Kriku kirjutas:Loe nüüd uuesti mu postitust ja mõtle väheke...
Teema pealkirjaga haskub ju kenasti...aga jah, lihtsale küsimusele lihtne vasts paluks...
Kriku kirjutas:Loe nüüd uuesti mu postitust ja mõtle väheke...
Sündivus: enamus aafrika riike ka tänapäeval vs ENSV vs praegune EL. Sündivust mõjutavaid tegureid on palju. Maksud (või soodustused) pole neist sugugi kõige olulisemad. Kasvõi naiste haridustase ületab eelnevaid mäekõrguselt.Lemet kirjutas:Ja sündimus(koos kõige sellest tulenevaga) erinevate tegurite koosmõjus oli ja on suurem kus? Demokraatlikus Eesti Vabariigis või totalitaarses ENSVs?
Tänases demokraatlikus ühiskonnas on lapse kasvatamine muutunud sedavõrd kalliks, et see näkane "maksusoodustus" ei motiveeri küll enam kedagi.Kriku kirjutas:Lastetusmaksu kehtestavad totalitaarsed ühiskonnad. Demokraatlikud ühiskonnad kehtestavad maksusoodustuse lapsevanematele.
ENSV-d ja tollast elatustaset võrrelda Aafrika arengumaadega on ikka täielik lapsejutt. Mis viib mõtted sinna, et ega rääkija pole sellest ajast vaid kuulujuttudest kuulnud?"2korda2
Sündivus: enamus aafrika riike ka tänapäeval vs ENSV vs praegune EL. Sündivust mõjutavaid tegureid on palju. Maksud (või soodustused) pole neist sugugi kõige olulisemad. Kasvõi naiste haridustase ületab eelnevaid mäekõrguselt.
Ja veel.
EV tänapäeval eraldab oma SKP-st lastele suhteliselt rohkem, kui tugev enamus meiega samal arengutasemel olevatest riikidest. Üheks suurimaks eraldiseks (2017 eelarves 191MEUR) on "hoorajate" poolt sisse viidud vanemahüvitis. Haridusse tehtavate eraldiste (suuresti samuti lastele suunatud) poolest SKP-st oleme me aga lausa maailma esirinnas.
Makromajandus ja rahandus riiklikul tasemel on pisut keerulisemad kui "aga mul ei jää pärast maksude ja arvete tasumist midagi järele" arvajad hoomata suudavad.
Kahju, et kumbki mulle vastanud akf ei vaevunud enne postitust veidike järele mõtlema. Intelligentsete inimestena oleksid nad kähku aru saanud, et kirjutasin, keel põses...Kapten Trumm kirjutas:Tänases demokraatlikus ühiskonnas on lapse kasvatamine muutunud sedavõrd kalliks, et see näkane "maksusoodustus" ei motiveeri küll enam kedagi.Kriku kirjutas:Lastetusmaksu kehtestavad totalitaarsed ühiskonnad. Demokraatlikud ühiskonnad kehtestavad maksusoodustuse lapsevanematele.
Kas lastetute inimeste vs. lastega inimeste arv on enam-vähem võrdne et sisulist (loe:rahalist) vahet pole? Realiseerimise all pead silmas mida - uue koalitsiooni võime maha müüa eestlasele kui põlisele rikkale erinevaid makse on juba teada, algus on tehtud ja suuremad nätakad alles tulevad.Kriku kirjutas: Sisuliselt ei ole mitte mingit vahet, kas kehtestada lastetutele maks või lastega inimesele soodustus, aga realiseerimisvõimaluse vahe on meresuurune.
Või siis võrdleja pole tänapäeva aafrikas käinud - näpuotsatäis ebanormaalseid riike välja arvatud - on samamoodi - katus pea kohal, söök laual, lapsed koolis ja haigeid ravitakse.Kapten Trumm kirjutas:ENSV-d ja tollast elatustaset võrrelda Aafrika arengumaadega on ikka täielik lapsejutt. Mis viib mõtted sinna, et ega rääkija pole sellest ajast vaid kuulujuttudest kuulnud?"2korda2
Sündivus: enamus aafrika riike ka tänapäeval vs ENSV vs praegune EL. Sündivust mõjutavaid tegureid on palju. Maksud (või soodustused) pole neist sugugi kõige olulisemad. Kasvõi naiste haridustase ületab eelnevaid mäekõrguselt.
Ja veel.
EV tänapäeval eraldab oma SKP-st lastele suhteliselt rohkem, kui tugev enamus meiega samal arengutasemel olevatest riikidest. Üheks suurimaks eraldiseks (2017 eelarves 191MEUR) on "hoorajate" poolt sisse viidud vanemahüvitis. Haridusse tehtavate eraldiste (suuresti samuti lastele suunatud) poolest SKP-st oleme me aga lausa maailma esirinnas.
Makromajandus ja rahandus riiklikul tasemel on pisut keerulisemad kui "aga mul ei jää pärast maksude ja arvete tasumist midagi järele" arvajad hoomata suudavad.
Elu kuskil 1980ndate keskpaigas oli materiaalselt täiesti võrreldav eluga EV-s 1990ndate keskpaigas.
Teatud aladel nagu rahvatervis, on meil ENSV tasemeni veel pikk maa minna (kui sinna üldse jõuamegi).
Tuba oli soe, söök oli laual, lapsed koolis ja haiged ravitud.
Sisuline vahe on just olemas: lastetutele maks = rohkem maksuraha, lastega soodustus = veel vähem maksuraha. Mis aga summa-summaarum paremini eesmärki (rohkem lapsi) täidaks, ei oska kahjuks öelda..Kriku kirjutas:Sisuliselt ei ole mitte mingit vahet, kas kehtestada lastetutele maks või lastega inimesele soodustus, aga realiseerimisvõimaluse vahe on meresuurune.
Las ma pakun: Tallinn, "eliitlasteaed", ühest linna otsast teise kütusekulu sisse arvestatud? Kui vähemalt kaks kolmest tõele ei vasta, siis jääb vaid imestada.Kapten Trumm kirjutas:Eriline nali on "tasuta haridus", kus ühe lapse lasteaiakulud on 70-80 eurot kuus.
Mul on liigagi selgelt meeles 80-ndate keskpaiga toidupoe tühjad riiulid (või alternatiivina terve kolmemeetrine riiul täis vaid ühte, suht tarbimatut toodet). 90-ndate keskpaigast ma sellist olukorda ei mäleta. Aga võrreldavad need perioodid kahtlemata olid - samamoodi on võrreldavad näiteks Lesotho ja Lichtensteini elatustase. SKP per capita näiteks on üheks mõõdupuuks. Soovitan Trummil ka võrrelda 80-ndate ENSV ja 90-ndate EV vastavaid näitajaid.Kapten Trumm kirjutas: ENSV-d ja tollast elatustaset võrrelda Aafrika arengumaadega on ikka täielik lapsejutt. Mis viib mõtted sinna, et ega rääkija pole sellest ajast vaid kuulujuttudest kuulnud?
Elu kuskil 1980ndate keskpaigas oli materiaalselt täiesti võrreldav eluga EV-s 1990ndate keskpaigas.
Teatud aladel nagu rahvatervis, on meil ENSV tasemeni veel pikk maa minna (kui sinna üldse jõuamegi).
Tuba oli soe, söök oli laual, lapsed koolis ja haiged ravitud.
Kasutajad foorumit lugemas: Majestic-12 [Bot] ja 2 külalist