Oled sa Leo kindel, et mõni osa su jutust ei ole Soome "peavoolumeedia jutt" ja "ministeeriumi eduraport"

Jutt jumala õige ja ka eesti kaader ei ole vähem isamaaline soome omast..Soome KJ kaader on üldiselt väga isamaalised ja igasugune kahtlane tegevus võetakse kohe ette. Teenistuses on võimalik kottida igatepidi, näiteks jätta kasarmusse toimkonda, kui teised õppusele või koju lähevad, mitte saata erialakursusele jne.
Põhimõtteliselt kaitseminister siis valetab avalikult, kui Leo juttu uskuda? Kas sellest mitte Soomes sisepoliitiline skandaal ei tule? Ma just mõtlen, kas Kremli "sõbralikumad" poliitikud ei või hiljem nõuda kaitseministri tagasiastumist. Miks on valitud range eitamise tee, juhul kui topeltkodakondsuse teema on tõsi, oleks ju kasulikum seda nö avalikult pehmendada, põhjendada ja tunnistada, kui hiljem riikidevahelises diplomaatilises skandaalis sipelda?PUOLUSTUSMINISTERI Niinistön mukaan Puolustusvoimissa ei ole ollut sellaista tapausta, jossa syy palkkaamatta jättämiseen olisi ollut kaksoiskansalaisuus. ”On mahdollista, että on joku henkilö, joka on kaksoiskansalainen ja joka ei ole saanut virkaa, mutta se ei johdu siitä, että hän on kaksoiskansalainen. Tällaista tapausta ei ole, nämä on kaikki kammattu läpi”, Niinistö sanoo.
Ei olnud OT.Roamless kirjutas:Kuna Borja pühendas mulle spetsiaalselt terve offtopicu..
Viimane kogemus Turus- ainus auto, mis 21 jaanuari hommikuselt Stoki laevalt maha tulles kinni peeti, olin mina. Kust tuled, milleks tuled, mis kärus on, kuhu lähed, milleks lähed...etc, etc. Liikuma sain alles siis, kui viimase maha tulnud auto tuledki kadunud olid, ja ometi sain maha üpris esimeste hulgas. Sama Beltide sillal Rootsi poolel. Küll lühemlt. aga siiski. Ja sära tolliametniku silmis, kui Eesti või Läti numbrit näevad, on juba aastatepikkune teema.Sadamas laevasabaski autoga seistes võib seda kogeda, kus võetakse järjekorrast välja Eesti numbritega autosid, Soome ja Rootsi numbreid ei puututa.
Trumm kirjutas:Roamless kirjutas:
Ei hakanud rohkem Soome kaitsevõime teemat risustama, kuid kas oled kindel, et samasugune käitumine Soomes muukeelsetega, nagu Eestis hoopis negatiivsemat tulemust ei anna. Ei oska venelaste kohta öelda, kuid õrnahingelisem moslem jookseb Soomes peale kaadri "konkreetsemat kohtlemist" väeosas tõenäoliselt mingile rassismikomisjonile nutma.
ja erinevalt meist on selliseid instantse seal juba tunduvalt rohkem, seega kardetavasti on sinupoolt toodud näide tänaseks päevaks juba soovunelm, mitte et mina "ei näi aru saavat". Olles ise Soomes elanud oskan öelda, et nagu igal riigil, on sellel oma head ja vead. Kuid panin tähele, et "virolainen" oli seal ohutu alandamisobjekt (kohalikud sopalehed tegid seda igapäevaselt), kuid hoidku jumal selle eest, kui keegi mõningate teist värvi sisserännanute kohta julges midagi mainida. Täpselt sama, mis ühiskonnas, pädeb ka tõenäoliselt mingis osas muudele riigistruktuuridele. Oletame, et sinupoolt toodud näide juhtuks Soomes, näiteks teise nahvärvi või teist usku ajateenijaga. Kui ajateenija kaebaks ja ka meedia sellest haisu ninna saab, siis algataks vähemalt paari "erikomisjoni" uurimine, lisaks võtaks sõna mitmed poliitikud, kes "ilmnenud rassismiilmingud" koheselt hukka mõistaks ja Kaitseväes kaadrimuudatusi lubaks. Kas kaader on peale seda sama julge? Kahtlen sügavalt. Mul on lihtsalt tunne, et Leo loob siin Soomest natukene ideaalmaastiku pilti ja meie koogutame/noogutame rõõmsalt kaasa.
Kunagi sai iganädalaselt edasi tagasi pendeltatud ca üle aasta, sest ei soovinud Soomes nädalavahetustel elada. Kordagi millegipärast Soome ega Eesti poolel mind maha ei võetud, kuigi autol Eesti numbrimärgid. Samas üks tuttav võeti Rootsis eriüksusega ja soomusauto poolt kiirteel maha, lisaks suleti operatsiooniks mõlemad kiirtee suunad, sest poolpime ja lollakas Rootsi penskar arvas, et oli näinud midagi Eesti numbrimärkidega bussi pakiruumis. Võibolla sa Trumm vastasid mingile kurjategija profiilileSadamas laevasabaski autoga seistes võib seda kogeda, kus võetakse järjekorrast välja Eesti numbritega autosid, Soome ja Rootsi numbreid ei puututa. Alguses hakkab nimme soome keeles rääkima, kui nähvad, et ei saa aru, siis tuleb eesti keel kohe suhu.
Ühesõnaga, kus soomlased vajalikuks peavad, seal kotitakse vajalikku seltskonda ka väljaspool sõjaväge, asi seda siis sõjaväes teha.
Jaah? Ja mis sa arvad milliste lipuvärvide peale Eesti piirivalvurite silmad särama lähevad?Lemet kirjutas:Viimane kogemus Turus- ainus auto, mis 21 jaanuari hommikuselt Stoki laevalt maha tulles kinni peeti, olin mina. Kust tuled, milleks tuled, mis kärus on, kuhu lähed, milleks lähed...etc, etc. Liikuma sain alles siis, kui viimase maha tulnud auto tuledki kadunud olid, ja ometi sain maha üpris esimeste hulgas. Sama Beltide sillal Rootsi poolel. Küll lühemlt. aga siiski. Ja sära tolliametniku silmis, kui Eesti või Läti numbrit näevad, on juba aastatepikkune teema.Sadamas laevasabaski autoga seistes võib seda kogeda, kus võetakse järjekorrast välja Eesti numbritega autosid, Soome ja Rootsi numbreid ei puututa.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist