Venemaa majandus ja sanktsioonid I

Kõik käimasolevast sõjast
Suletud
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36638
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kriku »

Svejk kirjutas:Härradele müüdiõhutajatele - sada aastat tagasi nõuti venemaa pealinna tänavatel väga konkreetselt "Leiba" ja "Maha sõda"
Tõsi - kuigi laovarud olid Piiteri toitmiseks küllaldased.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

See teie keelevaileus on teemast ikka täiega hälbinud (paarid asjad juba kustutasin ka).

Kusjuures omaette "integratsiooniteema" on ju foorumis täiesti olemas.....
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Svejk »

Lugu sellest, kuidas kavalad hiinlased naftat said:

История о том, как Россия обязалась поставлять нефть в Китай бесплатно много лет
http://rusjev.net/2016/08/16/istoriya-o ... mnogo-let/
С ростом бесплатных поставок в Китай в зачет ранее полученной предоплаты все совсем плохо. Если в 1 квартале этого года они были произведены на сумму 25 млрд рублей, то во втором – уже 37 млрд (!). Всего 62 млрд рублей за полгода. Как я и предполагал, со временем объем бесплатных поставок нефти в Китай только растет. В долларах это еще больше: $1,8 млрд (пересчет производится по официальному курсу ЦБ РФ на даты предоплат и не подлежит переоценке по текущему курсу).

То есть мы теперь долгие годы будем поставлять китайцам нефть бесплатно на сумму 4-5 млрд долларов в год.

А деньги уже проедены Сечиным и отданы кредиторам в счет его щедрых покупок предыдущих лет – приообретение ТНК-ВР с огромной переплатой, покупка активов ЮКОСа и др.
Naftat tarnima peab, aga ettemaks on juba ammu "ära söödud"
Ja tootmine kipub kahanema ja üldse on kõik kehvasti
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kipper
Liige
Postitusi: 69
Liitunud: 21 Okt, 2009 12:11
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kipper »

Canadian Security Intelligence Service suhteliselt tasakaalustatud ülevaade, mis Venemaad lühemas tulevikus ees ootab: https://www.csis-scrs.gc.ca/pblctns/ccs ... -03-en.php

Lühidalt kokkuvõttes: maailmalõppu oodata pole, ees on pikk vindumine. Pikemas perspektiivis rahvastiku statistika saab olema suur probleem aga olulisel määral järgmisel kümnendil veel mängima ei hakka. Majandus on selgelt allutatud julgeoleku huvidele - prioriteedid on tsentraliseemine riigisiseselt ning ka jõu projetseerimine piirkondadesse kus arvatakse endil huve olevat.
Viimati muutis Kipper, 18 Aug, 2016 11:44, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40239
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kapten Trumm »

VF poliitilise juhtkonna strateegia on tõenäoliselt "äraootamine", jooksvalt üritatakse nina veepeal hoida, esile kergivad kitsaskohad (nt laenu pärast kodutuks jääjad) lahendatakse jooksvalt, import üritatakse ringi orienteerida idasuunale (millest rääkis ka see hiljutine film "Putini rahvas"). Vladivostok laieneb.

Äraootamine kestab senikaua, kuni tekib soodne võimalus oma majanduslikku positsiooni parandada (Süürias see pole õnnestunud). Lääne liidrid pole ka nii suitsidaalsed, et tekitaks ise olukorda, kus Kreml jääb väljapääsmatusse olukorda, sest venelaste käes on piisavalt vahendeid jamade korraldamiseks.

Krimmist venelased kuskile minema ei hakka, kuniks keskvõimul nina veepeal on. Ida-Ukrainas jätkub piiratud susimine, mis välistab NATO ekspansioonid ida suunas. Krimmist tuleb venelased jõuga välja ajada Ukrainal. Seejuures tuleb arvesse võtta, et venelased on Krimmi sõjaliselt vahepeal kindlustanud ning väljaspoolt tulevate vägede vastu on tõenäoliselt sinna viidud ka taktikaline tuumarelv (nt rannakaitse rakettide näol).

VF isevarustamise teed minek eriti tõenäoline pole, NSVL pärand on selleks liiga sügaval - põllumajandust nad selleks piisavale järjele ei saa. Küll aga suureneb isevarustamise osakaal ja kindlasti näevad kohalikud tootjad olukorras oma võimalust.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36638
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kriku »

Jah, põhimõtteliselt uus stagnaaeg tuleb.
tympsa
Liige
Postitusi: 1432
Liitunud: 14 Mär, 2013 14:00
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas tympsa »

Stagnatsioonil ja stagnatsioonil on vahe. Breznevi stagna saabus 70-ndate keskel pärast enneolematut N. Liidu võimsuse ja jõukuse tõusu ja oh imet, sellest tõusust jätkus pisut isegi rahva heaolu parandamiseks.

Isiklik auto oli näiteks 60ndatel haruldane, 70ndatel Eestis juba tavaline asi. Paneelikakortereid ehitati tohututes kogustes, isegi jõukamad ettevõtted ehitasid oma töötajatele, et need ei peaks dekaadipikkuses üldjärjekorras seda ootama .Keskküte, vannituba , WC ja telefon andsid kokku juba "kõik mugavused", millest tollal unistada osati .

Alatasa kummitava toidupuuduse leevendamiseks anti linnarahvale aianduskrunte linna lähistel.Kolhoosid ja sovhoosid olid kohustatud neid eraldama ja sinna vedama ka elektri oma kuludega. Mingi 800-900 ruutmeerit maad , löödi aiamajake või suvilaköks sinna püsti ja kasvatati kartulit, tomatit, kurki, sibulat, maasikaid, herneid.Meie perelgi oli taoline aianduskrunt väga ilusas kohas, jõe kaldapealsel,ümberringi männimets,korralik kruusatee ukse eest kuni suurele maanteele, isegi ilma potipõllunduseta oleks see nagu unelm. Kuid tollal inimesed viitsisid jantida ka mullas tuhnimisega.

Pole ime, et Breznevi stagnatsiooni nutavad praegugi paljud inimesed taga, sest see oli stabiilne periood pärast buumi.

Putini stagnatsiooni ei hakka Venemaal keegi taga nutma, sest see stabiilsus saabub sügava kriisi põhjas.On vaks vahet kas buumiaegne suhteline jõukus kivistub paljudeks aastateks või kivistub kriisiaegne vaesus.
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Postitusi: 4872
Liitunud: 14 Aug, 2008 14:19
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Gideonic »

tympsa kirjutas:Stagnatsioonil ja stagnatsioonil on vahe. Breznevi stagna saabus 70-ndate keskel pärast enneolematut N. Liidu võimsuse ja jõukuse tõusu ja oh imet, sellest tõusust jätkus pisut isegi rahva heaolu parandamiseks..
Mulle jäi kunagi silma see Anatoly Karlin'i postitus, mis võtab ette Venemaa internetiavarustes kõmu teinud graafiku, mis näitab, justkui poleks Brežnevi ajal hullu midagi olnud. Aga vat, just see Gorba tuli ja rikkus kõik ära! Võrdluseks on üsna loovalt kasutatud omapärast meetrikat:
SKPd elaniku kohta, võrrelduna USAga:
Pilt

Mõjuv eksole? :D Tsaariajal jäädi järjest enam maha, aga vat meie saavutasime ikka lausa 40% USA omast!

Paraku asi nii lihtne ei ole. Eeldused nagu (1) 40% USA SKPst elaniku kohta, oli "hea tulemus", või et (2) tsaaririigi all oleks ilmtingimata jätkunud vana olukord, on pehmelt öeldes ebatõenäolised. Nagu autor ise ütleb:
There is however a glaring hole in this logic, namely that (1) relatively slow growth under late Tsarism reflected a permanent state of affairs, as opposed to the heavy but temporary burden of a large rural, illiterate population; and (2) that a level of per capita GDP that is a mere 40% of what Americans enjoy was in any way a fulfillment of Russia’s potential during the 20th century. In fact, graphical comparison with other countries shows this to be almost certainly false.
Ei tasu unustada et 1870. aastal oli Venemaa agraarriik kus 90% elanikkonnast oli kirjaoskamatu ning elas maal (SKP järgi teatvasti põllumajandus tööstusega võrreldes just palju ei anna). Võrdluseks, USAs oli juba tollal kirjaoskus üle 90%. 1916 aastal aga, oli kirjaoskus Venemaal juba ligikaudu 50% (niipalju siis sellest, et see oli ainult Lenini suur saavutus).

Kui asetaga graafikule mõned teised agraarmaad Lõuna-Euroopast, (kes olid ka veel 1945. aastal praktiliselt samas stardipositsioonis), ilmub hoopis teistsugune pilt:
Pilt

Võrreldes Iirimaa, Hispaania ja Portugaliga oli NSVL 1960. aastani päris tubli. Nagu näha polnud ka 60ndad enam midagi niiväga "kaabuga lehvitada". 70ndates alates on NSVLi mahajäämus ikka kohe päris selge. Igaks juhuks mainin veelkord, et graafikul ei ole mitte SKP kasv elaniku kohta aastas, vaid SKP elaniku kohta võrrelduna USAga. Ehe sovieti mentaliteet: "püüame jänkid kinni ja lähme ettegi!" :D

Soovitan lugeda tervet postitust (seal võrdlusi ka vähe edukamate riikidega, nagu näiteks Soome):
http://akarlin.com/2012/06/the-soviet-e ... g-failure/
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36638
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kriku »

Kõik õige, aga ksf tympsa rääkis võrdlusest NSVL eelmiste kümnenditega. Võrreldes olukorraga näljahäda piiril 1950-ndate algul oli paarikümne aastaga edasiminek suur. Selle üle rõõmustada saab muidugi vaid kodanik, kellel puudub võrdlusmaterjal normaalsete riikidega, aga suur osa nõukogude kodanikke täpselt sellised olidki.

Kui nüüd praeguse Venemaa juurde tagasi tulla siis jah, suure osa jaoks maast mingit vahepealset tõusuperioodi pole olnudki ja uuel stagnaajal stagneerub nõukogude pärand nukralt edasi.
planet64
Liige
Postitusi: 128
Liitunud: 22 Sept, 2008 19:23
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas planet64 »

Ei maksa naabri praeguse stagnatsiooni pärast väga muret tunda. Selle eest on hoolitsetud. Kohe läheb action'iks ja eks meilgi saavad käed-jalad tööd täis olema.
Центр активности изменений вы сможете наблюдать в начале – в середине 2017 года, когда трансформация пробежится как волна, с точки зрения политических систем, политических преобразований. Это коснется и России, но ваша власть, ваша политическая система продержится еще не более чем два года, поскольку сама по себе система в России точно такая же ретроградная и консервативная с точки зрения дальнейшего развития государственности по отношению к людям, к той новой платформе, которая есть.

Россию также ожидают события, которые будут трансформировать практически всё население. Будут выводить его из состояния баланса, из среднего обывателя, мещанина, можно называть это разными именами, но мы это называем спящими людьми, которые привыкли ходить в магазин, на работу, и взаимодействовать с собственной жизнью из позиции страха: «как бы чего не вышло», «как бы чего не произошло», позиции накопительства, изолированности по отношению друг к другу.
Kasutaja avatar
Otto K
Liige
Postitusi: 2364
Liitunud: 07 Juul, 2014 19:43
Asukoht: Tartumaa
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Otto K »

Lapsesuu Otto K jutustab jälle :write:

Derzaava eest kannatamise võite koos trummi ja pulkadega sisse soolata :D
Mingeid miljonilisi meeleavaldusi pole vajagi kursi muutuseks. Piisab vaid kui Solovjovid ja Kisseljovid oma teksti muudavad.
Teatavad Kisseljovid / Solovjovid nädalavahetusel oma saadetes, et Krimm antakse ära / tagasi, sest see on vastutulek nõrgale Natole / Ukrainale ning derzaava saab sellest (tagasi andmisest) vaid tugevamaks ja ongi kõik korras, venelastel kaob hoobilt see derzaava / Krimmi eest kannatamise vajadus / põhjus. Leitakse mingi muu põhjus kannatada, sest küll Solovjovid / Kisseljovid selle välja mõtlevad (näiteks juba ajaloost tutavad neli aastaaega näiteks).

Oli ju ca aasta aega Türgi + Erdogan venemaa suurimad vaenlased. Solovjovid ja Kisseljovid siunasid nii kuis jõudsid koos oma saatekülalistega neid + Vovtshik ja Lavrovtshik mõnitasid Türgit suisa suurtelt tribüünidelt. Piisas vaid Kisseljovil ja Solovjovil edastada Türgi nn. "vabandus" (mis ei olnudki vabandus) läbi sinise kasti kui Türgist sai sõber kellega hakatakse koos gaasitorusid rajama ja vaenlane Türgi on kadunud.

Kõik keeruline on tegelikult lihtne. Vähemalt lapsesuu jaoks :mrgreen:
soul
Liige
Postitusi: 2898
Liitunud: 12 Nov, 2005 22:59
Asukoht: Lõuna
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas soul »

Spetsialistid hoiatavad Venemaad "kadunud kümnendi" eest.
http://www.rbc.ru/economics/18/08/2016/ ... ?from=main
Экономика, которая не растет, загнивает, утрачивая шансы на возобновление роста, предупреждают эксперты ВШЭ. К выборам 2018 года в России вполне может возникнуть тема «потерянного десятилетия», считают они
nimetu
Liige
Postitusi: 7584
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas nimetu »

Ausalt öeldes on neil vähemalt viimased sada aastat (mõistus) kadunud olnud.
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Postitusi: 4872
Liitunud: 14 Aug, 2008 14:19
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Gideonic »

Brent nafta indeks on viimase pooleteist nädalaga tõusnud 42$ pealt 51$ peale, järjekordses suures ootuses, et OPEC saab toodangumahtude osas kokkuleppele Venemaaga :roll:

Tundub et spekulandid ikka väga panustavad sellele, ja täpselt samamoodi nagu aasta alguses tehti. Seda siis sellest hoolimata et veel augustis (ja sisuliselt iga kuu ennem) tegi Saudi Araabia järjekordse toodangu rekordi, ning minumeelest teeb neid regulaarselt ka Venemaa.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: android, Ingvar, Lothabi, ri_mees, ugandiklubi ja 15 külalist