Veel üks video 06.01 rotatsioonist, kus mardikad ukrainlaste asju otsisid. Mitmed lõigud läbi käinud, aga siin alates 1:38 koht mida pole tähele pannud. Ukrainlasest muheda olekuga vunts (Ukraina poole vastutav) kehtestab ennast mardikate peal.
Ukraina esindaja: Ma küsin veelkord - kes on siin vastutav!
Hädise olemisega, aga ilma näokatteta mardikas nõksutab pead: Mina olen vastutav.
Ukrainlane: Teie - kes te olete?
Mardikas: Mina olen Serblane (Serb).
Ukrainlane: Ei saa aru - rahvusvahelise õiguse järgi sellist asja ei ole olemas.
Mardikas: Hüüdnimi Serb.
Ukrainlane: Ei piisa - Perekonnanimi, Nimi, Isanimi ja auaste - nii on vastuvõetav!
Taustal olev maskiga mardikas tuleb üleolevalt appi: See on juba piisavalt infot - töötame edasi.
Ukrainlane: See ei ole piisavalt infot - vot tuli ligi Andrei (keegi mardikas) ja andis korralduse võtke niipalju vähemaks (ilmselt siis mingit moona), tuleb järgmine ja ütleb võtke veel vähemaks...
Samal ajal pudistab hädine mardikas midagi - aru saab et on üksusest "Sparta". Ei suuda käskima harjunud Ukraina ohvitseri ees autoriteetselt esineda.
Ukrainlane katkestab: Pidage, sõjaväepolitsei sooritab läbiotsimist, Sparta seisab kõrval ja turvab nagu teile on ette kirjutatud - kõik! Turvake ja ärge toppige ennast sinna, kus teile ei ole vaja!
Mardikas kordab järgi: Sparta seisab kõrval ja turvab. Eelmine kord me samuti seisime kõrval ja turvasime.
Pööritab silmi ja hakkab ära minema.
Ukrainlane: Ma veelkord räägin - eelmine kord te sooritasite juba teise järjestikuse kontrolli. Käituge tsiviliseeritult nagu on siia ligipääs ette nähtud!
Keegi mardikas taustal: Aga miks te siis…
Ukrainlane: Üks kord kontrollisite, teist korda kontrollisite… tegelege oma ülesannetega vastavalt kokkulepitud korrale ja ärge ronige sinna, kuhu pole vaja! Sõjaväepolitsei kontrollib ja annab korraldused, kõik teised on vait! Või teil on siin mingisugune hord? (viitab siis korralagedusele: euroopalik organiseeritud sõjavägi versus slaavlaste silmis kaootiline mongolite sõjavägi)
Teine mardikas (ilmselt siis sellest nn sõjaväpolitseist) üritab kaamerate ees “ametlikuma kõnepruugiga” vaidlema hakata: …austatud seltsimees polkovnik, viia lisamagasine, lisagranaate, meil on selged…
Ukrainlane katkestab: Teie selle jaoks oletegi. On inimesed, kes on konkreetselt selle jaoks mõeldud, aga mitte kes iganes.
Mardikas noogutab: On inimesed kes on selle selle jaoks ja praegu just sellega tegelevad…
Ukrainlane katkestab: Eelmine kord olid maradööritsemise juhtumid, kui teada soovite...
Mardikas katkestab: Ei olnud maradööritsemise juhtumeid…
Ukrainlane katkestab: Ma tõestan teile, tassiti minema sigartetiplokke, tassiti minema toiduaineid. Ma sain ühe kätte ja võtsin talt ära. Ütles, et talle lubati. Ma küsisin, kes teil lubas? Ta ei suutnud öelda.
….
Siinkohal vestluse lindistus lõppeb ja näitab edasi hapude nägudega mardikaid.
Muidugi see on suures osas etendus kaameratele ja ka võimalik vaid tänu kaamerate juuresolekule, aga igatahes on huvitav jälgida kehtestamist. Ja vana on täitsa