Venemaa ootamatu rünnak

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
tommy
Liige
Postitusi: 3638
Liitunud: 02 Veebr, 2005 20:50
Asukoht: Eesti
Kontakt:

Re: Venemaa ootamatu rünnak

Postitus Postitas tommy »

kaur3 kirjutas:Süüria suunal vaevatakse pead, kuidas Vene lennukid märkamatult kohale ilmusid. Kahtlustatakse lennukite "peitmist" suuremate alla. Paistab olevat hea töövõte. Kindlasti mitte midagi uut, kuid hea meeles pidada.
Kellele märkamatult..??

Flightradar 24.com jälgijaskonnale??
Võib olla tõesti.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Venemaa ootamatu rünnak

Postitus Postitas Kapten Trumm »

On üsna vale eeldada, et venelased hea tahtmise korral ei suuda vältida nt avastamist Ground Master 403 poolt.
Kõikidel radaritel on alumine avastamise piir ja kui õhuruumi jälgimiseks kasutatakse mõnda kaugmaa radarit, siis nende asukohti, kõrgusi ja parameetreid teades on võimalik valida lennuprofiil, kus avastamine on raskendatud.

Ei maksa ironiseerida, vajadusel lollitatakse ka meid.
Mismoodi võimalik: http://www.tscm.com/rdr-hori.pdf

Tasub meeles pidada, et mistahes tasemel lennukite avastamiseks mõeldud radar ei suuda välja kiirata kõverjoones (takistuse ja silmapiiri taha) levivaid elektromagnetlaineid.
Väike arvestus näitab, et 400 km kaugusel on radari avastamise alumine piir kuskil 10 km kõrgusel, alla selle on nähtamatu.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Postitusi: 6208
Liitunud: 26 Juul, 2005 12:09
Kontakt:

Re: Venemaa ootamatu rünnak

Postitus Postitas kaur3 »

tommy, kas Sul ei tiksu Flightradar24 vaikselt arvutiekraanil. Mul tiksub ja tore on vaadata sellist lollitamist onlines. Milleks venelased sedasi tegid? Eks ikka Bellingcati segamiseks :)
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Postitusi: 2079
Liitunud: 18 Apr, 2004 12:55
Kontakt:

Re: Venemaa ootamatu rünnak

Postitus Postitas hummel »

See teema ka siia vahepeal tehtud. Oleksioloogiast.

Minu küsimus oleks, et miks peaks naabrimehed tegema panuse ohtlike õhusõitude peale, kui märksa turvalisem on maad või vett mööda sõita? Lennukitega võib maanduda ka Pihkvas või Gdovis.

Strugi Krasnõje kandist polügoonilt on Võrru 185 km, mis teeb 50 km/h kolistamise juures u 4,5 h (vahepeal vb ka väike paus). Pihkvast Võrru on aga 100 km, mis teeks u 2,5 h. Samas esimene ešelon oleks ilmselt 2. spetsnazi brigaadi pataljon, mis liiguks need vahemaad oma Tigritega vastavalt ilmselt u 3 h / 1,5 h. Piiripolitseil oleks piiripunktides variant, et kas põgeneda, anda alla või deserteeruda. Mingit kaitserelvastust neil peale püstolite ja kumminuiade ju pole...

Pihkva oblastis taasformeeriti mingid aastad tagasi kopterite segaüksus (kes mäletab/leiab, kus ja palju?), millega saaks paisata ilmselt kuni roodu jagu ründeüksusi madalalt piiripunktide seljataha, olulistele sildadele, teeristidele, ladude ja staapide lähistele.

RIB-ide grupiga mõne rühma üle Lämmijärve sõidutamine oleks laiema koha pealt max 10 min. Piirivalve peaks seda nägema, kuigi eriti midagi teha ei saa. Samas, kui on soov asja natuke salalikumalt ajada, siis saab vast kasutada Triton-NN -e.

Side, sh GSM, ULL, saaks piiriäärsetel aladel samal ajal ilmselt ootamatult maha suruda. See oleks pigem vajalik sisekaitseasutuste halvamiseks, mis on märksa operatiivsemad, kui riigikaitseasutused.

Ämaris paiknevad lennumasinad, eriti just A-10, on ainus tõsiselt aktsepteeritav vastulause, kuigi selle vastu annaks idapiiri taha ilmselt üles panna natuke kaugmaa-õhutõrjet. Vaevalt selle tegelik laskeulatus on hoolimata kõlavatest loosungitest väga suur, kuid piisaks esialgu ka 150-200 km.

Ja siis kui naabrimehed need eelnimetatud tegevused õppuste sildi all käima lükkavad ja me saame sellest päris kindlalt tänu asjalikule luurele 6 h ette teada, siis minumeelest midagi väga veenvat teha ei jõuaks. Eriti juunist märtsini. Kui saame aga teada pikemini ja hakkame poolt ühiskonda paanikasse ajades tõesti mõningaid KL (ja eriti heal juhul KV) reserviste kiiruga kokku kraapima, selgub, et vasjad keerasid poolel teel lihtsalt niisama otsa ringi - tegid "nalja", et meid oma valmidusega hirmutada ja nappi ressurssi raiskama panna ... ja et näidata, kes tegelikult siinmail "peremees" oleks... :evil:


Minumeelest ei saa siiski päris nii asjale käega lüüa, et... jah meil peaks sellise hüpoteetilise rünnaku puhuks olema 24/7 piiril mitu hambuni relvis väekoondist, piir mineeritud jne jne jne. Usun, et meil on paljuski võimalik ka riigis olemasolevate ressurssidega ja nende targa kasutamisega selliseid riske väga oluliselt maandada.
Esimene praktiliselt lihtsam, kuigi jah poliitiliselt keerukam võimalus oleks "piiripolitsei" muutmine taas militaarselt korraldatud piirivalveks. Juba laos käepärast olevast lahinguvarustusest, automaatidest, kuulipritsidest, granaadiheitjatest, käsigranaatidest ja maskeerimisvärvi maasturitest piisaks teatud heidutuse tekitamiseks. Kui on väga suur tõenäosus, et kohe piiril võib granaadiheitjatest ja kuulipildujatest vastu saada, siis naabrimehed vast esimese hooga päris mütsiga lööma ei hakkaks. Suurema, tugevama ja ühtlasi vähem mobiilsema esimese esheloni koondamine on aga juba märksa mahukam ettevõtmine ja annab meile tõesti ehk mitu hädavajalikku tundi juurde, et vähemalt mõned KL VG-d kokku ajada ja valmis panna. Samuti, et ka vabavahetuse piirivalvureid teenistusse kutsuda ja piir tugevama valve alla võtta. :wink:
Martin Herem
Liige
Postitusi: 2368
Liitunud: 10 Okt, 2014 7:51
Asukoht: Rahu ja Sõpruse Asulas :)
Kontakt:

Re: Venemaa ootamatu rünnak

Postitus Postitas Martin Herem »

Nii et "korralikult" relvastatud üksus piirikaitse üksus annaks meile paar tundi aega?
Aga pakug palun välja:
Kui suur üksus?
Millise relvastusega?
Kui kiirelt "lahingupositsioonidel"?
Kui mitmes piiripunktis vm "positsioonil"?
Kui see rehkendus valmis, siis palun järgmist arvutust - need üksused olemasolevatest ressurssidest.
Ja siis veel lõpetuseks. Kui ma (idanaabrina) tean, et mingis piiripunktis asub üksus, kellelt ma võin vastu molli saada, ja ma ikka väga tahan Võrru minna, mille kuradi pärast ma neid enne siis minema ei pühi? Ikka ootamatult ...
Mercurius
Liige
Postitusi: 667
Liitunud: 08 Juul, 2011 14:02
Kontakt:

Re: Venemaa ootamatu rünnak

Postitus Postitas Mercurius »

Selle vastu, et meil loetud tundidega kedagi juba Eestis vuravat kolonni viivitama ei ole saata, on väljapakutud ka pidevat RÕK-i.

http://militaar.net/phpBB2/viewtopic.ph ... 5&start=60

Eks sisu, suurus ja vorm vajab timmimist.
Roamless
Liige
Postitusi: 3798
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Venemaa ootamatu rünnak

Postitus Postitas Roamless »

Muide PPA piirivalve osa peaks ikka relvastatud olema Galilidega, et päris 90-ndad kus kogu relvastuseks kumminuut oli, on möödas, muidugi iseasi palju sest kasu on. Kuulivestidega on neil muidugi lahja, sest kannavad seda va politsevesti, mis peab kinni püstolikuuli, kuid vaadates Kaitseväge üldiselt, siis on piirivalvel kuulivestidega seis väga hea, sest kaitseväe enamik laseb ringi üldse killuvestides.
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Postitusi: 6208
Liitunud: 26 Juul, 2005 12:09
Kontakt:

Re: Venemaa ootamatu rünnak

Postitus Postitas kaur3 »

Praegu Süürias toimuv on traagiline, kuid sõjalises mõttes minu meelest huvitav. Venelased on koondanud sinna kohale oma hävitajad ja õhutõrje, mis paistab aktiivses kasutuses olevat. NATO liitlased saavad sealt kindlasti hulgaliselt õppetunde. Eriti F-22 kasutajad. Kuidas see Eestisse ja üllatusse puutub? Kui siin kandis kõvatamiseks läheb, ju lendavad samuti lennukid, kiirgavad õhutõrjeradarid ning üllatusvisiidile võivad saabuda pikamaa ÕT-kompleksidega laevad kaugetelt meredelt. Süürias nähtu ei tekita siis üllatust.
Manused
Syria.jpg
piirivalvur
Liige
Postitusi: 198
Liitunud: 15 Dets, 2011 22:10
Kontakt:

Re: Venemaa ootamatu rünnak

Postitus Postitas piirivalvur »

Isand Heremile kordan kunagiste postituste mõtted veel kord üle:
Suuruseks jagu ja standardse relvastusega.
Relvastus leitav ilma eelarve ridasid torkimata.
Asukoht piiril tähendab et reageerimisaja võib tõsise tahtmise puhul vähendada nullilähedaseks.
Vaja Petseri ja Jaanilinna naabruses kuna need linnad võimaldavad meile ohtliku suurusega üksuste liikumise ja logistika oma tavapärase toimetamise sisse ära peita.
Inimressursi leidmine eeldab põhiliselt lähedamal olevate inimeste sides hoidmist ja mingisuguseid valveloleku graafikuid.
Mis puutub minemapühkimisse siis selle vajaduses võib olla kogu asja iva seisnebki. Minema pühkimiseks kasutatavd vahendid teevad vastavalt kaliibrile inimeste tähelepanu äratavat müra. Eriti oluline on see öösel.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Venemaa ootamatu rünnak

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Piirikaitse puhul on küsimus ka pioneerialastes ettevalmistustes.
EW ajal olid nt Narva jõe sillas vastavad lõhkeainekambrid - kas lõhkeaine ka paigas oli ei tea (tõsi, siis oli piir ka kaugemal ja oleks jõudnud tuua).
Kui homme hommikul sõidavad Tigr soomukid Narva sillale, siis piirivalve suudab sillaga teha mida.....?
Suured teed, mis piiri ületavad, on üksikud ja need on võimalik piisavalt truubitada, et need saaks lühikse ajakulu järel läbimatuks muuta.
Ühtlasi tõkestada (nt raiekeeldude, sügavate kraavide vms) võimalus ümbert sõita.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Martin Herem
Liige
Postitusi: 2368
Liitunud: 10 Okt, 2014 7:51
Asukoht: Rahu ja Sõpruse Asulas :)
Kontakt:

Re: Venemaa ootamatu rünnak

Postitus Postitas Martin Herem »

Teagi kas nutta või naerda või solvuda ...
Piirivalvur - ära palun korda mulle asju, mis ei anna mitte midagi!
Suuruseks jagu ja standardse relvastusega.
- täpsemalt palun. Mitu jagu Eestis kokku? Mis asi on standardne relvastus? Kas nendeks inimesteks on tänased piirivalvurid või tuleb neid juurde värvata?
Relvastus leitav ilma eelarve ridasid torkimata.
- siis saame alles rääkida, mida torgime ja mida mitte. Ma ei tea kui palju sa oled eelarvega tegelenud, kuid minu kogemus on, et iga kord kui sa midagi uut teed, tuleb vaadata eelarvet. Võib ka mitte vaadata, kuid siis avastad sa umbes poole aasta pärast augud, mida saad lappida ainult uusi auke luues. Peamine on aga see, et see kõik ilmub päevavalgele ebamugaval hetkel.
Asukoht piiril tähendab et reageerimisaja võib tõsise tahtmise puhul vähendada nullilähedaseks.
- mis mõttes nullilähedaseks? Kas 3min lähedaseks või 3h lähedaseks. Kas sa tahad neid jagusid hoida kasarmeeritult või on need inimesed, kes elavad piiri lähedal, omades teatud mahus varustust "voodi all"
Vaja Petseri ja Jaanilinna naabruses kuna need linnad võimaldavad meile ohtliku suurusega üksuste liikumise ja logistika oma tavapärase toimetamise sisse ära peita.
- sa mõtled ikka EV territooriumil? Ja tahad vist öelda, et nendes Venemaa linnades igapäevaselt toimuv, varjab ära vaenuliku tegevuse ettevalmistuse ning seepärast peab meil olema nendes suundades valmis üksus? Ja see üksus oli .... mitu jagu?
Mis puutub minemapühkimisse siis selle vajaduses võib olla kogu asja iva seisnebki. Minema pühkimiseks kasutatavd vahendid teevad vastavalt kaliibrile inimeste tähelepanu äratavat müra. Eriti oluline on see öösel.
- kujuta ette, et sinu elukohast 15km eemal tulistatakse kuni 20mm relvadest. Mida sa kuuled, kui öösel magad? 10km kaugusel? 5km kagusel? Tänased piirivalvurid elavad ju kilomeetrite kaugusel piirist ehk "positsioonist". Või kas sa sooviksid "jaod" panna elama piiriäärsetesse kohtadesse (loe: sela kus nad täna ei ela)? Kas spets linnakusse või ostame neile eluasemed hajutatult ... ilma eelarve artikleid torkimata?
Igal juhul, tuleks leida lisaressurssi "korralikult relvastatud ja kiirelt reageerivate jagude" väljaõppeks. Aeg näiteks. Kui täna ütleb piirivalve, et tänase töökorralduse juures leiaks aega nädalas 4h või terve päev tegeleda täiendusõppega sõjalise valmiduse eesmärgil, siis ma nimetaksin seda halvasti korraldatud teenistuseks. Kui leitaks kuus üks päev, siis nimetaksin ma seda ikkagi halvaks töökorralduseks, sest järelikult oleks täna üks päev kuus lihtsalt otstarbetult kasutatud. Mina olen küll aru saanud, et täna on pigem puudu nii ajast, kui inimestest.

Sillapurustajatele on mul ka paar küsimust. Probleem ei ole minu arvates mingites kambrites. Me võime täna sentimeetri täpsusega määrata iga sillal laengu kohad, panna valmis konkreetsed laengud ja isegi topised. Me võime nende paigaldamise kiiruse harjutada "nullilähedaseks". Küsimus on mul, mis on initseerimise aluseks? Kas tank sillal - siis oleme hiljaks jäänud. Kas tank 10m enne silda - keerab ringi ja me oleme ämbrisse astunud. Kambrite teema on minu arvates seksikas ja ei muud. EW aegne olukord oligi teine piiri asukoha pärast.

Lõpetuseks veel kord - konkreetsemalt palun. Numbrid, koordinaadid, kilogrammid, meetrid ... Mina nimetasin meh üksuseid ja tuumafugasse. Loomulikult ma naeruvääristasin teatud hoiakuid. Aga kui keegi tuleb siin "saab odavamalt jne" numbriteta juttu rääkima, siis ta naeruvääristab ennast. Selle nimi on "tühikargamine", mille tulemusel järgmine kommenteerija võtab õiguse tänaseid otsustajaid otseselt idiootideks nimetada ja ennast "sõnumitooja" kilbiga kaitsta. Minu arvates kujundatakse nii aga hoopis "kasulikke idioote".
Ärge te (hummel, Trumm, piirivalvur) nüüd minu silmis ennast kasulikeks idiootideks või mõjuagenditeks pidage. :)
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Venemaa ootamatu rünnak

Postitus Postitas Lemet »

Selle nimi on "tühikargamine", mille tulemusel järgmine kommenteerija võtab õiguse tänaseid otsustajaid otseselt idiootideks nimetada ja ennast "sõnumitooja" kilbiga kaitsta. Minu arvates kujundatakse nii aga hoopis "kasulikke idioote".
Aga järsku on asi selles, et tänased otsustajad pole suutnud oma otsustamist põhjendada. Või on nende põhjendused suuresti küsimusi tekitavad ja lõpptulemusena pikemat mälu omades vähe vildakad. Mäletavad vist kõik sedasamast soomusteemat, kus otsustajad otsustasid, et sedasorti tehnikat pole meil ülepea vaja, liitlastel on seda enam kui küll, nagu ka tahtmist seda meie esimese soovi korral siia paisata. Tänase päeva seisuga...ikka vist oleks vaja küll või mis? Kuskuures esinesid needsamad toonased otsustajad täpselt samadelt positsioonidelt kui lugupeetav. Või siis otsustajate otsus lipulaeva hoidmise kohta. Jne, jne.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Venemaa ootamatu rünnak

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Sillapurustajatele on mul ka paar küsimust. Probleem ei ole minu arvates mingites kambrites. Me võime täna sentimeetri täpsusega määrata iga sillal laengu kohad, panna valmis konkreetsed laengud ja isegi topised. Me võime nende paigaldamise kiiruse harjutada "nullilähedaseks". Küsimus on mul, mis on initseerimise aluseks? Kas tank sillal - siis oleme hiljaks jäänud. Kas tank 10m enne silda - keerab ringi ja me oleme ämbrisse astunud. Kambrite teema on minu arvates seksikas ja ei muud. EW aegne olukord oligi teine piiri asukoha pärast.
Kapitaalsete ehitiste (nt sild) õhkimine ilma vastavate, ehituse ajal tehtud ettevalmistatud (ja välja arvutatud) kohtadeta võtab tunduvalt rohkem lõhkeainet ja selleks kulub väga palju rohkem aega. Ja mis kõige hullem - nõuab eriteadmisi ja vahendeid, mida pole isegi pataljoni pioneerirühmas, rääkimata siis mingist PV jagu või rühm stiilis ettevõtmistes (kes peab siis olema võimeline selle värgi kiiresti seljas kohale tooma ja paigaldama). Selliste oskustega mehi on EKV-s pakun võib-olla 30.

Toon sellise lihtsa näite, pange enda peos põlema mõni ilutulestiku paugutaja (kinnas käes) ja laske sel lõhkeda. Põrutus, mõned põletused, järgmine päev lähete tööle.
Nüüd tehke sama asi nii, et pigistage käsi rusikasse ja laske sel lõhkeda - viimasel õppusel avasite iseseisvalt viimase konservi.
Sama "efekti" saamiseks lahtises peopesas peaksite lõhkama neid pauguteid terve karbitäie.
See ongi vastus küsimusele, et tassime midagi kohale ja teeme pauku. Seljakotitäie asemel võib olla vaja autokoormat.

Kuludes ei ole küsimus, kui silla ehitajalt maanteeameti poolt nõutakse, et tuleb esitada projekti eriosa vastavalt Kamin määrusele nr see ja see ning ehituse käigus need tööd ka teha, siis ehitaja teeb ja selle maksumus on võib-olla mõni tuhat eurot millise silla kohta. Kuna aga täna neid nõudeid pole, siis loogiliselt ka neid ei tehta (samal põhjusel kipub meil ka sildade kandevõime mitte vastama tänapäeva tankide kaalule). Lihtsalt keegi ei nõua ja milleks raha kulutada 80-tonnise kandevõimega sillale, kui piisab ka 40-st.

Sama probleem on ka paljude muude tsiviilvalmisoleku asjadega - lihtsalt täna puudub legislatsioon, mis nõuaks seda või toda (varjendit, generaatorit, veevaru, raadiojaamu jne jne jne) ning kuna ei nõuta - keegi ka ei tee. Ja neid pole mitte põhjusel, et selle taga on mingi majanduslik arvestus, vaid seda probleemi lihtsalt ignoreeritakse. Senikaua, kui seda ei teki, ei hakka ka ükski kinnisvaraarendaja varjendeid ehitama või maanteeamet lõhkeaine avasid nõudma. Sest meil toimub kogu tegevus "minimaalse nõutava" järgi ja isegi sellest kipuvad ehitajad üle laskma.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Martin Herem
Liige
Postitusi: 2368
Liitunud: 10 Okt, 2014 7:51
Asukoht: Rahu ja Sõpruse Asulas :)
Kontakt:

Re: Venemaa ootamatu rünnak

Postitus Postitas Martin Herem »

Tänan Trumm pioneerialase loengu eest. :) Kuid palun räägi, kuidas see õhkimine siis ikkagi üllatusrünnaku puhul käib? Ja olgu sul pealegi kambrid kasutusel. Kes otsustab paigaldamise ja initseerimise? Mis hetkel hakkame laenguid paigaldama ja õhkima?
Lemet - püsi ikka teemas. Kui sa tahad mulle konkreetselt midagi ette heita või minult küsida, tee selleks eraldi teema või kasuta privat.
saksingj
Liige
Postitusi: 69
Liitunud: 21 Okt, 2014 10:45
Kontakt:

Re: Venemaa ootamatu rünnak

Postitus Postitas saksingj »

Mis asja, Narva jõe sillad polegi lõhkamiseks ette valmistatud?? Tegu on kuritahtliku hoolimatusega ja vastutavad isiikud tuleb jalamaid vastutusele võtta!
Lõhata võib ka peale esimeste tankide üle veeremist, see ongi imho parim aeg, poliitiliselt legitiimne ning esimene ülejõudnud üksus lõigatakse omadest efektiivselt ära koos kaasnevate tagajärgedega. Selleks ei pea ju keegi silla juures lõhkamas käima, kui laengud on ette valmistatud, toimub selline asi tänapäeval raadiojuhtimise teel kasvõi Kaitseministeeriumi hoonest.
Või missugune on siis hetke seisuga plaan üle silla vuravate soomusüksuste vastu? Hakkame silda haubitsatest pommitama? Kui need ükskord kohale veerevad?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist