Venemaa ootamatu rünnak

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Venemaa ootamatu rünnak

Postitus Postitas Kriku »

Sellisele kirjeldatud stsenaariumile ma lisaks, et:
See eeldaks tuhandeid varem ette valmistatud põrandaaluseid. Mis omakorda nihutab rõhu "ootamatuse" pealt kuhugi mujale.

Ukrainas läks see kõik läbi ikkagi seetõttu, et alates presidendist olid kõikvõimalikud riigi struktuurid suurel määral komplekteeritud palgaliste diversantide ja reeturitega.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Mmmm...ja kui keegi väidab, et sedasorti seltskonda siin vaikselt ette valimistatakse, siis trambime ta maasse...sest seda ei saa ju ometigi olla.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Lemet kirjutas:kui keegi väidab, et sedasorti seltskonda siin vaikselt ette valimistatakse, siis trambime ta maasse...sest seda ei saa ju ometigi olla.
Ma ei tea, keda kellega koos sa maasse trambid.

Küsimus ei ole selles, kas seltskonda valmistatakse ette või mitte. Küsimus on selles, kas niisugune tegevus on või ei ole kuskil teada. Kui Eestis valmistatakse põranda all ette tuhandeid löögirühmlasi ning ühelgi agentuurluurega tegeleval asutusel pole sellest halli aimugi, on erakordelt halvasti. Ma ei tahaks uskuda, et tegelikult ka on nii halvasti.
tommy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tommy »

Ukrainas läks see kõik läbi ikkagi seetõttu, et alates presidendist olid kõikvõimalikud riigi struktuurid suurel määral komplekteeritud palgaliste diversantide ja reeturitega.
Lisaks oli Ukraina kui riik neil Maidani-järgsetel aegadel sisuliselt teovõimetu.
Kui vähegi suudeti uuesti end liigutama hakata(isegi nii hädisel tasemel), kukkusid kolinal läbi nii Harkovi Rahvavabariik, vastuhakk Mariupolis..jne...
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Ise Narvas mõnda aega elanuna olen siin kuskil varem ka kirjutanud, et minumeelest on Narva sildade torkimine mõttetu. Palju lihtsam on tulla üle veehoidla tammi - seal on ainult tehniline valve. Või headel aegadel üks mees putkas , kes siis Eesti poolt rinnet peaks hakkama hoidma. Tammi ja Kreenholmi saare vahelt on jõesäng kuiv ja kui vaja, tuleb terve tankipataljon loetud minutitega üle. Tammi ots suundub Tehase tänavale kust mööda külateed on politseimajja 15 minutit kiiret sörkjooksu. Kui laristamiseks läheb ja autod ka ligi võetakse , siis jõuab 15 minutiga ja sama teed kasutades Linnapiiri Statoili ja Narva ongi suuremalt jaolt ümber piiratud.

Mulle tundub tuttavate jutu põhjal, et Narva on siiski suht eestimeelne linn, palju hullem derzaava kants on Sillamäe. Appitulejad peaksid siis arvestama, et töölisklass paneb Narva maantee seal kohe kinni ja võib tekkida äraspidine Sinimägede kaitseliin. Kommuuni väljakuulutajad minumeelest esialgu Sillamäest edasi ei pressigi, sest edasine ruumijaotus läheks liiga ähmaseks ja Eesti Energiale on kabelimats juba ära pandud.
Tammi pihta kaudtule andmine ei pruugi kõige parem mõte olla. Seal on ülestõstetavad rauast väravad ja kui need ära rikkuda jookseb veehoidla tühjaks ning Narvas asuv Balti elektrijaam jääb üsna kindlasti seisma. Ilmselt ka Eesti elektrijaam Krivasoos. Praegult opereeribki väravatega vene pool ja seda on samuti julgeolekuriskiks peetud.
Venelaste käes on pult sellepärast, et nad saaksid veetaset vastavalt oma Ivangorodi HEJ vajadustele reguleerida. Ivangorodi Hüdroelektrijaam on omakorda Sosnovoi Bori tuumajaama avariijaam ja selle turbiinid tuleb kohe käima tõmmata kui Sosnovoi Borile lisavõimsust vaja on. Muidu võib juhtuda nagu Tsernobõlis.

See oli lihtsalt lugemiseks neile, kellel kohapealne olukord kohe silma ette ei tule. Kõiksugused "rohelised mehikesed" teavad seda ilma minutagi.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Jah, karta on, et nad jõuaksid enne abivägesid ka Sillamäele. Hea tähelepanek.

Üle Narva silla saaks mardisandid vedada tsiviiltranspordi moodi transpordiga suures koguses kraami.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Ma ei tea, keda kellega koos sa maasse trambid.
Mulle lihtsalt meenus (ka siinse foorumi) suhteliselt valuline reaktsioon Helme tähendamisele...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Kriku kirjutas:
See eeldaks tuhandeid varem ette valmistatud põrandaaluseid. Mis omakorda nihutab rõhu "ootamatuse" pealt kuhugi mujale.

:roll:

Aga palju sa oma stsenaariumi puhul prognoosid "põrandaaluste" hulgaks Narvas?

* Kindlasti ei toimuks see samaaegselt ainult ühes punktis Eesti kaardil
Kui see on võimalik Narvas nii, et sealne "põrandaaluste" seltskond jääb "kahe silma vahele", või pooled või enamus tabamatuks, siis miks ei võiks sama juhtuda Tallinnas? Kohtla-Järvel? Jõhvis? Seda enam, kui mingi osa sõidab lihtsalt sisse. Neid ei pea ju olema tuhandeid ühes linnas.

* Kindlasti kaasneks sellega totaalne infoops nii agressori siseriigis kui kõikmõeldavates välisriikide meediumites.
Ei vaja siin kohapeal lisainimesi. Siin piisab kohalekärutatud LaihvNjuusist. Ülejäänud töö tehakse ära vastase territooriumil ja teistes välisriikides.
* Kindlasti kaasneks sellega "raffa väljaastumised ja meeleavaldused" ja pogrommid jne võimalikult paljudes linnades ja maakonnakeskustes üle eesti (lisaks neile aladele, kus käib varjatud sõjaline operatsioon).
"Võimalikult paljudes" tähendabki, et seal kus on võimalik. Ilmselt on võimalik midagi kokku ajada nt. Kohtla-Järvel, Jõhvis, Kiviõlis, Sillamäel, Maardus, Tallinnas, Tartus...
Ei vaja tuhandeid "uinuvaid agente" või "sisserännauid". Viimaseid peab olema ainult nii palju, et suudaks organiseerida tegevusi.
* Usun, et sellega kaasneks ka "tsivilistide" erioperatsioonid tagalas-sisemaal (liiklussõlmede ja teede ummistused (kasvõi põlevad rekkad-bensuveokid), meedia- ja infokanalite saboteerimised, mingid jõustruktuure killustavad ja siduvad "pisi"sündmused (avariid, pommiplahvatused, majade või bensujaamade süttimised, kemikaalide lekked, elektri- ja veevarustuse katkestamised, palju reageerimist vajavaid erijuhtumeid riigipiiril täies pikkuses jms)
See on ainus tegevus, mis vajab natuke rohkem jõude, kui 10 inimest.
Samas jällegi mitte tuhandeid. Võib-olla sada, või ülekattega kuni 200 tegelast.
Eestis on 47 linna, neist magusamaid keskuseid, kus tegevus vääriks küünlaid umbes 22.
Kui igasse linna saata või kohapealt värvata 2 meest nt. suuremat pauku tegema, siis 47 linna puhul läheks vaja ca 100 ja 22 linna puhul ca 50. Ülekattega (kaks diversioonirakukest per keskus) vastavalt 200 või 100.
Ma arvan isegi sedaviisi, et enamus neist leitaks siit kohapealt ja piisaks juhendajast-instruktorist per kohalik seltskond.
* Kindlasti kasutataks piiratud ja varjatud sõjaliste operatsioonide alal maksimaalselt ära võimalik kättesaadav tsivilistidest kaitsekilp (rahvamassid ette, kasvõi sunniviisiliselt).
No siin saab ära kasutada kõik vabatahtlikud kaasajooksikud, lihtsalt uudishimuliku või ka sunniviisiliselt tänavatele aetud tsivilistid. Need ei pea olema kõik sisse imporditud, ega uinuvas olekus ideelised riigikukutajad. Elik siin ei saa me rääkida "tuhandetest ettevalmistatud põrandaalustest".
* Võimalik, et sellega kaasneks mõni liitlasi siduv või tähelepanu eemalejuhtiv tegevus/operatsioon kusagil mujal, väljaspool Eestit ja isegi Baltimaid.
Sellel pole üldse mingit seost "tuhandete põrandaalustega"

