Yks kirjutas:Muidugi, muidugi herr Siga. Kirjuta veel Wikile toetudes, et Venemaa demokraatia on demokraatia ning inimõigused on inimõigused. Ja tõesta mida iganes sa siis tõestada tahad.
Nagu öeldud, siis Venemaa majandus pole ei vaba ega ka turumajandus. Lääne mõistes.
Isegi kui me nimetame teda segamajanduseks, pole ta vaba turuga segamajandus.
PS! Selle asemel, et gümnaasiumi või Wiki teadmiste baasil majandustteadust jutustada, võiksid pigem endale selgeks teha, et majandusteooriad täna on palju keerukamad kui vaid jagunemine neljaks baasmajanduseks.
Muideks, orjanduslik majandus eksisteeris. Ingliskeeles on selle majanduse kohta ka oma termin "plantation economy". Täiesti reaalmajandus, kasutades sinu terminoloogiat. Aga jah gümnaasiumi ja wiki tasemel sellest eriti ei teata. Majandusteaduses aga küll.
Noh jah, me ei aruta ju venemaa demokraatiat või inimõigusi, eriti mitte sellises kibestunud sõnastuses ja sugugi mitte minu sõnastuses, eksole.
Minu väide on, et venemaa on reaalselt eksisteeriv majanduslik suurus, millest tulenevalt tal on valida turul oma suurusest loobumise või kokkulepete tee, meeldib see sulle või mitte. Asjaolu, et vikipeedia sisaldab majandusi iseloomustavate kriteeriumide osas olulisel hulgal minu väiteid kinnitavaid tekste, võib tunduda tõepoolest ülekohtuna, ma ei vaidlegi.
"plantation economy" nimetusena võib olla isegi ahvatlev kasutada, reaalsus on, et tegu on tootmisliku mooduse kui sellisega, mis moodustab tegelikkuses ainult osa majandusest. Sellele peaks siis lisanduma ka "orjanduslik logistika" kaugkaubanduse puhul näiteks merelaevanduse või raudteevedude näol, "orjanduslik ladustamine" vaheladudes, "orjanduslik kauplemine" rehvusvahelistel turgudel jne.
Vaidlus algas sinu väitest, et venemaa ei ole majanduslik suurus ja et venemaal on praeguse majanduskriisi reguleerimiseks turumajandusvälised, nö. "ebademokraatlikud vahendid".
Mind lihtsalt huvitas, et millised need ebatraditsioonilised kriisist välja tulemise vahendid siis ikkagi on peale turumajanduslike kokkulepete? Vastustejada ei ole sisaldanud ühtki konkreetset majandusmeedet, aiva üks keerutamine. Ju siis vastust pole, tuleb sellega leppida.
Mitte, et retoorika taseme hoogne allakäik häiriks, vaid tülpimus tuli peale. Head päeva.