Uno Laht: "mina vägivalda ei kasutanud"

Korea, Vietnam, Lähis-Ida, Afganistan. Kõik konfliktid. Kui seal on olnud eestlasi, siis seda enam.
Vasta

Mida teha selliste meestega?

Hääletus lõppes 27 Apr, 2006 18:54

anname medali
5
11%
midagi vaja ette võtta
41
89%

Hääli kokku: 46

Kasutaja avatar
Sasha
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sasha »

hugo1 kirjutas: Lahe üle tuleks kohut mõista, inimsuse vastased kuriteod on minu arvates kõige hullemad. Sellised inimesed peavad oma tegude eest vastutama, olenemata sellest kumbal poolel sõdisid..
Siin ei ole ju kedagi, kes sinuga vaidleks :) Kui sul on faktid, mis tõestavad, et Laht sooritas inimsuse vastased kuriteod, käes olemas, võid ka ise prokuratuuri poole pöörduda. Tundub aga, et neid fakte lihtsalt ei ole ja meid kõiki see mees lihtsalt ärritab oma ütlustega ja arvamustega. Aga õigusriigis see ei ole piisav põhjus teda karistada, eks ole? ;)
Karuke
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

Troll kirjutas:

Ja et isegi siin foorumis leidub isikuid, kes püüavad teda õigustada või tunnevad isegi uhkust selle "julge väljaütleja" pärast?

Ei õigusta kommunismi kuritegusid -mina vähemalt mitte

Samas lihtsalt nendin, et puudub igasugune seaduslik võimalus selle isiku tegevuse piiramiseks - kuni ei tõestata et tema isiklikult kedagi ära tappis.

Fakti konstanteering lihtsalt.
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sollmann »

Troll:
et Sulle piisaks täiesti sm-te moraalsest hukkamõistust ... :roll:
Aga, kardan väga, sm Lahele mitte üldse kohe ei piisaks.
Sellise moraalse hukkamõistu pääle, võib ette kujutada, sm Uno L ainult vilistaks ja naeruvääristaks meie mannetut riigikest idanaabrite sopalehtedes täie hooga edasi.... :|
TÕDEONAJATÜTAR
Kasutaja avatar
Sasha
Liige
Kontakt:

Troll kirjutas:Kurat, mul lööb silme eest mustaks mõttest, et kõik need natside ja "neonatside" kuriteod eesti rahva vastu on ainult murdosa sellest, mida kommunistid eesti rahvale on teinud ja selline absoluutselt häbitunde kaotanud isik nagu Laht julgeb veel avalikult sõna võtta ja kedagi süüdistada!?
Sinu loogika kasutades ei pea meil olema näiteks pimedate inimeste õiguste eest seisvaid ühinguid -- sest võrreldes rahva enamuse igapäevaste muredega on nende mured ainult murdosa :) Loomulikult, vabas riigis igaüks võib ükskõik millise ühingu luua ja sellega tegeleda -- on see kasvõi UFO-vastane liikumine. Natside kuritegude pärast kannatanuid ja natsidega võidelnuid on Eestis olemas, ja nende suur või väike arvulisus ei tähenda, et sellist organisatsiooni ei saa luua.

Sellega, et Lahe osalemine selles "antifašistlikus komitees" on häiritav, olen täiesti nõus. Eesti neonatsidega palju efektiivsemalt võitleksid näiteks need inimesed, keda on raske kahtlustada ebaloojalsuses või mitte-patriootilisuses: kasvõi Mart Laar, näiteks. Oleks Isamaaliidu juures olnud natsivastane komitee, selle mõju noortele, kes rumaluse või harimatuse pärast kalduvad eriliste ns88-liikumiste poole, võiks olla kordades suurem.

:)
Troll kirjutas: Ja et isegi siin foorumis leidub isikuid, kes püüavad teda õigustada või tunnevad isegi uhkust selle "julge väljaütleja" pärast?
Oleeg A. on vist ainuke siiamaani olnud :), aga temagi kiitis mitte U.Lahe ütluste sisu, vaid inimese julgust vastu tuult minna.
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Troll »

Sasha kirjutas: Sinu loogika kasutades ei pea meil olema näiteks pimedate inimeste õiguste eest seisvaid ühinguid -- sest võrreldes rahva enamuse igapäevaste muredega on nende mured ainult murdosa :)
Ja sinu loogika lonkab mõlemat jalga! Selline võrdlus on täiesti kohatu ja ei vasta sugugi mõtetele, mida ma olen siin püüdnud esitada. Ehk järgmine võrdlus annab selgema pildi: Uno Laht kui "sarimõrvar, kes vägistab ja seejärel tapab oma ohvrid, nõuab rangeid karistusi liputajatele"! Umbes sellise raskuastme vahega on minu silmis kommunistide ja natside kuriteod eesti rahva vastu. Muidugi on ka liputaja kurjategija, aga kas saab tema tegusid võrrelda sarimõrvari omadega? Ja mis annab sarimõrvarile õiguse liputaja hukkamõistuks, oma kuriteod täiesti unustades?
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Kasutaja avatar
Sasha
Liige
Kontakt:

Troll kirjutas:Ehk järgmine võrdlus annab selgema pildi: Uno Laht kui "sarimõrvar, kes vägistab ja seejärel tapab oma ohvrid, nõuab rangeid karistusi liputajatele"! Umbes sellise raskuastme vahega on minu silmis kommunistide ja natside kuriteod eesti rahva vastu. Muidugi on ka liputaja kurjategija, aga kas saab tema tegusid võrrelda sarimõrvari omadega? Ja mis annab sarimõrvarile õiguse liputaja hukkamõistuks, oma kuriteod täiesti unustades?
Sellisel kujul on su väide absoluutselt õiglane. Aga ka see vajab märkimist, et siiamaani pole tõestatud, et U.Laht vägistas ja seejärel tapnud kedagi.
vdreving
Liige

Postitus Postitas vdreving »

Sasha: Mis siis kohe kriminaalseadustikku võttis tsiteerima?Ma ei ole kellelegi väitnud,et tahan mõnele kuuli pähe lasta,kirjeldan vaid milline peaks medal välja nägema.Või arvad Sa et tuleks Maarjamaa Rist anda? Seda oleks vist pisut palju või kuidas? Mis puudutab seda,et kommunistlikke organisatsioone siin pole siis mina arvan,et istutakse siin vaikselt põranda all ja imbutakse vaikselt kõikjale sisse,ideoloogilisteks isakesteks on Lahe sugused tolgused,kellest omale iidolid on tehtud.Tunnen mitmeid inimesi,kes on venelased ja kannavad hetkel eesti sõjaväemundrit( ohvitserid).Kui jutt läheb vene riigi või kommunismi sigaduste peale vaatavad sind,kui vaenlast ja ütlevad,et meie omasid ei tohi solvata.Keda selline patrioot sõjaolukorras tulistab?
Wiking
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wiking »

Siin Trolliga taas igati päri.

Ja mis puudutab sm Laht'e, siis tema osad kuritööd on kahtlemata teada ja neist räägitud küll. Kui muidugi see kõrvust tahtlikult on mööda jooksnud, siis pole parata miskit. Aga rahvas, kes nendes kannatanud ei näe siin praeguses riigis endale küll tuge - enne juba mainisin seda. Siin juba aastakese tagasi trehvasin Vikerraadios kuulama miskit saadet, kuhu inimesed helistasid, teemaks oli kommunismi hukkamõist ja seal ka mõni helistaja mainis sm Laht'e ning tema organisatsiooni ja kohe lisas, et tema aatekaaslased ju juhivad riiki. Nii ta ka on. Olles vahekorras tripperihaigega sellest haigusest lahti ei saa!
Kasutaja avatar
Sasha
Liige
Kontakt:

vdreving kirjutas:Sasha: Mis siis kohe kriminaalseadustikku võttis tsiteerima?Ma ei ole kellelegi väitnud,et tahan mõnele kuuli pähe lasta,kirjeldan vaid milline peaks medal välja nägema.Või arvad Sa et tuleks Maarjamaa Rist anda? Seda oleks vist pisut palju või kuidas? Mis puudutab seda,et kommunistlikke organisatsioone siin pole siis mina arvan,et istutakse siin vaikselt põranda all ja imbutakse vaikselt kõikjale sisse,ideoloogilisteks isakesteks on Lahe sugused tolgused,kellest omale iidolid on tehtud.Tunnen mitmeid inimesi,kes on venelased ja kannavad hetkel eesti sõjaväemundrit( ohvitserid).Kui jutt läheb vene riigi või kommunismi sigaduste peale vaatavad sind,kui vaenlast ja ütlevad,et meie omasid ei tohi solvata.Keda selline patrioot sõjaolukorras tulistab?
1. Tsiteerisin KK selleks, et sul oleks selge, et tahtmise puhul sind võib karistada selliste väljenduste eest. Lootsin samuti, et see võiks sind innustada Riigi Teataja lahti teha ja tutvuda KK-ga.

2. Kui KK-ga oled kursis ja kui sul on siiras soov selliseid seltsimehi nagu Laht karistada, pole mõtet siin foorumis hurraa-patriotiismis harjutada -- koosta avaldus ja pöördu prokuratuuri. Kes teeb seda sinu eest?

3. Pole imet, et sellise tasemel vaidlustel sinule vaadetakse kui vaenlasele. Mida sa tahad nende käest kuulda? Suhtu asjadesse ratsionaalsemalt.
vdreving
Liige

Kriminaalkoodeksit võid tsiteerida sm.Lahele,mind sellega ei hirmuta-tean täpselt mida räägin.Ka on mul absoluutselt ükskõik mida seltsimehed minust arvavad-küll aga võin oma kogemustest endale õelsa,kes on minu vaenlane,kes mitte.Kindlasti ei pea ma oma sõpradeks inimesi kellele on bolsevism nii südamelähedane. Eesti Vabariigis võin oma mõtteid väljendada,nii nagu ise õigeks pean,selleks pole mul sm.käest luba vaja küsida.
Kasutaja avatar
Sasha
Liige
Kontakt:

vdreving kirjutas:Kriminaalkoodeksit võid tsiteerida sm.Lahele,mind sellega ei hirmuta-tean täpselt mida räägin.Ka on mul absoluutselt ükskõik mida seltsimehed minust arvavad-küll aga võin oma kogemustest endale õelsa,kes on minu vaenlane,kes mitte.Kindlasti ei pea ma oma sõpradeks inimesi kellele on bolsevism nii südamelähedane. Eesti Vabariigis võin oma mõtteid väljendada,nii nagu ise õigeks pean,selleks pole mul sm.käest luba vaja küsida.
Eesti Vabariigis kehtivad Eesti Vabariigi seadused. Kui sul on teada, et kodanik X on sooritanud kuritegusi, on su kodanikukohustus ja auasi sellest teatada õiguskaitseorganitele. Vastavalt EV seadustele. Paned kirja, kõik mida tead, kirjutad alla, saadad tähtkirjana või isiklikult toimetad kuhu vaja.

Sinu öeldud alusel võib aga järeldada, et sa ei kavatse pöörduda prokuratuuri või politsei poole. Ehk, teisisõnu, sul puudub tahe sm. Laht karistada. Eks ole?

Kui aga sul puudub selline tahe või sul ei ole mida kirjutada ülalmainitud avaldusel, siis su kommunismivastane paatos ja üldine sõnaderohkus paistavad natuke kohatud antud teema juures. Ole pragmaatilisem: kui sa ise midagi ei tee, kes siis teeb seda sinu eest? Oled vaba inimene vabal maal -- tõesta seda kasvõi sellega, et proovid muuta olukord, millega sa rahul ei ole.
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

Lahe sugused tolgused,kellest omale iidolid on tehtud.Tunnen mitmeid inimesi,kes on venelased ja kannavad hetkel eesti sõjaväemundrit( ohvitserid).Kui jutt läheb vene riigi või kommunismi sigaduste peale vaatavad sind,kui vaenlast ja ütlevad,et meie omasid ei tohi solvata.Keda selline patrioot sõjaolukorras tulistab?
Kui sõjaks läheb tulistavad nad seda keda vaja, ehk siis vaenlast. Elukutselisele sõdurile on vastane see, kelle kohta väejuhatus nii ütleb.

Kui ikka rahvust solvata, on igati õigustatud solvumine.Ma ka solvuks kui keegi ütleb, et eestlased on ühed ahvid ja natsid.
Karuke
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

Kummalisel kombel hõljub vabal maal ikka veel kõva käe ihalus...

Mittemeeldivad arvamused tuleks keelata - aga nende avaldajad soovitavalt füüsiliselt hävitada...
Rahvavaenlased ju.
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
vdreving
Liige

Ei pea enda kodanikukohuseks ega auasjaks kellegi peale koputada.Niisuguste tegelaste kohta andmete kogumine on vastavate organite töö ja võib - olla nad seda teevadki juba. Ma ei ole ühelegi venelasele selgeks püüdnud teha,et venelane,kui rahvus halb oleks.Kära tekib ikka siis,kui me räägime kommunismi kuritegudest ja kommunismi kasvatatud venelastest,kes ennast vabastajateks kutsuvad.Neid ei austa ka mitte õiged venelased.Ka ei sea ma kahtluse alla vene rahva kannatusi kommunismi ajal.Paraku on aga nii,et ise nad selle lõid ja eks hiljem tuli ka selle vilju maitsta.
Kri
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kri »

Hämmastav on see, et leidub inimesi (kaasaarvatus siin foorumis), kes - elades siin maal -, ilma igasuguse häbita julgevad kummardada kommunistinärakaid. Millal saavad sihukesed riigiõõnestajad oma karistuse? Need, kes on tapnud meie rahvast ja nüüd irvitavad meile näkku.

Ja mis sm. Lahte puutub, siis minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt on ta sõjakurjategija, kellelt tuleks ära võtta õigused olla Eesti kodanik - ta ei ole seda väärt.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline