Venemaa majandus ja sanktsioonid I

Kõik käimasolevast sõjast
Suletud
Puurija
Liige
Postitusi: 1666
Liitunud: 01 Mai, 2014 11:20
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Puurija »

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump: „Saksamaa on langenud Venemaa kätte vangi, sest ta saab nii suure osa oma energiast Venemaalt.“
USA asevälisminister Frank Fannon: „Nord Stream 2 õõnestab pingutusi kollektiivse energiajulgeoleku tagamiseks ja loob ohte igale riigile. Nord Stream 2 suurendab Venemaa võimalusi kasutada energiaresursse poliitilise surve avaldamiseks. Euroopa loodab Vene gaasi peale. Venemaa saab ja peab jääma Euroopa gaasitarnijaks, kuid ta ei tohi turgu valitseda, et saavutada oma poliitilisi eesmärke.“
https://maailm.postimees.ee/5916668/was ... oimas-relv

Tallinnast ei pääse taas minema kahe suure laeva meeskond, kuna laevad seisavad sadamas võlgade tõttu aresti all ja meremeestel pole ka maismaad mööda Eestist lahkumiseks vaja minemavat Schengeni viisat. Vene Föderatsiooni saatkond on küll lubanud meeskonnaliikmeid kojupöördumisel aidata, kuid laevalt lahkudes kaotaksid nad kogu seitsme kuu palga, mis on siiani välja maksmata. Otsa hakkavad saama nii toidu- kui veevarud. Kuu aega tagasi lubasid meeskonnaliikmete sõnul omanikud olukorra lahendada, aga siiani pole asjad edasi liikunud. Meeskonnaliikmed lubavad viimases hädas varsti näljastreigi korraldada. Ettevõtte võlgade katteks müüakse peatselt mõlemad arestitud laevad Leedu firmale, kellele lähevad üle ka kõik rahalised kohustused. Meeskonnaliikmete arvates ootabki praegune omanik ilmselt, kuni müük teoks saab, et meremeestele võlguolevat summat välja maksma ei peaks. Kuna meremeeste lepingud on sõlmitud Türgi ettevõttega, sõltuvad nad seetõttu ka Türgi seadusandlusest, mis asjaajamise veelgi keerulisemaks teeb.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=83181227

Venemaa Keskpank: „Jalgpalli MM kiirendas Venemaa sisemajanduse kogutoodangu (SKT) kasvu teises kvartalis 0,1-0,2 protsendipunkti võrra.“
Venemaa Majandusministeerium: „MM kiirendas ka jaekaubanduse käibe kasvu- mai 2,4 protsendilt juunis 3 protsendile.“
http://arileht.delfi.ee/news/uudised/ve ... d=83179201

Rahvusvahelise kergejõustikuliidu (IAAF) Venemaa töörühma juht Rune Andersen: „Venemaa panus koostöösse pole olnud piisav. Nad peavad katma töörühma kulud, saama taas maailma antidopingu organisatsiooni WADA liikmeks ja Venemaa spordiminister peab tunnistama dopinguprogrammide olemasolu. Lisaks sellele tuleb neil anda juurdepääs Rusada poolt aastatel 2011-2015 tehtud testidele.“
Venemaa kergejõustikuliidu president Dmitri Šljahtin: „Olen pettunud, kuid jätkan tööd maine puhastamise nimel.“
https://sport.postimees.ee/5924844/vene ... -ei-lubata
Miki
Liige
Postitusi: 1336
Liitunud: 28 Jaan, 2015 16:26
Asukoht: puu otsas
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Miki »

Ka Eestis müüvad venelased samamoodi kinnisvara. Palju populaarsem koht on Hispaania ja teised soojema kliima ning odavamate hindadega kandid.
Puurija
Liige
Postitusi: 1666
Liitunud: 01 Mai, 2014 11:20
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Puurija »

Kommunistid korraldasid Moskvas meeleavalduse pensioniea kavandatava tõusu vastu. Osalejaid oli hinnanguliselt 10 000. Sama palju oli protesijaid välja tulnud ka Jekaterinburgis. Väiksemaid meeleavaldusi korraldati ka Siberis ja Kaug-Idas. Protestijad on kutsunud üles korraldama enne parlamendiarutelu jätkumist septembris reformi üle referendumit. Opositsiooniliider Aleksei Navalnõi on kutsunud meelt avaldama ka pühapäeval.
https://maailm.postimees.ee/5946491/ven ... ormi-vastu

Moskvas peeti pühapäeval Libertaarne Partei korraldatud pensioniea vastase meeleavalduse järel kinni opositsioonijuhi Aleksei Navalnõi abi Oleg Stepanov, Venemaa Libertaarse Partei juht Sergei Boiko ja üks korraldajatest Mihhail Tšitškov.
Libertaarse Partei asejuht Kirill Samodurov: „Stepanoviga istusid sõidukis Boiko ja meeleavalduste moderaator Mihhail Tšitškov.“
Sündmusel osales umbes 6000 inimest. Politsei varasemal sõnul oli osalejaid 2500 ja aktivistide sõnul 5000. Navalnõi viibis üritusel, kuid protestijate poole ei pöördunud.
https://maailm.postimees.ee/5969416/mos ... orraldajat

Venemaa riiklik raudteemonopol: „Alates 1. augustist näidatakse kellaaegu nii kohaliku kui Moksva aja järgi soovis tõsta teenuse kvaliteeti reisijate jaoks.“
https://maailm.postimees.ee/5961816/ven ... -aja-jargi
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19535
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas ruger »

Venemaa müüs maha enamuse USA riigi võlakirjadest. Sündmus toimus Helsinki tippkohtumise ajal.
ICYMI, #Russia liquidated almost all of its holdings in U.S. Treasury securities during run up to #HelsinkiSummit, in move labeled 'unprecedented' by experts
https://twitter.com/JuliaDavisNews/stat ... 1886170113
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... ities.html
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19535
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas ruger »

Kertši väina ehitatud sild uutel andmetel ikkagi lagunemas...
Мост не выдерживает автомобильную нагрузку, шатается и трясется. По словам экспертов, ситуацию усугубляет и сейсмологическая ситуация в регионе. После открытия Крымского моста среди различных экспертов начались масштабные дискуссии. Одни выступают «за», другие выступают «против». В стороне не остались и обычные граждане. Недавно кто-то из жителей Крыма сфотографировал красивый кадр: над Крымским мостом ударила двойная молния. Казалось бы, это красивое и уникальное природное явление, однако стало причиной настоящих баталий. Дело в том, что огромная часть людей не верит в безопасность Крымского моста. Такого же мнения и целый ряд специалистов. Если говорить объективно, то мост может не выдержать непогоду, сильный ветер и шторм.

Жители Крыма уже рассказали, что мост буквально трещит по швам. Говоря о его реальном состоянии, они отметили, мост не выдерживает веса машин, которые по нему проезжают. На опубликованных видеозаписях видно, что на въезде в Керчь на улице Чкалова Крымский мост буквально отходит от территорий полуострова. На фоне этого местные жители делятся своими впечатлениями после поездки по Крымскому мосту. По словам людей и их публикациям в твиттере, весь мост трясется и колышется. Люди переживают, что он не выдержит шторма и попросту рухнет. Большинство комментариев были именно такого характера.

Казалось бы, элементарно объединить Крымский полуостров с курортами Сочи, но почему-то при СССР такого указа никто не давал. Тогда ученые и правительство знало, что мост рано или поздно разрушится. К негативному и разрушительному влиянию погоды и сейсмологической ситуации добавляется и миграция льда в проливе. Как бы то ни было, если Крымский мост все же упадет, то это нанесет непоправимый урон экологии и принесет десятки жертв.
https://news.rambler.ru/community/40385 ... -ot-kryma/
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Dr.Sci
Liige
Postitusi: 3309
Liitunud: 30 Okt, 2015 11:59
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Dr.Sci »

Ok, paistab et tuleb seda olukorda siis jälgida...kõige parem oleks muidugi koha peale pääseda, aga kui seda organiseerida ametlikult läbi Vene ametkondade, siis saab sellest nagunii meie meedias kampaania teemal "Eesti sillainsenerid käisid imetlemas Kertši silda ja toetavad Krimmi okupatsiooni vms". Muidugi, aasta, paari pärast on erialastel konverentsidel ka sellest sillast kindlasti juttu, tuleks vist vaadata kuhu ja kunas minna...
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7206
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

https://www.youtube.com/watch?v=Qh9gSk8gaNw
Kiirgus ja Venemaa,olen ennegi siin maininud,et Vice News teeb korralikku ajakirjandustööd aga see dokumentaal lausa ehmatab.
Alguseks punkrid Koola poolsaarel,mis olid armee käsutuses 40-50-nendatel,siis,kui hakati endale pommi looma.Ei tea,kes see geenius seal Venemaal tollal oli aga millegi pärast lisati värvile(et pimeduses igasugu sildid ja kirjad näha ole) radioktiivseid isotoope.Värvikate olevat tollal helendanud,selline venelaste idee,et,kui elekter kaob,siis helendav värv asendab lampi :shock:
Ja punkrid siiani eluohtlikult radioktiivsed,selle jama tõi üks nn.stalker päevavalguse kätte.Punkrid on sageli vanade sõjaväelinnakute juures,kuhu on kolinud inimesed elama.Mängivad seal sees lapsed,metallivargad virutavad rauda,jne.See stalker informeeris ka looduskaitsjaid.
Pärast seda räägitakse ühest elektrijaama tuumaõnnetusest 70-nendatel,mis oma suuruselt olevat olnud Tsernobõli ka selle Jaapani laksu järel skaalal kolmandal kohal.Ja mis te arvate,tollal ei tehtud ei evakueerimisi(paanika vältimiseks) ega uuringuid.Inimesed elasid jõe ääres,kuhu kogu see kustutamise saast tilkus,kuni 90-nendate alguseni.
Vaadake vene naise meest,kes lümfivähiga võitleb......tõeline Quasimodo.
Dokumentaal on mõeldud neile kaasfoorumlastele,kes aeg ajalt Vene majandust peab normaalseks olevaks.
Usuteema selline väga suur propariist Putlerile ja seekord said nad Konstantinoopoli Patriarhaadilt(see on siis see kirik,kuhu ka osa Eesti õigeusklike kuulub) keskmise sõrme.
Viimane teatas,et Kiievi Patriarhaat kuulub Konstantinoopoli alluvusse ja Moskval pole kopikatki õigust pretendeerida Ukraina õigeusu kirikule,kehtib ka nendele kogudustele,mis Krimmis ja okupeeritud aladel.
tympsa
Liige
Postitusi: 1432
Liitunud: 14 Mär, 2013 14:00
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas tympsa »

ruger kirjutas:Kertši väina ehitatud sild uutel andmetel ikkagi lagunemas...
Мост не выдерживает автомобильную нагрузку, шатается и трясется. По словам экспертов, ситуацию усугубляет и сейсмологическая ситуация в регионе. После открытия Крымского моста среди различных экспертов начались масштабные дискуссии. Одни выступают «за», другие выступают «против». В стороне не остались и обычные граждане. Недавно кто-то из жителей Крыма сфотографировал красивый кадр: над Крымским мостом ударила двойная молния. Казалось бы, это красивое и уникальное природное явление, однако стало причиной настоящих баталий. Дело в том, что огромная часть людей не верит в безопасность Крымского моста. Такого же мнения и целый ряд специалистов. Если говорить объективно, то мост может не выдержать непогоду, сильный ветер и шторм.

Жители Крыма уже рассказали, что мост буквально трещит по швам. Говоря о его реальном состоянии, они отметили, мост не выдерживает веса машин, которые по нему проезжают. На опубликованных видеозаписях видно, что на въезде в Керчь на улице Чкалова Крымский мост буквально отходит от территорий полуострова. На фоне этого местные жители делятся своими впечатлениями после поездки по Крымскому мосту. По словам людей и их публикациям в твиттере, весь мост трясется и колышется. Люди переживают, что он не выдержит шторма и попросту рухнет. Большинство комментариев были именно такого характера.

Казалось бы, элементарно объединить Крымский полуостров с курортами Сочи, но почему-то при СССР такого указа никто не давал. Тогда ученые и правительство знало, что мост рано или поздно разрушится. К негативному и разрушительному влиянию погоды и сейсмологической ситуации добавляется и миграция льда в проливе. Как бы то ни было, если Крымский мост все же упадет, то это нанесет непоправимый урон экологии и принесет десятки жертв.
https://news.rambler.ru/community/40385 ... -ot-kryma/
Mina pole koha peal käinud ja seda näinud kuidas sild kõigub ja väriseb ning juba "eemaldub" Krimmi poolsest kaldast.

Pole ka sillainsener,kuid kõige tõnäosemalt on see tekst lihtsalt samasugune jamps nagu vahepeal tehtud "avastus",et silla otsad ei lähe ehitamisel kokku.Nad ei pidanudki kokku minema enne kui sillaosad jupiti tungraududelt alla lasti sillatugedele.

Taolistel artiklitel on alati mõned omadused,mis reedavad fake news trollimise.

Esiteks pole artiklil märgitud autori nime.

Teiseks pole märgitud ühegi eksperdi nime, kes silla kokkukukkumist ennustab. Kui neid on palju, siis mõni insener ju julgeks ka oma nime ja näoga välja tulla, tuua tõendid ja selgitada, miks see sild ei saa kesta projekteeritud viisil.

Kolmandaks, pole ühtki konkreetset nime, kes kinnitaks,et sild kõigub ja väriseb ning on juba "eemaldumas" Krimmi poolsest kaldast. Milline jamps ! Sillaots eemaldub, kuidas krt need autod siis üle saavad, kui ots enam Krimmi välja ei lähe ?!

Sillast ülesõit tekitab rütmilisi kolkse autos, sest tugede kohal on sillal vuugid. See pole sama tasane kui maantee, see sarnaneb vana tüüpi rööpalukkudega raudteele. Kuid nii nagu rööpalukkudega raudtee ei kukkunud jätkukohtade kolisemise tõttu kokku, siis väga tõenäoselt ei kuku ka see sild.

Juba seetõttu,et see on Kremile ja Putinile liiga tähtis ehitis,ei saanud selle ehitusel tüüpilist Vene bardakki lubada. Sildu on varemgi kokku kukkunud, on seda juhtunud nii Venemaal, USA-s kui Eestiski. Kuid seda, et Krimmi sild autodevoolu tõttu puruneb või torm ta minema viib..hmm... väga raske uskuda .
Dr.Sci
Liige
Postitusi: 3309
Liitunud: 30 Okt, 2015 11:59
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Dr.Sci »

Sildadest üldisemalt niipalju:
1) Silla otsad liiguvadki. Põhiliselt temperatuuri mõjul, pikemate sildade korral on teatud efekt ka liikluskoormusel ja tuulel. Selle kompenseerimiseks on sildde otstes ja teinekord pikemate puhul ka vahepealsete sammaste koha peal temperatuurivuugid mille liikumine võib ulatuda kümnetesse cm-tesse.
2) Kui silda ületab kiiresti raskem sõiduk (täislastis veok) siis sillal seistes on tunda võnkumist. Kusjuures on küsimus silla jäikuses - massiivne betoonsild ei pruugi tuntavalt võnkuda, monteeritavatest rb või terastalades sild, mille kandevõimega pole probleeme, aga täiesti märgatavalt.
3) Pragude tekkimine tavalisse (pingestamata) betooni on normaalne (tingimusel et nende laius ei ületa (Venemaal) 0,2 mm või (EL-is) 0,3 mm. Arvutatav.
4) Pikemate sildade võnkumine tuule käes on normaalne. Sellised asjad arvutatakse läbi ja vajadusel katsetatakse ka tuuletunnelis.

Kertši silla korral ei usu et ükski neist küsimustest oleks jäänud tähelepanuta (Venemaal on endiselt piisavalt külmi kohti kuhu saata sellisel korral insener+järelvalve+ehitaja). Ainuke küsitavus ongi piirkonna keerulised geoloogilised olud - aga raha eest on ka need probleemid lahendatavad.
Walter2
Liige
Postitusi: 4001
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Walter2 »

Problemaatilist merepõhja seal väinas vist ei tee ükskõik kui suure summa eest ehitamiskõlbulikuks. Aga eks aeg annab arutust.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Dr.Sci
Liige
Postitusi: 3309
Liitunud: 30 Okt, 2015 11:59
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Dr.Sci »

Mõnikord kukuvad siiski sillad ka Venemaal, eriti kui sellele veoautoga kaasa aidata.
tympsa
Liige
Postitusi: 1432
Liitunud: 14 Mär, 2013 14:00
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas tympsa »

Walter2 kirjutas:Problemaatilist merepõhja seal väinas vist ei tee ükskõik kui suure summa eest ehitamiskõlbulikuks. Aga eks aeg annab arutust.
Niipalju kui seda sillaehitust sai jälgitud, siis just ebakindla merepõhja tõttu taoti sillatugede vaiad merepõhja isegi kuni 100 m sügavusele, sealjuures mitte vertikaalselt vaid erinevate nurkade all.Väin ise on üsna madal, kuid vaiad on väga sügaval

Igatahes venelased ise kardavad küll rohkem diversiooni kui loodusjõude või viletsat silla kvaliteeti.

Silla kaitsmisele on pühendatud suurt tähelepanu .Sild on kuulutatud 1. kategooria strateegiliseks objektiks,seda valvatakse nii vee alt kui vee pealt.

Главный редактор журнала «Арсенал Отечества» В. Мураховский заявил, что вокруг Крымского моста формируется зона безопасности, напоминающая концепцию A2/AD, и подразумевающая отражение нападения от внешних вооружённых сил. По мнению члена Военно-промышленной комиссии России, в составе «зоны запрета доступа» будут находится «автономные подводные аппараты» и собственная система ПВО из «Тор» и «Бук».

Для обнаружения и уничтожения диверсантов-пловцов Черноморский флот получил шесть противодиверсионных катеров проекта 21980 под управлением оперативной группы Росгвардии. Также используется смонтированная в акватории сеть подводных гидрофонов «Амулет-П» для обнаружения террористов-пловцов, после их обнаружения по шумам выезжает скоростной катер проекта 03160 «Хищник» c отрядом бойцов-аквалангистов до 20 человек


No kui juba BUK kohale tuuakse ja allvee-luureaparaadid,siis võetakse neid diversiooniohte väga tõsiselt.

Seda,mis sillast saab, näitab jah aeg. Paraku on taoliste ehitiste projekteeritud kasutusaeg liiga pikk võrreldes inimeluga,et saaks ise järele kontrollida kas see ikka kestis lubatud 100 aastat või mitte.Eks seda peavad siis tegema siinse foorumi kasutajate lapsed ja lapselapsed .
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40175
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Mäletan, et Vladivostoki silla ehitamise ajal käis samasugune viimsepäevaennustus kui selle Krimmi sillaga.
Kindlasti tehtu haltuurat ja kindlasti varastati pool eelarvet ära (vene värk ju), kuid selle kokku kukkumine pole kuigi tõenäoline.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kobra ja 21 külalist