Esiteks on võimatu tagada seda 100% originaalsust, mis restaureerimise mõtteks on ja teiseks pole restaureerimismaterjali.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas:
Restaureerimine ei ole kollektsioneerimine
Eks selliseid basic asju teame me kah ise.
Lihtsalt Zil-i kõnealuste mudelite puhul ei ole restaureerimine kuigivõrd tõsine alternatiiv. Esiteks on võimatu tagada seda 100% originaalsust, mis restaureerimise mõtteks on ja teiseks pole restaureerimismaterjali.
See on tore, kui härra selliseid basic asju ka ise teab. Foorumivestluses võiks neid häid teadmisi vahel ka rakendada, sest kaks lehekülge Tšaikade ja Volgade taastamisest Zil'i kollektsoneerimisväärtuse kontekstis jättis mulje, et ega sa neil mõisteil väga vahet ei tee.

Vanade asjade kogumise puhul ongi see iseärasus, et neid on vähe. See on, nagu ülal juba ka öeldud, üks neist asjust, mis selle vana väärtuslikuks teeb ja samade asjade tänapäeval juurde tootmine seda iseärasust ei lahenda. Seetõttu need Zil'id, mis on omast ajast säilinud, ongi väga väärtuslikud ja need, mida täna toodetakse, on väärt vaid oma materjali ja kokkupanekuks kulunud käsitööd. Seega 1988. aasta Zil-14045 ja 2014. aasta Zil-14045 kollektsioneerimisväärtusel vist on ikka mingi vahe, või mis?

PS. Mis konkreetselt nende Zil'ide restaureerimisse puutub, siis samas EnglishRussia lehel jäi mulje et tehas tegeleb uute autode ehitamise kõrval ka kannatada saanud Zil limusiinide taastamisega.
CARLOS
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas CARLOS »

Panen siia vahepeal ühe ZIL 4104 mis oli venemaal müügis 2012 aastal 2,5 millioni rublaga ,sel ajal 83000 dollarit.
pic_1313053666-1.jpg
pic_1313053666-1.jpg (41.65 KiB) Vaadatud 3300 korda
pic_1313053667-1.jpg
pic_1313053667-1.jpg (47.93 KiB) Vaadatud 3300 korda
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist