Põgeniketulv Euroopasse 2015-2017

Korea, Vietnam, Lähis-Ida, Afganistan. Kõik konfliktid. Kui seal on olnud eestlasi, siis seda enam.
Vasta
Poti soldat
Liige
Postitusi: 1723
Liitunud: 02 Dets, 2012 12:44
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Poti soldat »

Siin on arutelu ikka väga ketrama läinud, juba kuulipritse tahetakse piirile seada. :scratch:
Olgem realistlikud, Pakistani majanduspõgenik Eestisse jääda ei taha, seega kui ikka vähegi võimalik siis siin ta asüüli paluma ei hakka, vaid üritab pigem vaikselt läbi liikuda parematele jahimaadele. Kui ta siit vaikselt läbi imbuda ei saa kuna piiril seisab adekvaatne tara, siis läheb ta mujale lihtsamaid ligipääsu variante otsima.

Muideks kõrvalise märkusena, rahva masside tõrjumiseks on leiutatud ka tsiviilsemaid vahendeid kui kuulipildujad, nagu kummikuulid ja pisargaas.
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Postitusi: 3527
Liitunud: 25 Juun, 2014 15:25
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Chupacabra »

Hetkel tundub mõistlikeim lahendus Ungari stiilis. Lihtsalt ei lase üle piiri ja kõik (+reaalsed deporteerimised). Tänases Euroopas on see juba enamvähem aktsepteeritav lahendus.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36565
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Kriku »

Itaalia nõustus Saksamaa veenmisel 5 nädalaks jälle Vahemerelt päästetud rändureid vastu võtma, lootuses, et selle aja jooksul "Euroopa Liidus on jõutud kokkuleppele saabujate õiglase jaotamise strateegias": https://maailm.postimees.ee/5908367/ita ... 1530278500
mikks
Liige
Postitusi: 355
Liitunud: 26 Okt, 2011 11:33
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas mikks »

Chupacabra kirjutas:Hetkel tundub mõistlikeim lahendus Ungari stiilis. Lihtsalt ei lase üle piiri ja kõik (+reaalsed deporteerimised). Tänases Euroopas on see juba enamvähem aktsepteeritav lahendus.
Kõik riigid deporteerivad. Saksmaa nt deporteeris 2016. aastal 25 000 inimest + 55 000 lahkus vabatahtlikult. Praktikas tähendab see tihti seda, et sakslased ütlesid: anname sulle mõnisada eurot pihku kui ära lähed - odavama ja lihtsam lahendus kui füüsiline deporteerimine.

Deporteerimiste puhul on sageli esmaseks probleemiks logistika ja kuidas seda üldse läbi viia, mitte ainult tahe. Suurtel riikidel on seejuures mitmeid eeliseid. Saksamaalt läheb palju otselende enam vähem kõikidesse maailma riikidesse ja sakslased panevad kokku ka tšarterlende , rootslased on ka hakanud tšartereid kasutama. Rääkimata sellest, et vaja on vastuvõtva riigi koostööd-nõusolekut. Ka selels osas on rikkmatel nagu sakslased eeliseid, saavad avaldada survet, saavad meelitada finantsidega.

Orban võib Ungaris tribüünilt kõmistada, aga praktikas on ta deporteerimistega raskes hädas. Veel enam kehtib see Eesti kohta. Tean ühte kaasust, kus üritati Eestist ühte tüüpi kaks korda deporteerida. Ei õnnestunud. Teine kord lennati kõigepealt Pariisi (kaks politseinikku saatjaks), Pariisi lennuväljal keeras tüüp ära ja prantslased lihtsalt ei lasknud jätkulennule ja kõik. Pidi tagasi Eestisse tulema. Võib ette kujutada kui palju sellised asjad maksma lähevad ja tolku pole ikka midagi.

Eesti, aga ka Ungari taolistel riikidel on kasulik sellistes asjades suuremate Euroopa riikidega koostööd teha, selleaseml et vastu rinda taguda ja ärbelda kui kõvad tegijad ikka oleme.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40142
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Nendes pagulaslaagrites töötavad mitmel pool ullikeste pagulasabi-MTÜd (ka eestlased), kes jagavad neile vaimuvalgust, kuidas saada EL elamisluba, kuidas vältida väljasaatmist, kuidas süüdistada politseid rassismis ja võõravihas, kuidas saada Saksamaale jne jne jne - ei no väike ime siis, et pagulased teavad, mida teha tuleb :roll: :roll: :roll: Mingil seletamatul põhjusel ei kuulu selle õppe juurde arusaama juurutamine sihtriigi keele, kultuuri ja kommete omaks võtmise absoluutsest kohustusest.

Sattusin ükskord raadios ühe sellise tegelasega intervjuud kuulama - meenutab natuke neid ökofashiste. Kelle huvides selline tegevus toimub, väärib lausa eraldi uurimist. Ise oli veel ääretult uhke ka, kui palju ta maailma parandab.

Süürias, Aafrikas jne asuvates põgenikelaagrites töötab sadu (ja võibolla tuhandeid) EL maadest pärit vabatahtlikke, eesmärgiga aidata pagulased EL-s hea elu peale. See õpe eeldab ka oma õiguste ja õiguste nõudmise õpetamist. Seepärast ongi katsed rakendada jõuvõtteid määratud läbikukkumisele. Liiga hästi teab sihtgrupp oma võimalusi - no kui muud ei aita, siis tuleb karjuda ja süüdistada rassismis, see EL-s töötab kindlasti.

Oma piiriküsimustes on Eestil Orbanilt palju õppida. Eriti kui võrrelda piiri väljaehitamise tempot.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36565
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Kriku »

Soome pealinnas registreeriti tänavu esimese poolaastaga 25 protsenti vähem kuritegusid kui eelmisel aastal samal ajal. Samas on märkimisväärselt kasvanud seksuaalkuritegude arv. Neid on registreeritud koguni 45 protsenti rohkem kui eelmisel aastal.

Esimese poole aastaga registreeriti 292 seksuaalkuritegu, mida on eelmise aastaga võrreldes 90 võrra rohkem.

[...]

Sellist tõusu teistes valdkondades ei täheldatud. Liiklusrikkumisi ja narkokuritegusid on eelmise aastaga võrreldes veidi rohkem, vähenenud on aga varavastaste kuritegude arv.
https://maailm.postimees.ee/5911357/hel ... 1530278500
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36565
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Kriku »

Kriku kirjutas:10. suurusjärgu küsimus: tundub, et "Postimehes" töötab suvel mingi idioot, sest juba mitmendat korda on ERR tasuta uudisest tasuline PM uudis vorbitud.
Noor rootslasest lennureisija päästis pagulase kindlast surmast.
Üleeile õnnestus noorel rootslannal rahumeelse protestiga lennukis vältida 52-aastase afganistanlasest pagulase riigist väljasaatmise, mis neiu arvates oleks lõppenud mehe kindla surmaga.

Elin Erssoni nimeline reisija plaanis lennata Göteborgist Istanbuli, kuid sai teada, et pardal on Rootsi võimude poolt välja saadetav afganistanlane, kirjutas Hollandi väljaanne joop.bnnvara.

Noore Erssoni arvates oli tegemist tõelise ebaõiglusega, kuna ta teadis, et Afganistani tagasi saates ootaks meest seal ees surm. Ta astus keset lennuki vahekäiku ning alustas Facebooki otseülekande filmimist, mis kogus kiirelt vaatajaid ja kaasaelajaid.

Ersson filmis peamiselt ainult iseennast, et teiste reisijate privaatsust austada.

«Ma ei tee midagi ebaseaduslikku, üritan vaid inimelu päästa,» sõnas Ersson videos mitmeid kordi ning selgitas, et seisab vahekäigus püsti senikaua kuni lennuki piloot teatab oma otsusest, kas afganistanlane lennukisse jätta või välja saata, mis tähendaks riigist väljasaatmise ajapikendust. «Senikaua, kui ma siin seisan ei saa lahkuda. Ma loodan, et teised reisijad järgivad minu eeskuju,» ütles Ersson pisar silmis.

Mõned teised reisijad proovivad naist aga takistada ning temalt telefoni ära võtta. Lennusaatja annab aga telefoni naisele tagasi. Üks kaasreisija ütles Erssonile, et ta hirmutab oma käitumisega lapsi, kuid ta vastab vapralt, et inimelu on sellest olulisem. Samuti palutakse tal korduvalt filmimine lõpetada, kuid Ersson teab väga hästi, et telefoniga otseülekandes filmimine on ainus viis oma sõna välja saada.

Tal on ka foto mehest, kes pidi algselt välja saadetama, kuid kelle asemele toodi nüüd 52-aastane mees.

Mõne aja pärast teatab üks kaasreisijast türklane, et toetab Erssonit ning kutsub üles teisi pardal olevaid türklasi naise protestiga ühinema. «Me oleme sinuga» teatab türklane naisele, mille peale aplodeeritakse ning veelgi inimesi tõuseb solidaarsusest püsti.

Lõpuks pakutakse Erssonile välja lahendus, et afganistanlane eemaldatakse lennult, aga naine peab samuti lahkuma. Kaks tundi pärast video salvestamise lõppu teatas Ersson oma Facebooki kontol, et pagulase riigist väljasaatmine on tühistatud, kuid rohkem infot ta ei tea.

Vaata Elin Erssoni erakordselt julget Facebooki videot siit:
Kui see pole kallutatud ajakirjandus, siis ma ei tea üldse, mis võiks olla kallutatud ajakirjandus :wall:
Kasutajanimi
Liige
Postitusi: 617
Liitunud: 25 Juul, 2007 2:40
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Kasutajanimi »

Püha müristus, mis lehm. Ja vaevalt, et peale afgaani mahavõtmist lennult tuli kohaliku jupijumala poolt otsus, et väljasaatmine tühistatakse täielikult. Pigem pandi järgmisele lennule.

https://www.theguardian.com/world/2018/ ... fghanistan
Siin pikemalt.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36565
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Kriku »

Moorlaste dessant Hispaania supelranda :mrgreen:

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=83184953
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Postitusi: 2083
Liitunud: 18 Mär, 2006 1:59
Asukoht: Eesti Kuningriik
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas krizz »

Pilt Omasid ei jäeta!
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Kasutaja avatar
ambur123
Liige
Postitusi: 1585
Liitunud: 27 Apr, 2009 9:37
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas ambur123 »

Märkimisväärne saamatus lennufirma poolt, et ei saanud korda majja: kui reisija keeldub istumast ja kapten seetõttu ei saa õhku tõusta (sest muidu lendab reisija end hunnikusse kokku), siis tulnuks lendu takistav reisija lihtalt eemaldada ja anda üle lennujaama politseile. Seda aga mingil põhjusel ei juletud teha, kardeti vist "rassismi"süüdistusi?

Haakub Helsingi seksuaalkuritegevuse tõusuga:
Berliinis naisi seksuaalselt ahistanud egiptlane: "Ei teadnud, et see on vale." (https://www.ohtuleht.ee/888905/berliini ... e-on-vale-)
Egiptlasest sariahistaja ning vägistaja õigustab end sellega, et tema kodumaal on selline käitumine okei ning ei osanud arvata, et Saksamaal seda pahaks pannakse. Tarbis narkot koos viagraga ning laskis õhtul või öösel metroorongides ja -jaamades kätel käia. Juhul, kui see jutt on tõsi, siis hea näide kuidas tuuakse oma kolmanda maailma arengutase ja probleemid kaasa uuele kodumaale. Juhul, kui see jutt on hädine eneseõigustus, siis hea näide, kuidas uue kodumaa käitumisnormidele vilistatakse ja jultunult lollust suust välja aetakse. Vabandas end veel sellega, et ei oskavat saksa keelt, kuigi elab aastaid Saksamaal.
Viimati muutis ambur123, 29 Juul, 2018 16:15, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
ambur123
Liige
Postitusi: 1585
Liitunud: 27 Apr, 2009 9:37
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas ambur123 »

blueant kirjutas: Ma tahan alati nende põgenike- ja migranditeemade juures öelda, et pole meie probleem. Pime, külm, vaene... ja kui siia keegi jõuga tassidagi, siis üritab ta varsti lääne poole edasi liikuda, kus on parem elu ja mõni rahvuskaaslane ees ootamas.
Ei ole see asi nii lihtne midagi: mõningates Tallinna kesklinna piirkondades on teatud kellaaegadel päris silmajääv kogus eeskätt aafriklasi. Olen ise osade asiaatidega jutule saanud ja neile meeldib siin väga: on end tööle saanud ning elavad päris kenasti. Ka olen küsinud nii siinse rahalise toetuse vähesusest ja külmast kliimast ning mõlemad pole neile eriti probleemiks: nende elustandardite järgi saavad nad hästi hakkama ning jahedus on isegi hea. Kodumaa põletav kuumus on nad ära tüüdanud ja siinne jahedam kliima neile isegi meeldib. Seega see mudel "meil on külm ja pime ning raha vähe - lähevad ise minema" praktikas ei tööta.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36565
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Kriku »

Palju neid TTÜ neegreid siia siis jäänud on?
Kasutaja avatar
Hetzer
Liige
Postitusi: 77
Liitunud: 08 Jaan, 2018 10:56
Asukoht: Kuressaare
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Hetzer »

ambur123 kirjutas:Märkimisväärne saamatus lennufirma poolt, et ei saanud korda majja: kui reisija keeldub istumast ja kapten seetõttu ei saa õhku tõusta (sest muidu lendab reisija end hunnikusse kokku), siis tulnuks lendu takistav reisija lihtalt eemaldada ja anda üle lennujaama politseile.
Tõsi. Lendan sageli ja korduvalt näinud, kui kiiresti ning operatiivselt eemaldatakse purjus või vaimsete häiretega reisijad, kes on pardale pääsenud.
Kriku kirjutas:Moorlaste dessant Hispaania supelranda :mrgreen:

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=83184953
Öeldi, et "politsei neid kinni pidada ei suutnud". Kui kurjategija ( piiririkkuja on kurjategija) ei peatu piirivalvurite või politseinike vastava märguande peale, on ametnikel õigus kasutada relva. Näiteks kui kahtlane isik jookseb või mootorrattur sõidab politsei eest ära, siis tema pihta tulistatakse või sõidetakse kasvõi autoga otsa, aga siin lasti terve grupp kurjategijaid riiki sisse, sest politseinikud ei jõudnud nendega võidu joosta :mrgreen:
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36565
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Kriku »

Oleneb isiku ohtlikkusest ja ümbritsevast olukorrast. Isikute vastu, kes tahtsid ainult põõsasse joosta rahvast täis supelrannas - vaevalt küll. See on ka arvestatav argument, miks supelrannad dessantide sihtkohtadena atraktiivsed olla võiksid. Kui muidugi nii täpselt navigeerida osatakse.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist