Mutid!

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Martin Herem
Liige
Postitusi: 2373
Liitunud: 10 Okt, 2014 7:51
Asukoht: Rahu ja Sõpruse Asulas :)
Kontakt:

Re: Mutid!

Postitus Postitas Martin Herem »

Räägitakse, et rebane püüab muti ja viib poegadele mängida, kuid ei söö. Mutt pidi tema jaoks liiga halva maitsega olema.
Ka ühe USA bioloogi sõnul, pidi mutt maitsema ... pehmelt öeldes äärmiselt ebameeldivalt. Samas võin ma kinnitada, et mutimaksakastmel pole viga mitte midagi! Ahjaa, metssiga pidi mutte rahulikult sööma.
Seega pakun, et (noor)rebane või kass.
Ja igaks juhuks Fucsile - mina pole seal käinud. Ausalt. :)
Viimati muutis Martin Herem, 19 Juul, 2017 23:17, muudetud 1 kord kokku.
Z03
Liige
Postitusi: 1136
Liitunud: 22 Juul, 2016 10:09

Re: Mutid!

Postitus Postitas Z03 »

Vaesed mutid.
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Mutid!

Postitus Postitas Svejk »

Kassid ei söö karihiirt kah - pidavat muskusele lõhnama. Toovad tuppa ja jätavad vaibale
Aga karihiir on muti väike sugulane...

Ja peale seda, kui akftp Fucs alärmi lõi, et tal mutiproblem, siis nagu nõiaväel nakkas ka minu õuele, niiet mismesellest õpime:
Ära kutsu kurja välja ja ära läbikäi kahtlase saastunud kontingendiga... :D
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15562
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Mutid!

Postitus Postitas Fucs »

Heino, jahh..
Svejk kirjutas:Ära kutsu kurja välja ja ära läbikäi kahtlase saastunud kontingendiga
Järgmised isendid püüan kinni elusalt ja saadan Omnivaga. Siis saate võrrelda enda omadega ja näete eriti selgelt erisusi, et Meie mutid on intelligentsed, aga Teie mutid on lihtsalt lollid, mistõttu Meie süüdistamine Teie poolt on enam kui alusetu.

Ükski intelligentne mutt ei lähe sinna, kus nendest võib kiirelt viimsepäeva toitumisharjumus saada järjekordse 97,5 konservi kujul.
Meie omad siin teavad vägagi hästi, et nendesse suhtutakse ülevoolava heldimusega, loetakse siit ilmast lahkumisel issameiet ja maetakse naiste ning laste nutu ja aupaukude saatel naabrimehe metsa maha ilusasti.

Teie mutiprobleemile on Meil aga pädevkiire lahendus: Teatavasti kui eiole vihmausse, siis pole ka mutte. Sestap soovitan soojalt kiiresti võtta labidas ja korjata oma territooriumilt KÕIK vihmaussid maaseest välja. Ja Teie ei pea seeläbi kahjusid kandma, sest vihamussidest saab vägagi buenod 99,5 konserivid oma viimaseks päevaks valmis teha.
Z03 kirjutas:Vaesed mutid.
Kui mul siin juba Omnivaga saatmiseks nagunii läheb, võin ka Teile saata.

Lugudegapidamisega
Z03
Liige
Postitusi: 1136
Liitunud: 22 Juul, 2016 10:09

Re: Mutid!

Postitus Postitas Z03 »

Kui mul siin juba Omnivaga saatmiseks nagunii läheb, võin ka Teile saata.
Aitäh! :)
Paraku mul maal mutte rohkem kui vaja. Eelmine kass oli mutipüüdja, näsis muttidel nina ära ja sättis mutid siis trepi kõrvale, et kõik näeksid ja kiidaksid. Kahjuks sai temast rebasepoegade lõunasöök. Praegune kass-printsess aga lihtsamatest loomadest nagu hiired, rotid ja mutid ei hooli. Tema püüab ja sööb värvilisi liblikaid. Esteet, mis muud.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36584
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Mutid!

Postitus Postitas Kriku »

Rebastega on meie kassil selline suhe, et kui tema oli alles väike kassipoeg, tuli ükskord, kui ema kuskil ära oli, neile külla lahke punase kasukaga onu. Õed-vennad ronisid välja vaatama, kas onu äkki hiirt ei toonud või midagi, tema aga on sünnist saadik ara verega ja puges peitu. Kui välja tulla julges, oli tore onu juba läinud, aga õdesid-vendi polnud ka enam kuskil näha. Sellest ajast peale kardab tema rebaseid, jõuluvanasid ja muud sellist kahtlast rahvast. Igaks juhuks kõiki teisi ka, aga ülalnimetatuid eriti.

Seni, kuni kuskilt ei muteeru välja punase kasukaga mutti, hävitab ta neid aga järjekindlalt ja tulemuslikult.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5209
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Mutid!

Postitus Postitas Manurhin »

Mutimaksakaste ja vihmaussikonservid... Vahepeal jääb mulje, nagu oleks militaarnett mingi gurmaanide klubi :lol:. Omal mul rõduaias kurgipotis ja maasikaamplis mutte ei esine, lendama pole nad, sunnikud, õnneks veel õppunud või kui ongi, siis jääb nende lennulagi kolmandast korrusest madalamale.
Aga muttide vastu võitlemiseks on mul vahepeal paar uut ideed tekkinud küll, kel aega, tahtmist, ja mis peaasi - mutte on, võib katsetada ja pärast tulemustest teada anda. Nimelt võiks proovida peletada mutte helirelvaga nii nagu tõrjutakse lennuväljadel linde, lastes valjuhäälditest nende hädakisa ja hoiatushüüdeid. Samamoodi võiks mutikäikudesse lasta muti hädakisa. Võtta üks parajalt toekas lehter, sinna valjukas sisse panna ja siis lehter otsapidi mutiauku torgata. Eriti hea, kui on käepärast mögafon ehk ruuporvaljuhääldi, nagu nad omal ajal postide otsas olid. Lisaks muljetavaldavale helitugevusele on nood ka ilmastikukindlad. Muti kisa võib kas ise lindistada, juhul kui õnnestub mõni mutt elusana arreteerida ja teda seejärel NKVD meetodeid kasutades üle kuulata või siis juutuubist: https://www.youtube.com/watch?v=Z01egiXoWrw
Teise meetodina võiks proovida analoogselt rotihundile mutihundi kasvatamist. Kes veel ei teadnud, siis rotihundi kasvatamine käib nii: püütakse elusalt (kastlõksuga) kinni suurem hulk rotte. Mida rohkem, seda parem, aga no vähemalt tükki kümme võiks neid ikka olla. Kinnipüütud rotid pannakse nt. raudvaati ilma vee ja toiduta. Peagi hakkavad nad üksteist murdma ja sööma, kuni lõpuks on alles vaid üks, see kõige tugevam. Temal on nüüd liigikaaslaste vere ja liha maitse suus ja tema ongi rotihunt. Rotihunt lastakse ärarotitanud hoonesse lahti, kus ta siis kiskjana teisi rotte murdma asub. Miks mitte proovida sama ideed muttide või mügridega?
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Martin Herem
Liige
Postitusi: 2373
Liitunud: 10 Okt, 2014 7:51
Asukoht: Rahu ja Sõpruse Asulas :)
Kontakt:

Re: Mutid!

Postitus Postitas Martin Herem »

Mnjah, mu hinge peal on viimase kolme aasta jooksul umbes 100 mutti (ei viitsi märkmeid üle kontrollida). Enamus kaalutud, mõõdetud, koht fikseeritud, mõne puhul veel tähelepanekuid kirja pandud ... :shock: Varasematest aastatest on vähem. Mõne loo võin ikka rääkida.
Teaduskirjandus ütleb, et mutid ongi kannibalid. Pole vaja neid dresseerida. See on ka põhjus, miks nad koos ei ela. Mutt sööb kõike millest jõud üle käib. Emane kasvatab pojad üles ja juulis-augustis kolitakse lahku. Isane kohtub emasega vaid paaritumiseks ja siis läheb minema. Pean tunnistama, et isiklike vaatluste põhjal ma selles nii kindel ei ole.
Mõned aastad tagasi püüdsin neid humaanselt. Ämber käigu alla, kui sisse kukkusid, siis viisin metsa. Elusalt. Kord jäi ämber pühapäeval maasse. Reedel kontrollides, oli pool ämbrit mulda täis ja mulla peal lebas surnud mutt. No mis seal ikka. Loom kes vist iga kahe tunni tagant süüa tahab, suri nälga ... kuid tuli välja, et mitte kohe. Mulla sees oli kahe venna või õe jäänused! Mul oli varemgi 2 või 3 mutti korraga ämbris olnud, kuid siis sain enne jaole, kui neil kõht "liiga" tühjaks läks. Selliseid juhtumeid ei tohiks juhtuda septembrist-juunini, sest siis ei ela pesakond koos. Täpsemalt - siis polegi pesakonda.
Samas, kolm päeva tagasi, üsna väiksel alal oli vaid paar hunnikut. Panin lõksu nagu alati - ühte ja teise suunda. 17h hiljem oli mõlemas lõksus mutt. Üks suur isane (105g) ja teine emane (62g). Tont teab nüüd, kas lõksud peatasid "koduvägivalla" või "üheöösuhte" ... või oli hoopis tegemist haruldase monogaamiaga.
Muttidega sõdimiseks koduaias (rõhutan koduaias), soovitan Prismas müügil olevaid lõkse, mis natuke keeduspiraali meenutavad.
Need töötasid juba Nõukogude ajal. Nendega püüdis ENSVs keegi seltsimees Gerassimov aasta jooksul üle 5000 muti!
Tunnen isiklikult ühte meest, kes 1980 püüdis suvega ligi 1000 ja ostis sügisel Jawa. Ikka samade lõksudega. See oli aeg, kui muti nahka osteti karusnahana kokku. Nii et kui need kellegi aeda ei lõhu, siis elagu rahus. Ahjaa - mutt on lihasööja. Ta ei varasta lilleube või kartuleid. Minu kogemuse järgi ei näri ta isegi juuri läbi eriti. Kasvuhoones tekitab ta pahandust, sest kaevab taime juurealuse tühjaks ja taim sureb toitainete puudusesse.
Heli, hais, mürk ja mis kõik veel, võib ju mingi hetk isegi töötada, kuid enamasti kannatab ümbritsev keskkond, sh inimene ise, rohkem kui mutt. Eks lõksudega on ka nii, et see pakub vaid leevendust. Mõne kuu või aasta pärast võivad mutid jälle tagasi tulla.
Mõni koer või kass spetsialiseerib nendele. See ongi vist kõige kindlam rohi. Kui kodu lähedal pesitseb kodukakk, siis on keegi neid isegi talvel jahtimas. Nii et meelitage vana kartulikorviga oma kuusehekki kõrvuräts või pesakastiga kodukakk, ja seegi pakub leevendust. Minul pole see küll õnnestunud. Lõksudega on kindlam.
Kui Fucs aga Svejkile mõne muti tahab saata, siis ... ma vist olen lähemal talle :lol:
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5209
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Mutid!

Postitus Postitas Manurhin »

Martin Herem kirjutas: Tunnen isiklikult ühte meest, kes 1980 püüdis suvega ligi 1000 ja ostis sügisel Jawa.
Huvitav, palju ühe mutinaha eest tollal maksti? Kui 1000 naha eest juba Jawa osta sai, siis ligemale rubla tükist? Hetkel maksab tutikas Jawa soodushinnaga 5640€ http://www.jawa.ee/?page=tech_data&lang ... product=10 . No kui riik tänapäeval 5€ ühe mutinaha eest maksaks, oleks ilmselt mõne aastaga terve Eesti ja pool Lätit muttidest tühjaks püütud.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36584
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Mutid!

Postitus Postitas Kriku »

Muti nahaga silitamine pidi aga nii looma kui ka inimese rammusaks tegema. Pulbrina sisse võttes aitas muti nahk köha, roosi ja muude haiguste vastu.
http://www.vooremaa.ee/nahakunstnik-muu ... -efektiks/

Osta.ee-s müüdi 2011. aastal 9 pargitud nahka 3.13 euroga :(
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Mutid!

Postitus Postitas Svejk »

Martin Herem kirjutas: Nii et meelitage vana kartulikorviga oma kuusehekki kõrvuräts või pesakastiga kodukakk, ja seegi pakub leevendust. Minul pole see küll õnnestunud. Lõksudega on kindlam.
Kui Fucs aga Svejkile mõne muti tahab saata, siis ... ma vist olen lähemal talle :lol:
Huvitav lugemine Martinilt.

Kuusehekk nanoor alles, just sai juured alla ja hakkas esimest aastat pikkust virutama....
Läksin kohe kodukakule ehitatava peasakasti mõõtmeid netti luurama :)

Kodukaku jälgimise võimalused, põhimõtted ja pesakast
http://www.eoy.ee/kodukakk/kodukakk/kod ... pohimotted
Põhi 25 X 25 cm (sisemine läbimõõt)
Pesakasti kõrgus 50 – 60 cm
Lennuava läbimõõt 12 – 14 cm. Lennuava võib paikneda 4-5 cm allpool pesakasti ülaserva, võib asuda otse katuse esiseina keskel või esiseina servas.
Pesakasti põhja raputada 3-5 cm paksune saepuru või peente puulaastude kiht (jäljendab hästi looduslikku õõnsust).
Pesakast kinnitada 4 – 6 meetri kõrgusele puule. Pesakasti ees ei tohi olla pesale lendamist takistavaid puuoksi.
Sobivaim aeg pesakastide ülesseadmiseks on väljaspool kodukaku pesitsusperioodi, septembrist veebruarini.
Kassi jälgisin (sedasama, kes konservi lakkus) kuidas see parasjagu muti kergitatavat tuhamäge jälgis, aga ei midagi....
fuksi süü.JPG
Mis puudutab muttide maaletoomist, sis "maale eiolevaja midagituua" :) Ega maasse. Aitab omadest küll ja akftp Fucsi väited on puhas laim ja räpane propaganda.
Sest meie mutid on intelligentsed, sest mutid lähevad alati oma maaomaniku nägu ja igaüks on oma saatust ja mutti väärt.
Fucs vaadaku peeglisse ja mõtelgu oma pattude peale.. 8)

Martinile veel niipalju, et külla võib tulla küll iga päev ja eriti veel ilusa ilmaga - kontaktid privas
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15562
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Mutid!

Postitus Postitas Fucs »

Kinnitan hea kaasfoorumlase Martini pädevust (ERIspetsialisti tasemel) mullamuttide püüdmisel ja katalogiseerimisel :D

Mis mul on ütelda isand Svejkile...
Loomulikult on minu mutid kõik intelligentsed just seetõttu, et nad on läinud tänaseks kõik minu nägu.
Raske (võimatu) on vastu vaielda. 8)

Mis mul on öelda mutijahtimisest erinevate meetodite ja vahenditega...

Põhimõtteliselt on enne praeguse "Prismas müügil olevaid lõkse, mis natuke keeduspiraali meenutavad." meetod-vahendite kasutuselevõttu (mis on osutunud tõesti kõige produktiivsemaks - kinnitan!) sai läbitud aegade jooksul järgmised etapid (algus on kusagil seal 1998-2000a umbes, enam ei mäleta, millal esimesed mutid mulle tulid).

1.Opel Ascona sumpsist voolik mutiauku, "toores" põhja (Asconal veel oli see karbussi segu käsiklapp salongis armatuuri all), käsigaas peale (selle sama "tooreklapiga") ja kuna bens ei olnud ülemõistuse kallis (või sai teenitud hästi, ei mäleta enam), siis niiviisi tiksus Opel seal ca 1 tund üle päeva. Tulemuseks oli, et mutid kadusid, kuid tulid ca nädal pärast viimast gaasitamist alati ilusasti tagasi. Lõpuks sai mul besnuraha otsa ja kõigelõpuks kooles Ascona ära.

2.Vene ajal tehti pinaleid, nn "jonnipunne" (mänguasi) jms laste tavaari/mänguasju sellisest erilisest rabedast plastmassist, mis süttis kiirelt ja kui leegi ära puhusid, siis läks põlemine ilma leegita susinaga edasi nagu süütenöör. See ajas ikka erirõvedalt mürgist tossu. Nii. Vene aegsetes alajaamades olid sellised kaitsmed, kus keskel paksust papist või tekstoliidist (või tekstoliiti meenutavast) materjalist toru ja toru otstes messingist keermega korgid. Mingi ca 10-15cm pikad ja läbimõõdus ca 2-3cm.
Ühte korki drelliga mingi 5-6mm auk sisse, plastmassi tükid toru sisse, sisu põlema, kork peale (see kustutas leegi ja algas "süütenööri" efektiga põlemine), padrun auguga korgipoolse otsaga mutiauku. Siis käis selline kiire ššššahhhhh ja maapind tossas (seda suitsu tuli välja ka teistest kaugemal asuvatest mutiaukudest aga ka läbi pinnase). See meetod oli effektiivsem, kui Ascona meetod, sest ilmselt tappis kiiremini (mutid ei jõudnud põgeneda) ja pärast korralikku ettevõtmist nii ca 10-15 padruniga per kampaania oli ca kuu aega vaikus majas. Siis hakkasid jälle vaikselt tagasi tulema. Lõpuks sai see hea nõuka plastmass otsa ja meetodit edasi kasutada ei saanud.

3.Saabusid head ajad ja poodidesse saabusid pädevad mutilõksud.
Mutilõks nr.1
Oli mingi selline hiirelõksu meenutav konstrui ja see tuli matta maha mutikäiku või panna sinna, kus mutt mulda välja ajas.
Selle lõksuga ei saanud ma mitteüht mutti kätte ja sai loobutud.

4. Mutilõks nr.2
See oli selline mingi plastsilinder millel ainult silindri sissepoole avanevad kaaned/luugid otstes. Et kui läheb sisse siis välja enam ei saa.
Selle pidi matma samuti mutikäiku. Sai kaks tükki ostetud ja maetud. Mutid ajasid mulda täis või tegid uue käigu ümber selle kuramuse silindri ja kogu lugu.
Nende lõksudega ei saanud ma kätte mitteüht mutti. Kurtsin oma muret ka teistele. Mingid spetsialistid teadsid tarka panna ja ütlesid, et neid lõkse (Nr.1 ja Nr.2) tuleb käidelda kummikinnastes, et ei jääks külge inimese lõhna (!?). Nii. Sellest innustust saades ostsin...

5. Mutilõks nr.3
Tööpõhimõte sama mis nr.2 aga see toru oli veidi paksem ja metallist (juudiplekist). Käitlesin kummikinnastega. Null tulemust.
Viimased torud jäidki mul maha maetuna lõpuks kusagile ja võibolla sinna lõpuks ka mõni isend sisse sattus, ei oska ütelda, ei leia neid enam üles ja ei viitsi ka otsida.

6. Loobunud mutilõksudest (nagu hiljem selgus, siis ajutiselt!) ja kummikinnastest võtsin kätte, kaevasin käigu lahti, sügavalt, ja panin sinna alla klaaspurgi.
Klaaspurgiga ma sain lõpuks (mingi kaks kuud muudkui panin ja panin ja panin jälle uude kohta) kätte oma esimese muti. Elusalt. Viisin mingi 4km kaugusel metsa selle. Aga rohkem ei saanud ühtegi kätte ja nii tuli aastake hiljem midagi muud välja mõelda.

7. Labidad! Kaks labidat, taburet, hea ajaleht ja ülikõva tahe, ning mutijaht läks lahti.
Passisin värskete kuhilate manu. Ma olin täheldanud, et kui ma mullahunnikud kinni tampisin, siis mingi tunni.kahe jooksul oli keski juba jälle need üles ajanud. See andis lootust. Seega võtsin tabureti ja ajalehe (et mitte kogu aeg jõllata ainult neid hunnikuid) ning istusin ja passisin. Nii. Näen, et loom liigub ja maapind kerkib. Hopp-hopp üks labidas ühelepoole käiku piduriks ette ja teisega teiseltpoolt käiku kiirelt kaevama. Paar isendit läksid minema (panid mingis X suunas maa sisse) aga nii ma sain kätte kolm isendit elusalt + ühele õnnestus "stopplabidat" ette lüües pihta saada otse selga ja see sai siis surnuna kinni võetud.
Meetod isegi toimis, aga:
* Sellele kulus meeletu aeg
* Kõik ajalehed said läbi loetud
* Naene tahtis mulle tappa anda, sest ma olin labidatega üles sonkinud ca 10 korda suurema õueterritooriumi, kui mutid hiilgeaegadel...

...ja meetodist tuli loobuda. :|

8. Elektoonika!
Müügile tulid ultraheli-mutipeletajad.
Sai ostetud kolm tükki.
Põhimõtteliselt alguses isegi töötas umbes nii 10-15meetri raadiuses peletajast.
Aga mingi pooleteise aasta pärast hakkasid mutid üha lähemale ja lähemale tulema, kuniks üks kõige isasem mutt ajas ühe peletaja maaseest välja (selle koha peale tekkis mutimullahunnik). Edasi andsid need vidinad ise vaikselt otsad. Mingid hiinakd vist olid. Lõppkokkuvõttes tuli meetod tunnistada ebatõhusaks.

9. uuesti tagasi mutilõksude manu.
Siis sai Bauhofist soetatud mingi üüberhinnaga erilõks mis käis mutimullahunniku peale põhimõtteliselt ja mingi "harpuun" oleks pidanud panema matsu mutile otse pähe. Aga ei pannud. Paaril korral oli see apstraat isegi rakendunud, aga mida polnud seal "harpuuni" otsas oli surnud mutt. Selle asjaga ma ei saanud mitte ühtegi mutti kätte.

10. MÜRGITAMINE!
Poodi laekus Poolas toodetav BROS mutimürk. Kallis aga tõhus!
Mingitest koorikloomadest tehtud puru koos biotsiidiga. Puistad mutiauku ja vaikus majas.
Selleks hetkeks, kui see mürk müügile tuli oli mul asi läinud juba jumalast üle igasuguse piiri nende muttidega.
Neid oli põhimõtteliselt igal pool. Kõrvalhoonete sees, maja põranda all (majal on madalvundament)... kaevumaja laudadest põranda alt leidsin mutipesa!
Kui palju isendeid sealt pesast minu õuele oli suundunud võis vaid oletada...

Nii. Selle kalli mürgiga ma siis mürgitasin ca aasta otsa ja mul oli üle hulga aja õu puhas.
Üks (oletus, aga kuna neil on igal isendil oma kindel territoorium, siis üle ühe seal olla ei saanud) mutt oli õuest veidi eemal, õuepiiril veel tegev.
Eelmine suvi oli juba kõik täiesti vaikne ja kevadel avastasin, et see üks tegelane toimetab.
Haarasin siis oma Bros mutimürgi topsiku ja... see oli tühi rsk.
Tormasin ainduspoodi, kust olin seda ostnud, et juurde hankida ja....

..."seda mürki meil enam müügil ei ole, kuna Euroopa Liit keelas selle tootmise ja kasutamise".

:shock:

Ketrasin pool eestit läbi (seda müüdi ka osades ehituspoodides) ja jäin kõikjal hiljaks... just oli müüdud viimane jne.

Siis ma nuhkisin välja maaletooja kontaktid ja kirjutasin talle, et ÄKKI saaks kusagilt laost veel... ma võtaks terve kasti (12 purki).
Ei. Pole üheski laos enam. Kõik on maha müüdud, sest olevat olnud suur nõudlus.

Siis ma kirjasin Poola BROS tehasesse, et kas ei saaks tellida... ERItellimus....
Sealt vastati viisakas inglise keeles, et NO. Nemad ei tohi seda enam müüa. Erandiks on spetsfirmad, mis tegelevad staadionitel, jalgpalliväljakutel, jms ülitähtsatel objektidel mutitõrjega. Ja kogu lugu.

11. Siis läks aasta-pooleteisega mul asi jälle käest ära.
Neid vaikselt sigines jälle juurde, kuniks olin alguses tagasi (umbes seal Ascona meetodi ajas).

Ja siis nagu hea saatusesõrme jumallik puudutus tuli abi sealt, kust ma poleks iial oodanud.
Abi tuli MILNETIST ! :D
Täpsemini siis Milneti vahendusel. Mutipüüdmise ekspert ja guru (ilma igasuguse naljata!) MARTIN tuli ja näitas meile puust ette ja punasena ära, mismoodi ja millega TULEB mutte püüda. Ja püüda tuleb nende samade "Prismas müügil olevaid lõkse, mis natuke keeduspiraali meenutavad." asjandustega! See toimib iga ilmaga ja ilma KUMMIKINNASTETA! :D :mrgreen:

Võin öelda, et mul on oli eelmisel suvel üle pika-pika aja jälle ilus puhas sile värske kaunis tore rahustav murulapp, mida sai ka niita ilma vikatita.
Ja nagu eelpool sai juba kirjutatud, siis selle kevade skoor on praegu 3 isendit.
+ siis see keegi imeloom oma nelja isendiga. ma kohe hakkan minema sinna suvepeakorterisse ja vaatame, mis toimub seal.

Mis on probleemiks on see, et muttidest tühjad käigud hõivasid vesirotid mul. Aga ma ei julenud mürki panna, kuna kartsin, et killin ära ka selle toreda loomakese, kes mul abiks on praegu. Nüüd lähen ja külvan ka mügrimürki ja vaatame mis saama hakkab.

Selline PIKK lugu siis mul. :)
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Postitusi: 3173
Liitunud: 08 Okt, 2004 16:59
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: Mutid!

Postitus Postitas Troll »

Eh, ja veel militaarhuvilised!? :roll: Õigele sõjardile sobib ainult padrunitel töötav mutihävitusriist! Baltic Hunter pakub: http://baltichunter.ee/pood/product_inf ... c584610ea5
Mutilõks W2
9mm paukpadruni peal töötav mutilõks W2. Sobib muti, mügri ja leethiire tõrjeks.
Seadme toimimine: Mutilõks toimib spetsiaalse 9 x 17 mm kaliibriga paukpadruni abil.
W2 mutilõks tagab kindla püüdmise ja muti välkkiire, loomakaitsesõbraliku surmamise.
Mutt ei sure mitte tulistamise, vaid padruni plahvatamisest tuleneva gaasi suure rõhu läbi, mis lõhestab looma kopsud. Kahjurid paisatakse sageli käigus 20-30 cm kaugusele tagasi.

Kasutusjuhend: http://baltichunter.ee/pdf/Kasutusjuhend_mutilks-1.pdf

Ainult ekstreem, ainult hardcore!
Manused
mutilW2.jpg
mutilW2.jpg (79.54 KiB) Vaadatud 3230 korda
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Haugas
Liige
Postitusi: 211
Liitunud: 07 Nov, 2012 19:00
Asukoht: Tartumaa
Kontakt:

Re: Mutid!

Postitus Postitas Haugas »

Mutt ei sure mitte tulistamise, vaid padruni plahvatamisest tuleneva gaasi suure rõhu läbi, mis lõhestab looma kopsud. Kahjurid paisatakse sageli käigus 20-30 cm kaugusele tagasi.
Kui kasutada paukpadruni asemel 9x17 lahingpadrunit, siis saaks ehk sellele paiskekaugusele sentimeetri-teise veel otsa. Pealegi oleks mutist allesjäänud ollus floorajuurtele oluliselt taaskäideldavam? :lol: Kunagi siis pärast kündi korjaks jälle kuulid kokku ja vanametalli?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36584
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Mutid!

Postitus Postitas Kriku »

Hmh, miks siis mitte juba termobaarilist moona arendada...?

https://www.youtube.com/watch?v=xDEira01c0Q
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Amazon [Bot] ja 17 külalist