*********************************************************************************

Ma eespool küsisingi, murelikult, et kas meil üldse on ressurssi, et nende kõikide ja selle kõigega tegeleda?
Kõiki ja kõike kontrollida? Jälgida. Taustu uurida. Külje alla pugeda. Ilmselt mitte. Ja kui ka oleks, siis nii ehk naa jääb midagi avastamata. Nii ehk naa rakendab pädev ja tark vastane ka igasugust konspiratsiooni ja teeb avastamised võimalikult raskeks või isegi võimatuks. Ma ei räägi siin rumalatest koolipoistest, kes põnevuse ja seiklushimu pärast pärast keeravad nooruslollusest mingi pasa kokku ja satuvad siis organite vaatlusvälja. Ma ei räägi siin ontlikest keskealistest õllekõhuga perepapadest, kes hommikust õhtuni kiruvad Eesti riiki ja ei kõhkle vajadusel tulla tänavale Stalini pidiga, või kes ei kõhkle käia heldimusega kohendamas georgi lindikesi plekkmehe ja oma BMW peegli küljes.

Meil pole siin sellist totalitaarset režiimi/riigikorda ja vastavaid, piiramatuid ressursse omavaid ametkondi, kes saaks ja võiks teha nagu supermanid midaiganes. Selleks, et viia sellised eelpool eelmises postis kirjeldatud riskid maksimaalse miinimumini, oleks vaja, et kõik siinsed kodanikud on pädevates ametkondades arvel koos vastava toimikuga, kus kirjas kogu elulugu ja sugupuu ja naabrite koputamised-kaebused ja jalanumber, vööümbermõõt, lemmiktoit, suhtlusringkond, harjumused, vaated, hoiakud jne jne. Selleks oleks lisaks siinse püsikontingendi 24/7 vaateväljashoidmisele vaja, et ka iga kärbes mis üle piiri siia või sinnapoole lendab (kusjuures igas suunas, mitte ainult itta või idast!) oleks arvel, fikseeritud, fotografeeritud ja analüüsitud....
..ja mitte, et alates tänasest vaid, et juba alates üle-üleeilsest.

...meie reality on paraku see, et kohtutäitur ei suuda kohtuotsust EV kodanikule kätte toimetada, sest mitte keegi EV-s ei tea, kus krt ta üldse on. Ja ei leiagi üles. Ei politsei, ei kohus, ei kohtutäitur. Meie reality on see, et mitte üks asjapulk ei tea, kes kus siis ikkagi elab, või kas ja kus töötab. Mõndasid ikka teatakse ka, ei saa salata.... Meie reality on ka see, et ma ei tea enam kes krt elavad (mitte, et kes kirjade järgi ametlikult elamispinna omanikud on, seda ma tean) mul siin majas või kasvõi kõrval korteris, kuigi peaksin nendest nagu miskist nimekirja pidama ja omama. Noh, eks pädevad ametkonnad muidugi teavad ikka sutsu rohkem kui mina, aga mitte alati. On olnud ka nii, et pädev ametkond küsib hoopis minult.

