Korea sõda 2

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
HeiniR
Liige
Postitusi: 2023
Liitunud: 15 Juul, 2008 19:32
Kontakt:

Re: Korea sõda 2

Postitus Postitas HeiniR »

Minu arvates räägib Junni poolt Putja pupetiks olemise vastu paar olulist argumenti:
1. Kui kaugele Junn siiski oleks nõus mingi VF poolt saadava tasu eest minema? Võimalik, et Junn ise oleks nr 1 sihtmärk kui teemaks peaks minema. Trumpi puhul ei ole venelased ega hiinlased nii kindlad, et Trump midagi ettearvamatut ei tee. Asi võib kõikide suurtr jaoks väljuda kontrolli alt.
2. Kas Hiina lubaks Venemaal enda külje all sedasi toimetada?! Varasemast ajast on näiteid, kus Hiina juhid olid selgelt solvunud kui Vietnam valis Lähimaks liitlaseks NLi. Seda väga kergelt andeks hiljem Vietnamile ei antud. Miks see PK puhul peaks teisiti olema?


Aga kokkuvõttes tuleb nõustuda akf-dega, et kingitus oleks see Putinile küll. Ennustamatus konflikti eskalatsiooni osas kehtib muidugi ka neil.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36579
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Korea sõda 2

Postitus Postitas Kriku »

Jah, Venemaalt inspireeritud tegevus tuleks minu arust ka kõne alla siis, kui Junnile oleks sisendatud ja ta ise veendunud, et mandunud Lääs eesotsas pabertiigrist Ameerikaga ikka ei tule lõpuks kallale. Eks USA koos oma liitlastega ürita praegu jõu näitamisega demonstreerida liiga enesekindlale noormehele vastupidist, aga kas Tark Marssal seda uskuma jääb, on raske öelda.

Venemaa propaganda tema suunal ei sisalda siis minu arust ässitamist sõda alustada, vaid lugematuid kinnitusi, et USA ei tule lõpuks kallale.

Alatalu:
Nagu teada, läks USA lennukikandja Carl Vinson suure armaada saatel viimastel nädalatel kahel korral n.ö. Korea poolsaarele peale ja pööras siis tagasi. Teisipäeval toimus pretsedenditu kogunemine Washingtonis, kui senat täies koosseisus kutsuti kuulama salainfot, mida Trumpi valitsusel oli jagada Põhja-Korea tuumakavatsuste suhtes.

Raske öelda, said ka senaatorid paljus targemaks, sest eks see Põhja-Korea ole üks suur salapärasus. Kui ka ei saanud, pole seda sünnis välja näidata. Laia arutelu tagamõte oli lihtne – kui üks eelmistest vabariiklastest presidente Nixon saatis väed Kambodžasse, teadsid eessesivast vaid neli isikut. Nüüd on vaat, et kõik Põhja-Korea spetsialistid, ent midagi ju ei otsustatudki. Ka Carl Vinson pöörast otsa tagasi.
http://epl.delfi.ee/news/arvamus/toomas ... d=78061266
Kasutaja avatar
Kulibin
Liige
Postitusi: 2192
Liitunud: 04 Veebr, 2012 13:49
Asukoht: Harjumaa

Re: Korea sõda 2

Postitus Postitas Kulibin »

:wall:
Manused
paljurauda.jpg
paljurauda.jpg (112.56 KiB) Vaadatud 7416 korda
* Panic is called on unresolvable fatal errors.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19529
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Korea sõda 2

Postitus Postitas ruger »

Hiinlased kontrollivad massiliselt piiripunktides läbi PK-ga piirnevate piiripunktide minevate inimeste telefone ja teevad inimeste passidest pilte.
#China border towns with #NorthKorea heavily patrolled by troops, vehicles stopped to examine cell phones & take photo of passports.
Pilt Pilt
Pilt
https://twitter.com/CT_operative/status ... 7096437760

Samuti korraldati PK piiri lähedal olnud Shenyangis (ca 100 km PK piirist ja kus on 6,3 miljonit elaniku) nädala jooksul mitmeid kordi õhuhäire sireenide töölepanemist.
Air-raid siren reportedly tested several times during the week in Shenyang, China, a city close to N. Korea border
https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/858642276658139136
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7206
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Korea sõda 2

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Videotes on näha,et need iseliikuvad kõmmutasid seal üle lahe olevat poolsaart kogupaukudega,et propa mõistes kõvad välja näha.
Juhul,kui see on antud momendil pildile saadud on see selle hetke fotograafiline jäädvustus.
Küll aga on sõjalise strateegiana selline hunnikusse aetud tehnika täiesti ebaloogiline harjutus,paras märklaud Lõuna-Korea ja USA lennukitele,juhul,kui ka reaalse konflikti korral sedasi ennast näidatakse.
Kujutan ette lendurite nägusid,kui sellist tehnikahunnikut näevad sihikul olevat,mõni võib isegi mõtelda,et näeb und või on peast sassi läinud.Loogiliselt võttes ju tuleks tehnika kuidagi laiali venitada ja maskeerida.
Pole näpus need Junni ekspordi numbrid aga viimati väitis BBC,et Hiina läheb 80+ protsenti kaubast,nii,et Venemaa,kui tahaks olla mingi Junni üles ässitaja,peaks siis selle kaubaosa endale võtma ja samas mahus Junni toetama.Aga siin on see probleem,et,pole nagu enam raha selleks kõvatamiseks.Junn ikkagi nagu Hiina käpik.
Aga BBC peal artikkel,et esimest korda peale 2 Maailmasõda on Jaapani laevastik asunud ametlikult täitma lahinguoperatsiooni(seda võimaldab see seadusemuudatus,mis muutis Enesekaitsejõudude staatust).Nimelt alustas üks uutest kopterikandjatest(mis on paraja väiksema lennukikandja suurune ja spekuleeritakse,et varsti on nende pardal ka F-35 lennukid) ja tema saatelaevad USA laevastiku eskaadri(milles on Carl Winson) varustuskoridori julgestamist.Teeb allveelaevaluuret ja toetab saatelaevadega USA laevastiku transpordialuseid.
Kasutaja avatar
Seersant Steiner
Liige
Postitusi: 1098
Liitunud: 05 Nov, 2005 12:59
Kontakt:

Re: Korea sõda 2

Postitus Postitas Seersant Steiner »

http://www.fixthisnation.com/conservati ... rth-korea/
A new Fox News poll shows that a thin majority of American voters believe that military action may be necessary to put an end to Kim Jong Un’s nuclear weapons program.

The national poll found that 51% of voters believe that U.S. military action will likely be needed if we want to prevent North Korea from further nuclear weapons development, while 53% support using said force.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7206
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Korea sõda 2

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Eks varsti seisab Trump fakti ees,mis edasi teha,Junn nimelt kuulutab avalikult juba,et paneb selle tuumakatsetuse teoksile.
Hetkel on USA ekspertide sõnul tegelikuks saanud nende rakettide täiesti korralik toimimine,mis suudaks tabada nii Lõuna-Koread,kui ka Jaapanit.Junn pingutab hetkel selle raketi kallal,mis tabaks ka USA-d ehk siis ISBM rakettide kallal.Ja tegelikult puudutab ju saa ka meid oluliselt,sest NATO liikmena jääme me selliste rakettide tegevusulatusse ning Junn paneks näiteks ka NATO liikmed sihtmärkide hulka.
Kuuba kriisiga ma arvan me asja võrrelda ei saa,sest Kuubal oli eelkõige teise riigi raketid,Junnil on aga enda tuumarelvad olemas.Ka ei ole ta nii rumal,et neid ühes kohas hoida,pakun,et need koonduslaagrite tasuta töölised on sunnitud Junni agarate valvurite piitsahoopide all ka tunneleid tegema.Ning nende purukspommitamiseks,tuleks kahtlemata ka need tuumalõhkepeadega nn.punkripurustajad käiku lasta.See kogu pommide "emapommi" kasutamine vist langeb ennetava lõõgina ära,sest olen aru saanud toimetamiseks kasutatakse tavalist Herkules tüüpi transpordilennukit ja selle aeglust arvestades ei usu,et õhukaitset omavat vastast sellega tampima minnakse.
Ja üks moment veel,olgu selle toetusega,kuidas on aga sõja võimalikuse näitab ära eelkõige Lõuna-Korea mobilisatsioon ning Jaapani tsiviilkaitse väga intensiivne ettevalmistamine konfliktiks.
Hetkel ei ole kumbagi näha.Jah,tehakse ühiseid õppusi USA ja L-Korea osavõtul ja Jaapan harjutab koos USA laevastikuga aga need on ka loetud ühikud,ainult see helikopterikandja ja mõni saatelaev.Konflikti tõsisel planeerimisel,peaks Jaapan juba aktiivselt tegelema oma laevastiku raketikaitse aluste nihutamisega positsoondele ning ka tsiviilkaitse aktiivsus peaks olema märgatav,mida sotsiaalmeedias nähtavasti ka kommenteeritaks.
Lõuna-Korea mobilisatsioonist ma ei räägigi,sellest ei ole veel kuulda kippu ega kõppu.
nimetu
Liige
Postitusi: 7583
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Korea sõda 2

Postitus Postitas nimetu »

No üks asi on rakett, hoopis teine aga sinna sobiv tuumalõhkepea. Valdavalt arvatakse, et PK pole veel sellist tuumalõhkepead suutnud luua, mida annaks kuhugi raketiga saata. Mitte, et see nüüd potentsiaalseid ohvreid väga palju lohutaks.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40172
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Korea sõda 2

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Mõnede ICBM-dega tehtud rünnaku suudab USA/JPN (viimane USA abiga) vast ikka tõrjuda kah. Ise küsimus, kas USA vastab samas stiilis ning seda PK tõrjuda ei suuda.
Teine küsimus on PK ICBM-de täpsus - näiteks omal ajal siin asunud nõuka keskmaarakettide täpsus Suurbritannia laskmisel olevat olnud pluss miinus (andmed varieeruvad) 2-5 km.
NSVL lahendas selle probleemi muidugi suure hulga rakettide ja suurte lõhkepeadega - küll mõni ikka tabab.
PK-l aga taolisi ressursse pole.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
man21
Liige
Postitusi: 822
Liitunud: 01 Juun, 2005 13:34
Kontakt:

Re: Korea sõda 2

Postitus Postitas man21 »

Ma arvan, et kui see junn paneb samal kursil edasi, siis tuleb löök a la syria+++... Mingit maismasõda ei tule, aga totaalne mere- lennu- ja raketiväe masseritud löök või löökide rida tuleb, mis hävitab enamuse stardi ja juhtimise keskuseid.
Ela täiel rinnal ja kui kord kooled, siis ära kahetse elatud elu!
Kasutaja avatar
pagan
Liige
Postitusi: 1263
Liitunud: 10 Nov, 2011 1:55
Kontakt:

Re: Korea sõda 2

Postitus Postitas pagan »

man21 kirjutas:Ma arvan, et kui see junn paneb samal kursil edasi, siis tuleb löök a la syria+++... Mingit maismasõda ei tule, aga totaalne mere- lennu- ja raketiväe masseritud löök või löökide rida tuleb, mis hävitab enamuse stardi ja juhtimise keskuseid.
Arvasin juba 2013, et nägu kaotamata sealt taanduda ei anna. (Postitus 326 siinsamas teemas.) Tuli välja, et andis ikka küll. Ilmselt on see muskli näitamine mingi idamaine poliitika ajamise viis. Sest tegelikult keegi tuhandete kaupa oma sõdureid tapale saata ei taha.
Tuleb meelde humoorikad videod koertest:
http://video.dailymail.co.uk/preview/mo ... 904292.mp4
https://www.youtube.com/watch?v=dJcRHvzU3Zs

Hakkan ka juba arvama, et P-Korea on Hiina lõukoer, kelle kõrval Hiina paistab mõistliku äripartnerina. (Hiina soovib, et USA Thaadi ära viiks.)
Ülbeks minekuga hakkavad vead tulema.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7206
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Korea sõda 2

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Ei usu,et selline tsenaarium nagu päevake või paar komandopunktide ja lennuradade pihta eriti Junniga läheb läbi.Saddami tambiti Esimese Lahesõja ajal kuu aega,enne,kui maavägedega siseneti(Teise Lahesõja ajal oli ta armee vari sellest,millega tuli tegeleda ning selle tõttu ei pidanud nii palju enne pommitama).Ja Junn on vist kraad kangem pähkel,eriti,kui ta võib veel need hinnangulist 40-50 aatomi ühikut kuskil plahvatama panna.
Ja koonduslaagreid tal jagub,mis tähendab,et ka mägedes on koopad punkriteks valmis tehtud,mis nõuaks kas neid "emapomme",siis peaks aga olema õhutõrje ja need Sõulile sihitud suurtükid ja raketid nullitud,et Herkules lennukitega ilma piiranguteta tegutseda saaks(Afganistani näitel) või tuleks anda neile teist tüüpi punkripomme(neid mis tuumalõhkepäid sisaldavad ja Iraani jaoks valmis treidi Bush juuniori perioodil).
Tegelikult on Junn selline väga mugav lõuakoer hiinlastele,juba hetkel on Trump loobunud igasugusest valimisretoorikast nende suhtes,asendades selle mesimagusa "šokolaaditordi" jutuga.
Ma ise arvan,et mingil momendil hiinlased lihtsalt ütlevad Junnile,et need suu jälle paariks aastaks kinni keeraks ja lasevad Trumpil selles valguses natuke aupaistes olla.
Kuku raadios oli Välismäärajas jutuks Junn ja mainiti,et tõepoolest lahtised sõepargased olid ringi keeratud aga ülejäänud laevad,mille sisu va raske ära arvata,liiguvad ikka kenasti kahe riigi vahel edasi.See näitab mulle lihtsalt seda,et tehakse näitemängu,mis sisaldab ka "karmimat" piirikontrolli ja vägede liigutamise mänge.
wyrd
Liige
Postitusi: 616
Liitunud: 19 Juun, 2007 22:27
Asukoht: IIRI/EESTI
Kontakt:

Re: Korea sõda 2

Postitus Postitas wyrd »

http://maailm.postimees.ee/4100101/vene ... 1493574482
Selline artikkel jäi silma. Aga täna töö juures seedisin seda Põhja-Korea segast teemat ja tekkis üks väike küsimus. See Kim või mis ta ka nimi ei ole, on ju paljusid oma tuumarelvaga ähvardanud. Eks igaüks teab keda. Aga kui sellel Junnil on hommikul sitt tuju ja Putja lõust talle see hetk ei meeldi ning otsustab teha Moskvale tuumalöögi ähvarduse. Milline siis oleks Putja ja Moskva reageering? Kas siis Putja hakkab kokutama või ennetab ohuolukorda ja läheb oma poistega Koread rahustama?
Kasutaja avatar
Rügaja
Liige
Postitusi: 712
Liitunud: 01 Dets, 2008 3:07
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Korea sõda 2

Postitus Postitas Rügaja »

http://maailm.postimees.ee/4100625/inde ... 1460188616

Artiklis on huvitav viide Korea-Hiina kodanikele (topeltkodakondsus?). Üldiselt saavad suletud süsteemid püsida ainult täiesti suletuna. Kui siiski on mingi võimalus teatud inimestel vabalt üle piiri kohta vahetada, siis on omast kohast huvitav, et Hiina või Vene pole seda ära kasutanud. Või just selle pärast Jun nende riikidega ei kõvatagi? :roll:
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19529
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Korea sõda 2

Postitus Postitas ruger »

PK hoiatab Hiinat, et see oleks sallivam nendega ja ei mängiks PK kannatusega.
https://au.news.yahoo.com/world/a/35286 ... ces/#page1
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist