"1944"

Reklaamid ette ning kajastused tagantjärele. Aga paluks et ikka militaarasjadega seotult...
Vasta
Yks
Liige
Postitusi: 1915
Liitunud: 04 Juun, 2014 8:48

Re: "1944"

Postitus Postitas Yks »

Ei saa ikkagi aru, mida selles dokumendis Venemaale viidute kontekstis kokku on loetud? Kui neid, kes mobilisatsiooniga 1941.aastal kokku aeti ja kellest c. 32 000 jõudsid Venemaale, siis on see üsnagi korrektne hinnag, arvestades teel hukkunuid ja neid kes nõuka mundris vangi langenuna-andnuna veel kuskil Saksa vangilaagrites olid. See viimane on oluline, sest paljud eestlased alles liikusid Saksa filtratsiooni laagritest koju - näiteks nimekirja koostamise ajal märtsis oli Riipalu veel ilmselgelt "Venemaale viidute" nimekirjas.

Kui kokku arvatakse kõik Eestist Venemaale 1941 viidud relvakõlbuklikud meesisikud, siis on number vale.
Larry
Liige
Postitusi: 1029
Liitunud: 31 Dets, 2005 16:39
Kontakt:

Re: "1944"

Postitus Postitas Larry »

Palun jätkake seda Punaarmeesse mobiliseeritute teemat kusagil vastavas teemas ja jätke see siin filmi "1944" jaoks, aitab küll. Kirjutage parem filmimuljetest.
John
Liige
Postitusi: 506
Liitunud: 17 Juun, 2006 19:57
Kontakt:

Re: "1944"

Postitus Postitas John »

Küsiks filmi tegijatelt seda, et kas olid ka mingid stseenid mis välja lõigati kino versioonist? Nende lääne filmide põhjal olen aru saanud, et paljud teosed kipuvad lörri minema kuna kinodel on oma kindel flimi minuti pikkus millest üle ei tohi minna. Seetõttu kinosse jõudnud versioon ei kipu alati olema see mis oli algselt ette nähtud. Nt "Prometheus" on IMO üks kurikuulsamaid näiteid.

Kui jah siis kas on ka plaanis millalgi nö pikendatud 1944 DVD välja lasta kust vahelt kadunud stseenid tagasi sisestatud?
Inter arma enim silent leges (sõja aegadel on seadused vaiksed) Cicero
Martin Herem
Liige
Postitusi: 2368
Liitunud: 10 Okt, 2014 7:51
Asukoht: Rahu ja Sõpruse Asulas :)
Kontakt:

Re: "1944"

Postitus Postitas Martin Herem »

Käisin täna vaatamas. Sellel järgnes kohtumine hr stsenaristi ja konsultandiga.
Johni küsimust seal ei esitatud, kuid edasistest plaanidest ei lugenud välja ka (eri) DVD plaani. Filmi pikkusest rääkides, ütles Kunnas, et vaja oleks umbes kümmet seeriat.
Ahjaaa - hea film!
Ja kui veidi veel targutada, siis minu arvates on see ajaloo film rohkem, kui sõja film. Mitte, et lahingustseenid kehvad oleksid. Lihtsalt nende najal jooksis üks rahva lugu ... mis sai alguse 1939. Umbes nii selgitas seda Kunnas ka.
Kui keegi kuskil näeb, soovitan filmi raamatut ka sirvida.
Larry
Liige
Postitusi: 1029
Liitunud: 31 Dets, 2005 16:39
Kontakt:

Re: "1944"

Postitus Postitas Larry »

Minu teada tuleb filmi DVD pikem, kui kinoversioon ja lisaks muudele "laiendustele" on vist puudutatud ka "soomepoiste" teemat kui 1944. aasta üht eesti meeste saatusi iseloomustavat joont. Üles filmiti kindlasti palju rohkem, kui reaalselt kinoversiooni jõudis. Seda "kümneosalise seriaali" juttu on Kunnas maininud seoses filmi Sinimägede episoodiga, kuna tegelikult oli ju Sinimägede lahing väga suur ja filmi oli võimalik suruda vaid lühike iseloomustav lõiguke sellest.
Kasutaja avatar
gvardimatros
Liige
Postitusi: 397
Liitunud: 30 Mai, 2009 10:16
Asukoht: TLN, Võru, Värska
Kontakt:

Re: "1944"

Postitus Postitas gvardimatros »

Hea linateos!
Testisin ka oma poisi peal, kes on kuuene, seda filmi. Test oli suht lihtne. Järgmisel päeval lasteaias õpetaja ja lapsed selgitasid omavahel poisi poolt ringi jutustatud vaatemängu. Üllatusena tuli see, et lastel on arvutimängudest relvad selgeks õpitud. Suur ekraan selgitab aga paremini olmekasutust, nendele riistadele. Minge vaatama, eriti väärib tähelepanu nkvd vennikese osatäitja puhul, õnnestunud näitlejavalik. Jube ülbe lõust, millele kohe iga mees tahaks kaigast anda.
Baltiiski merejalaväe brigaad - huvitavalt raisatud aeg DMB 90
Heiki
Liige
Postitusi: 179
Liitunud: 31 Dets, 2004 11:24
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: "1944"

Postitus Postitas Heiki »

Soomepoiste stseen jäi välja. Autasustamise stseen oli pea poole lühem. Väljajäämise põhjused olid erinevad - näitlejatöö nõrk või juba näidatud teema kordumine lahjemas variandis jne. Mõned neist jõuavad DVD'le.
Soovitan kõigil hankida filmi raamat, seal räägitakse filmi köögipoolest lähemalt.
http://www.apollo.ee/1944-filmiraamat.html
http://www.tv3play.ee/sisu/seitsmesed-u ... 015/570189
Front Line Eesti MTÜ
www.front-line.ee
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19207
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: "1944"

Postitus Postitas ruger »

Hea film oli ja on küll. Täna seda vaatama käies oli enne filmi veel häiriv vahepala poliitreklaam, kus Reform tümmitas Keski. Filmi vaatama tulnuid häiris see vahepala väga. Näidati oma suhtumist sellisele reklaamile välja... Ülejäänud linn oli ju tänaseks juba valimistevaba. Aga see selleks. Filmist endast ka... Kohaliku omavalitsuse poolt kingitud lahingujärgsed Aadu pildid oli küll hea nali. Film läks kiirelt ja oli sündmusterikas. Punaarmeelane vastas 1939 aastal toimunud vene vägede Eestisse sisenemisele, et miks vastu ei hakatud. Kas olime liiga suured käsutäitjad või siis liiga arad? Peale põgenike pommitamist toimunus muudatus meestes, kes põgenemise asemel läksid viimast vastupanu pidama lõunapoole. Avinurmes toimunud vennatapu suhtes oli hea, et seda meelde tuletati. Lõpupoole toimunud Sõrve sündmuste osas toimunud vene vägede täienduse juhtumil oli tõepõhi all. Selliseid ühest vormist teise minekuid oli. NKVD osatäitja suutis oma kohta väga täita. Lugu oli hea ja pani mõtlema peale filmi lõppu 39-44 toimunu peale. Eesti oli väike. See tuli filmist selgelt välja... Film võiks vabalt kandideerida kasvõi Oscarile.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: "1944"

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Heiki kirjutas:Soovitan kõigil hankida filmi raamatu. Seal räägitakse kuidas võtetel midagi tehti, miks tehti ja on ka kõigi tegelaskujude "elulood".

Pilt
Nägin täna SELVERis seda raamatut ja ostsin ära.

Peale esmast läbisirvimist - väga hea. Ühinen soovitustega :wink:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
mangust
Liige
Postitusi: 509
Liitunud: 15 Apr, 2006 13:49
Asukoht: Eesti

Re: "1944"

Postitus Postitas mangust »

Yks kirjutas:....
Kellatornis peidusolev kirikuteener on aga selle Avinurme kiriku veretöö puhul stamplugu. Kahjuks kellatorni sellel ajal enam polnud. Olid mõned sarikad ja püstpalgid. Torn oli juba päevi varem purkus lastud. Lausa pildid on olemas, päev või paar hiljem ning kahes või kolmes erineval ajal erinevate isikute poolt kirjutatud memuaarides mainitakse sama asja lahingupäeva kontekstis. Seega on vähetõenäoline, et keegi end nelja tuule poole avatud kohas peidab... Ilmselgelt Avinurme kirikusse granaate loobiti ja tuli peale pandi (jäljed on siiani olemas), kuid mis hetkel ja kuidas sündmused täpselt kulgesid on samuti tegelikult täiesti uurimata teema.

Kõik ülaltoodu ei tähenda, et Avinurme kirikus ei võinud toimuda, seda mida väidetakse või et Trankmann ei lasknud noormeest seal Savi talu juures maha. Samas on osad lugude detailid sellised, mis panevad teatavas osas jutus kahtlema. Kahtled juba mingis osas, tekivad kahtlused ka muus.
Vist paar aastat tagasi keerutas samasuguse tolmu üles corvus.Muudkui korrutas " torni ei olnud ja ei saanud olla,kirikuteener ei saanud kuskil olla,sest ei olnud kuskil olla" jne jne Lubas meile filmiarhiivist tõestuse otsida ja jäigi otsima.Eks ta oma ülesande täitis,sai kahtluseemne külvatud.
Nüüd sarnase mulaga Yks.Kes järgmine on,ehk Kakz ?
Parem peenike peos, kui punalipp katusel!
allatah
Liige
Postitusi: 1063
Liitunud: 15 Veebr, 2006 17:04
Asukoht: Tallinn/Tartu/Võrumaa
Kontakt:

Re: "1944"

Postitus Postitas allatah »

Vaadatud. Hea film. Au ja kiitus tegijatele.

Käisin mõni aeg peale filmivõtteid keskpolügonil lahinglaskmistel. Need maketid olid veel tol ajal seal, küll mitte tulesektoris. Minu üksuse kõrval lasid jänkid. Nüüd seda filmi vaadates tuli kuidagi nagu kummaline tunne. Vale oleks öelda tuttav tunne, aga no samad kaevikud, samad tankimaketid ja sama rahvusvaheline koostöö jänkidega, nagu seal filmis oli hollandlastega. Tõenäoliselt on mõned meie poisid praegu ka hollandlastega õppustel sarnast külg-külje kõrval tunnet saanud tunda. Poleks mu üksusel muud KP-d, vaid MG-3, siis nagu vahet polekski.

See armumine oli ehk natuke ootamatu ja kiire, aga samas sõjas võib kõike juhtuda.
Küll aga oli lõpuks ka üks väga ebameeldiv emotsioon. Kuna läks kiireks nagu ikka, tulin autoga ja parkisin auto Solarisse keldrisse. Ja no ******** **** **** kui kõrged seal hinnad on...
Riigi kaitse on liiga tähtis asi, et seda teistele usaldada.
nuhk.Albert
Liige
Postitusi: 319
Liitunud: 06 Dets, 2007 20:58

Re: "1944"

Postitus Postitas nuhk.Albert »

Sai siis lõpuks see paljukiidetud film ära vaadatud. Ootused olid kõrgemad, pakutu oli paraku vastavalt tänapäevasele liberaalsusele ja kõigile meeldida tahtmise tulemusena üks hambutu kuid siiski kena ning vaadatav ilukirjanduslik jura. Meelelahutusena hea vaadata ja selles võtmes hästi tehtud. Ajaloolise tõe huvides aga tegemist mannetu üllitisega.
Tänapäeva tingimustes tõde kajastavaid filme vist enam teha ei õnnestu, mõtlen selliseid nagu netis vaadatavad Sinimäed ja Neljakümnes Sõda.

Lõpetuseks - meelelahutusliku mängufilmina tubli saavutus.
Heiki
Liige
Postitusi: 179
Liitunud: 31 Dets, 2004 11:24
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: "1944"

Postitus Postitas Heiki »

nuhk.Albert kirjutas:Tänapäeva tingimustes tõde kajastavaid filme vist enam teha ei õnnestu, mõtlen selliseid nagu netis vaadatavad Sinimäed ja Neljakümnes Sõda
Kiur Aarma triloogia "Sinimäed", "Haukka Grupp" ja "September 1944" aga ka "Neljakümnes sõda" on taaslavastuselementidega dokumentaalfilmid. Neist kolme esimese tootmises olen ka ise kaasa teinud. Need ei ole kunagi kinodesse jõudnud sest on algusest peale toodetud telesse ja taolised filmid jäävadki kitsale huvigrupile netis vaatamiseks. Need filmid on juba olemas ja teha veel samasuguseid ei ole mingit vajadust. Kuigi Aarma sari pidi algselt tulema 6 osaline, lõppes projekt raha ja huvi puudusel.
"1944" on laia sihtgruppi kõnetav kunstiline film või mängufilm, kuidas soovite. Neid kahte täiesti erinevat zanrit ei ole mingit mõtet omavahel võrrelda või ootusi üles kruvida sest neil ei ole mitte midagi ühist. "1944" puhul polnud vähimatki kavatsust teha järjekordset dokumentaalfilmi. Tuletan meelde, et meil on sirgunud Y-põlvkond inimesi, kellest valdav enamus ei tea üldse mis sellel aastal toimus ja miks toimus.
Ainus Eesti sõjafilm millega üldse võrrelda saab, on "Inimesed sõdurisinelis". "Nimed marmortahvlil" on propagandafilm ja seda tunnistavad ka tootjad ise.
Front Line Eesti MTÜ
www.front-line.ee
Prinz Eugen
Liige
Postitusi: 400
Liitunud: 26 Aug, 2005 19:51
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: "1944"

Postitus Postitas Prinz Eugen »

Kah vaadatud ja muljed head, kuigi film oli kurb. Meeldis ja kohati läks isegi meelest, et tegemist on ju Eesti oma filmiga :)
Järele mõeldes on Kunnas toime tulnud Heraklese vägiteoga - Eesti ajalugu tutvustava filmiga, kuhu on sisse surutud kasvõi vihjetena kõik olulisemad asjad Eestist Teises maailmasõjas, on seotud meeldivate peategelastega ja süzheega, mis neid kõiki ühendaks. Sealhuögas on kunstilise filmi jaoks tekitatud ka selliseid stseene, mis tundusid ebarealistlikena, kuid kunstilise kujundina olid head (langenute matmine ühte hauda, lennuväeabiliste vangistamine Saaremaal jms). Respect.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: "1944"

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist