Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
herman30
Liige
Postitusi: 1435
Liitunud: 16 Apr, 2008 18:19
Asukoht: Soome
Kontakt:

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas herman30 »

http://et.wikipedia.org/wiki/Harju_maakond

Harju maakond 2011:

venelased..........17 3194 inimest
ukrainlased........14 422 inimest
valgevenelased.....7 645 inimest

http://www.stat.ee/34267

Terve Eesti 2014:

Venelased........332 816 inimest
ukrainlased........22 994 inimest
valgevenelased...12 575 inimest

Nii et enamus Eesti venekeelsest elanikkonnast EI ela Harju maakonnas.
Kasutaja avatar
Madis22
Liige
Postitusi: 1476
Liitunud: 09 Mär, 2005 14:11
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas Madis22 »

Enamus ei ole mitte sama, mis peaaegu kõik, vaid tähendab suuremat osa. Kui mingi osa moodustab rohkem kui poole tervikust, siis moodustab see enamuse tervikust.
kaur3 kirjutas:...
Statistikaameti kalkulaatori järgi paistab Harjumaal elavat 177 000 venelast rahvuse järgi ja näiteks Ida-Virumaal 111 000 venelast.
177 tuhat on märksa rohkem kui 111 tuhat. Enamus.
herman30 kirjutas:...
Nii et enamus Eesti venekeelsest elanikkonnast EI ela Harju maakonnas.
173194+14422+7645=195261;
332816+22994+12575=368385;
195261*100/368385=53
53% on enamus.

Lisaks võiks veel märkida, et kuigi, jah, kõige vaesem maakond on asustatud peamiselt venelastega, on kõik ülejäänud vaesemad Eesti maakonnad asustatud valdavalt eestlastega. Ma näen siin rämedat eestlaste diskrimineerimist. Et oleks võrdne, peaks vaesed maakonnad olema asustatud pooled eestlastega, pooled venelastega. Siis oleks õige ja hea. Kui keegi tahab tõesti asja rahvuslikul tasandil teravaks ajada.
The laws of physics is more what you'd call 'guidelines' than actual rules.
Roamless
Liige
Postitusi: 3808
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Viies kolonn

Postitus Postitas Roamless »

Et siis tuli ära. Lätlaste ja leedukate omad on juba maha kistud. Eks mõni Linter või Reva seda juba opereerib, like on ka 109 hetkel.
Toon ka siin ära ühe näite Delfi pahaaimamatust kaasaminekust Vene sisepropagandaga või lihtsalt oskamatust tõlkimisest
http://arileht.delfi.ee/news/uudised/ve ... d=70702157
Tähelepanu pälvis järgnev kommentaar

Olles sõitnud mõlema autoga
02.02.2015 23:16


Ei saa mitte naerda ühe lauselõigu üle antnud loos
"Eksperdid ütlevad, et tõeliselt mudasel maastikul on Niva isegi parem kui Defender, ja samas kaks korda odavam".
Tegu on eriklassi autodega, Niva on Vene nn linnamaastur, mingeid "maastikul paremaid omadusi" ta Land Roverist ei oma. Venemaal on teisi autosid, mida saab inglasega võimetelt võrrelda. Samuti on 17 000 rämedalt soolane hind Niva risu eest. Dacia Dusteri saab juba poole odavamalt ja tegu ka Nivaga sama klassi autoga. Delfi tegelased võiks enne mõelda, kui teevad mingis täisjabura tõenäoliselt Vene propagandaartikkli otsetõlget.
Unforeseen consequences
soul
Liige
Postitusi: 2897
Liitunud: 12 Nov, 2005 22:59
Asukoht: Lõuna
Kontakt:

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas soul »

Lemet kirjutas:...vaatan praegu ETV2 pealt venekeelset valimisstuudiot ja juuksed tõusevad püsti...propaganda parimates vene telekanalite stiilis. Ukrainas käib lääne mahitatud sõda, lääs süüdistab alusetult Venemaad, sanktsioonid on ebaõiglased, nälgivad lapsed etc, etc...soovitan enne valimaminekut vaadata...
Huvilistele järelvaadatav. Teine osa pole veel üles pandud.
Valimisstuudio (vene keeles)
Saatejuhid Uljana Gussev ja Nikolai Loštšin.
http://etv2.err.ee/v/venekeelsed_saated ... 03dfcdd8ba
Roamless
Liige
Postitusi: 3808
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Viies kolonn

Postitus Postitas Roamless »

Erafirmades käivad need asjad natukene teisiti ning kiiremalt ja karmimalt. Kui juhatus on eestikeelne, siis saab aktsiooni korraldaja (tõenäoliselt mingi keskastme vene rahvusest tegelane (või tegelased) lihtsalt kiirelt kinga (põhjuse leiab alati). Olen ise näinud, kuidas kunagi ühes Eesti firmas nulliti ülikiirelt ametiautole georgi linti kleepiv ja jõurav tegelane.
Unforeseen consequences
Lemet
Liige
Postitusi: 19936
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Viies kolonn

Postitus Postitas Lemet »

Vaadates Kõlvarti kogutud pea 11 000 häält ja isikumandaati meenuvad tahes-tahtmata mõned foorumi liikmed, kelle arust EV halvustavad postitused ja nende positiivne hinnang on puhtalt piiritaguste kallutatud jõudude kätetöö ja meie kohalikud venelased alustavad päeva 15-minutilise kaerajaaniga, peale mida siirduvad lipukest lehvitades hommikulaua manu kamaportsu manustama. Ja et mõni nendest nüüd ambrasuurile ei viskuks- loomulikult ei väitnud te midagi sellist sõna-sõnalt, ma lihtsalt ma püüdsin üldist mõtet visandada...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Postitusi: 2079
Liitunud: 18 Apr, 2004 12:55
Kontakt:

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas hummel »

Viimasest pundist keegi kätt valgeks ei saanud ja polnud vb ka ime.

Olen integratsiooni üle samuti natuke mõelnud nagu ilmselt paljud. See peab olema vastastikune protsess, mitte, et riik matab pappi ja integreeritavad vaid nõuavad vastutasuks raha ärakulutamisele õigusi ning lisaks veel naeravad riigi üle ka.
Kas tunnistame või ei, aga meil on u 185 000 kodakonduseta isikut + VF passiga isikut, kellest 80 % on kindlasti Eesti riigi ja võimu otsesed või kaudsed vastased. Enamik neist resideerib Tallinna kandis ja Ida-Virumaal.

Poliitiline jutt sellest, et Eestis on parem eldada, kui Putinistanis ja vot seega siinsed ei soovi näha võõrvõimu, on väga küsitav. Hoidutakse ka liiga otsekohestest gallupitest, et mitte paanikat tekitada. Ühest küljest õige, aga teisalt ei saa lõputult tolereerida ka pea liiva alla peitmist ja pehmemas mõistes valetamist. Riigijuhtide poolt peade liiva alla peitmise õpelikke kogemusi saime 1939-1940 aastaist.
Erinevalt enamusest eesti inimestest ei pruugi väga paljudele putinistidele parem elu-olu olla üldse selliseks kaaluks, et tasuks välistada teise võimu all elamise eelistust. Nagu ütles keegi välja meedias (Laaneots?), siis lihtsale venelasele on oluline, et tema kodumaa on suur ja juht, keda kummardada, lugupeetud. Muud asjad alles pärast seda. Eks samuti loodetaks naiivselt siinse elu-olu säilimist ka uue võimu all.

Nägemus on, et asjale tuleb läheneda mitte meelituste, vaid jõumeetoditega, sest ainus keel, mida see inimgrupp lähipõlvkonna jooksul on võimeline mõistma ja aktsepteerima, on jõud. Igasugune läbirääkimine ja moosimine on neile vaid vastase nõrkuse tunnus ja nihverdamise-edasilükkamise võimalus.
Loomulikult tuleb võimaldada kõigile muukeelsetele, kes vähegi soovivad osata ja ka mõistlikult sulanduda, kvaliteetne eesti keele õpe jms, kuid sellest tegelikult ei piisa. Enamus tuleb pigem kuidagi eraldada Putinistani jõhkrast propagandavoolust. Demokraatlikus riigis me telekanaleid kinni keerata ei taha, ega seda ei hakka ilmselt lähiaegadel juhtuma. Küll aga saaksime kehtestada määratud telekanalitele vähemalt kaabellevis (enamus eestist siiski vaatab läbi kaabli), aga vb ka kuidagi muidu, korraliku "propaganda-aktsiisi". Näiteks 5 EUR iga määratud kanali eest kuus. Ütleme, et keskmine putinlane vaatab 3 akstiisi alla minevat telekanalit ja kokku on vaatajaid u 165 000, siis aastas teeks see 30 miljonit.
Raha peaks minema mitte haridus-, aga hoopis sisemin eelarvesse - korrakaitse ja jälitustegevuse arendamiseks potentsiaalselt kahtlase elemendi pesitsusrajoonides. Kisa oleks algul kõva nagu pronksööl, aga pidev kuklasse hingamine ja sellest kujunev austus on üks asi, mis võib aastate jooksul ka tegelikku mõju avaldama hakata.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Postitusi: 2930
Liitunud: 26 Jaan, 2009 18:45
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas Sho »

Vot-vot..
Ma ka kogu aeg räägin, et ei tule mitte keelata vaid maksustada.
Praegu näiteks Starmanis on vene kanalid kaks korda odavamad kui eesti omad. Peaks aga olema vastupidi.
Vähemalt 10 euri riigimaksu iga vaenuliku kanali vaatajakoha eest kuus. Ning just nimelt lõpptarbija taskust, muidu võib Kremli luureteenistus vahe ise kinni plekkida.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5209
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas Manurhin »

Kui väga ära maksustada, panevad tegelased ise SAT-i pannid üles ja vaatavad Vene kanaleid n.ö. otse taevast. Mismoodi seda maksustada? Veelgi enam, kriisiolukorras saab kaabellevis mõne kanali väga kiiresti lihtsalt välja lülitada, aga kaua SAT-TV seadmete konfiskeerimine aega võtaks? Ja lõppude lõpuks võib Venemaa Narva jõe vastaskaldale võimsa TV saatja püsti panna ja siis vahi kõike seda propakakat terves Ida-Virus kasvõi kõverast traadijupist antenniga. Nii et selles mõttes keelamine ja maksustamine pole kõige paremad variandid. Mida keelatum miski on, seda ahvatlevam. Oleks nõukaajal Eesti Raadio Ameerika Hääle saateid üle kandnud, tea, palju seda siis kuulatud olekski. Aga et saateid segati ja oli selline pool-illegaalne värk, siis see oli põnev, ikkagi nagu omamoodi vastuhakk režiimile.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Postitusi: 2079
Liitunud: 18 Apr, 2004 12:55
Kontakt:

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas hummel »

Las aga panevadki oma sati panne! Jälitustegevuse inimestel kohe parem silmas pidada, kes on kes ja kus. Saab kutsuda näiteks iga kuu sõbralikule vestlusele nelja-tähelisse asutusse, et noh kuidas eluke on jne. Surve peal.
Eks see panni ülespanek ka ilmselt maksab midagi ja eks kuidas saaks ka need lood maksustada. Abiks kindlasti.
Ja nagu juba tabavalt kirjutati, pole normaalne ka olukord, kus Kremli propa vaatamine on odavam, kui meie kanalid...
2korda2
Liige
Postitusi: 1597
Liitunud: 01 Juul, 2014 11:56
Kontakt:

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas 2korda2 »

hummel, sa oled omadega päris rabas.
Igasugu pannide järel luuramisest mõõtmatult efektiivsem, kiirem ja odavam on jälgida vaatajaeelistusi tänapäevases kaabeldigilevis. Piisab vaid salvestusseadme lisamisest ja kasutaja poolt serverile edastatud käskude (vahetad kanalit, märgid salvestuse, lülitad boxi sisse jne) salvestamisest ja "eelmisel kuul vähemalt 1h jooksul kanaleid A,B,C vaadanud kliendid" tüüpi aruanded on kukepea.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5209
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas Manurhin »

hummel kirjutas:Las aga panevadki oma sati panne! Jälitustegevuse inimestel kohe parem silmas pidada, kes on kes ja kus. Saab kutsuda näiteks iga kuu sõbralikule vestlusele nelja-tähelisse asutusse, et noh kuidas eluke on jne. Surve peal.
Eks see panni ülespanek ka ilmselt maksab midagi ja eks kuidas saaks ka need lood maksustada. Abiks kindlasti.
Ja nagu juba tabavalt kirjutati, pole normaalne ka olukord, kus Kremli propa vaatamine on odavam, kui meie kanalid...
Iga kuu kümneid tuhandeid inimesi vestlusele kutsuda? Esiteks läheks vist nagu tiba ressursimahukaks selline värk ja teiseks oleks Kremli propagandistidel siis igati hea põhjus kireda, kuidas Eesti GESTAPO rahulikke kodanikke ahistab :lol: . Puhttehniliselt saaks ju piirata ligipääsu Vene netilehtedele ja telekanalitele, aga sel juhul hakkaks lihtlabase propa asemel (õigemini, koos sellega) oma elu elama igasugused kuulujutud ja see oleks veelgi hullem. Ainus, mis reaalselt aitaks, oleks Eesti inimeste elatustaseme järsk tõstmine. Vajadusel kasvõi administratiivsete meetoditega. Sel juhul hakkaks Moskva propaganda iseenese vastu töötama. Kuniks nii Narva kui Jaanilinna pensionärid peavad kes sente, kes kopikaid veeretama ja tavatöölised vaatama, kuidas kuidagimoodi ots otsaga kokku tulla, ei aita ükski Eesti poolne propaganda ega millegi piiramine-keelamine asja parandada, pigem hoopis vastupidi.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
andrus
Liige
Postitusi: 4350
Liitunud: 02 Juul, 2004 11:39
Kontakt:

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas andrus »

Manurhin kirjutas:Ainus, mis reaalselt aitaks, oleks Eesti inimeste elatustaseme järsk tõstmine. Vajadusel kasvõi administratiivsete meetoditega.
Selle panen küll tsitaatide kogumikku :)

Kas oleks võimalik kirjeldada, kuidas seda välja näeks? Ja loetelu ka administratiivsetest meetoditest?
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5209
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas Manurhin »

andrus kirjutas:
Manurhin kirjutas:Ainus, mis reaalselt aitaks, oleks Eesti inimeste elatustaseme järsk tõstmine. Vajadusel kasvõi administratiivsete meetoditega.
Selle panen küll tsitaatide kogumikku :)

Kas oleks võimalik kirjeldada, kuidas seda välja näeks? Ja loetelu ka administratiivsetest meetoditest?
Mis siin ikka kirjeldada. Soovitan ajalugu õppida, seda kõike on juba ammu enne mind mitte ainult kirjeldatud, vaid ka tehtud.
Saksamaa ehitati kolmekümnendatel aastatel kõigest mõne aastaga üles näiteks nii:
https://docs.google.com/document/d/1ZmC ... CY/preview

Põhimõte on lihtne: mida rohkem on rahval raha käes, seda rohkem suudetakse pakutavaid tooteid ja teenuseid tarbida ja seda suurem on eluga rahulolu. N.ö. vaesuse ringi asemele tekiks "rikkuse ring". Riik saaks hakatuseks kasvõi alampalka ja pensione tõsta. Mõni hädisem firma läheks palgatõusu peale küll pankrotti, aga samas teisel jälle klientuur kasvab. Ühtlasi kasvab ka vajadus tööjõu järgi ehk pankrotti läinud firma töökäte järele oleks suur nõudlus mõnes edukamas ettevõttes.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist