Kriku kirjutas:Jah, kõlab usutavalt. Kõik I faasis osalenud vaevalt et lennujaama tagasi pöördusid, aga et nad raudtee äärde pidama ei jäänud, on muidugi selge. Peaks uuesti üle lugema need rindeteated - mul on justkui hägune mälestus infost, mida võis tõlgendada ka kui mardikate vasturünnakuid pärast I faasi, aga praegusel kellaajal ei suuda. II faas siis ebaõnnestus täielikult ja kui staabiülem seda korraldas, siis ta muidugi ka kogu verise udu eest vastutab.
Kuni 17.01.2015 oli mingi jama haavatute ja vahetuse teostamisega lennujaamas. Siis suudeti päevi seal olnud mehed ära tuua. Fotoreportaaž sellest sündmusest:
http://nvua.net/ukraine/spasenie-ranenn ... 30322.html
Ja siis järgmisel päeval alustati (esimest etappi?):
Samal ajal juba päeval juhtus see silla intsident, mida me 18.01.2015 õhtul siin arutasime:
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 21#p402721
Samal päeval veel valges liikusid ja sõitsid sepakad mingis osas lennujaamas täiesti julgelt:
https://www.youtube.com/watch?v=5FySoY0jQHM
Ei mingit suurtükiväe tulelöökide kartust?
Siis hakkasid sepakad omakorda Peski peale suruma:
Юрий Бирюков
18. jaanuar kell 21:51 ·
Ситуация около ДАП - Пески. Много вопросов, поэтому позвонил знакомым туда.
1) Был фланговый проход танков, отбили.
2) Пески весь день очень плотно кроют Градами - да, это у нас над головой туда и летало весь день.
3) Про окружение Песок речь не идет, там есть множество дорог.
Реально, я уже не понимаю. Когда мы стояли на месте - все возмущались стоянием на месте. Теперь мы начали двигаться - опять все не слава Богу. Напоминаю, это не салочки и не игра в "Зарницу". Тут бои, тут убивают. И чем больше будет двигаться - тем больше будут убивать.
Для меня самое главное и самое приятное за сегодня - про реальную цель и план сегодняшних мероприятий так никто и не узнал. И о том, куда и кто пошел на "работу". А это самое главное, элемен внезапности был немаловажен. Аэропорт Донецка, при всей его моральной гипер-значимости, был сегодня не главной целью.
И нет, я не буду говорить. И нет, я не открыл тайные замыслы - бои в тех местах уже начались.
И надо постепенно учиться тому, что выход бойцов в прямой эфир, обсуждение куда и кому надо идти в наступление - это детский сад.
Будет очень тяжело и очень больно. И многие погибнут, а еще больше парней будут ранены. Увы.
Но мы победим.
https://www.facebook.com/yuri.biriukov/ ... 5008634644
19.01.2015 päeval lasti esimest korda vahelagi õhku. Tundub, et sepakad taandusid, kuid sellest ajast on ka see Juri Birjukovi väide, et keegi ei taha haavatutele järgi minna.
Плохие новости.
Часть перекрытий второго этажа нового терминала рухнула - была подорвана сепаратистами. Обломки упали, в том числе, и на бойцов. Много раненых.
Хорошие новости.
Помощь, внушительная - уже начала движение. Надежда появилась.
Ошибок генералитетом наделано много, но бОльшая часть из них - банальное планирование "на бумаге", без учета реалий. У нас на бумаге БТР-70 хорошо ездят, у нас на бумаге батальоны укомплектованы полностью, у нас на бумаге нет пьяниц и трусов.
А вот в жизни... В жизни командиру батальона пришлось сегодня ночью садится рядом с водителем МТЛБ - это был единственный вариант заставить водителя выполнить приказ. Но у нас катастрофически не хватает решительных командиров. А еще большая нехватка - в смелых механиках-водителях.
Nüüd siit võib siis oletada teist etappi, sest üks ATO's osaleja kirjutab nii:
Tim Zlatkin
19. jaanuar kell 19:18 ·
Сообщения о 93 бригаде на ЖД Донецка. Октябрьский уже в наших тылах.
Медленно, но уверенно, пхнем.
Главное - не выдохнуться, подтянуть резерв и закрепить тыл.
НЕ РАССЛАБЛЯТЬСЯ, братва!!!
@бать пока не устанем! Когда устанем - открыли второе дыхание, и снова @бать!.. Отдохнем потом
Tundub et just selle etapi läbikukkumine(?) sai põhjuseks, miks lennujaam teistkorda õhku lendas. Aka sepakad tulid vahetult taganejate järgi peale ja kaugemale kui arvati.
Kuid ennem seda üritati mehi sealt vist evakueerida või hoopis jätkata pigem vanaviisi? Et haavatud ära. Moona juurde. Meeste rotatsioon.
20.01.15
12.36
Юрий Бирюков
До вечера никаких новостей по ДАП не будет, там сейчас идет операция и им нельзя ни мешать, звоня с придыханием, ни вредить, сливая по необдуманности информацию врагу. ВДВ своих не бросает, так что... Будем просто надеяться и верить
Aga sel ajal kui vend kirjutas seda infi päeval, jäid mehed juba hommikul varitsuse kätte. Esimesed 8.