Viimane reality oli see, et Ida-Virust aeti ära tuttuus Fordi kaubabuss, suur valge ja suurte puna-siniste firma logodega külgedel. Pargiti mulle linnas siia maja ette ja seisis ca pool aastat, kuniks ma võtsin telefoni ja helisesin sellele firmale, kelle logod seal ilutsesid ja küsisin, et mida pekki see teie buss siin mul seisab? Bussiomaniku lõppematust tänutundest nõretav vastus oli, et neil see buss ammu-ammu ära aeti, mille otsimisega pidavat tegelema vastavad ametkonnad.... ja nemad juba ammu selle leidmislootused maha matnud. Samal ajal käib politsei vähemalt korra kuus, vahel ka mitu korda nädalas, sellel samal tänaval passimas valesti parkijaid ja ühesuunalise liiklusega teel vastassuunas kimajaid....

Ja teile tundub, et meil vastavad pädevad struktuurid pigem jõuavad ja saavad tegeleda kõigega :?
Kasutaja avatar
ambur123
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ambur123 »

Chupacabra kirjutas:Kõige olulisem aspekt EV poolt on mitte jääda jokutama ja/või kellegagi mingeid läbirääkimisi pidama. Kõigi maade rahuarmastav proletaarne mass tuleb püssikabaga laiali peksta ja kui sellest abi pole siis tuleb kasutada surmavat jõudu. Hübriidsõja eeldus on, et ohver ei eskaleeri ise. Just seda tuleb teha. Kui midagi hakkab üle Narva silla tulema (tuletan meelde, et sild on EV omand), siis kaudtuli peale, kui midagi hakkab üle jõe voolama, siis on see juba invasioon ja läheb artikkel 5 alla. Liitlaste satelliidid on piisavalt täpsed, et üle jõe tulevat asja mitte segi ajada kalameeste purdeparandusega vmt.
Mis puudutab algses faasis rahvamasside ohjamist, siis jagan seda arvamust! Sellises olukorras häid valikuid pole, on halb valik (kaba saanud kiljuv muti- ja pätikari TV-s) ja veelgi halvem valik (passiivsusest hoogu juurde saav lamentiv jõuk ja "nakkuse levik"). Loomulikult tuleb jõudu kasutada mõistlikes piires ilma liigse vägivallata, ent siiski resoluutselt. Mis toimub Ukrainas nr x teemas oli postitus, kus mingi ukrainlaste asjapulk (vabatahtlik?) meenutas, et tänini on kord majas või enam-vähem majas nendes piirkondades, kus korrakaitsejõud kohe tänavale toodi ja ilma pikalt vestlemata vastu hakati. Seal, kus püüti läbi rääkida ja järeleandlikumad olla, on täna "rahvavabariik".

Pealegi, kui on reaalne risk tänaval jõurates kabaga saada või relvastatud asutuse hooneid /ametnikke rünnates kuul saada, siis võtab see arvatavasti ka kuraasi vähemaks. Oma särk on ihule ligemal, eriti kui esimesed näidiseksemplarid on olemas.

Muidu asjalik arutelu!
nimetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nimetu »

No pole need separatistid ka mingi peatamatu jõud.
Kui ma õigesti mäletan siis Zaporižžjas kukkusid nad ikka väga haledalt läbi. Kohalik rahvas piiras nad sisse ja siis topiti nad kõik kaubikutesse. Hea veel, et korralikult tappa ei antud. Ja kõik see tegu edastati otse striimides internetti.

https://www.youtube.com/watch?v=MMb-0BAcquI
Kasutaja avatar
pagan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pagan »

IMHO ei maksaks sellele kabale nii väga keskenduda ja seda haardeulatusse ulatada. On oht ilma jääda.
Eskalatsioonile peab muidugi vastama, aga see kabaga vehkimise moment on juba hoiatuslasu eelne moment ning seal on juba järgmised ohud.
Peab planeerima nii, et kabad on vaid näitamiseks erivahenditega meeste selja tagant.
Ülbeks minekuga hakkavad vead tulema.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Fucs kirjutas:
Kriku kirjutas:

:roll:

Aga palju sa oma stsenaariumi puhul prognoosid "põrandaaluste" hulgaks Narvas?
Ma kujutaks seda ikkagi nii ette, et kohapeal on mõnikümmend põrandaalust, kes asjast ette teavad, ja põhitöö teevad ikka piiri tagant tulnud mardisandid ära. Just seetõttu, et ma loodan väga, et väga palju suuremat organisatsiooni ei õnnestu pikalt salajas hoida.

Tuhandetest rääkisin ikka kokku üle Eesti. Kui on ikka soovi 6-7 kohas umbes ühel ajal välja astuda, demonstratsioone korraldada jne., siis vähemast ei piisa.
Fucs kirjutas:Ma eespool küsisingi, murelikult, et kas meil üldse on ressurssi, et nende kõikide ja selle kõigega tegeleda?
Kõiki ja kõike kontrollida? Jälgida. Taustu uurida. Külje alla pugeda. Ilmselt mitte. Ja kui ka oleks, siis nii ehk naa jääb midagi avastamata. Nii ehk naa rakendab pädev ja tark vastane ka igasugust konspiratsiooni ja teeb avastamised võimalikult raskeks või isegi võimatuks.
Muidugi on muulasi suurusjärgus 30% ning kõiki kõiki potentsiaalseid kaabakaid ei õnnestu kuskil jälgida. Aga nii ulatuslik vandenõu siiski peaks kuidagi välja tulema. Puhtstatistiliselt kasvab tõenäosus, et kuskil keegi liiga palju lobiseb või üritatakse mõnd Kapo informaatorit oma ridadesse värvata, suureks.
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Ma pigem olen seisukohal, et see kohalik kontingent on eelkõige kasutatav tänavarahutuste ja demonstratsioonide kontekstis, maksimaalselt võib-olla ka ehk inimkilbi tegemiseks spetsuurale. Terava moona kasutamise ajaks tuuakse selle lennutamiseks spetsialistid sisse, vabalt võidakse ka inimkilpi bussiga Piiterist tuua. Kohapealt värvatakse võib-olla mõned käilakujud.

Sellepärast pole need airsofti ja relvaklubid nii suur oht (vahelevõtmise oht neile liiga suur). Suurem oht on võitluskunstid, sest need võivad tänavavõitlustes väga kehvaks vastaseks osutuda ning on ehk võimelised isegi maidanilaadset vastupanu osutama. Mäletan ise, kuidas põrandaaluse karatetrenniga sai nõuka aja lõpus harjutatud ahelikust läbimurdmist, kaikavõitlust, kumminuia blokeerimist püksirihmaga kahe käe vahel, koera korrale kutsumist, nuiaga põlve sihtivale miilitsapataljonlasele jalaga lõua alla virutamist ning arutelu, kuidas teha hapuks kiskunud demonstratsiooni olukorras käepäraseid relvi. Aga kõige selle puhul oli eeldus, et terav lendama ei hakka.
Aga ega ka vaindlane loll pole ja küllap ta arvestab koputajate ja isegi nendesse sissefiltreeritud residentidega. Viimane Ekspressi hala teemal, et moslemid peavadki koputama hakkama, oli selles mõttes õpetlik.

Igal asja puhul on mõistlik selle pragmaatiline ja loogiline korraldamine. Miks me peaks eeldama vastupidist käitumist?
Dona nobis pacem!
2korda2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2korda2 »

Siin on päris mitu mõtet olnud, millele isegi juba mõelnud.
1. STV abil Narva sildu me ei purusta. Ivangorodist Sillamäele sõidab soomusauto kiiremini, kui meil otse kahuri kõrval magavad mehed sama kaugele jõuaksid. Sillamäe on Narvast juba üpris kaugel ja lisaks looduslikult väga hea pudelikael.
2. Lennuvägi. Meil on siin vist "õhuturbemissioon"? Teadjad ilmselt vastata ei tohi aga ma kahtlen, kas hetkel on võimekus Ämaris lennukile pomm alla kruvida ja poole tunniga Narva sild/tamm tolmuks muuta. Poolas peaks olema lähim vastava võimekusega NATO baas?
3. Fucs on pisut liiga pessimistlik inimeste (ja autode) leidmise võimekuse osas. Kui vaja, küll leitakse - et avalikks selle võimekuse kohta palju ei tea, on ainult hea :) Tõsi, kui vaja leida korraga sadu inimesi, muutub asi keeruliseks.
4. Kohalikud "kasulikud lollid". Kui välja arvata Dresseni-sugused elukutselised, siis tõenäoliselt teised saavad äärmisel juhul "13-nda õhtul tähistame Dima sünnipäeva" stiilis kutse. Kohapeal paari (väljast saabunud) spetsialisti suunamisel selgub alles tegelik eesmärk. Jällegi, aitab vältida lekkeid.
5. Ei teeks paha lisada meie militaarsetele kiirreageerivatele jõududele näiteks pisargaasi laotamise võimekus - ei pruugi olla aega spetsiaalse politseiüksuse kohalevedamiseks.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

nimetu kirjutas:No pole need separatistid ka mingi peatamatu jõud.
Kui ma õigesti mäletan siis Zaporižžjas kukkusid nad ikka väga haledalt läbi. Kohalik rahvas piiras nad sisse ja siis topiti nad kõik kaubikutesse. Hea veel, et korralikult tappa ei antud. Ja kõik see tegu edastati otse striimides internetti.

https://www.youtube.com/watch?v=MMb-0BAcquI
Separatistid failisid seal, kus elanike põhimass nende vastaselt meelestatud oli. Donbassis näe ei failinud.
No Ida-Viru muulaste meelsus on asi, millele ma igaks juhuks palju ei loodaks.
Vähemalt ma pole nii veendunud selles suures lojaalsuses (või vähemalt passiivsuses) nagu mõned eduraportöörid.

Esmaseks probleemiks, mis segab taoliste, esialgu väikeüksuste stiilis rünnaku tõrjumist on:
1. meie relvajõudude ülesehitus võitluseks suurüksustena (pataljon ja üles), millest tulenevalt on jao, rühma ja isegi kompanii võimed eraldiseisvana nigelad - eriti valusaks muutub teema siis, kui tuleb hakata võitlema erivägede vastu.
2. meil pole eriti tõsiselt selle kiirreageerimisega tegeletud (siinkohal rõhutan, et ööpäevaga kokku aetud pataljon pole enam kiirreageerimine).
3. pidevas "lahinguvalves" olevate sisejulgeolekustruktuuride vähene valmisolek sõjategevuseks (nõrk relvastus-varustus, puudub väljaõpe ja taktika).

Minumeelest peaks täna asendama kõlavaid kõnesid karmidest (kuid tegelikkuses rühmasuurustest) eriüksustest hoopis PPA (aga miks mitte ka päästeameti ja vanglate) isikkooseisu varustamine ja relvastamine vähemalt jaotasemel (sh kergekuulipilduja, kerge granaadiheitja), vähemalt jaotaseme väljaõpe ning miks mitte ka tugipunktide eelkindlustamine ja nende arhitektuuris sõjategevusega arvestamine (no kes oli see, kes paigutas Põhja häirekeskuse sellesse klaasist büroohoonesse Peterburi teel........?)

Kui politseimaja hõivamine muutub selle kindlustatuse ja sees olevate võimete tõttu tundidepikkuseks lahinguks, siis pole ka kuigi otstarbekas väga äkkrünnakuid teha (mida saavadki "äkki" teha vaid üsna väikesed jõud).

Politseimajad on aga ahvatlev saak taolise rünnaku puhul. Miks? Sest seal on ju olemas relvastus ja varustus, mida "rahvaarmee" saab kasutada, enne kui Vojentorg T-80 tellimuse täidab.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline